![]() |
|
seloinod valf değişiminden sonra |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
famekontor ![]() 1. Vites ![]() ![]() 29 - Ocak - 1968 Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 Saat 12:12 |
||
merhaba gecenlerde aracım vites gecişlerinde vurundu yapıyordu seloindleri değiştirdik fakat arac arıza lambası yakmaya başladı ve bugünde kar ve spot ısıkları yanıp sönmeye başladı acaba bu selonoidler değiştikden sonra bilgisayarda bunu haffızaya almak gerekiyor şanzuman yağıda yeni değişti lütfen bir yardım edin
|
|||
![]() |
|||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
selenoid değiştikten sonra yazılım da yüklendi mi? yazılım güncellemesi yapılmadıktan sonra değişimin bir işe yaramadığı söylenip duruluyor burada. bu arada ben de selenoid değişimi arefesindeyim. yazılacakları ben de merak ediyorum.
|
|||
![]() |
|||
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
geçen kış selonoıd valf ve yağ ı vuruntu olduğu için degiştirip yeni siyah uçlu valfler takıldı.bu kış yine aynı sorunu özellikle sabahları soğuk motorda yaşıyorum.motor ısınınca sorun yok.servise gideceğim .çok can sıkıcı bir durum.
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
||
hiç gitme bence... bu soğuk havalarda bende de aynı sorun oluyor ısınana kadar gaz pedalının altında yumurta varmış gibi davranıyorum.... kurcaladıkça daha kötü oluyor bence....
|
|||
![]() |
|||
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
akü amp düşük olması ,buna sebep olabilirmi sence?araç soğukta sorun çıkartğı için aku zayıf gelebilir diye düşünüyorum.yada araç beyın güncellenmesi (servis)
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
kimyacı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2012 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
BUDA GEÇER YA HU!
|
|||
![]() |
|||
famekontor ![]() 1. Vites ![]() ![]() 29 - Ocak - 1968 Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
hocam valla selonidler değişti yağ değişti ama vuruntu hala var bugün orjinal yağ siparişi verdim arıza lambasıda emme manifold basınc sensöründen yapıyormuş onunda siparişini verdik bakcaz artık
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
merhaba gecen gün seloind valfler değişti ilk gün iyiydi ama bugün fark ettimki vites gecişleri aynı üstüne üstlük arıza lambası yakmaya başladı gaz yemiyor bilgisayara bağlattık emme manifold basınc sensörü hatası sensörün siparişini verdik 70 tl verdi acaba vuruntu devam etmesi bundan olabilrmi birde usta selondleri değiştirdikden sonra orjinal yağ koymadı parçayı pejomarketten aldım orayı aradım acaba parçalar mı sorunlu diye orjinal yağ kullanmanız lazım dediler orjinal yağda aldık yarın emme manifold sensörü ile yağlar gelcek inşallah düzelir valla yoksa satcam aracımı çok seviyodum ama 1 haftada yaşlandım inanın bana biri akıl versin birisi |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
geçmiş olsun krdeş.bu manifolt basınç sensörü.bilgisayarda arza kodu olarak çıktımı? .aracı servis dışında bir yerde mi yaptırıyorsun?.işlem bitince güncelleme gerekiyor sanırım.servis harici bunu yapabilecekler mi.
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
valla servis dışında yaptırıyorm gerek yok dediler güncellemeye
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
manfiold basınc sensörü arıza kodu olarak çıktı acaba vuruntu sebebi o olabilrmi
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
sensörler ve yağ değiştiğine göre geriye fazlada birşey kalmamamış.şanzıman basınç değerlerne baktılarmı selonoidler değiştikten sonra.2,4 altı vuruntu sebebi.normal basınçlar 2,5_2,8 olmalı imiş.D_R_N de farklılıklar gösteriyor.birde selonoıdler siyah uçlu yeni tip olması gerekıyor.pejo kremleri artık kullanmıyor.ben de değişim leri yaptım ama araç soğukta kalınca vuruntu ikazı alıyorum.aralıklı yağ basınç hatası ama basınçlar normal.
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
yağ basıncı nasıl ölçlüyor 2,4 ise nasıl düzeltircez onu cihaz bağlanıp mı bakılyıro yağ basıncına
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
cihazla görülüyor .araç ılk cihaza baglanınca vuruntu şikayti varsa ilk basınç seviyelerine bakılır zaten.selonoıdlerin arızası böyle ortaya çıkıyor.yağ ve valfler değişince normale dönüyor ama arza öncesi bakılmış olması lazım .
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
arızadan önce bakılmadı :(
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
tekrar gidince baktır bence moralını bozma arabadan önemli şeyler var hayatta.geçen sene bende çok uğraştım serviste bu arza yağ ve valf değişimi ile ile düzeldi ama tam bir yıl dayandı. şu an yine başladı. formda kı tüm uygulamarı denedim (boğaz kelebği tmzlık.fren müşürü falan).servise gidemedim ama beklemedyim.sen Ankaradamısın*
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı famekontor
||
amasyadayım
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
işlemlerden sonra en son durumunu bildirirsen.sevinirim.umarım kısa zamanda düzelir.
|
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
|||
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
||
akü yeni zannetmem amper düşüklüğünden olacağını güzel havalarda yapmıyor fakat servis kitabında yazdığına göre araç normal çalışma ısısına gelene kadar egzoz emisyon oranını düşürmek için şanzuman özel bir modta çalışıyormuş... işte burada birşeyler olabilir diye düşünüyorum ben...
Düzenleyen kudret_yildirim - 06 Şubat 2012 Saat 22:57 |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
||
lpg li olması aracın beynını etkılıyor muhtemelen.araçlar lpg ye göre dizayn edilmediğinden uğraşıp duruyoruz.egzos emisyon hataları nda
antipollution fault"hatasını daha çok veriyor.benzinlede kullandım aracı vuruntu yine oldu.
![]() |
|||
2003 model 307 sw ov pac
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |