Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - seloinod valf değişiminden sonra
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

seloinod valf değişiminden sonra

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
famekontor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: seloinod valf değişiminden sonra
    Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 Saat 12:12
merhaba gecenlerde aracım vites gecişlerinde vurundu yapıyordu seloindleri değiştirdik  fakat arac arıza lambası yakmaya başladı ve  bugünde kar ve spot ısıkları  yanıp sönmeye başladı acaba bu selonoidler değiştikden sonra bilgisayarda bunu haffızaya almak gerekiyor şanzuman yağıda yeni değişti lütfen bir yardım edin
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 Saat 20:04
selenoid değiştikten sonra yazılım da yüklendi mi? yazılım güncellemesi yapılmadıktan sonra değişimin bir işe yaramadığı söylenip duruluyor burada. bu arada ben de selenoid değişimi arefesindeyim. yazılacakları ben de merak ediyorum. 
Yukarı Dön
narkotik71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2012 Saat 21:40
geçen kış selonoıd valf ve yağ ı vuruntu olduğu için degiştirip yeni siyah uçlu valfler takıldı.bu kış yine aynı sorunu özellikle sabahları soğuk motorda yaşıyorum.motor ısınınca sorun yok.servise gideceğim .çok can sıkıcı bir durum.

2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
kudret_yildirim Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kudret_yildirim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 Saat 00:09
Orjinalini yazan: narkotik71 narkotik71 Yazdı:

geçen kış selonoıd valf ve yağ ı vuruntu olduğu için degiştirip yeni siyah uçlu valfler takıldı.bu kış yine aynı sorunu özellikle sabahları soğuk motorda yaşıyorum.motor ısınınca sorun yok.servise gideceğim .çok can sıkıcı bir durum.

hiç gitme bence... bu soğuk havalarda bende de aynı sorun oluyor ısınana kadar gaz pedalının altında yumurta varmış gibi davranıyorum.... kurcaladıkça daha kötü oluyor bence....
PEUGEOT 306 XR platinum BVA (2001)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 Saat 11:39
Orjinalini yazan: kudret_yildirim kudret_yildirim Yazdı:

hiç gitme bence... bu soğuk havalarda bende de aynı sorun oluyor ısınana kadar gaz pedalının altında yumurta varmış gibi davranıyorum.... kurcaladıkça daha kötü oluyor bence....

akü amp düşük olması ,buna sebep olabilirmi sence?araç soğukta sorun çıkartğı için aku zayıf gelebilir diye  düşünüyorum.yada araç beyın güncellenmesi (servis)
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
kimyacı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kimyacı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 17:30
Orjinalini yazan: famekontor famekontor Yazdı:

merhaba gecenlerde aracım vites gecişlerinde vurundu yapıyordu seloindleri değiştirdik  fakat arac arıza lambası yakmaya başladı ve  bugünde kar ve spot ısıkları  yanıp sönmeye başladı acaba bu selonoidler değiştikden sonra bilgisayarda bunu haffızaya almak gerekiyor şanzuman yağıda yeni değişti lütfen bir yardım edin
Geçmiş olsun,arkadaşım.Aracınızın tipi,modelini ve km.sini yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
BUDA GEÇER YA HU!
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 19:38
hocam valla selonidler değişti yağ değişti ama vuruntu hala var bugün orjinal yağ siparişi verdim arıza lambasıda  emme manifold basınc sensöründen yapıyormuş onunda siparişini verdik bakcaz artık
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 19:55

merhaba gecen gün seloind valfler değişti ilk gün iyiydi ama bugün fark ettimki vites gecişleri aynı üstüne üstlük arıza lambası yakmaya başladı gaz yemiyor bilgisayara bağlattık emme manifold basınc sensörü hatası sensörün siparişini verdik 70 tl verdi acaba vuruntu devam etmesi bundan  olabilrmi birde usta selondleri değiştirdikden sonra orjinal yağ koymadı parçayı pejomarketten aldım orayı aradım acaba parçalar mı sorunlu diye orjinal yağ kullanmanız lazım dediler orjinal yağda aldık  yarın emme manifold sensörü ile yağlar gelcek inşallah düzelir valla yoksa satcam aracımı çok seviyodum ama 1 haftada yaşlandım inanın bana biri akıl versin birisi

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 20:30
geçmiş olsun krdeş.bu manifolt basınç sensörü.bilgisayarda arza kodu olarak çıktımı? .aracı servis dışında  bir yerde mi yaptırıyorsun?.işlem bitince  güncelleme gerekiyor sanırım.servis harici bunu yapabilecekler mi.
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 21:14
valla servis dışında yaptırıyorm gerek yok dediler güncellemeye
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 21:15
manfiold basınc sensörü arıza kodu olarak çıktı acaba  vuruntu sebebi o olabilrmi
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 21:26
sensörler ve yağ değiştiğine göre geriye fazlada birşey kalmamamış.şanzıman basınç değerlerne baktılarmı selonoidler değiştikten sonra.2,4 altı vuruntu sebebi.normal basınçlar 2,5_2,8 olmalı imiş.D_R_N de farklılıklar gösteriyor.birde selonoıdler siyah uçlu  yeni tip olması gerekıyor.pejo kremleri artık kullanmıyor.ben de değişim leri yaptım ama araç soğukta kalınca vuruntu ikazı alıyorum.aralıklı yağ basınç hatası ama basınçlar normal. 
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 21:32
yağ basıncı nasıl ölçlüyor 2,4 ise nasıl düzeltircez onu cihaz bağlanıp mı bakılyıro yağ basıncına
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 21:41
cihazla görülüyor .araç ılk cihaza baglanınca vuruntu şikayti varsa ilk basınç seviyelerine bakılır zaten.selonoıdlerin arızası   böyle ortaya çıkıyor.yağ ve valfler  değişince normale dönüyor  ama arza öncesi bakılmış olması lazım .
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 21:43
arızadan önce bakılmadı :(
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 22:00
tekrar gidince baktır bence moralını bozma arabadan önemli şeyler var hayatta.geçen sene bende çok uğraştım serviste bu arza yağ ve valf değişimi ile ile düzeldi ama tam bir yıl dayandı. şu an yine başladı. formda kı tüm uygulamarı denedim (boğaz kelebği tmzlık.fren müşürü  falan).servise gidemedim ama beklemedyim.sen Ankaradamısın*
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
29 - Ocak - 1968

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı famekontor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 22:03
amasyadayım
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 22:09
işlemlerden sonra en son durumunu bildirirsen.sevinirim.umarım kısa zamanda düzelir.
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
kudret_yildirim Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kudret_yildirim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 22:56

Orjinalini yazan: kudret_yildirim kudret_yildirim Yazdı:

akü amp düşük olması ,buna sebep olabilirmi sence?araç soğukta sorun çıkartğı için aku zayıf gelebilir diye  düşünüyorum.yada araç beyın güncellenmesi (servis)

akü yeni zannetmem amper düşüklüğünden olacağını güzel havalarda yapmıyor fakat servis kitabında yazdığına göre araç normal çalışma ısısına gelene kadar egzoz emisyon oranını düşürmek için şanzuman özel bir modta çalışıyormuş... işte burada birşeyler olabilir diye düşünüyorum ben...

Düzenleyen kudret_yildirim - 06 Şubat 2012 Saat 22:57
PEUGEOT 306 XR platinum BVA (2001)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2012 Saat 23:32
lpg li olması aracın beynını  etkılıyor muhtemelen.araçlar lpg ye göre dizayn edilmediğinden  uğraşıp duruyoruz.egzos emisyon hataları nda   antipollution fault"hatasını daha çok veriyor.benzinlede kullandım aracı vuruntu yine oldu.Cry vuruntu olmasa bile yol bilgisayarında dıt sesi uyarıp.vitesi korumaya alıyor.
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 352 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107447 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1529 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3134 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9511 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8771 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 947 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 959 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1597 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55482 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1286 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2261 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 273 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2581 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2171 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16021 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English