![]() |
|
Motor Donarmı ? ( çözüldü ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 Saat 23:14 |
Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var aracımı son dönem kötü hava şartlarından dolayı 3-4 gündür çalıştırmıyorum bu akşam üzerindeki karları ve buzları biraz temizledim kaputu açtım ve çalıştırdım . ilk kontak ' da aldı ve motor noral seste çalışmaya başladı ancak radyatör borusu tam sert olmamakla birlikte sanki içinde kar varmış gibi hışır hışır ediyordu. Bu şekilde yaklaşık 2-3 dakika çalıştırdım. Ama dikkat ettim hararet 90 ' a felan geldi havalandırmayı açtım ama soğuk üflüyordu bende hemen kontağı kapattım ve bi daha açmadım. aslında antifiriz vardı aracımda ama yeterli seviyede mi bilmiyorum. acaba araca zarar vermiş olabilirmiyim ? Motor bloğu su soğuyunca genleşip çatlama yapıyormuş şu anki istanbul soğuğunda bu mümkün mü yoksa boşuna mı endişeleniyorum ?
Düzenleyen aspirinxlarge - 01 Şubat 2012 Saat 23:32 |
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
0 ın altında su donar ve motor bloğu tapalarını patlatır.Böyleyse masraf az olur ama tabiri caizse bloğu cırarsa çok kötü.Antifirizsiz araba kullanılmaz maalesef hata yapmışsınız.90 a geldiğinize göre zaten olacak olmuştur keşke hiç kapatmasaydınızda don olan yerler açılsaydı.Acil olarak sisteme antifiriz ekleyip çalıştırın yoksa donar patlatır heryanı.
![]() |
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracta antifiriz var ama , yeterlimi bilmiyorum. Andiriz ekleyecegim, ama durumun normal oldugunu nasil anliycam yada aksi durumu ?
|
|
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
gelin bakın siz aracı tehlikeye atmayın antifirz ekleyin biraz çalışsın.Yoksa çacağı masrafı söylemek bile istemiyorum abim.
![]() |
|
![]() |
|
bir usta ölçebilir ayrıca antifirizi ama anlattığınız sese göre su buz tutmuş bu gece daha da kötü olabilir.LÜTFEN DİYORUM aracınızla ilgilenin yoksa sonrasında üzülürsünüz.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Meric42 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 134 |
bende pazardan beri calıstırmıyorum bakalım. tüm kış bakımlarımı yaptırdım.bakalım ne olacak
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Bugün o kadar çok kar yağmışki araç neredeyse görünmez olmuş kardan araba olduş :) Orda bir tepecik var gibi duruyor. Sokak yokuş olduğu için Köşeye koymuştum karda gelmiş hep oraya yağmış :( Ne bahtsızım ya :))))))) Bugun arabayı antifirizle yıkıcam herhalde :))))))))
|
|
|
|
![]() |
|
valla abim dua ette soğutma suyu donmamış olsun.Yoksa durum fena.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Aldım 3 litre antifiriz ekledim su deposuna ama depo zaten yarımmış, tam doldurdum bi etkisi olacağını da sanmıyorum. Dire radyatöre felan koymam lazım . Radyatöre sıcak kaynar su döksem biraz açılırmı acaba , yada radyatörün suyunu nasıl boşaltıcam biraz katılaşmış olabilir ?
|
|
|
|
![]() |
|
kutuya eklediğiniz antifirizin çok etkisi olmaz.Sakın sıcak su dökmeyin çatlatırsınız.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vapio ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Zeytinburnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
iyi aksamlar bende pazardan berı aracımı hıc calıstırmadım yaklasık 2 saat önce calıstırdım tek seferde marsım aldı yannız klımayı calıstırıp bakmadım uflemesıne :)
bende hararet 80 e geldı kapattım aracı:) bırde tamırcıye sordugumda dılıyle baktı suda antıfriz var dedı umarım sıkıntı cıkmaz :) suya baktıgımdada rengı bellı oluyor antıfırızin (yesıl). |
|
Peugeot 206 :) x desing Kum Grisi
|
|
![]() |
|
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
vapıo tamirciye tlf la sorduysan , ustanın dili çok uzunmuş. eğer usta sen aracı çalıştırdığında yanında bittiyse o usta değil.erenlerden dir.
![]() kardeş umarım kızmazsın ,latifedir.antifriz varsa birşey olacağını düşünmüyorum.işin rast gele.
|
|
2003 model 307 sw ov pac
|
|
![]() |
|
oha diliylemi baktı.
![]() |
|
![]() |
|
vapio ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Zeytinburnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
evet yavuz abı dılıyle baktı :) bende sasırdım.sence bu soguk ıcın
antıfırız yeterlımıdır yavuz abı yukardakı yazılarında bıraz urperttın
benı :)
Düzenleyen vapio - 01 Şubat 2012 Saat 21:15 |
|
Peugeot 206 :) x desing Kum Grisi
|
|
![]() |
|
abim antifiriz işi sakat iştir adamın arabasını bile sattırır.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
ALINTI:Kışın soğuk aylarında, hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce, arabamız kapı önünde hareketsiz halde iken bu soğutma suyu da her su gibi donabilir. Donunca genişler ve yaptığı basınçla motor bloğunu çatlatabilir. Bu olayı önlemek için suyun içine, sıfırın çok altındaki derecelerde bile donmasına mani olacak ‘antifiriz’ dediğimiz sıvı ilave edilir. Motorun soğutma suyunun içine ne oranda antifiriz konulacağını, o bölgede olabilecek en düşük hava sıcaklığı belirler. O zaman şöyle düşünülebilir. Tam emniyetli olması bakımından, soğutma suyunun yerine niçin tamamen antifiriz doldurmuyoruz? Antifiriz oranı yüzde yüzü bulunca sıcaklık ne kadar düşerse düşsün maksimum korunma sağlanmış olmaz mı? Hayır, olmuyor. Mantıken ters gelebilir ama belirli orandan fazla konulan antifirizbu sefer de tamamen ters tepki veriyor. Suya yüzde 50 oranında katılmış antifiriz -37 derecede donarken, antifirizin kendisi yani saf antifiriz -12 derecede donuyor. Suyla karışabilen her şey onun sıfır derece olan donma noktasını düşürür. Yani donma derecesini düşürmek için suya toz şeker, şurup hatta aküdeki asit bile konulabilir. Hepsi de bir dereceye kadar aynı işlevi görür ancak hiçbiri diğer tehlikeli yan etkileri bakımından tavsiye edilmez. İlk otomobillerde şeker ve balın antifiriz olarak kullanılmaları denendi, sonraları ise alkolde karar kılındı. Ancak bu sefer de alkolün kaynama noktası düşük olduğundan motor sıcakken sorun çıkardı. O halde ideal antifirizin donmayı önlemesi ama aynı zamanda da suyun kaynamasına sebep olmaması gerekiyordu. Günümüzde bu amaçla ‘etilen glikol’ denilen renksiz kimyasal bir sıvı kullanılıyor. Suyun içine katılan kimyasalların donmayı önleme özelliği, suyun ve buzun moleküler yapıları ve antifirizin bu yapılara olan etkisinden ileri geliyor. Bilindiği gibi tüm sıvılarda olduğu gibi suda da moleküller serbest ve düzensiz halde, katılarda (buzda) ise sabit ve düzgün bir yapıdadırlar. Su donarken önce
moleküllerinin hareketleri yavaşlar sonra da düzgün ve sabit bir pozisyona gelirler yani kristalleşirler. İşte antifirizin buradaki rolü. moleküllerinin su molekülleri ile birleşerek onların buz kristalleri oluşturmalarına mani olmaktır. Peki öyleyse ortada su yokken antifiriz kendi kendine niçin daha çabuk donuyor? Çünkü suya katıldığında antifirizin su moleküllerine yaptığını su da antifiriz moleküllerine yapar. Donmayı önlemek daha doğrusu geciktirmek iki taraflı çalışır, su da antifirizin donma derecesini düşürür. Sonuç olarak arabanın soğutma suyuna önerilenden fazla antifiriz konmasının hiçbir faydası yoktur aksine zararı vardır.
|
|
2003 model 307 sw ov pac
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
ustaya bak arkadaş diliyle antifriz oranını ölçeni ilk defa duydum |
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
adamın belki dili hassastır.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Haha yorumlar süper ya , bu arada sorunum çözüldü arkadaşlar bugun yani az önce radyotöre ılık su ile biraz yıkadık boruları felan biraz ısıttık. aracı çalıştırdım biraz ısındı sonra radyatör borusunu arkadaşla söktük su ve borular sıcak oldugu için bunu dikkatli bi şekilde yaptık tabi :) Daha sonra radyotörün suyunu boşalttık 1 litre antifiriz ekledik gerisini su ile doldurduk. Sonra tekrar bastık şimdilik sorun yok. Çok tırsmıştım motor donacak diye yorumlar için teşekkürler. Hasan ve hüseyin ' olmasa bunu yapamazdım onlarada da burdan teşekkür ediyorum. Antifiriz ' i litre koydum ama inşallah sorun olmaz :)
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |