Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motor Donarmı ?  ( çözüldü )
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motor Donarmı ? ( çözüldü )

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aspirinxlarge Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motor Donarmı ? ( çözüldü )
    Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 Saat 23:14
Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var aracımı son dönem  kötü hava şartlarından dolayı 3-4 gündür çalıştırmıyorum bu akşam üzerindeki karları ve buzları biraz temizledim kaputu açtım ve çalıştırdım .  ilk kontak ' da aldı ve motor noral seste  çalışmaya başladı ancak radyatör borusu tam sert olmamakla birlikte sanki içinde kar varmış gibi hışır hışır ediyordu.  Bu şekilde yaklaşık 2-3 dakika çalıştırdım.  Ama dikkat ettim hararet 90 ' a felan geldi havalandırmayı açtım ama soğuk üflüyordu bende hemen kontağı kapattım ve bi daha açmadım.   aslında antifiriz vardı aracımda ama yeterli seviyede mi bilmiyorum.  acaba araca zarar vermiş olabilirmiyim  ? Motor bloğu su soğuyunca genleşip çatlama yapıyormuş  şu anki istanbul soğuğunda bu mümkün mü yoksa boşuna mı endişeleniyorum ?

Düzenleyen aspirinxlarge - 01 Şubat 2012 Saat 23:32
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 Saat 23:30
0 ın altında su donar ve motor bloğu tapalarını patlatır.Böyleyse masraf az olur ama tabiri caizse bloğu cırarsa çok kötü.Antifirizsiz araba kullanılmaz maalesef hata yapmışsınız.90 a geldiğinize göre zaten olacak olmuştur keşke hiç kapatmasaydınızda don olan yerler açılsaydı.Acil olarak sisteme antifiriz ekleyip çalıştırın yoksa donar patlatır heryanı.Nuke
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 00:04
Aracta antifiriz var ama , yeterlimi bilmiyorum. Andiriz ekleyecegim, ama durumun normal oldugunu nasil anliycam yada aksi durumu ?
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 00:06
gelin bakın siz aracı tehlikeye atmayın antifirz ekleyin biraz çalışsın.Yoksa çacağı masrafı söylemek bile istemiyorum abim.Wink
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 00:08
bir usta ölçebilir ayrıca antifirizi ama anlattığınız sese göre su buz tutmuş bu gece daha da kötü olabilir.LÜTFEN DİYORUM aracınızla ilgilenin yoksa sonrasında üzülürsünüz.NukeNukeNuke
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 00:21
Exclamation
Yukarı Dön
Meric42 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Meric42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 01:54
bende pazardan beri calıstırmıyorum bakalım. tüm kış bakımlarımı yaptırdım.bakalım ne olacak
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 08:16
Bugün o kadar çok kar yağmışki araç neredeyse görünmez olmuş kardan araba olduş :)  Orda bir tepecik var gibi duruyor.   Sokak yokuş olduğu için Köşeye koymuştum karda gelmiş hep oraya yağmış :(  Ne bahtsızım ya :)))))))   Bugun arabayı antifirizle yıkıcam herhalde :))))))))
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 10:31
valla abim dua ette soğutma suyu donmamış olsun.Yoksa durum fena.Disapprove
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 13:13
Aldım 3 litre antifiriz ekledim su deposuna ama depo zaten yarımmış,  tam doldurdum bi etkisi olacağını da sanmıyorum. Dire radyatöre felan koymam lazım .   Radyatöre sıcak kaynar su döksem biraz açılırmı acaba ,  yada radyatörün suyunu nasıl boşaltıcam biraz katılaşmış olabilir ? 
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 15:54
kutuya eklediğiniz antifirizin çok etkisi olmaz.Sakın sıcak su dökmeyin çatlatırsınız.WinkAlttaki boru açılır su zaten boşalır.Sonra yerine takılır üst kapaktan su eklenir havası alınır.Bilmiyorsanız ellemeyin.WinkBir ustaya yaptırın.
Yukarı Dön
vapio Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vapio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 20:31
iyi aksamlar bende pazardan berı aracımı hıc calıstırmadım yaklasık 2 saat önce calıstırdım tek seferde marsım aldı yannız klımayı calıstırıp bakmadım uflemesıne :)
bende hararet 80 e geldı kapattım aracı:)

bırde tamırcıye sordugumda dılıyle baktı suda antıfriz var dedı umarım sıkıntı cıkmaz :)

suya baktıgımdada rengı bellı oluyor antıfırızin (yesıl).

Peugeot 206 :) x desing Kum Grisi
Yukarı Dön
narkotik71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 20:44
vapıo tamirciye tlf  la sorduysan , ustanın dili çok uzunmuş. eğer usta sen aracı çalıştırdığında yanında bittiyse o usta değil.erenlerden dir.LOL
kardeş umarım kızmazsın ,latifedir.antifriz varsa birşey olacağını düşünmüyorum.işin rast gele.
2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 20:44
oha diliylemi baktı.Shocked
Yukarı Dön
vapio Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vapio Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 20:48
evet yavuz abı dılıyle baktı :) bende sasırdım.sence bu soguk ıcın antıfırız yeterlımıdır yavuz abı yukardakı yazılarında bıraz urperttın benı :)

Düzenleyen vapio - 01 Şubat 2012 Saat 21:15
Peugeot 206 :) x desing Kum Grisi
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 21:14
Orjinalini yazan: vapio vapio Yazdı:

evet yavuz abı dılıyle baktı :) bende sasırdım.sence bu soguk ıcın antıfırız yeterlımıdır yavuz abı yukardakı yazılarında bıraz urperttın benı :)
abim antifiriz işi sakat iştir adamın arabasını bile sattırır.NukeDiliyle bakan ustayada birdaha sakın uğrama öyle usta olmaz.WinkAntifiriz yetmezse su donar.Şu  anda biraz antifiriz ekle.Smile
Yukarı Dön
narkotik71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 21:26

ALINTI:Kışın soğuk aylarında, hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce, arabamız kapı önünde hareketsiz halde iken bu soğutma suyu da her su gibi donabilir. Donunca genişler ve yaptığı basınçla motor bloğunu çatlatabilir. Bu olayı önlemek için suyun içine, sıfırın çok altındaki derecelerde bile donmasına mani olacak ‘antifiriz’ dediğimiz sıvı ilave edilir.  Motorun soğutma suyunun içine ne oranda antifiriz konulacağını, o bölgede olabilecek en düşük hava sıcaklığı belirler. O zaman  şöyle düşünülebilir. Tam emniyetli olması bakımından, soğutma suyunun yerine niçin tamamen antifiriz doldurmuyoruz? Antifiriz oranı yüzde yüzü bulunca sıcaklık ne kadar düşerse düşsün maksimum korunma sağlanmış olmaz mı?  Hayır, olmuyor. Mantıken ters gelebilir ama belirli orandan fazla konulan antifirizbu sefer de tamamen ters tepki veriyor. Suya yüzde 50 oranında katılmış antifiriz -37 derecede donarken, antifirizin kendisi yani saf antifiriz -12 derecede donuyor.  Suyla karışabilen her şey onun sıfır derece olan donma noktasını düşürür. Yani donma derecesini düşürmek için suya toz  şeker,  şurup hatta aküdeki asit bile  konulabilir. Hepsi de bir dereceye kadar aynı işlevi görür ancak hiçbiri diğer tehlikeli yan etkileri bakımından tavsiye edilmez.  İlk otomobillerde şeker ve balın antifiriz olarak kullanılmaları denendi, sonraları ise alkolde karar kılındı. Ancak bu sefer de alkolün kaynama noktası düşük olduğundan motor sıcakken sorun çıkardı. O halde ideal antifirizin donmayı önlemesi ama aynı zamanda da suyun kaynamasına sebep olmaması gerekiyordu. Günümüzde bu amaçla ‘etilen glikol’ denilen renksiz kimyasal bir sıvı kullanılıyor.  Suyun içine katılan kimyasalların donmayı önleme özelliği, suyun ve buzun moleküler yapıları ve antifirizin bu yapılara olan etkisinden ileri geliyor. Bilindiği gibi tüm sıvılarda olduğu gibi suda da moleküller serbest ve düzensiz halde, katılarda (buzda) ise sabit ve düzgün bir yapıdadırlar. Su donarken önce

moleküllerinin hareketleri yavaşlar sonra da düzgün ve sabit bir pozisyona gelirler yani kristalleşirler.  İşte antifirizin buradaki rolü. moleküllerinin su molekülleri ile birleşerek onların buz kristalleri oluşturmalarına mani olmaktır.  Peki öyleyse ortada su yokken antifiriz kendi kendine niçin daha çabuk donuyor? Çünkü suya katıldığında antifirizin su moleküllerine yaptığını su da antifiriz moleküllerine yapar. Donmayı önlemek daha doğrusu geciktirmek iki taraflı çalışır, su da antifirizin donma derecesini düşürür. Sonuç olarak arabanın soğutma suyuna önerilenden fazla antifiriz konmasının hiçbir faydası yoktur aksine zararı vardır.

2003 model 307 sw ov pac
Yukarı Dön
ByHack Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Ocak - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ByHack Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 22:47

ustaya bak arkadaş diliyle antifriz oranını ölçeni ilk defa duydumBig smile ayalnız kardeş internette aratırsanız 10-15 tl gibi makul fiyatlarda antifriz yoğunluğunu ölçen aletler var. alternatif olarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum...

307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 22:52
Orjinalini yazan: ByHack ByHack Yazdı:

ustaya bak arkadaş diliyle antifriz oranını ölçeni ilk defa duydumBig smile ayalnız kardeş internette aratırsanız 10-15 tl gibi makul fiyatlarda antifriz yoğunluğunu ölçen aletler var. alternatif olarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum...

adamın belki dili hassastır.LOLLOLLOL
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aspirinxlarge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 23:31
Haha yorumlar süper ya ,   bu arada sorunum çözüldü arkadaşlar  bugun yani az önce radyotöre ılık su ile biraz yıkadık boruları felan biraz ısıttık.  aracı çalıştırdım biraz ısındı sonra radyatör borusunu arkadaşla söktük su ve borular sıcak oldugu için bunu dikkatli bi şekilde yaptık tabi  :)   Daha sonra radyotörün suyunu boşalttık 1 litre antifiriz ekledik gerisini su ile doldurduk.  Sonra tekrar bastık şimdilik sorun yok.  Çok tırsmıştım motor donacak diye yorumlar için teşekkürler.   Hasan ve hüseyin ' olmasa bunu yapamazdım onlarada da burdan teşekkür ediyorum. Antifiriz ' i litre koydum ama inşallah sorun olmaz :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 107 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 755 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6531 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 227 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 488 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 382 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107688 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1621 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3310 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10264 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9062 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1098 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1305 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1721 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55684 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 329 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1465 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2986 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 294 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English