|
"antipollution fault" hatası... |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||
Dostum
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 Saat 00:45 |
|
merhaba...307 1.6 hdi aracımı akşam hava 7-8 derecede iken aracı çalıştırıp 50 metre ilerde kırmzı ışıkta bekledim...kaldıştan hemn sonra "antipollution fault" yazısı ve araç göstergesinde "vana" şekli çıktı...yaklaşın 5 km gittim arıza lambası hala sönmedi...aracın çekişinde ,hızlanmasında herhangi bir düşüklük yok...yalnız aracı ş.içinde devirsiz kullanıyorum 2000 devirin altında bu olumsuz etkili olur mu...acaba arıza nedir...
|
||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Geçen sabah ilk çalıştırdığımda bana da aynı uyarıyı verdi ama stop edip tekrar çalıştırdım düzeldi.
|
||
acd org
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
o yazı kendigiliginden bir iki gune soner arabayı ceyrek depo altında kulanıyomusun genelde ? banada oldu bir kac hafta sonra pompa arıza yaptı bende degiştirdim rolantıdeyken sağ arkadan ses geliyordu cok hafif bi ses pompadan... bide kontagı cevirdiginizde aracı calıstırmadan arac pompası benzin cekerken aşırı ses cıkartıyosa benzin bompası gidicidir bilginiz olsun
verilen hata bir kac seyden yapar 2 3 gune sonmez ise bir servise gidin derim... |
||
Dostum
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
başka forumlarda aynı sorunn için çok farklı şeyler söylemişler..mesala,eksoz sensörü bozuk olabilir gibi...
|
||
Dostum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu arada araba çeyrek depoda idi...
|
||
erkerd5429
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erkerd5429
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
benim arabamda aynı ışık emme manifoltu basınç sensörü arızası olarak çıkıyor ama benim araba tüplü |
||
2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif |
||
Dostum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Selam Arkadaşlar...Bugün,aracımdaki "antipollution fault" hatası ve göstergedeki vana şekli gitti...Arabanın kullanma klavuzunda "böyle bir hatanın düşük devirli kullanımda ve şehir trafiğinde olabileceği,60 km hızdan aşağı olmamak üzere devirli olarak en az 5 dakika aracınızı sürün,hata hala devam ediyorsa servise gösterin "diyor,Bende 60 km olmasa da ona yakın hızda,2000 devir ve üzerinde yaklaşık 10-15 dk.aracı sürdüm,sonra hata yazısı ve vana şekli kayboldu çok şükür.Kendi pejo ustamı aradım,olayı anlattım,kullanım hatasından kaynaklandığını,dizel aracı devirsiz kullanmamam gerektiğini,aracı 2. ya da 3.vites olsun ama 2000 devir altına düşmeyin,ilk çalıştırmada hemen hareket etmeyin,aracı stop etmeden önce de heman kapatmayın,dedi...
|
||
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
|
Usta doğru söylemiş aynen katılıyorum. |
||
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dikkat edilmesi gereken kurallar.
Düzenleyen yavuz25 - 04 Ocak 2012 Saat 22:02 |
||
Dostum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yıllardır benzinli kullandım...Dizele alışmak biraz zaman alacak sanırım...
|
||
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hiç sorma abim.Bendede aynı durum var.
|
||
Dostum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Selam Arkadaşlar...Bugün şehir trafiğinde bir aracı sollarken biraz fazla gaza bastım ve yine gösterge tablosunda "vana şekli" çıktı veyol biligsayarında "antipollution fault" hatası yazdı...Pejo ustama gittim,"planet 2000" programından ecu'ye girdi ve "egr valfi" arızası tespit etti...Usta egr valfinin pahalı olduğunu,kurum bağlamış olabilir,sizden önceki kişiler kalitesiz yakıt nedeniyle ekzos ve valfi kurum bağlatmış olabilir,temiz mazot kullanın dedi,,mazot deposuna da katkı koyduk "motor silk" adında...sistemden arızayı sildi,tekrar ederse söküp temizleyeceğini söyledi... Acaba bu "egr valfini" nedir,nerdedir,video veya resim varmı söküp temizlemek için ben söküp temizleyebilir miyim...yardımcı olurmusunuz...Saygılarımla...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Egr hakkinda bilgi: http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/egzoz_sistemi/erg.htm Videoyu izleyip yapip yapamayacagina kendiniz karar verebilirsiniz. |
||
cinecommentator
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cinecommentator
|
|
aynen..benim genelde heppppp çeyrek depo veya altı..zira benzin ateş pahası..şimdi aracım özellikle soğukken..geç çalışıo..sordum benzin pompası dediler..ayrıca ''antipollition fault'' geliyo gidiyo.. kilometre göstergesi aracı çalıştırınca bi musluk şekli çıkıyo 20 bin falan yazıyo.. velhasıl nerdeyse bu hatayla ilgili onlarca yazı okudum..enn yakını ve benimkine benzer belirtiler yukarda alıntısını aldığım arkadaşınkiydi |
||
peugeot 307 sw xr 2004
|
||
Dostum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sn.Moderatör.Gönderdiğiniz linkte "egr sistemi" hakkında düz yazı şeklinde açıklama var...video görmedim...Saygılar...
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Video yazinin hemen altinda. Linki: http://www.youtube.com/v/Xm9uSaDQmuo&rel=0&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bazen bendede çıkıyor stop edip tekrar çalıştırdığımda kayboluyor anlık bir arıza olduğunu düşünüyorum:) çünkü geçenlerde serviste bilgisayara bağlandı bakıldı hiç bi arıza kodu yoktu
|
||
cermiki
1. Vites 24 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yazın benimde başıma geldi aynısı. Sebebi kirli mazot. Öncelikle mazot filtresine bir baktırın. tıkanmış olabilir. Sorun filtrede değilse müşürde olabilir.
|
||
2006 PEUGEOT 307 HDİ
|
||
Dostum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sn Üye...egr valfi arızasının mazot filtresiyle alakasını anlayamadım...Ayrca,müşür den bahsetmişsiniz ne müşürü acaba o...aracın çekişinde veya yakıtta sorun yok,ani hizlanmalardan "antipollution fault" arzası veriyor...
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |