Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 xt 1.6 hdı ıslık sesi yardım lütfen!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 xt 1.6 hdı ıslık sesi yardım lütfen!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 xt 1.6 hdı ıslık sesi yardım lütfen!!
    Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 21:26
slm arkadaşlar.bugün teybin sesini kısınca fark ettim çok hafif ıslk sesi geliyor.nedendir acaba bilgisi olan varsa sevinirim.teşekkürler iyi akşamlar....
Yukarı Dön
06ÖzGüR06 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 22:41
Turbo sesidir o rahat olun. Gaza ne kadar basarsanız ses o kadar artar.Düşük viteslerde  ve düşük hızlarda daha net duyulur.Smile
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 22:42
o sesi çok severim.LOL
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 13:53
teşekkür ederim içim rahatladı...
Yukarı Dön
Lion46 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Mayıs - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Lion46 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 17:39
Merhaba bende eski bir 307 hdi kullanıcı olarak sorununuza yardımcı olmak isterim.Bahsettiğiniz sorun eğer ayağınızı gaza basıp çektiğinizde motor sesinin ardından gelen bir ıslık sesi ise malesef turbonuzun ömrünün dolduguna işaret etmektedir,zamanla bu ses sizi dahada rahatsız edecek duruma gelecektir bu sesin sebebi ise aracınızı ilk çalıştırdıgınız zaman ve stop edeceğiniz zaman 5 dakika turbonun yağlanmasını beklememenizden kaynaklanmaktadır,turbonun içinde tribünler aşınmış malesef buda ıslık sesine sebeb olmaktadır.Benim aracımdada aynı ses gelmekteydi artık yolda utanır olmuştum geçen hafta sattım aracı alan kişiyede bahsettim sorundan serviste değiştirmişler turboyu ses kesilmiş.
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:14
Evet aracın turbosu gidici benim 206'da da aynı sorun vardı. yaklaşık 1 yıla turbonuzun değişmesi gerekecek.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:15
Orjinalini yazan: ibrahim YILDIZAK ibrahim YILDIZAK Yazdı:

Evet aracın turbosu gidici benim 206'da da aynı sorun vardı. yaklaşık 1 yıla turbonuzun değişmesi gerekecek.
haydaa yeni birşey daha çıktı.Smile
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:19
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Bu yeni birşey değil ki Smile Dizel araçların genelinde olan sorunlardan biridir. (Turbo Dizel yazmayı unutmuşum) Ben 206'mı sırf bu sebepten sattım.

Düzenleyen ibrahim YILDIZAK - 01 Ocak 2012 Saat 18:20

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:21

Bu yeni birşey değil ki Smile Dizel araçların genelinde olan sorunlardan biridir. (Turbo Dizel yazmayı unutmuşum) Ben 206'mı sırf bu sebepten sattım.
kaç binde çıkar tahmini abim bu sorun.Question
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:25

kaç binde çıkar tahmini abim bu sorun.Question

200.000 km'yi geçtikten sonra yapar genelde ancak üstte bir arkadaş açıklamış genelde sıcak havalarda aracın durdurduktan sonra 2-3 dk beklenmesi gerekiyor ve çalıştırırken lambaların sönmesi gerekiyor. Bu gibi şeylere bende hiç dikkat etmezdim ancak dizel araçlarda bunlar şart. masrafı da 800TL ile 2000 TL arasında değişiyor çıkma bir turbo takarsanız uygun oluyor ama bu işlemin tamirini yapanları da duymuştum. Ne kadar sağlıklıdır bilemem!...

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:27
ooo daha çok var.LOL
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:28
Kullanım kurallarına harfiyen uyuyorum abi.WinkÇok dikkat ederim.Wink
Yukarı Dön
Lion46 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Mayıs - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Lion46 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 18:37
Turbonun ömrü kullanıma bağlı değişiklik göstermekle beraber ortalama 90.000 km'dir tabi dizel araç kullanmanın püf noktalarını bilen birisi için 200.000 kmleri rahat görebilir istisnalar elbetteki vardır.Benim aracım 82.000 km idi dizel aracın düşük viteste verdiği torkun cazibesine kapılıp biraz devirli kullandım,aracı ilk çalıştırdıgımda ve stop ederken beklemedim (daha doğrusu beklenmesi gerektiğini biraz geç öğrendim) akabinde turbom yıpranmaya başlamıştı.Dizel araçlar ekonomiktir ama bakımları olsun arızları olsun benzinli araçlardan pahalıdır.
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti
Yukarı Dön
qqyyxx Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı qqyyxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:28
turboyla ilgili arkadaşlar bir kaç noktaya değinmiş bildiğim kadarıyla ekleme yapayım  turbonun şu km ömrü vardır diye kesin bir ifade kullanılamaz. 50 000 de de bozulabilir 350 000 de de tamamen sürüş ve düzenli, doğru bakımla alakalıdır.  turbo dizel araçlarda hareket etmeden önce ve stop edileceği zaman 1 dk civarında rölantide çalıştırma yeterlidir. anacak bu yapılan yol uzun mesafede ise stop etmeden önce 3-4 dk çalışmasında yarar vardır.
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:34
Tabi dikkat etmek lazım bu kurallara fakat bu sesi de incelemek lazım yüksek ve sürekli olan bir ses ise o zaman sorun olabilir.

Yok sadece düşük viteslerde ve motor devirlenirken geliyorsa o zaman normaldir denilebilir.Çünkü turbo sesinin az da olsa gelmesi normaldir.

Çünkü hava çok hızlı şekilde turbo türbinlerine çarpıyor bu da az bir ıslık sesine neden olur.

Hatta uçak motorlarında bu sesi çok daha fazla duyarsınız çünkü onlarda da turboda olduğu gibi

türbinler mevcuttur ve türbinlere çok hızlı çarpan hava şiddetli ıslık sesi oluşturur.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:36
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Tabi dikkat etmek lazım bu kurallara fakat bu sesi de incelemek lazım yüksek ve sürekli olan bir ses ise o zaman sorun olabilir.

Yok sadece düşük viteslerde ve motor devirlenirken geliyorsa o zaman normaldir denilebilir.Çünkü turbo sesinin az da olsa gelmesi normaldir.

Çünkü hava çok hızlı şekilde turbo türbinlerine çarpıyor bu da az bir ıslık sesine neden olur.

Hatta uçak motorlarında bu sesi çok daha fazla duyarsınız çünkü onlarda da turboda olduğu gibi

türbinler mevcuttur ve türbinlere çok hızlı çarpan hava şiddetli ıslık sesi oluşturur.

abim bizde olanda bu düşük devirlerde olan ıslık sesi.Bizimkiler partner farkımız olsun.LOLLOLLOL
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
14 - Eylül - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 06ÖzGüR06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:40

abim bizde olanda bu düşük devirlerde olan ıslık sesi.Bizimkiler partner farkımız olsun.LOLLOLLOL

Kesinlikle normaldir rahat olabilirsin turbo görevini yapıyor Wink   Ses gelmezse korkmak lazım bence.Big smile
Yukarı Dön
furkan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
08 - Mart - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:41
turbo hiçbir zaman ses çıkarmaz  eğer ses çıkıyorsa ölüm yakındır demektir eğer gaza basıp çekince ambulans sesi geliyorsa ömür bitmiştir turbo balansı kaçması veya mil kesmesi pervane çarkların kırılması turbo bitmesi sonucuna çıkar
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:41

Kesinlikle normaldir rahat olabilirsin turbo görevini yapıyor Wink   Ses gelmezse korkmak lazım bence.Big smile
yani öyle.Big smileThumbs Up
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 Saat 19:42
o sesi çok seviyorum.Ninni gibi geliyor biliyormusun abim.Hele uzun yolda sesi,kaloriferi kapatacan motoru dinleyecen.Tavsiye olunur.Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 294 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1496 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9388 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8671 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 883 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 900 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55445 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2155 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2505 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 568 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2044 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15978 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English