![]() |
|
307 xt 1.6 hdı ıslık sesi yardım lütfen!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 21:26 |
|||
slm arkadaşlar.bugün teybin sesini kısınca fark ettim çok hafif ıslk sesi geliyor.nedendir acaba bilgisi olan varsa sevinirim.teşekkürler iyi akşamlar....
|
||||
![]() |
||||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Turbo sesidir o rahat olun. Gaza ne kadar basarsanız ses o kadar artar.Düşük viteslerde ve düşük hızlarda daha net duyulur.
![]() |
||||
![]() |
||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
o sesi çok severim.
![]() |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
teşekkür ederim içim rahatladı...
|
||||
![]() |
||||
Lion46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
|||
Merhaba bende eski bir 307 hdi kullanıcı olarak sorununuza yardımcı olmak isterim.Bahsettiğiniz sorun eğer ayağınızı gaza basıp çektiğinizde motor sesinin ardından gelen bir ıslık sesi ise malesef turbonuzun ömrünün dolduguna işaret etmektedir,zamanla bu ses sizi dahada rahatsız edecek duruma gelecektir bu sesin sebebi ise aracınızı ilk çalıştırdıgınız zaman ve stop edeceğiniz zaman 5 dakika turbonun yağlanmasını beklememenizden kaynaklanmaktadır,turbonun içinde tribünler aşınmış malesef buda ıslık sesine sebeb olmaktadır.Benim aracımdada aynı ses gelmekteydi artık yolda utanır olmuştum geçen hafta sattım aracı alan kişiyede bahsettim sorundan serviste değiştirmişler turboyu ses kesilmiş.
|
||||
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti
|
||||
![]() |
||||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|||
Evet aracın turbosu gidici benim 206'da da aynı sorun vardı. yaklaşık 1 yıla turbonuzun değişmesi gerekecek.
|
||||
01 COA 084 ARh(+) |
||||
![]() |
||||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|||
haydaa yeni birşey daha çıktı.
![]() |
||||
![]() |
||||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|||
Bu yeni birşey değil ki ![]() Düzenleyen ibrahim YILDIZAK - 01 Ocak 2012 Saat 18:20 |
||||
01 COA 084 ARh(+) |
||||
![]() |
||||
|||
kaç binde çıkar tahmini abim bu sorun.
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|||
200.000 km'yi geçtikten sonra yapar genelde ancak üstte bir arkadaş açıklamış genelde sıcak havalarda aracın durdurduktan sonra 2-3 dk beklenmesi gerekiyor ve çalıştırırken lambaların sönmesi gerekiyor. Bu gibi şeylere bende hiç dikkat etmezdim ancak dizel araçlarda bunlar şart. masrafı da 800TL ile 2000 TL arasında değişiyor çıkma bir turbo takarsanız uygun oluyor ama bu işlemin tamirini yapanları da duymuştum. Ne kadar sağlıklıdır bilemem!... |
||||
01 COA 084 ARh(+) |
||||
![]() |
||||
|||
ooo daha çok var.
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Kullanım kurallarına harfiyen uyuyorum abi.
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Lion46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
|||
Turbonun ömrü kullanıma bağlı değişiklik göstermekle beraber ortalama 90.000 km'dir tabi dizel araç kullanmanın püf noktalarını bilen birisi için 200.000 kmleri rahat görebilir istisnalar elbetteki vardır.Benim aracım 82.000 km idi dizel aracın düşük viteste verdiği torkun cazibesine kapılıp biraz devirli kullandım,aracı ilk çalıştırdıgımda ve stop ederken beklemedim (daha doğrusu beklenmesi gerektiğini biraz geç öğrendim) akabinde turbom yıpranmaya başlamıştı.Dizel araçlar ekonomiktir ama bakımları olsun arızları olsun benzinli araçlardan pahalıdır.
|
||||
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti
|
||||
![]() |
||||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|||
turboyla ilgili arkadaşlar bir kaç noktaya değinmiş bildiğim kadarıyla ekleme yapayım turbonun şu km ömrü vardır diye kesin bir ifade kullanılamaz. 50 000 de de bozulabilir 350 000 de de tamamen sürüş ve düzenli, doğru bakımla alakalıdır. turbo dizel araçlarda hareket etmeden önce ve stop edileceği zaman 1 dk civarında rölantide çalıştırma yeterlidir. anacak bu yapılan yol uzun mesafede ise stop etmeden önce 3-4 dk çalışmasında yarar vardır.
|
||||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||||
![]() |
||||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|||
Tabi dikkat etmek lazım bu kurallara fakat bu sesi de incelemek lazım yüksek ve sürekli olan bir ses ise o zaman sorun olabilir.
Yok sadece düşük viteslerde ve motor devirlenirken geliyorsa o zaman normaldir denilebilir.Çünkü turbo sesinin az da olsa gelmesi normaldir. Çünkü hava çok hızlı şekilde turbo türbinlerine çarpıyor bu da az bir ıslık sesine neden olur. Hatta uçak motorlarında bu sesi çok daha fazla duyarsınız çünkü onlarda da turboda olduğu gibi türbinler mevcuttur ve türbinlere çok hızlı çarpan hava şiddetli ıslık sesi oluşturur. |
||||
![]() |
||||
|||
abim bizde olanda bu düşük devirlerde olan ıslık sesi.Bizimkiler partner farkımız olsun.
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|||
Kesinlikle normaldir rahat olabilirsin turbo görevini yapıyor ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
|||
turbo hiçbir zaman ses çıkarmaz eğer ses çıkıyorsa ölüm yakındır demektir eğer gaza basıp çekince ambulans sesi geliyorsa ömür bitmiştir turbo balansı kaçması veya mil kesmesi pervane çarkların kırılması turbo bitmesi sonucuna çıkar
|
||||
![]() |
||||
|||
yani öyle.
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
o sesi çok seviyorum.Ninni gibi geliyor biliyormusun abim.Hele uzun yolda sesi,kaloriferi kapatacan motoru dinleyecen.Tavsiye olunur.
![]() |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |