![]() |
|
Soğutma problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 19:29 |
|
Arabam 2000 model otomatik 206. Tosunuma geçenlerde antifriz koydurtturdum. Usta sistemdeki suyu komple boşalttıktan sonra depoya full antifriz doldurdu. 1-2 bardak diyebileceğim kadarda su ekledi. Sorunum bu noktadan sonra başladı. Antifrizden önce 90 dereceyi hiç geçmeyen hararet şimdi 100 km hızla filan gittiğimde 9 dereceyi geçiyor ayağımı gazdan çektiğimde ise 90 seviyelerine tekrar iniyor. Arabayı sıkıştırsam dahada artıp hararet yapacak neredeyse. Servise gittim devir dayimi söktüler ama sapasağlam çıktı. sorun ne olabilir sizce. Yardımlarınızı bekliyorum. Birde yağ değişimim geldi şu bor katkısı kullanan varmı? Kullansam tosunuma faydalı olurmu?
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Saf antifiriz koydugundan emin misiniz? Hazir karisimlardan koymus olabilir mi?
Not: Ayni soru icin farkli konular acmayin lutfen. Düzenleyen koliva - 27 Aralık 2011 Saat 21:15 |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
Dostum havasını aldılarmı?İkinci olarak termostat ne durumda.
|
||
![]() |
||
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
|
Havasını aldı usta zaten kendisi otomatik olarak alır havasını dedi 2,5 lt antifriz doldurdu. karışım değildi sanki. cevaplayanlara teşekkür ediyorum.
|
||
![]() |
||
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Geçen hafta sonu aynı işlemi bende yaptırdım radyotörün alt giriş hortmu söktü suyu boşalttı sonra hortumu takıp soğutma suyu kabına full antfiriz doldurdu havasını aldı araçla 1 tur atıp geldik araç soğutma suyu eksik arızası verdi tam dolu olan şişe boşalmış yani tam hava alınmamış bunun için tur attık zaten sonra tekrardan su doldurduk ve eve geldim usta aracı stop ettirdikten sonra ilk çalıştırmada suyunu yine kontrol et su eksilmişse tamamlarsın belki hava vardır yine eksilir ihtimali için.
senin araçtada böyle bişey olabilirmi aracının soğutma suyu eksilmiş olabilirmi kontrol ettinmi benim araçta 90'nı nadir şehir içinde geçiyo devamlı dur kalk yapınca oluyo şimdide aynı |
||
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Ustaya geri götürdüm hava filanmı var diye açtı baktı suyu kontrol etti eksiltme yok. havasını aldım dedi bunlar otomatik atar havayı su eksilir dedi. Bende inanmadım başka yere götürdüm oda aynı şeyi söyledi. Antifriz bi yerlerdeki pisliği çıkartmış oda sistemde bi yerde tıkama yapmıştır dedi. Nasıl temizleticez bilmiyorum. Şu satılan radyatör temizleme malzemelerinden alayım diyorum.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Otomatik hava atma olayini ilk defa duyuyorum. O halde soyle bir tapanin varligini kontrol edin. Varsa neden orada var bir dusunmek gerek.
![]() |
||
![]() |
||
BurakGÖNÜLAL ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Kasım - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BurakGÖNÜLAL
|
fAN LA İLGİLİ Bİ SIKINTINDA OLA BİLİRMİ 90 DAN SONRA ACIYO FANI GAZA BASARKEN FAN DEVREYE GİRMİYO BENIM ANLADIGIM KADARIYLA
|
||
2oo3o7 ı.6 Xt Gümüş....
BrC lpG Full olsun ! Benim olsun ! Fransız Horozu... |
||
![]() |
||
oguzhandincel ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
|
Hemen hemen aynı sorunu bende yaşadım geçenlerde.Ama benim arabada antifiz bi kaç senedir değişmemiş diye tahmin ediyorum.Samsun'da olduğu için araç önceki sahibi fazla baktırmamış sanırım antifirize Samsun'da havaların çok soğuk olmaması sebebi ile.Antifrizi komple boşalttıktan sonra yaklaşık 4 lt saf antifriz koydular ve havasını aldılar.Arabayı durduğu yerde yüksek devirlerde çalıştırdılar ve dereceye baktılar.Orda sorun yoktu.Eve giderken 100 hatta 110 a çıktı yokuşta.Sonra eve geldim.Baktım kapağı açıp,biraz su ekledim.1 tur daha attım aynıydı.Geri gittim antifriz koyan yere orda sorun çıkarmadı yine.Belki müşür bozuk olabilir dedi.Açmıyordu 100 den sonra fanı çünkü.Biraz vurdu radyatör üstüne doğru açıldı fan.Müşür oksitlenmiş olabilir dedi.Mantıklıda.Sonuçta 11 yıllık araba ve sanırım hiç değişmemiş benim arabanınki.Sende müşürü bi kontrol ettir hatta imkanın varsa değiştir.Bu müşür olayından sonra araba ara sıra 100e çıkıyor ama 100 den sonra fan açıyor hemen.Uzun yolda deneme fırsatım olmadı.Haftaya deniyeceğim.
|
||
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
||
![]() |
||
|
Koliva kardeşim bu vana nerede biraz daha bilgi rica edicem. Acaba hava alma olayını kendim yapabilirmiyim? Bide fanda sıkıntı yok 90 ı geçince açıyor. teşekkürler
|
||
![]() |
||
|
abim hava almayla uğraşmayın bilen birine yaptırın.Basit gibi görünsede çok önemli.
|
||
![]() |
||
|
Eger hic tecrubeniz yoksa ben de bu isi tek basiniza yapmanizi tavsiye etmem. Yine de bilgilendirmek adina nasil yapilacagini kisaca soyle anlatabilirim. Oncelikle bu vana motorun arka bolumunde kalir. Buyuk cogunlukla kalorifer radyatorune giden hortumlardan birinin uzerindedir. Yani motorun arka kismina baktiginda gorebilmen gerekiyor. Hava alma islemi ise kabaca soyle yapilir. Motor calistirilir ve vana hafif acilir. Genisleme bidonunun kapagi da acilir. Arac isindikca vana daha da acilir. Arada bir radyatorun alt kismindan motora giden kalin hortum elle sıkıstırılır. Eger vanadan cikan suda kabarciklar goruyorsaniz hava cikiyor demektir. Isleme biraz daha devam edin. Bir yandanda genisleme bidonundaki su seviyesi surekli kontrol edilir ve gerekirse ekleme yapilir. Olay bundan ibaret. Not: Bu islemi yaparken eldiven ve goz koruyucu taksaniz iyi olur. |
||
![]() |
||
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
90 ' dan sonra derken zaten fanı 95 ' de açmıyormu ? O kısım da ekdiklik var. Maksimum kaça kadar çıktı ? Zaten 95 ' de fan açıp tekrar 90 ' a düşmüyormu ? Çok basit bir şeyi büyütüyo olabilirsiniz ?
|
||
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
||
![]() |
||
|
o zaman kesin hava var usta öyle bişey yapmadı teşekkür ederim açıklamanız için. birde diğer arızamada yorum rica edicem. forumda yazmıştım tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
|
||
![]() |
||
|
Bence eger sen ustanin full antifiriz koydugundan eminsen onu en kisa surede baska bir ustada degistirtmeye bak. En dusuk donma sicakligina %60 antifiriz- %40 su karisiminda elde edilir. Bu karisimda antifiriz oranini artirirsaniz yani %100 e dogru cekerseniz araciniza korozyon, devridaim pompasi arizasi ve motorda asinma gibi zararlara neden olursunuz. Ayrica karisimda kullanilan su damitilmis olmalidir. |
||
![]() |
||
|
Koliva çok teşekkür ederim haftasonu tekrar gidicem sanırım servise göstermeye. Şu an çok problem teşkil etmiyor sorun çünkü havalar buz gibi ama havalar ısınmaya başlayınca büyük problem.
|
||
![]() |
||
|
Abim motorda niye aşınma oluyor onu anlayamadım?Ben önceki aracımd erzurumda %100 antifriz üzerine bir su bardağı su koyarak kullanıyordum ve sorun çıkmamıştı.Acaba araçtan araca değşiyormu?
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Onceki aracin neydi bilmiyorum ama saniyorum karisim orani %90'larin bile uzerinde olmus. Peki bunu neye, hangi mantiga dayanarak yaptin onu sorabilir miyim? |
||
![]() |
||
|
Ben yapmadım abim.
![]() ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |