![]() |
|
arabamın nesi var bir türlü anlamıyorum yardımm... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mustafa142434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2011 Konum: bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa142434
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 08:33 |
merhaba arkadaşlar aracım peugeot 206 x design 2005 model benzinli gazlı araca antifiriz koymamıştım. bu sebeple sabah arabayı çalıştıramadım . aracı erittim sonra çalıştı. ancak motordaki tıpa su genleştiği için atmış. sanayi ye girdim yaptırdım. Ancak su genleştiği için kalorifer peteği de çatlamış galiba. paspasın altına su birikiyor. termostat çalışmadığı için arabadan termostatı da çıkardım . ancak kaloriferi yaptırmadım. araçla seyir halindeyken hararet 70-90 aası birden tavan yaptı hararet . ancak yedek depoya baktığımda su vardı arabada. bu nasıl olabiliyor. hem termostat yok. arabanın kolay kolay hararet yapmaması lazım değil mi ve hem gazda hem de benzin de araba haff titrek çalışıyor yardımcı olun lütfen :)
|
|
mustafa
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
buz tutan motor suyunu nasıl erittiniz bilmiyorum ama bu yöntemin pek sağlıklı olmadığını duymuştum bu yüzden suyun dolaştığı muhtelif yerlerde kaçaklar olabilir. tavsiyem aracı dışarıdan müdahele ile eritip çalıştırmayın.
su kaçağı büyük ihtimalle hava yapmasına sebeb olmuştur, bu da hararet ibresinin oynamasına sebeb olur. daha dün bir arkadaşa yazdım size de söyleyim: tavsiyem kaçağı bir an önce buldurup tamir ettirin, sonra suyu tamamen boşalttırp antifrizini ekletin, havasını da aldırın.
ayrıca termostat mutlaka orjinal edinin. termostatsız motor soğuk çalışır, ileride daha büyük zararlar açar...
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
evet şimdi baktım, dün farklı isimde aynı sorunları yazmışsınız. dün de size yazmışım. termostat olmadığını belirtmemiştiniz ama orada. dediğim gibi soğutma sistemi önemlidir, mutlaka baktırın...
|
|
|
|
![]() |
|
mustafa142434 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2011 Konum: bolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa142434
![]() ![]() ![]() ![]() |
çok teşekkür ederim kardeşim bugün götürüp baktırıcam inş. önemli birşeyi yoktur
|
|
mustafa
|
|
![]() |
|
sonucu ve yapılanlkarı fiyatları ile paylaşırsanız iyi olur biz de yararlanırız bilgileniriz...
|
|
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
![]() ![]() ![]() ![]() |
Suda hava vardır kalorifer peteği delik diyosunuz ordan su boşaldıkça hava yapıyor ve Hareret müşiride yanlış algılıyor
|
|
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |