Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arabamın nesi var bir türlü anlamıyorum yardımm...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20828
Tarih: 03 Temmuz 2025 Saat 17:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: arabamın nesi var bir türlü anlamıyorum yardımm...
Mesajı Yazan: mustafa142434
Konu: arabamın nesi var bir türlü anlamıyorum yardımm...
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 08:33
merhaba arkadaşlar aracım peugeot 206 x design 2005 model benzinli gazlı araca antifiriz koymamıştım. bu sebeple sabah arabayı çalıştıramadım . aracı erittim sonra çalıştı. ancak motordaki tıpa su genleştiği için atmış. sanayi ye girdim yaptırdım. Ancak su genleştiği için kalorifer peteği de çatlamış galiba. paspasın altına su birikiyor. termostat çalışmadığı için arabadan termostatı da çıkardım . ancak kaloriferi yaptırmadım. araçla seyir halindeyken hararet 70-90 aası birden tavan yaptı hararet . ancak yedek depoya baktığımda su vardı arabada. bu nasıl olabiliyor. hem termostat yok. arabanın kolay kolay hararet yapmaması lazım değil mi ve hem gazda hem de benzin de araba haff titrek çalışıyor yardımcı olun lütfen :)

-------------
mustafa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: albayman
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 09:04
Orjinalini yazan: mustafa142434 mustafa142434 Yazdı:

merhaba arkadaşlar aracım peugeot 206 x design 2005 model benzinli gazlı araca antifiriz koymamıştım. bu sebeple sabah arabayı çalıştıramadım . aracı erittim sonra çalıştı. ancak motordaki tıpa su genleştiği için atmış. sanayi ye girdim yaptırdım. Ancak su genleştiği için kalorifer peteği de çatlamış galiba. paspasın altına su birikiyor. termostat çalışmadığı için arabadan termostatı da çıkardım . ancak kaloriferi yaptırmadım. araçla seyir halindeyken hararet 70-90 aası birden tavan yaptı hararet . ancak yedek depoya baktığımda su vardı arabada. bu nasıl olabiliyor. hem termostat yok. arabanın kolay kolay hararet yapmaması lazım değil mi ve hem gazda hem de benzin de araba haff titrek çalışıyor yardımcı olun lütfen :)
öncelikle antifriz sadece kışın soğukta değil, yazın sıcakta da gereklidir. bu yüzden antifrizi eksik etmeyin aracınızdan
buz tutan motor suyunu nasıl erittiniz bilmiyorum ama bu yöntemin pek sağlıklı olmadığını duymuştum bu yüzden suyun dolaştığı muhtelif yerlerde kaçaklar olabilir. tavsiyem aracı dışarıdan müdahele ile eritip çalıştırmayın.
su kaçağı büyük ihtimalle hava yapmasına sebeb olmuştur, bu da hararet ibresinin oynamasına sebeb olur. daha dün bir arkadaşa yazdım size de söyleyim: tavsiyem kaçağı bir an önce buldurup tamir ettirin, sonra suyu tamamen boşalttırp antifrizini ekletin, havasını da aldırın.
ayrıca termostat mutlaka orjinal edinin. termostatsız motor soğuk çalışır, ileride daha büyük zararlar açar...

-------------
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 09:09
evet şimdi baktım, dün farklı isimde aynı sorunları yazmışsınız. dün de size yazmışım. termostat olmadığını belirtmemiştiniz ama orada. dediğim gibi soğutma sistemi önemlidir, mutlaka baktırın...

-------------

Mesajı Yazan: mustafa142434
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 09:18
çok teşekkür ederim kardeşim bugün götürüp baktırıcam inş. önemli birşeyi yoktur

-------------
mustafa

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 10:18
sonucu ve yapılanlkarı fiyatları ile paylaşırsanız iyi olur biz de yararlanırız bilgileniriz...

-------------

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 10:52
Suda hava vardır kalorifer peteği delik diyosunuz ordan su boşaldıkça hava yapıyor ve Hareret müşiride yanlış algılıyor

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 11:14
Orjinalini yazan: mustafa142434 mustafa142434 Yazdı:

Bir arabaya bu kadar zulüm yapılırmı be abim.Smileİyi bir serviste motorun tamamını kontrol ettirin.Genleşme tıpasını attıran buz daha nereleri çatlatmış patlatmıştır kim bilir.Aracınıza böyle binmeyin büyük masraflar çıkar başınıza.Geçmiş olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net