![]() |
|
PEJO_307 KALKIŞ PROBLEMİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bysnip06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 Saat 00:50 |
ARKADASLAR MERHABA ,
1 HAFTA ÖNCE 2004 MODEL 307 XT (LOVATO MARKA LPG SİSTEMİ) MODELİNİ SATIN ALDIM AMA BENİ AŞIRI DERECEDE RAHATSIZ EDEN BİR PROBLEM YAŞIYORUM ARAÇTAN SOĞUDUM GERÇEKTEN SIKINTI ŞU ; - ARAÇ KALKIŞTA 1. VİTESTE İKEN DEVİRDEN DÜŞÜYOR STOP EDİYOR ( 3000 DEVİRDEN SONRA SIKINTI OLMUYOR) -ÖNCEKİ ARACIMDA SET VEYA TUMSEKTEN GECERKEN 2.VİTESTE RAHATLIKLA GECİYORDUM.(1996OPELASTRA) YENİ ARABAMDA (2004_PEJO307) AYNI KONFORU BULAMIYORUM SARSINTI YAPIYOR ARAÇ . BU KONUYA BENZER PROBLEM YASAYAN VARMI , YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR OLURUM . SAYGILAR, |
|
2004_peugeot_307_xt
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2.vites konusu bipperlerdede var sürenler bilir.Ayar falan yaptılarmı sizin araca.
|
|
![]() |
|
bysnip06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Henüz bir bakıma götürmedim zaten 1 hafta oldu aracı satın alalı
|
|
2004_peugeot_307_xt
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
bir bakım yaptırmak iyi olur bencede.
![]() |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
eğer aracı kaldırırken ya da düşük hızlarda 2. viteste hareket etmeye çalışırlen yarım debriyajda titreme, gaz yememe ve silkeleme yapıyor veya stop ediyorsa bence ateşleme sisteminde problem var gibi. bilgisayarda birşey çıkmazsa eğer kelebek boğazı, enjektörle temizlenmeli, bujiler kabloları eskimişse yenilenmeli, bobin ateşlemesi kontrol edilmeli...
ben de araç kaldırırken çok gaz vermeyi sevmem. 1000-1500 devir arası kaldırırım. stop etme ve silkeleme olurdu bende de. kelebek boğazı temizliği bu sorunu giderdi. şimdi çok rahat...
|
|
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
2. el alınmış bir aracın her yerini expertize soksanız da bence kafanız rahat binmek için önceki kullanıcıya güvenmeyip yapmanız gerekenler:
yağ, yağ filtresi, hava yakıt filtresi triger su pompası...
ekstradan bujiler düşünülebilir.
bu aracı aldığımda önceki sahibi triger için henüz km az, biz böyle kullanırız demişti. servis kilometresi düşük ama yıl gelmiş seçim sizin dedi. ben de değiştim iyi ki değiştirmişim. çıkan kayışta epey bi çatlamalar başlamış. rulmanlarda dengesizlik vardı.
özellikle triger kopunca dağ kadar masraf.
ama siz yukarıda anlattığınız şikayetleriniz için ayrıca ateşleme ve yakıta baktırmanız gerekir.
|
|
|
|
![]() |
|
Arkadaslar öncelikle yorumlarınız için tesekkurler , bu sabah farkettim benzinde böyle bir sıkıntı yaşamıyorum yani gaza basmasam bile araç harekete devam ediyor , lpg'ye gectiğinde gazı bıraktıgımda devirden düşüyor . Pahalı bir masrafı varmıdır sizce. Ankarada tavsiye edebileceğiniz bir usta varmı ?
Saygılar... |
|
2004_peugeot_307_xt
|
|
![]() |
|
benzinli motor bu yakıta göre yapıldığından benzinde problem çıkartmaz. benzin de lpg ye nazaran daha iyi ve özellik olarak farklı bir yakıt olduğundan benzinde kullanılan aracın motorla ilgili ufak tefek sıkıntıları kendilerini göstermeyebilir. bu yüzden 100kmden sonra lpg uygulanan araçlarda bir takım problemler baş göstermeye başlar. daha doğrusu lpg uygulandıktan sonra yavaş yavaş motorun artısı eksisi anlaşılır. yani lpgli araçların daha bir titizlikle bakımlarının yapılması gerekir. |
|
|
|
![]() |
|
pahalı birşey olacağını zannetmem dostum.
![]() |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
evet arkadaşlar bu lpg olayında bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. özellikle lpg de ve düşük devirlerde vites geçişinde kerkinme yapıyor. lpg filtresinden ve kalibrasyonundan olabileceğini söylediler. bu hafta sonu götürecem ustaya bu durumu sorar cevabı yazarım. inşallah büyük bir sıkıntı olmaz selametle...
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
Haberini bekliyoruz hocam |
|
2004_peugeot_307_xt
|
|
![]() |
|
BurakGÖNÜLAL ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Kasım - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BurakGÖNÜLAL
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ıLK ONCE ROLANTİ AYARLARINA BAKTIRIN SONRA LPG NIN BENZI KESICİSİ VAR BEYINLE MI ALAKALI ONU TAM BİLMİYORUM ONDA SIKINTI OLA BİLİR BİDE ONU GOSTERİN 2 SİDE TEMİZSE SON OLARAK ATEŞLEME SİSTEMİ DAHADA PROBLEM COZULMEZSE KALDIR AT
|
|
2oo3o7 ı.6 Xt Gümüş....
BrC lpG Full olsun ! Benim olsun ! Fransız Horozu... |
|
![]() |
|
Ankarada kaliteli ucuz yollu bir usta varmi bildiginiz
Bu araba benzinde ne kadar yakiyor ortalama ( 307 1.6 2004 xt ) Kullanan varsa tahmini yazarsaniz sevinirim . Bugun ostimde bi ustayi aradim pejolar lpgde Sıkıntı yaratiyor hep kasa agir geliyor , benzinde kullanmani tavsiye ederim dedi ne kadar dogru bilemiyorum ya kendine guvenemedi . |
|
2004_peugeot_307_xt
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |