![]() |
|
206 V kayışından gelen ses? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
majeste_ksk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 Saat 01:37 |
Merhaba arkadaşlar.
206 1.4 araç sahibiyim. Aracımı soğukken çalıştırdıktan sonra V kayışı kısmından rulman sesine benzer ses geliyo ama o kısıma su püskürttüğümde veyahut 1-2 dakika çalıstıktan sonra o ses gidiyo? aracı göstermeye gittiğimde ise arac soğuk olmadıgı için o ses gelmiyor ve tamirciler anlamıyor. Yalnızca o sesi motor soğukken yapıyo. V kayısını değiştirdim yine yaptı rulmanlar kontrol edildi yine aynı ses. Videosunu çekip koydum eğer benim gibi bu sorunu yaşyanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Video001.mp4 - YouTube |
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle bu bölümde kendinizi tanıtmanız gerekiyor.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%DDm%DDz%DD-taniyalim Bu ses rulman sesi evet.Hangi rulmanlar kontrol edildi. bu ses kayış gergi rulmanından geliyor gibi . Gergi rulmanı değişti mi? Suyu tam olarak nereye püskürttünüz.? Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 22 Aralık 2011 Saat 06:10 |
|
![]() |
|
musictime ![]() MISAFIR ![]() ![]() 01 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 333 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı musictime
aynı ses benimkinde de var ben gösterttim klima bilyalarından geliyor v layışının yanında 250 tl kadar masraf yapılınca düzeltiliyor ama gereksiz
|
|
![]() |
|
seyhanak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 12 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2009 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tarif ettiğin sıkıntıyı bende yaşadım. benim 206 nın gergi rulmanındanmış,değişti ve sorun çözüldü.
|
|
![]() |
|
majeste_ksk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
Cvplarınız için teşekkür ederim. Bu gergi rulmanı tam olarak ne kadar fiyatını biliyomusunuz ?
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Burdan öğrenebilirsiniz. Şahin Peugeot Orjinal Yedek Parça 0216 631 10 80 0216 631 18 12 0533 301 88 06 www.peugeotmarket.com |
|
![]() |
|
seyhanak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 12 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2009 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
|
|
![]() |
|
Ali ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 07 Mart 2009 Konum: Rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
Kayış gergin vede kasnaklarda yatayda kayma yoksa bilyelerdendir arkadaşların dediği gibi.
|
|
Tuning sitesi değil marka sitesidir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
Kayışı yeni değiştirdim ve oldukça gergin. Bu sorunu yapması acayip. Sadece araç soğukken yapıyo. Mantık olarak yaklaştıgımda rulman sesine benziyor ama ısındıktan sonra sesin gitmesi değişik. Sitede araştırma yapınca rulmandaki yağın özelliğini yitirip soğuk havada donup böyle bi ses çıkarmasına neden olmasından ötürüymüş. Arac ısındıktan sonrada yağ tekrardan çözülüp sesi kesiyomus söylenen? Bir nebide 206larda bir hastalıkmış söylenene göre ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bence siz hem gergi rulmanına tekrar baktırın hem de diğer parçaların rulmanlarına alternatör,klima kompresörü,hidrolik pompası.Videoda bana hidrolik pompasının kasnağı çok az oynuyormuş gibi geldi göz yanılsaması yoksa tabi.Ona da baktırın.
Bakılmadan anlaşılmaz bunlar.Gerekirse teker teker sökülür hepsi kontrol edilir yani.Sesten kurtulmak istiyorsanız sökülecek yani. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
Hocam gözünden de bişi kaçmıyor wallahi :) Hidroliğin kasnağında çok az bi yalpalama var ama o cık cık cık cık lama sesinin onunla alakası yok. aşadaki rulmanların bitanesinden geliyo oda arkadaşların dediği kule gergi rulmanından geliyo yanılmıyosam.
|
|
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever Benzinli Simota Hava filtresi Otto Spec Titanium Egzost |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ES-41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
Bende de oldu buna benzer bişey kayış değişti olmadı. sonra servisten orjinal kayış yakıldı düzeldi. bilmem aynı problemmi.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bendeki 307 de vardı bu ses bilya ve kasnak değişti ses arada sırada gene geliyor ama başka bi sıkıntı var bende klima konusundayım, önemsemiyorum artık. :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
Valla aracım kaza yaptı bu sorunu yaptırayım hem aracımı görsün millet derken başımıza böyle iş geldi. üye araçları kısmında da resmim vardır. Pazartesi servise bırakacağım kaskosundan yaptıracaklarım var tampon kırıldı çünkü. serviste malzeme ve işçilik ücreti baya yüklü :D bu soruna gelincede kışın yapan bi arızaymıs yazın bu sesi duymazsın dendi. Su an askıda bu sorun su nazar değen aracımı bi yaptırayım da hayırlısınla :)
|
|
~~ KARŞIYAKA ~~
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Çok geçmiş olsun. ![]() ![]() Ayrıca kayış sesi kışın niye yapıyormuş öyle şey olur mu diğer 206 larda var mı bu ses peki ya da diğer araçlarda kışın ses olur diye bişey yok yani.Çözümsüz sorun mu olur ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
çok saol kardeşim. bu sorun hakkında benım duydugum şu. Alternatör kule gergi rulmanındaki yağ özelliğini yitiriyo ve kışın donma yapıo ve araca marş yaptıgımız anca yağ çözülesiye kadar motor sıcaklıgından cık cık cık cık die ötme yapıyo ve kesiliyo. Mantıkende öyle ama ? dağılmış olan rulmandan daima ses gelir ? aracı çalıstırıp 1-2 dk sonra sesin kesilmesi sizce ne kadar mantıklı. Yanlıs bilgi ise kusurada bakmayın duydugum bu ?
|
|
~~ KARŞIYAKA ~~
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Hocam şimdi bu rulmandan ses gelmesi demek zaten rulmanın değişmesi gerektiği anlamına geliyor tamam dağılmamış olabilir fakat bu şekilde devam ettiğinde yakın zamanda dağılır zaten.Dağılma sinyali veriyor yani. Ha idare ederim böyle devam ederim dersen o ayrı tabi.Bu sesin gelmesi ister soğuk olsun ister sıcak olsun normal değil. Kayış değiştiğinde rulmanları da değiştirmek gerekiyor her zaman. ![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 26 Aralık 2011 Saat 14:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı majeste_ksk
yok yok hocam zaten aynı fikirdeyiz sesin gelmesi zaten anormal bi durum ve ses gelen rulman değişicek ben tamircilerden duydugum bişeyi sizlerle paylastım. 206 da genelde olan bi arıza modeliymiş duydugum. Aracım kazadan ötürü serviste. Serviste yaptırmıyorum işçilik çok isteniyor. Servisten çıktıktan sonra en kısa zaman diliminde yaptırıcam ve sonucunu sizlerle paylaşıcam. |
|
~~ KARŞIYAKA ~~
|
![]() |
|
07n6820 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2012 Konum: alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
aynı sorun bendede var.sadece kış aylarında çıkıyor bu ses dediğin gibi su döktüğünde susuyor sonra yıne baslıyor. ustanın bırıne gosterdım bana gergı rulmanın altında bı yay gıbı bısey var o bozulmus dedı onu elınle yukarı dogru ıttırınce ses kesılıyodu ama fıyatı 250 cıvarı cıkınca deıstırmedım.forumlarda gergi bilyasını deıstırıp sesı kesenlerı gorunce bende deıstırdım azalma olsada kesılmedı :)) şimdi birde V kayışını değiştiricem bakalm nolucak ozmn :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |