Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 V kayışından gelen ses?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20702
Tarih: 13 Ağustos 2025 Saat 09:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 V kayışından gelen ses?
Mesajı Yazan: majeste_ksk
Konu: 206 V kayışından gelen ses?
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 01:37
Merhaba arkadaşlar.
206 1.4 araç sahibiyim. Aracımı soğukken çalıştırdıktan sonra V kayışı kısmından rulman sesine benzer ses geliyo ama o kısıma su püskürttüğümde veyahut 1-2 dakika çalıstıktan sonra o ses gidiyo? aracı göstermeye gittiğimde ise arac soğuk olmadıgı için o ses gelmiyor ve tamirciler anlamıyor. Yalnızca o sesi motor soğukken yapıyo. V kayısını değiştirdim yine yaptı rulmanlar kontrol edildi yine aynı ses. Videosunu çekip koydum eğer benim gibi bu sorunu yaşyanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. http://www.youtube.com/watch?v=3X--0O9wlAc&feature=youtu.be" rel="nofollow - Video001.mp4 - YouTube

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 02:05
Öncelikle bu bölümde kendinizi tanıtmanız gerekiyor.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%DDm%DDz%DD-taniyalim

Bu ses rulman sesi evet.Hangi rulmanlar kontrol edildi. bu ses kayış gergi rulmanından geliyor gibi .

Gergi rulmanı değişti mi?  Suyu tam olarak nereye püskürttünüz.?

Mesajı Yazan: musictime
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 09:40
aynı ses benimkinde de var ben gösterttim klima bilyalarından geliyor v layışının yanında 250 tl kadar masraf yapılınca düzeltiliyor ama gereksiz

-------------
2006 MODEL PEUGEOT 206 X-DESİGN 1,4 MOTOR 75 HP CASTROL YAĞ MİCHELİN ENERGİ SAVE LASTİKLER FULL SES SİSTEMİ KİCKER + PİONEER TEAM

Mesajı Yazan: seyhanak
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 12:51
tarif ettiğin sıkıntıyı bende yaşadım. benim 206 nın gergi rulmanındanmış,değişti ve sorun çözüldü.

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 14:20
Cvplarınız için teşekkür ederim. Bu gergi rulmanı tam olarak ne kadar fiyatını biliyomusunuz ?

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 16:51
Orjinalini yazan: majeste_ksk majeste_ksk Yazdı:

Cvplarınız için teşekkür ederim. Bu gergi rulmanı tam olarak ne kadar fiyatını biliyomusunuz ?

Burdan öğrenebilirsiniz.

Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06

http://www.peugeotmarket.com/" rel="nofollow - www.peugeotmarket.com

Mesajı Yazan: seyhanak
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 21:21

2 yıl önce 80 tl idi orjinali.yetkili servisten almıştım

Mesajı Yazan: Ali
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 23:40
Kayış gergin vede kasnaklarda yatayda kayma yoksa bilyelerdendir arkadaşların dediği gibi.

-------------
Tuning sitesi değil marka sitesidir.

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 02:33
Kayışı yeni değiştirdim ve oldukça gergin. Bu sorunu yapması acayip. Sadece araç soğukken yapıyo. Mantık olarak yaklaştıgımda rulman sesine benziyor ama ısındıktan sonra sesin gitmesi değişik. Sitede araştırma yapınca rulmandaki yağın özelliğini yitirip soğuk havada donup böyle bi ses çıkarmasına neden olmasından ötürüymüş. Arac ısındıktan sonrada yağ tekrardan çözülüp sesi kesiyomus söylenen? Bir nebide 206larda bir hastalıkmış söylenene göre ? 

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 03:27
Bence siz hem gergi rulmanına tekrar baktırın hem de diğer parçaların rulmanlarına alternatör,klima kompresörü,hidrolik pompası.Videoda bana hidrolik pompasının kasnağı çok az oynuyormuş gibi geldi göz yanılsaması  yoksa tabi.Ona da baktırın.
Bakılmadan anlaşılmaz bunlar.Gerekirse teker teker sökülür hepsi kontrol edilir yani.Sesten kurtulmak istiyorsanız sökülecek yani.

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 03:35
Hocam gözünden de bişi kaçmıyor wallahi :) Hidroliğin kasnağında çok az bi yalpalama var ama o cık cık cık cık lama sesinin onunla alakası yok. aşadaki rulmanların bitanesinden geliyo oda arkadaşların dediği kule gergi rulmanından geliyo yanılmıyosam.

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi
Otto Spec Titanium Egzost

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 03:48

Hocam gözünden de bişi kaçmıyor wallahi :) Hidroliğin kasnağında çok az bi yalpalama var ama o cık cık cık cık lama sesinin onunla alakası yok. aşadaki rulmanların bitanesinden geliyo oda arkadaşların dediği kule gergi rulmanından geliyo yanılmıyosam.

Big smile LOL Gergi rulmanını değiştirin o zaman.Bakalım kesilecek mi ses.

Mesajı Yazan: ES-41
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 22:11
Bende de oldu buna benzer bişey kayış değişti olmadı. sonra servisten orjinal kayış yakıldı düzeldi. bilmem aynı problemmi.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 22:52
bendeki 307 de vardı bu ses bilya ve kasnak değişti ses arada sırada gene geliyor ama başka bi sıkıntı var bende klima konusundayım, önemsemiyorum artık. :)

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 01:56
Valla aracım kaza yaptı bu sorunu yaptırayım hem aracımı görsün millet derken başımıza böyle iş geldi. üye araçları kısmında da resmim vardır. Pazartesi servise bırakacağım kaskosundan yaptıracaklarım var  tampon kırıldı çünkü. serviste malzeme ve işçilik ücreti baya yüklü :D bu soruna gelincede kışın yapan bi arızaymıs yazın bu sesi duymazsın dendi. Su an askıda bu sorun su nazar değen aracımı bi yaptırayım da hayırlısınla :)

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 09:45

Valla aracım kaza yaptı bu sorunu yaptırayım hem aracımı görsün millet derken başımıza böyle iş geldi. üye araçları kısmında da resmim vardır. Pazartesi servise bırakacağım kaskosundan yaptıracaklarım var  tampon kırıldı çünkü. serviste malzeme ve işçilik ücreti baya yüklü :D bu soruna gelincede kışın yapan bi arızaymıs yazın bu sesi duymazsın dendi. Su an askıda bu sorun su nazar değen aracımı bi yaptırayım da hayırlısınla :)

Çok geçmiş olsun.SmileNazara geldi demek tühShocked sadece tamponsa çok önemli değil.

Ayrıca kayış sesi kışın niye yapıyormuş öyle şey olur mu diğer 206 larda var mı bu ses peki ya da diğer araçlarda kışın ses olur diye bişey yok yani.Çözümsüz sorun mu olurSmile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:55
çok saol kardeşim. bu sorun hakkında benım duydugum şu. Alternatör kule gergi rulmanındaki yağ özelliğini yitiriyo ve kışın donma yapıo ve araca marş yaptıgımız anca yağ çözülesiye kadar motor sıcaklıgından cık cık cık cık die ötme yapıyo ve kesiliyo. Mantıkende öyle ama ? dağılmış olan rulmandan daima ses gelir ? aracı çalıstırıp 1-2 dk sonra sesin kesilmesi sizce ne kadar mantıklı. Yanlıs bilgi ise kusurada bakmayın duydugum bu ?

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 12:00

Hocam şimdi bu rulmandan ses gelmesi demek zaten rulmanın değişmesi gerektiği anlamına geliyor tamam dağılmamış olabilir fakat bu şekilde devam ettiğinde yakın zamanda dağılır zaten.Dağılma sinyali veriyor yani.

Ha idare ederim böyle devam ederim dersen o ayrı tabi.Bu sesin gelmesi ister soğuk olsun ister sıcak olsun normal değil.

Kayış değiştiğinde rulmanları da değiştirmek gerekiyor her zaman.Wink  Orjinal parça kullanın.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 15:11
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Hocam şimdi bu rulmandan ses gelmesi demek zaten rulmanın değişmesi gerektiği anlamına geliyor tamam dağılmamış olabilir fakat bu şekilde devam ettiğinde yakın zamanda dağılır zaten.Dağılma sinyali veriyor yani.

Ha idare ederim böyle devam ederim dersen o ayrı tabi.Bu sesin gelmesi ister soğuk olsun ister sıcak olsun normal değil.

Kayış değiştiğinde rulmanları da değiştirmek gerekiyor her zaman.Wink  Orjinal parça kullanın.

yok yok hocam zaten aynı fikirdeyiz sesin gelmesi zaten anormal bi durum ve ses gelen rulman değişicek ben tamircilerden duydugum bişeyi sizlerle paylastım. 206 da genelde olan bi arıza modeliymiş duydugum. Aracım kazadan ötürü serviste. Serviste yaptırmıyorum işçilik çok isteniyor. Servisten çıktıktan sonra en kısa zaman diliminde yaptırıcam ve sonucunu sizlerle paylaşıcam.

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi

Mesajı Yazan: 07n6820
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 00:51
aynı sorun bendede var.sadece kış aylarında çıkıyor bu ses dediğin gibi su döktüğünde susuyor sonra yıne baslıyor.  ustanın bırıne gosterdım bana gergı rulmanın altında bı yay gıbı bısey var o bozulmus dedı onu elınle yukarı dogru ıttırınce ses kesılıyodu ama fıyatı 250 cıvarı cıkınca deıstırmedım.forumlarda gergi bilyasını deıstırıp sesı kesenlerı gorunce bende deıstırdım azalma olsada kesılmedı :)) şimdi birde V kayışını değiştiricem bakalm nolucak ozmn :) 

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 17:38
kayış spreyleri var, su döktüğünde kestiyse dene istersen.;)

Mesajı Yazan: hakan38
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 18:32
hocam 10 000 deki arabada bu sesi yapması normal mi ısınınca geçen bir ses. cik cik cik öten bi ses sağ taraftaki kayıştan geliyor

-------------
206+   2010 1.4 benzin+ lpg

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 19:05
Orjinalini yazan: hakan38 hakan38 Yazdı:

hocam 10 000 deki arabada bu sesi yapması normal mi ısınınca geçen bir ses. cik cik cik öten bi ses sağ taraftaki kayıştan geliyor
ısındıktan sonra geçiyorsa kayış spreyi kullanın.Su dökmeyin sıçradığı yere iz yapar silinmezse kazısan bile çıkmaz.WinkTüm mesele kayışın kuruması ve ötmesi.Wink

Mesajı Yazan: nkre51
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 21:43
benim araç 10 bindeykende aynı ses yapmıştı
oradaki usta garantiden değiştirdi
seminerde ustaya anlatmışlar böyle sesin kronik olduğunu
usta bana ozaman kimseye söyleme dedi hatta mesajda gelmiş
garantisi varsa değiştirin yoksa ücretli yapın diye
rulman üçlümüymüş neymiş onu ikili yaptılar
senin anlayacağın fransanında bundan haberi var
ancak üstüne yatıyorlar
aracım şimdi 50 binde yine o sesi duymaya başladım
benim ustada  sıcakken yapmayınca senin gibi videosunu ustaya dinletince hemen anlamıştı

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 21:47
Takılan kayış orjinal mi ona dikkat edin geçen haftalarda bendede aynı sorun vardı ? yeni kayış takıldı sonuç vermedi bende gittim orjinal kendi kayışını aldım  ( Peugeot yetkılı servisinden 25 TL ) onu taktırdım ses anında kesildi.  Bu arada sesin kayıştan gelip gelmediği en koyal kayışın üzerine (iç yarafına ) kaygan bir malzeme sürmen,  bulaşık deterjanı gibi jel tarzında bişey yani eğer sesi kesiyorsa kayışın ölçüsü yanlıştır.     Bu arada ses kesme olayı kesinlikle geçicidir.  o sürülen şey hemen etkisini kaybediyor ben defalarca denedim nafile .    Pudra , hel, sıvı kaucuk vs. hiç biri para etmedi , bu tarz düşünen arkadaşlar vakit kaybetmesinler :)

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: 07n6820
Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 23:49
Orjinalini yazan: aspirinxlarge aspirinxlarge Yazdı:

Takılan kayış orjinal mi ona dikkat edin geçen haftalarda bendede aynı sorun vardı ? yeni kayış takıldı sonuç vermedi bende gittim orjinal kendi kayışını aldım  ( Peugeot yetkılı servisinden 25 TL ) onu taktırdım ses anında kesildi.  Bu arada sesin kayıştan gelip gelmediği en koyal kayışın üzerine (iç yarafına ) kaygan bir malzeme sürmen,  bulaşık deterjanı gibi jel tarzında bişey yani eğer sesi kesiyorsa kayışın ölçüsü yanlıştır.     Bu arada ses kesme olayı kesinlikle geçicidir.  o sürülen şey hemen etkisini kaybediyor ben defalarca denedim nafile .    Pudra , hel, sıvı kaucuk vs. hiç biri para etmedi , bu tarz düşünen arkadaşlar vakit kaybetmesinler :)

aynen sakın yağ falanda sıkmayın yağ kuruyunca daha beter ses verıyor :)

bende orjinal kayısla degıstırıcem bakalım :)

-------------
..07 N 6820..

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:34
bilen arkadaşlarım peki bu ses bi arızaya sebep verir mi benim için çok problem değil ses ama başka bir arızaya sebep verecekse götürdümde değiştireyim.Not: ses motor soğukken yapıyor ısınınca kesiyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:36

bilen arkadaşlarım peki bu ses bi arızaya sebep verir mi benim için çok problem değil ses ama başka bir arızaya sebep verecekse götürdümde değiştireyim.Not: ses motor soğukken yapıyor ısınınca kesiyor.

abim ses nasıl bir ses?bilyalardan olabilir.Kayıştan olabilir.Korkma fazla bir masraf çıkarmaz ama koparsa falan yolda kalır.Hem 10.000 daha erken böyle arızalar için.WinkRahat rahat kullan arabanı.Sorun çıkmaz inşAllah.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:37
eğer ses su döktüğünde kesiliyorsa kayıştan.Değiştirmeye falanda gerek yok.Çok rahatsız oluyorsan yapı marketlerde yada sanayide bulabileceğin kayış spreyleri var alırsın sıkarsın biter.

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:41
yavuz abi sen çok yaşa :):):) yine yetiştin imdada sana forum üyeleri olarak bir plaket vermemiz lazım yetiş abi oldun sen :):):)

abicim muhtumelen kayış sesi yarın denerim su dökme işini kronik felan demişya abinin biri ondan diyorum garantisi az kalmışken değiştittireyim :) gerçi araba 2000 km geçti bakımından garantinin dışına çıkartacaklar diye aklım gidiyor ama :) neyse bakalım. abicim motorun solundaki karışık bir plastik kayış var 4-5 kasnaktan geçen o kayıştan geliyor adı neyse işte ordan :)

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:45

yavuz abi sen çok yaşa :):):) yine yetiştin imdada sana forum üyeleri olarak bir plaket vermemiz lazım yetiş abi oldun sen :):):)

abicim muhtumelen kayış sesi yarın denerim su dökme işini kronik felan demişya abinin biri ondan diyorum garantisi az kalmışken değiştittireyim :) gerçi araba 2000 km geçti bakımından garantinin dışına çıkartacaklar diye aklım gidiyor ama :) neyse bakalım. abicim motorun solundaki karışık bir plastik kayış var 4-5 kasnaktan geçen o kayıştan geliyor adı neyse işte ordan :)

Abim görevimiz yardım etmek.Sende çok yaşa.SmileSes gelebilecek kayış v kayışı.Suyu dök ama iyice su kurumadan kaputu kapatma çizik şeklinde kir oluşur kaputunda.Kronik sorun öyle olmaz abim.Belki bir kaç araçta istisnalar olurda her arabada olsa ohooooo.LOLGarantiden falanda çıkarmazlar,çıkarırlarsa ben halletmeye çalışırım.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:54
abi karstan bi isteğin var mı :) cumartesi çıkıyorum yola Allah nasip ederse :)

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 20:59

abi karstan bi isteğin var mı :) cumartesi çıkıyorum yola Allah nasip ederse :)

Abim canının sağlığını isterim Yüce Mevlamdan.WinkYollar kötü çok çok dikkatli ol.Yavaş yavaş sağdan gidiver,malum hepimiz can taşıyoruz.Bunları söylemeye haddimiz yok ama hatırlatma amacıyla yazdık.Rahat rahat yola çık.Allah yardımcın olsun.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:01
Abim birde garantiye falan gidince birşey derlerse sakın işlem falan yaptırma kayıt falan.WinkDirek uzaklaş oradan.Önce sor birşey olurmu falan diye.Eğer sorun çıkarırlarsa hemen uzaklaş.Bana ulaş.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:03
tamam abi adanayı arıcam şimdi dicem size getireyim diye bekledim dicem. Gerçektende öyle bakımını yapına kadar işey demicem. bakımını yaptıkttan sonra garanti olayını dile getirecem yok derslese artık bakalım kısmet

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:07

tamam abi adanayı arıcam şimdi dicem size getireyim diye bekledim dicem. Gerçektende öyle bakımını yapına kadar işey demicem. bakımını yaptıkttan sonra garanti olayını dile getirecem yok derslese artık bakalım kısmet
Bir sorun olursa halletmeye çalışırız inşAllah abim.Takama kafaya önemli birşey değil.Sen sadece km ye kaç yazacaklarını ve garantiye etki edip etmeyeceğini öğren.Wink(şimdi bazı arkadaşlar diyecekki nasıl yapacaksın.Hemen anlatayım==>Oda bana kalsın.LOL)

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:08
:) ok abi saolasın adanada da olsa sıkıntı olmaz mı peki senin için :)

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:09

:) ok abi saolasın adanada da olsa sıkıntı olmaz mı peki senin için :)
fark etmez.WinkLOL

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:14

yanlış anlaşılma olmuş.LOLAbi önce servise sorki bakım için 2000 km geçti garantyi etkilermi.Etkiler derlerse işlem yaptırma.Wink

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:19
abi ben doğru anladım sen merak etme :)

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2012 Saat 21:58

abi ben doğru anladım sen merak etme :)
eyvallah abim.Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com