![]() |
|
307 Sağ Arka Kapı Ses Çıkartıyor ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 Saat 11:09 |
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorun zaten kapı tahdit yayında.Yağlamayla azaltmışsın ama tam kesilmemiş.İlerleyen zamanlarda kapı açılıp kapatıldıkça yağ iyice nüfus edebilir ve o seside kesebilir.Eğer kapı tahdit yayı görevini görüyorsa uğraşmaya değmez.
![]() |
|
![]() |
|
arkadaşlar çok çok sağolun da yanlız şu yavaşça açılırken hala tıklıyor en azından 3 kez tıklamadan kurtuldum buna çare yokmudur ? yada şöyle sorayım sorun yağsızlık mı yoksa gerginin arzalı olmasımı ? yağlamayla sorun büyük oranda azaldı fakat çözülmedi :S
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Adınıza sevindim.
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Araçlarımızda maalesef bu tip sorunlar meydana geliyor.Kapıyı özellikle rampa aşağı dururken hızlı bir şekilde açılmaması için dikkat edelim.Eski aracımda da bu sebepten kapı menteşesinin pimi kırılmıştı.
![]() Kapıları yavaş açıp kapatmakta fayda vardır. ![]() |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
iyice alışsın abim.İşine yaradığına sevindim.
![]() |
|
![]() |
|
evet bu gün 1 litre gres yağı hemde kaucuklu 6 tl ye aldım ve tüm kapıları yağladım acayip şekilde bir değişme oldu gerçekten süper bişey denemenizi tavsiye ediyorum kapıya gelince ses %95 kesildi. hızlı açınca olmuyor fakat çoook yavaş bişekilde açarken 1 kez tıklıyor :S acaba oda zaman geçtikçe düzelirmi
|
|
![]() |
|
Biz teşekkür ederiz.
![]() |
|
![]() |
|
Ama mutlaka alıştırma yap yağı sürdükten sonra.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
herhangi bir benzincide bulabilirsin çok pahalı birşey değil.Aldıktan sonra tüm kapı tahdit yaylarını yağla(yukardaki parça)Kilitlerin karşılığına bolca sür ve kapıyı birkaç kez açıp kapa.Bagaj ve kaput kilit sistemlerinede mutlaka sür.Kapıların menteşelerinede sür.Arabanın kapılarının ne kadar kolay açılıp kapandığını aynı zamanda ne kadar sessizleştiğini ve mercedes kapısı gibi kapandığını (bilen bilir ;) )göreceksin.Tecrübeyle sabittir.
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
206 ların ön çamurluğu hassastır arkaya doğru kaymış ise kapı çamurluğa takılıp ses yapabilir diyeceksiniz ki nasıl olur en basiti birini ön çamurluktan tutup kaldırmaya çalışması çamurluğu kaydırabiliyor. Eğilip kulak verirsen ordan mı yoksa kapı gergisinden mi farkedebilirsiniz.Gerçi yazmışsınız kapı gergisini yağlamışsınız ve ses kesilmiş . O zaman kesinlik le ses kapı gergisinden geliyordur. Bir de gres le yağlamayı deneyin. Olmadı ise özelliğini kaybetmiştir değişmesi lazım. Tabi tamiri mümkün mü bilinmez zannetmiyorum. Tanesi 50tl civarında veya daha yüksek fiyatlıdır.
|
|
![]() |
|
geçen gün yağladım, 1 saat kadar falan hiç yapması bu sesi sürekli aç kapa yaptım. fakat sonra tekrarladı bu sesi. bu nedendir peki ? :S evet bu parçadan büyük ihtimal
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
06özgür06 arkadaşımın dediğine katılıyorum:)
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() Bu parçanın adı kapı gergisi yüksek ihtimal sorun bu parçada.Bu parça kapının kademeli olarak açılmasını ve kapanmasını sağlar.Bozulduğunda tak tak diye ses gelir açılırken ve kapanırken.Yağlama ile çözülmediyse bu parçayı değiştirmeniz gerekiyor. Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 16 Aralık 2011 Saat 00:29 |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Orda kapıyla aracı birleştiren birşey var nasıl tarif edecemi bilemedim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Merhaba Aslanlar aracımda bir sorun varda yağlamayla çözemedim daha. sorun şöyleki kapıyı yavaş yavaş açıyorum sanki diş atlar giti çat çat ediyor 2 kez öyle açılıyor. kapanırkende 1 kez çat edip öyle kapanıyor. ve ses bayaa yüksek çıkıyor inenler dağıldı araba diyip öyle iniyor torpitoda bi silah olsa ineni vurucam ama hayal edemiyo tabi inen kişi bunu ölümle burun buruna aslında bi bilse.. neyse sorun tahminen nedir ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |