Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Sağ Arka Kapı Ses Çıkartıyor ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20602
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 19:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Sağ Arka Kapı Ses Çıkartıyor ?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 307 Sağ Arka Kapı Ses Çıkartıyor ?
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2011 Saat 23:57
Merhaba Aslanlar aracımda bir sorun varda yağlamayla çözemedim daha. sorun şöyleki kapıyı yavaş yavaş açıyorum sanki diş atlar giti çat çat ediyor 2 kez öyle açılıyor. kapanırkende 1 kez çat edip öyle kapanıyor. ve ses bayaa yüksek çıkıyor inenler dağıldı araba diyip öyle iniyor torpitoda bi silah olsa ineni vurucam ama hayal edemiyo tabi inen kişi bunu ölümle burun buruna aslında bi bilse.. neyse sorun tahminen nedir ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 00:01
Orda kapıyla aracı birleştiren birşey var nasıl tarif edecemi bilemedim Smile onun vidası gevşemiştir sıkarsan gecer bu kapıyı açtın zaman egimi bir yerdede dursan aracın kapısının kapanmasını engelliyecen mereti sıkacan Smile

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 00:25

Bu parçanın adı kapı gergisi yüksek ihtimal sorun bu parçada.Bu parça kapının kademeli olarak açılmasını ve kapanmasını sağlar.Bozulduğunda tak  tak diye ses gelir açılırken ve kapanırken.Yağlama ile çözülmediyse bu parçayı değiştirmeniz gerekiyor.

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 01:08
06özgür06 arkadaşımın dediğine katılıyorum:)

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 01:34
geçen gün yağladım, 1 saat kadar falan hiç yapması bu sesi sürekli aç kapa yaptım. fakat sonra tekrarladı bu sesi. bu nedendir peki ? :S evet bu parçadan büyük ihtimal

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 02:48
206 ların ön çamurluğu hassastır arkaya doğru kaymış ise kapı çamurluğa takılıp ses yapabilir diyeceksiniz ki nasıl olur en basiti birini ön çamurluktan tutup kaldırmaya çalışması çamurluğu kaydırabiliyor. Eğilip kulak verirsen ordan mı yoksa kapı gergisinden mi farkedebilirsiniz.Gerçi yazmışsınız kapı gergisini yağlamışsınız ve ses kesilmiş . O zaman kesinlik le ses kapı gergisinden geliyordur. Bir de gres le yağlamayı deneyin. Olmadı ise özelliğini kaybetmiştir değişmesi lazım. Tabi tamiri mümkün mü bilinmez zannetmiyorum. Tanesi 50tl  civarında veya daha yüksek fiyatlıdır.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 11:05
Orjinalini yazan: ose ose Yazdı:

206 ların ön çamurluğu hassastır arkaya doğru kaymış ise kapı çamurluğa takılıp ses yapabilir diyeceksiniz ki nasıl olur en basiti birini ön çamurluktan tutup kaldırmaya çalışması çamurluğu kaydırabiliyor. Eğilip kulak verirsen ordan mı yoksa kapı gergisinden mi farkedebilirsiniz.Gerçi yazmışsınız kapı gergisini yağlamışsınız ve ses kesilmiş . O zaman kesinlik le ses kapı gergisinden geliyordur. Bir de gres le yağlamayı deneyin. Olmadı ise özelliğini kaybetmiştir değişmesi lazım. Tabi tamiri mümkün mü bilinmez zannetmiyorum. Tanesi 50tl  civarında veya daha yüksek fiyatlıdır.
Araç 307, ve arka sağ kapı. teşekkür ederim ilginiz için gres yağını nerede bulabilirim peki ?

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 11:10
herhangi bir benzincide bulabilirsin çok pahalı birşey değil.Aldıktan sonra tüm kapı tahdit yaylarını yağla(yukardaki parça)Kilitlerin karşılığına bolca sür ve kapıyı birkaç kez açıp kapa.Bagaj ve kaput kilit sistemlerinede mutlaka sür.Kapıların menteşelerinede sür.Arabanın kapılarının ne kadar kolay açılıp kapandığını aynı zamanda ne kadar sessizleştiğini ve mercedes kapısı gibi kapandığını (bilen bilir ;) )göreceksin.Tecrübeyle sabittir.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 11:16
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

herhangi bir benzincide bulabilirsin çok pahalı birşey değil.Aldıktan sonra tüm kapı tahdit yaylarını yağla(yukardaki parça)Kilitlerin karşılığına bolca sür ve kapıyı birkaç kez açıp kapa.Bagaj ve kaput kilit sistemlerinede mutlaka sür.Kapıların menteşelerinede sür.Arabanın kapılarının ne kadar kolay açılıp kapandığını aynı zamanda ne kadar sessizleştiğini ve mercedes kapısı gibi kapandığını (bilen bilir ;) )göreceksin.Tecrübeyle sabittir.Wink
Öğleden Sonra Gres'liyorum sonucu bildiriyorummm Teşekkürler arkadaşlar.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 11:19
Ama mutlaka alıştırma yap yağı sürdükten sonra.

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 11:20
Biz teşekkür ederiz.Wink

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 18:03
evet bu gün 1 litre gres yağı hemde kaucuklu 6 tl ye aldım ve tüm kapıları yağladım acayip şekilde bir değişme oldu gerçekten süper bişey denemenizi tavsiye ediyorum kapıya gelince ses %95 kesildi. hızlı açınca olmuyor fakat çoook yavaş bişekilde açarken 1 kez tıklıyor :S acaba oda zaman geçtikçe düzelirmi

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 18:04
iyice alışsın abim.İşine yaradığına sevindim.Wink

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 18:14
Araçlarımızda maalesef bu tip sorunlar meydana geliyor.Kapıyı özellikle rampa aşağı dururken hızlı bir şekilde açılmaması için dikkat edelim.Eski aracımda da bu sebepten kapı menteşesinin pimi kırılmıştı.Big smile
Kapıları yavaş açıp kapatmakta fayda vardır.Wink

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 23:39
Adınıza sevindim.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 02:20
arkadaşlar çok çok sağolun da yanlız şu yavaşça açılırken hala tıklıyor en azından 3 kez tıklamadan kurtuldum buna çare yokmudur ? yada şöyle sorayım sorun yağsızlık mı yoksa gerginin arzalı olmasımı ? yağlamayla sorun büyük oranda azaldı fakat çözülmedi :S

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 10:26
sorun zaten kapı tahdit yayında.Yağlamayla azaltmışsın ama tam kesilmemiş.İlerleyen zamanlarda kapı açılıp kapatıldıkça yağ iyice nüfus edebilir ve o seside kesebilir.Eğer kapı tahdit yayı görevini görüyorsa uğraşmaya değmez.Wink

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2011 Saat 11:09
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

sorun zaten kapı tahdit yayında.Yağlamayla azaltmışsın ama tam kesilmemiş.İlerleyen zamanlarda kapı açılıp kapatıldıkça yağ iyice nüfus edebilir ve o seside kesebilir.Eğer kapı tahdit yayı görevini görüyorsa uğraşmaya değmez.Wink
Hmmm peki ozaman bekleyelim bakalım. Teşekkürler :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net