![]() |
|
Vites geçişleri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 Saat 15:08 |
Arkadaşlar arabayı ilk çalıştırınca 1. vitese geçişler bir süre zor oluyor mesala araba ile kalkıyorum daha sonra ise yenıden 1. vitese atam gerektıgı zaman zorlanıyorum ıtıyorum vıtesi gıtmıyor ısınınca kesıyor , sebebi nedir , normal bir durummudur ?
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. vitese atmaya calisirken arac hareket halinde mi? |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet hareket halınde 2. vıteste ılıerken deprıyaja basıyorum 1. vıetese atacam zaman gecmıyor zorlayınca gecıyor bıraz yol gıdınce 2 km falan sorun duzelıyor
|
|
![]() |
|
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Aynı sorun benim araçtada var.Anlam veremiyorum.Baskı balatada sorun yok daha bi kaç ay önce orjinalini taktırdım.Buna rağmen Sabah işe giderken arabayı çalıştırıyorum yola çıkıyorum kavşaklarda veya ışıklarda durduktan sonra kalkerken 1. vitese takmaya çalışıyorum ama sanki önünde bi engel varmış gibi zorlanıyo.Arkadaşında dediği gibi bi süre sonra hiç bişey yok gayet rahat geçiyo
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
1. vites kalkış vitesidir.Araç hareket halinde iken 1. vitese atmak çok zorunlu değilse kaçınılması gereken bir durum.Ama atmak zorunda kaldınız(çok yavaşsınız ve eğim yüksek) vites geçişinin zor olması normal bir durum.Ama durur haldeyseniz ve yine de 1. vitese zor geçiyorsa bu sefer bir yerlerde sorun var demektir.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu gayet normal bir durum. Hareket halindeyken 1. vitese zorlamaya calismamalisiniz. Ya tamamen durup oyle 1. vitese atmalisiniz ya da ikinci vitesten devam etmelisiniz. Cok zorlamamanizi tavsiye ederim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
zorlamıyorum satn çok zorda kalmadıkca , tamamen durup debrıyajı pompalayıp atıyorum vıtese
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Cevaplarınız ıcın tesekkur ederım arkadaslar.
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Araç Yürürken 1. vitese girmemesi normaldir fakat dur kalk trafikte iseniz hızınız 15 lerde ise 1. vitese geçer ısınınca normale dönüyor demişssiniz şanzuman yağınızı kontrol ettirin kalın yağ koyulmuş veya yağ özelliiğini yitirmiş olabilir
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Şanzumanın yağı yeni değişti acaba kalın yağmı koydular , yağıda ben aldım gerçi şanzuman yağı alacağım dedim adam verdi bir yağ götüdüm ustaya , ustada şu olacak bu olacak demedi şanzuman yağı de al dedi .
Düzenleyen Üçyüzaltı - 05 Aralık 2011 Saat 21:54 |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Akşam park et,sabah debriyaja basarak çalıştır.Yağ tam bir gece beklemiş olsun ama.Sonra vites boştayken debriyajı bırak bu sırada el freni inik olsun araba hareket ederse bariz bir şekilde yağ kalındır.Ama şanzuman her yağı kabul etmez numarası numarasıına olması gerek diye biliyorum.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Araba şuan eğimli bir yerde herhalükarda hareket eder
![]() ![]() |
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
tabi düz alanda olmasıda önemli.Kardeşim sen şu dediğim testi yap bkalım araba gidiyormu yoksa duruyormu.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
İnip düzemi çekim neydim arabayı , baktımda yer yok sokak arasında bile park edecek yer yok bide diolar kriz var
![]() ![]() |
|
![]() |
|
doğru söze ne denir.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ne oldu denedinmi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Düzlüğe yeni çekebildim yarın anlaşılır
![]() |
|
![]() |
|
tamam.
![]() |
|
![]() |
|
ercan_g ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
hocam bak ben baskı balata setini sıfır taktım bendede aynı sorun var ısınınca sorun gidiyor. ama arkadaşların dediği gibi kalın yağdan büyük ihtimal gece soğuk 0 derecelere yakın olduğu için kalın yağ çok çabuk donma yapar buda vites geçişini zorlaştırabilir. aynı sorun yaz ayında olmaz mesela
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Benimde anladığım yağ kalın bir zarar verirmi acaba durmasında böyle mahsur varmı die ama pekte mahsur olası birşey gelmedi anlattım sorun harici
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |