Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vites geçişleri

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20410
Tarih: 23 Kasım 2025 Saat 06:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Vites geçişleri
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Konu: Vites geçişleri
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 15:08
Arkadaşlar  arabayı ilk çalıştırınca 1. vitese geçişler bir süre zor oluyor  mesala araba  ile  kalkıyorum  daha  sonra  ise yenıden 1. vitese  atam  gerektıgı  zaman  zorlanıyorum ıtıyorum  vıtesi gıtmıyor ısınınca  kesıyor ,  sebebi  nedir , normal  bir  durummudur ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 15:32
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Arkadaşlar  arabayı ilk çalıştırınca 1. vitese geçişler bir süre zor oluyor  mesala araba  ile  kalkıyorum  daha  sonra  ise yenıden 1. vitese  atam  gerektıgı  zaman  zorlanıyorum ıtıyorum  vıtesi gıtmıyor ısınınca  kesıyor ,  sebebi  nedir , normal  bir  durummudur ?

1. vitese atmaya calisirken arac hareket halinde mi?

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 15:41
evet  hareket halınde 2. vıteste ılıerken deprıyaja basıyorum 1. vıetese atacam  zaman gecmıyor zorlayınca gecıyor bıraz yol gıdınce 2 km falan sorun duzelıyor 

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 15:52
Aynı sorun benim araçtada var.Anlam veremiyorum.Baskı balatada sorun yok daha bi kaç ay önce orjinalini taktırdım.Buna rağmen Sabah işe giderken arabayı çalıştırıyorum yola çıkıyorum kavşaklarda veya ışıklarda durduktan sonra kalkerken 1. vitese takmaya çalışıyorum ama sanki önünde bi engel varmış gibi zorlanıyo.Arkadaşında dediği gibi bi süre sonra hiç bişey yok gayet rahat geçiyo

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 16:00
1. vites kalkış vitesidir.Araç hareket halinde iken 1. vitese atmak çok zorunlu değilse kaçınılması gereken bir durum.Ama atmak zorunda kaldınız(çok yavaşsınız ve eğim yüksek) vites geçişinin zor olması normal bir durum.Ama durur haldeyseniz ve yine de 1. vitese zor geçiyorsa bu sefer bir yerlerde sorun var demektir.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 16:01

evet  hareket halınde 2. vıteste ılıerken deprıyaja basıyorum 1. vıetese atacam  zaman gecmıyor zorlayınca gecıyor bıraz yol gıdınce 2 km falan sorun duzelıyor 

Bu gayet normal bir durum. Hareket halindeyken 1. vitese zorlamaya calismamalisiniz. Ya tamamen durup oyle 1. vitese atmalisiniz ya da ikinci vitesten devam etmelisiniz. Cok zorlamamanizi tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 16:35
zorlamıyorum satn çok zorda kalmadıkca , tamamen  durup debrıyajı pompalayıp atıyorum vıtese

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 16:51
Cevaplarınız ıcın tesekkur ederım arkadaslar.

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 18:38
Araç Yürürken 1. vitese girmemesi normaldir fakat dur kalk trafikte iseniz hızınız 15 lerde ise 1. vitese geçer ısınınca normale dönüyor demişssiniz şanzuman yağınızı kontrol ettirin kalın yağ koyulmuş veya yağ özelliiğini yitirmiş olabilir

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:53
Şanzumanın yağı yeni değişti acaba kalın yağmı koydular , yağıda ben aldım gerçi şanzuman yağı alacağım dedim adam verdi bir yağ götüdüm ustaya , ustada şu olacak bu olacak demedi şanzuman yağı de al dedi .

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:57

Şanzumanın yağı yeni değişti acaba kalın yağmı koydular , yağıda ben aldım gerçi şanzuman yağı alacağım dedim adam verdi bir yağ götüdüm ustaya , ustada şu olacak bu olacak demedi şanzuman yağı de al dedi .

Akşam park et,sabah debriyaja basarak çalıştır.Yağ tam bir gece beklemiş olsun ama.Sonra vites boştayken debriyajı bırak bu sırada el freni inik olsun araba hareket ederse bariz bir şekilde yağ kalındır.Ama şanzuman her yağı kabul etmez numarası numarasıına olması gerek diye biliyorum.Wink

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:01
Araba şuan eğimli bir yerde herhalükarda hareket ederSmile , en iyisi düz bir yerde deneyim. Millet motor ısıtıo bende şanzuman ısıtacam LOL

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:03
tabi düz alanda olmasıda önemli.Kardeşim sen şu dediğim testi yap bkalım araba gidiyormu yoksa duruyormu.SmileBu arada Şanzımanı ısıtmak daha kolay.LOL

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:11
İnip düzemi çekim neydim arabayı , baktımda yer yok sokak  arasında bile park edecek yer yok bide diolar kriz varLOL yürümemesi gerek demi şimdiSmile

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:13

İnip düzemi çekim neydim arabayı , baktımda yer yok sokak  arasında bile park edecek yer yok bide diolar kriz varLOL yürümemesi gerek demi şimdiSmile

doğru söze ne denir.LOLbu günlük dursunda yarın öylesine denersin kardeşim.Wink

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2011 Saat 19:57
ne oldu denedinmi?

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2011 Saat 19:59
Düzlüğe yeni çekebildim yarın anlaşılır LOL 

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2011 Saat 21:23
tamam.Smile

Mesajı Yazan: ercan_g
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2011 Saat 23:58
hocam bak ben baskı balata setini sıfır taktım bendede aynı sorun var ısınınca sorun gidiyor. ama arkadaşların dediği gibi kalın yağdan büyük ihtimal gece soğuk 0 derecelere yakın olduğu için kalın yağ çok çabuk donma yapar buda vites geçişini zorlaştırabilir. aynı sorun yaz ayında olmaz mesela

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:04
Benimde anladığım yağ kalın bir zarar verirmi acaba durmasında böyle mahsur varmı die ama pekte mahsur olası birşey gelmedi anlattım sorun harici

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:09
aslında bir zarar vermez aracı hergün kullanıyorsanız. ancak uzun süre örnek veriyorum bir yıl boyunca aracınız garajda bekliyor vede kalın yağa sahipsi soğuk havalardan dolayı donma yapar yağ ve kalıntı haline gelir bu sefer tamamen kaybetmiş oluruz birinci vitesi

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:11
hareket halinde normal hızın ya çok düşük olmalı en fazla 10 15 durma noktasına gelen kadar ond bile biraz zorlanarak geçer geri vitestede bu geçerli boşta geri geri giderken geri vitese takmakta zorlanırsın takmaya çalışırsan gaarçç diyede ses duyarsın.

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:12
Yok nerdeyse hergün çalışıyor , 1 yıl nası bekletirim , kıyamam LOL 

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:13
Hım tamm başta yazıyı yanlış okumuşum şimdi bu benim durum normal demi bizim kereta benim haşlığı yemiyor yaniLOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:39
aynen ama bence benimde yapacağım gibi ince yağ kullan

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:41
İnce yağ derken şunun bi numarası falan yokmu bilsekte ona göre alsak bilen yok mu ?

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:47
Acaba şanzuman yağına katkı yokmu ? inceleştirecek yağı 

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 00:58
castrol ep 80 şanzıman yağı. aracınızın ön kaputunda biyerde ep 80 yada ep 90 gibi birşey yazabilir

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 19:17
yağ numaraları şanzumanda çok önemlidir.Aracın katoloğunda mutlaka belirtilmiştir.

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 21:36
Sizin dediğinizi denedim araba ileri falan gitmedi Smile birşey dikkatimi çekti  arabayı durdurup 1 e takınca sorun yok kasisten geri kalkerken 1 e takacam die zorlayınca zorlanıyor gitmiyor oda ısınıca gidiyor bu yağ ile devam edelim en iyisi para bol olursa değiştiririmLOL bide araba kasisten 3 e taksam yine kalkıyor yeni keşfettimBig smile benzinde kullanıyorum ondan herhalde vites fark etmio benzini güzel güzel içio hiç sesi yok 1 aydır zuhaha LOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:17
o zaman sıkıntı yoktur devam...LOL

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:40
Aynı durum bizim partnerda da var kasislerden geçince mecburen 2 ye takıyom.Bu bence  1.vites oranından kaynaklanıyor.Çünkü çok kısa 1. vites hemen 2.vitesi  istiyor.Bence çok normal sıkıntı yok. Bizim araç sıfırından beri böyle.Big smile

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 11:04
Benim öncekı arabada 1 e takmak gerekıodu 2 de tıtrıodu ona alısmısım bunda 3 e takıom yıne sorun yok LOL Bende zorlanmasın dıe 1 e takacam dıe zorluom LOL

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 12:37
slm arkadaşlar.bende 307 1.6 hdı 110 luk var.ankarada sabahları .çok soğuk oluyor.evet 1. ve 2. vitese geçerken biraz kasıyor.araç 2 dk ısınsın sorun kalmıyor.dert etmeyin birkaç dakika sabır lütfen..hayırlı günler...

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 12:42
Ben çözümü buldum birici viteste bir süre ilerleyince 3000 devirde sorun kalmıyor hemen ısınıyor yağ Wink

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 15:39
size asıl çözümü ben söyliyim. ilk etapta 1'e takınca zorluyor ya. tekrar boşa al 1 kere bas debriyaja we vitesi tekrar boştan 1'e al bu sefer kaymak gibi geçiyor. o sorun bende de vardı artık bu şekilde önünü aldım.

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 15:55
o yaptığınız işlem baskı balata ayırmayan arabalarda yapılır.Wink

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 16:04
Baskım balatam iyi şükür Smile arabanın huynu  bılmedığımden oluyormus şimdi iyi aramız LOL

Mesajı Yazan: brutal
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 16:17
baskı balatanız ıyıyse vıtes cubuklarını kontrol ettırın derım ve daha sonrasında sanzuman yagını degıstırın bu sekılde sorununuz ortadan kalkacaktır .. denedım oldu ;)

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net