![]() |
|
katalitik konvertör mü? beyin mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
spilmac ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2011 Konum: Batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 Saat 16:07 |
arkadaslar sizden yardım istiyorum. batman'da öğretmenim 307'im var. 2002 model XR.
otobanda 170-180 ile giderken birden motor arıza lambası yandı ve "catalytic converter fault" yazdı sonra da "antipolution fault" yazdı. sağa cektim sonra araba zor calıstı. araba yürür halde ama yüksek devir yapmam lazım yürümesi için. 15 in altına düşünce devir arac hemen stop ediyor. (hararet fln yok) sonra bujiden dediler. bujiler değişti sorun düzelmedi bobin dediler. bobini degiştiler sorun düzelmedi. elektronik sistem dediler. arabanın beynini değiştirecez dediler. ama pek emin değiller gibi. bilgisayara bagladılar hata mesajı olarak "bilinmeyen silindirde yanma hatası" diyor. lütfen yardım edin nedir bu sorun? |
|
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli 2002 Model
|
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katalitik konvertor buyuk ihtimalle,guzelce kontrol ettirmeni tavsiye ederim biyerlerde tikaniklik olabilir,bu yuzdende havayuksek basinc olmadan atilmiyordur..dusuk devirdede o yuzden stop ediordur...
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Beyin olacağını sanmıyorum hocam bu tür bi işlemde her iki parçanın da pahalı olduğunu düşünürsen yetkili serviste çözüm garantili yaptırmanı tavsiye ederim..
|
|
![]() |
|
spilmac ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2011 Konum: Batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
laedri kardesim yasadıgım sehirde yetkili servis yok. bunun sıkıntısını yasıyorum zaten ben. araba bu haldeyken de yürütmek istemiyorum. onun için forumlarda arastırıyorum sorunu.
|
|
|
|
![]() |
|
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abicim senin bir eksozcuya gidip egzoza baktırman gerekir katalitik konvektör dediğiniz parça katalizör. parçalar koparak egzozu tıkıyor büyük olduğu için dışarı atılamıyor kaynakla son susturucuyu kessin içini boşaltsın ok bende clio vardı öyle yapmıştım araba rahatlamıştı gidişi flan değişti
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
motordan sonra ilk susturucu değilmiydi o
![]() |
|
![]() |
|
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
katalizörün yeri bencede yanlış tarif edilmiş eksoz manifoltlarının bağlı olduğu ilk susturucu olmalı.
|
|
2009 206 sedan 1.4 8V atiker obd2
|
|
![]() |
|
orun katalizorden degilmiş bugun ögrendik :(
|
|
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu arızanın nedenini çok merak ettim...Umarım enjektörlerden değildir.
|
|
![]() |
|
1.silindir çalısmıyormus. ordaki buji ıslaktı. bakalım napacaklar.
|
|
|
|
![]() |
|
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bujinin ıslak olması silindir içindeki yanmanın tam olarak gerçekleşmediğini gösteriyor. 1-Yanlış buji takılmış olabilir.Yeterli ateşleme sağlanamadığından yakıt tam olarak tutuşmuyor.(Bujilerin orjinal olması gerekiyor.) 2-Silindir yeterli kompresyon oluşturamıyor.Kompresyon oluşmadığında, yeterli basınç ve sıcaklık meydana gelmediğinden yakıt yine tutuşamıyor. Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 25 Kasım 2011 Saat 04:02 |
|
![]() |
|
şimdi ustam aradı. 1.silindirdeki subap çalışmıyormuş. ondan dolayıymış sorun. umarım en kısa surede yapar.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Gecmis olsun. Subap neden calismaz ki? Cok sasirdim dogrusu ![]() |
|
![]() |
|
subaplar bildigim kadarıyla hava-yakıt karısımı yapan bi şey. güzel karıstırmazsa ya hava cok geliyor ya yakıt. yakıt cok gelince buji ıslanıyor ve atesleme yapmıyor. zaten son zamanlarda araba biraz yag eksiltmeye baslamıstı ve hırıltılı çalışıyordu. arızanın meydana geldigi gün de 170-180 arası bi hızda baya ilerlemiştim.demek ki zorlanınca oldu. ama genel olarak LPG subapları öldürüyormuş. |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Supap erimiş mi acaba ne olmuş ki?
|
|
![]() |
|
evet özgür 1.silindirin subabı erimiş mi yapışmış mı ne olmus işte. o subabı degiştireceklerdi ama tek basına bulamadık. toplamda takım halinde degişecek subaplar. 320 liraya fln. sonra ust conta ve ust kapak taşlaması yapılacak. yani nerden baksan bi 500 gidiyor.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Hayırlısı olsun hocam.Daha masraflı da olabilirdi.LPG maalesef motorda bu şekilde arızalara sebep oluyor.En önemlisi arızanın sonunda bulunmasına sevindim.Bu arada bujileri ve bobini de yenilemiş oldunuz.Umarım bundan sonra sorunsuz kullanırsınız aracınızı.
|
|
![]() |
|
toprak ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Şubat - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
catalitik converterin fault olmuş :)
|
|
FGRDFG FSDGDSFG DSG
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
öncelikle geçmiş olsun hocam, bizim buralarda usta konusu sıkıntı, bende diyarbakırdayım ama yinede adam gibi usta yok yetkili servis var ama onlarda işi pek bilmiyorlar. tam bi usta buldum demiştim oda trafik kazasında vefat etti, şimdi bi usta daha buldum, bi sıkıntın olursa Diyarbakırdan yardımcı olmaya çalışırım. |
|
![]() |
|
nightfly ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
selam . bu konudan daha önce açmışsın sanırım orayı bulamadım ben oraya da birşeyler yazdım. fakat aracın lpgliymiş demek ki . senin sorunun daha hafifi bende var . araç çok çabuk gaza geçiyor ve syop ediyor . bir kez katalitik konventör arızası verdi . benzinde giderken hiç bir kınıtı yok . bende 2005 307 xt var otomatik . bir kez gaz ayarı yaptırdım bujiler değişti . ama antipol. hatası devamlıydı . çarşamba lpg ustasına gittim (atiker marka ilk çıkan sistemmiş)lambanın normalde hiç yanmaz dedi ,yanıyorsa hata vardır bir yerinde dedi . baktı yakıt hava karışımında sıkıntı var aracın beynine bağlanı yaptı araç lpg de çalışırken bir değerin % 5 olması gerektiğini bende %25 olduğunu ve sürerken artabildiğini . bu şekilde kullanırsam subapları yakacağımı söyledi . 500 km benzinde binip yeniden gelmemi söyledi . yeniden format gibi bir şey yapacakmış ecu'ya eğer tutmazsa lpg seti değişecek fiyat ise 750 tl civarında yani tank hariç yeniden lpg takılacak . sanırım sendeki sorun da bendeki gibi tüpte . bide böyle baktır bakalım ne olacak
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |