![]() |
|
307 triptonik arıza |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 23:18 |
|
varolan 206 aracımı satıp yeni 307 aldım otomatikte hiçbir sorun yok ama triptonik vitese geçiş yapılmıyor takılma falan yapmıyor triptonik kısmına geçirdiğimde D'de kalıyor geçmiyor. Şimdiden teşekkürler... |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
İbrahim bey, forumda bu konu hakkında yorumlar mevcut. Arama yapmanızı tavsiye ederim.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
+1 forumumuzda otomatık viteslerle ilgili bir sürü konu mevcut bakarsanız cevabını bulursunuz.
|
||
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ben bulamamıştım ancak varsa öyle bir konu link verirseniz sevinirim. |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17576&title=al4-anzman-hakknda-bilmemiz-gerekenler Burayı okumalısınız. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Maalesef burada da benim sorunuma yanıt yok benim otomatik durumda hiçbir sorunum yok sadece triptonik vitese'e geçiş yapmıyor yani triptonik kısmına geçiş yaptığımda ekranda hala "D" yazısı görüyorum yani aracın triptonik özelliğini kullanamıyorum.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
Aracınızın otomatik şanzmanın şartelinde sıkıntı olabilir ibrahim bey test cihazına bağlatıp arıza tespiti yaptırmanızda fayda var
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Maaşı aldıktan sonra komple bir bakıma girecekti ama büyükmü sorun küçük mü diye merak ettim.Bu arada efe bey şu com2000'e güzel birşey yapmadın ki alayım. |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
He aklıma gelmişken km'nin yazılı olduğu ekranda da kayıplar var onu da değiştirmeyi düşünüyorum varmıdır elinizde? Birde ön tarafta kaputu açma kısmının olduğu yerdeki plastik parça da kırık şu an işimi görüyor sorun çıkartmıyor ancak onunda değişmesi gerekiyor. Aracı aldığım kişi biraz hor kullanmış var biraz masrafı.
Düzenleyen ibrahim YILDIZAK - 14 Kasım 2011 Saat 21:39 |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
|
Efenin dediği gibi olabilir. Peki siz komple okudunuz mu sayfaları yoksa sadece ilk sayfayı okuyup bıraktınız mı? Yanlış hatırlamıyorsam vardı sizin sorununuza benzer sorun yaşayan arkadaşlar. |
||
![]() |
||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
şuan bi sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum şanzumanın.Yaparız İbrahim abi bişeyler sıkıntı değil sen parçaları tam olarak listele ne lazımsa kendini tanıt bana forumdan diye fiyatta elımden geleni yaparım
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Okudum kesinlikle hatta bir kişide D'den triptoniğe aldığında geçmiyormuş triptoniğe ancak ondaki sorundan farklı onda triptonikte kalıyor ve triptonik 3. vitesteymiş gibi davranıyormuş araç bende triptonik kısmına geçtiğinde tepki yok hep D'de kalıyor. |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
3saniye ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
Kardeş, aracın tüplü mü?
Düzenleyen 3saniye - 16 Kasım 2011 Saat 00:19 |
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
aynı sıkıntı soğuk havalarda bendede olmaya başladı arac ısınınca düzeliyo ama ve aracım tüplü???
|
||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||
![]() |
||
Ako06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
|
tüple falan pek alakası yoktur sanmıyorum.
|
||
![]() |
||
3saniye ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
Ben de 308 1,6 16V Vti var(tiptronik vites) Aldığım kişi zavoli taktırmış. Arabayı 2-3 hafta tüpte kullandığım zaman arıza lambası yanıyor.Bununla birlikte şanzıman manuele geçmiyor ve aracın hızı kamyon gibi ağırlaşıyor(koruma moduna geçiyormuş) Serviste cihaza bağlıyorlar.Şanzıman hatası çıkıyor. Arızayı söndürüyorlar ve araç normale dönüyor. 2-3 hafta sonra tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. Servisteki usta bu arızanın büyük ihtimalle lpg kaynaklı olduğunu, bir süre benzinle kullanmamı söyledi.Ben de neredeyse 2 aydır sadece benzinde kullanıyorum ve bir sıkıntı yok şimdilik. Zavoli takan bir ustayla konuştum. İki tane tiptronik peugeot'ya zavoli takmış.Benzer sebeplerle sökmek zorunda kalmış.
Düzenleyen 3saniye - 16 Kasım 2011 Saat 23:55 |
||
![]() |
||
|
Konuya tam vakıf olan kişi CeCoLi'dir. O eğer yazınızı okursa yorum yazacaktır ki en doğru bilgi ondan gelir. Bizimkiler hep ondan öğrendiklerimiz. Motorda meydana gelen anormalliklerden şanzıman etkileniyor. Düzgün yapılmayan montaj ve ayar problem çıkartabiliyor. Gerçekten düzgün yapılmış bir montaj ve ayarda LPGnin uyumsuzluğu gibi bir durum yoktur. En azından ben öyle biliyorum. Bence sizin sorununuz montaj ve ayar eksikliği. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Şimdi kafam karıştı benim tüpte zavoli performansta sorun yok ama arada bir arıza lambası yakıyor, ilginç olan bununla alakalı olabilme ihtimali. Bakıma sokuyorum ctsi sonuçları yazarım. |
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
ibrahim bey benimde 307 de aynı sorun oldu.şanzıman yağını değiştirdim çözüldü.ama şanzımana mobil 71141 nolu atf yağı koydurdum.toplam 4 lt. yetkili serviste yaptırdım ben.eskisinden iyi oldu. 6 aydır hiç bir sorun yaşamadım. koyulan yağ orjinal yağıdır.başaka yağ koydurmayın.bu otomatik şanzıman arızalarını anlayan kişi az.sen en ucuzdan başla önce yağını değiştir...
inşallah sorunun çözülür.haberleri bekliyoruz....
|
||
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |