Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 triptonik arıza

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19962
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 18:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 triptonik arıza
Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Konu: 307 triptonik arıza
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 23:18

varolan 206 aracımı satıp yeni 307 aldım otomatikte hiçbir sorun yok ama triptonik vitese geçiş yapılmıyor takılma falan yapmıyor triptonik kısmına geçirdiğimde D'de kalıyor geçmiyor. Şimdiden teşekkürler...

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 07:38
İbrahim bey, forumda bu konu hakkında yorumlar mevcut. Arama yapmanızı tavsiye ederim.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 11:34
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

İbrahim bey, forumda bu konu hakkında yorumlar mevcut. Arama yapmanızı tavsiye ederim.

+1 forumumuzda otomatık viteslerle ilgili bir sürü konu mevcut bakarsanız cevabını bulursunuz.

-------------
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90
A(+)

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 17:26
Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

+1 forumumuzda otomatık viteslerle ilgili bir sürü konu mevcut bakarsanız cevabını bulursunuz.

Ben bulamamıştım ancak varsa öyle bir konu link verirseniz sevinirim.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 20:01

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17576&title=al4-anzman-hakknda-bilmemiz-gerekenler

Burayı okumalısınız.

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:27
Maalesef burada da benim sorunuma yanıt yok benim otomatik durumda hiçbir sorunum yok sadece triptonik vitese'e geçiş yapmıyor yani triptonik kısmına geçiş yaptığımda ekranda hala "D" yazısı görüyorum yani aracın triptonik özelliğini kullanamıyorum.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:30
Aracınızın otomatik şanzmanın şartelinde sıkıntı olabilir ibrahim bey test cihazına bağlatıp arıza tespiti yaptırmanızda fayda var

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:35
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Aracınızın otomatik şanzmanın şartelinde sıkıntı olabilir ibrahim bey test cihazına bağlatıp arıza tespiti yaptırmanızda fayda var

Maaşı aldıktan sonra komple bir bakıma girecekti ama büyükmü sorun küçük mü diye merak ettim.Bu arada efe bey şu com2000'e güzel birşey yapmadın ki alayım.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:37
He aklıma gelmişken km'nin yazılı olduğu ekranda da kayıplar var onu da değiştirmeyi düşünüyorum varmıdır elinizde? Birde ön tarafta kaputu açma kısmının olduğu yerdeki plastik parça da kırık şu an işimi görüyor sorun çıkartmıyor ancak onunda değişmesi gerekiyor. Aracı aldığım kişi biraz hor kullanmış var biraz masrafı.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:42
Orjinalini yazan: ibrahim YILDIZAK ibrahim YILDIZAK Yazdı:

Maalesef burada da benim sorunuma yanıt yok benim otomatik durumda hiçbir sorunum yok sadece triptonik vitese'e geçiş yapmıyor yani triptonik kısmına geçiş yaptığımda ekranda hala "D" yazısı görüyorum yani aracın triptonik özelliğini kullanamıyorum.

Efenin dediği gibi olabilir. Peki siz komple okudunuz mu sayfaları yoksa sadece ilk sayfayı okuyup bıraktınız mı? Yanlış hatırlamıyorsam vardı sizin sorununuza benzer sorun yaşayan arkadaşlar.

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 21:43
şuan bi sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum şanzumanın.Yaparız İbrahim abi bişeyler sıkıntı değil sen parçaları tam olarak listele ne lazımsa kendini tanıt bana forumdan diye fiyatta elımden geleni yaparım

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 19:12
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Efenin dediği gibi olabilir. Peki siz komple okudunuz mu sayfaları yoksa sadece ilk sayfayı okuyup bıraktınız mı? Yanlış hatırlamıyorsam vardı sizin sorununuza benzer sorun yaşayan arkadaşlar.

Okudum kesinlikle hatta bir kişide D'den triptoniğe aldığında geçmiyormuş triptoniğe ancak ondaki sorundan farklı onda triptonikte kalıyor ve triptonik 3. vitesteymiş gibi davranıyormuş araç bende triptonik kısmına geçtiğinde tepki yok hep D'de kalıyor.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 22:39

varolan 206 aracımı satıp yeni 307 aldım otomatikte hiçbir sorun yok ama triptonik vitese geçiş yapılmıyor takılma falan yapmıyor triptonik kısmına geçirdiğimde D'de kalıyor geçmiyor. Şimdiden teşekkürler...
selenoidle alakası olabilir yaklaşık 1 ay önce benimde başıma gelmişti

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: 3saniye
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 00:17
Kardeş, aracın tüplü mü?

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 08:54
aynı sıkıntı soğuk havalarda bendede olmaya başladı arac ısınınca düzeliyo ama ve aracım tüplü???

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesajı Yazan: Ako06
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 22:12
tüple falan pek alakası yoktur sanmıyorum. 

Mesajı Yazan: 3saniye
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2011 Saat 23:50
Orjinalini yazan: Ako06 Ako06 Yazdı:

Ben de 308 1,6 16V Vti var(tiptronik vites) Aldığım kişi zavoli taktırmış. Arabayı 2-3 hafta tüpte kullandığım zaman arıza lambası yanıyor.Bununla birlikte şanzıman manuele geçmiyor ve aracın hızı kamyon gibi ağırlaşıyor(koruma moduna geçiyormuş) Serviste cihaza bağlıyorlar.Şanzıman hatası çıkıyor. Arızayı söndürüyorlar ve araç normale dönüyor.  2-3 hafta sonra tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. Servisteki usta bu arızanın büyük ihtimalle lpg kaynaklı olduğunu, bir süre benzinle kullanmamı söyledi.Ben de neredeyse 2 aydır sadece benzinde kullanıyorum ve bir sıkıntı yok şimdilik.

Zavoli takan bir ustayla konuştum. İki tane tiptronik peugeot'ya zavoli takmış.Benzer sebeplerle sökmek zorunda kalmış.

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2011 Saat 00:56
Orjinalini yazan: 3saniye 3saniye Yazdı:

Orjinalini yazan: Ako06 Ako06 Yazdı:

Ben de 308 1,6 16V Vti var(tiptronik vites) Aldığım kişi zavoli taktırmış. Arabayı 2-3 hafta tüpte kullandığım zaman arıza lambası yanıyor.Bununla birlikte şanzıman manuele geçmiyor ve aracın hızı kamyon gibi ağırlaşıyor(koruma moduna geçiyormuş) Serviste cihaza bağlıyorlar.Şanzıman hatası çıkıyor. Arızayı söndürüyorlar ve araç normale dönüyor.  2-3 hafta sonra tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. Servisteki usta bu arızanın büyük ihtimalle lpg kaynaklı olduğunu, bir süre benzinle kullanmamı söyledi.Ben de neredeyse 2 aydır sadece benzinde kullanıyorum ve bir sıkıntı yok şimdilik.

Zavoli takan bir ustayla konuştum. İki tane tiptronik peugeot'ya zavoli takmış.Benzer sebeplerle sökmek zorunda kalmış.

Konuya tam vakıf olan kişi CeCoLi'dir. O eğer yazınızı okursa yorum yazacaktır ki en doğru bilgi ondan gelir. Bizimkiler hep ondan öğrendiklerimiz.

Motorda meydana gelen anormalliklerden şanzıman etkileniyor. Düzgün yapılmayan montaj ve ayar problem çıkartabiliyor. Gerçekten düzgün yapılmış bir montaj ve ayarda LPGnin uyumsuzluğu gibi bir durum yoktur. En azından ben öyle biliyorum. Bence sizin sorununuz montaj ve ayar eksikliği.

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 00:59

Şimdi kafam karıştı benim tüpte zavoli performansta sorun yok ama arada bir arıza lambası yakıyor, ilginç olan bununla alakalı olabilme ihtimali. Bakıma sokuyorum ctsi sonuçları yazarım.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: emntstn
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 19:38
ibrahim bey benimde 307 de aynı sorun oldu.şanzıman yağını değiştirdim çözüldü.ama şanzımana mobil 71141 nolu atf yağı koydurdum.toplam 4 lt. yetkili serviste yaptırdım ben.eskisinden iyi oldu. 6 aydır hiç bir sorun yaşamadım. koyulan yağ orjinal yağıdır.başaka yağ koydurmayın.bu otomatik şanzıman arızalarını anlayan kişi az.sen en ucuzdan başla önce yağını değiştir...
inşallah sorunun çözülür.haberleri bekliyoruz....

-------------
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ
Emin TAŞTAN

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2011 Saat 11:18
bencede bu lpg pejolara yaramıyor kim ne dersin desin usta ne kadar iyi olursa olsun olmuyor

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2011 Saat 12:22
Orjinalini yazan: ismail özdemir ismail özdemir Yazdı:

bencede bu lpg pejolara yaramıyor kim ne dersin desin usta ne kadar iyi olursa olsun olmuyor

Oyle demeyin bu forumda lpg'den cok memnun olan ve sorunsuz kullanan cok kisiye sahit oldum. Ustalik cok onemli bu konuda.

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2011 Saat 23:55
Aracı hala servise sokamadım vakit ve maddi durum nedeniyle ama ilk fırsatta sokacağım daha sonra bilgilendireceğim inşallah aynı sorunla kimse karşılaşmaz.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: Ako06
Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2011 Saat 20:40
Orjinalini yazan: ismail özdemir ismail özdemir Yazdı:

Genel olarak benim düşüncemde bu yönde fakat çok memnun olan kişilerde gördüm :) 

Mesajı Yazan: pug55
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2013 Saat 13:48
arkadaşlar herkese selam..307 triptonik kısmına geçiyor ama d konumunda kalıyor..araç hantallaşıyor..acil cevap bekliyorum saygılarımla..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net