![]() |
|
vitese atarken |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
volkan26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 Saat 14:39 |
arkdaslar geri vitese gecirince arabayı dişli sesi geliyor ama geri gitmiyor nedeni nedir acaba şimdiden tskler
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen;
Bu Linke Tıklayın:http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: bunu doldurup konu açarsanız size daha kolay yardımcı oluruz. teşekkürler.
|
|
![]() |
|
bu sıkıntı şanzumandan olur. eğerki geri vitese ve 1. vitese zor geçiyor kalkarken sallıyor deseydin bu baskı balatadan olur derdim ama bu kesinlikle şanzumandan
|
|
![]() |
|
volkan26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
peki tekrar gecirince düzeliyor
|
|
![]() |
|
bu benim ikinci bahsettiğim konuya denk geliyor.aracınız kalkışta sallama yapıyormu ? yada 1. vitese geçerken zorluyormu ?
eğer bunlar yoksa debriyaj ayarını biraz yükselttirin düzelir.
|
|
![]() |
|
1.n vitese bazen zor geciyor ikinci denememde düzgün geciyor
|
|
![]() |
|
eğer birinci ve geri vitese geçerken ikiletiyorsa zor geçiyorsa bu baskı balatanın ömrünü tamamladığını gösterir.
|
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Şanzımanı ve vites kutusunu konrol ettirin.
|
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
usta korkacak birşey değil sadece şanzıman içindeki baskı bitmiş
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
hemen baktırcam hepinize tskler
|
|
![]() |
|
bencede baskı balatan bitmiştir diye düşünüyorum babamın arabasından biliyorum araç 101.000 km oldu daha hiç baskı balata değiştirmedi araç hem 1. vitese hemde geri vitese zor geçiyor ikinci seferde geçiyor devamlı .daha ne kadar dayanır bilmiyorum
![]() ![]() |
|
![]() |
|
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
kendini tnıtırmısın
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Kolay geriye geçirmek için önce 1 ci vitese sonra geriye atmayı dene işe yarıyor :)
|
|
![]() |
|
tanıtım bölüme ekledim taksici eğerorcağın bişey varsa neden olmasın tanıtırım
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
arkadaşlar evet baskı balata bittiğinde bu sıkıntıyla karşılaşılır ancak sadece baskı balatayla alakalı bir olay da değil. 307 benzinli manuel şanzımanlarda bole bir durum var. özellikle geri vitese geçerken. kamyon veya traktör kullanan varsa bilir aynı onların vitesi gibi debriyajı yenilemek gerekiyor:) vites geçmediğinde debriyajdan ayağını kaldır tekrar bas o zaman rahatlıkla geçer. illa baskı balata demeyin 1 ay olmadı değiştireli öncedende boyleydi şimdide aynı benim arabada. çok fazla karşılaşılan bir durum değil ama arada yapıyor. bu arada vites tam geçmediğinde yani dişli sesi geldiğinde debriyaja basmadan vitesi tekrar zorlamayın işin ucu pahalıya patlar mazallah:)
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Aynı sorun benim 306 dada bazen yapıyor en iyi yol ise yazdım gibi ben keşvettim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
hasanyılmaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasanyılmaz
aynı sorun bende de var üç dört defa geri vitese geçiremediğim oluyo bazen bi arkadaşım plastik bi parçadan bahsetmişti fazla pahalı olmayan işçiliği kolay yapılan bi parçaymış onu degiştirmeyi düşünüyorum bakalım yakın zamanda bilgi veririm sizede
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Tüm pugların sorunu bu baskı balatayla alakası yok :) Debriyaja 2 kez basarsan yahut 1 e takıp tekrar denersen kolaylıkla geçtiğini göreceksin. Sıkıntı yok :)
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
şimdi bunu öğrendim arkdaslar debriyaja basar basmaz geriye vitese takılmazmıs önce bir 5 10 saniye bekle dedi ustamız sonra tak aynende düzeldi boştanyken vites debriyaja basın arkdaslar 5 saniye bekleyin takınn dediği gibide oldu arkdsalr
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |