![]() |
|
Açık hava filtresi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 Saat 12:35 |
||
Arkadaşlar aracımı yavaş yavaş değiştirme heveslisiyim bu aralar, fiziki değişiklikleri az çok kafama koydum, logo boyama, iç konsol rengi değiştirme, kapı kolları alüminyum kaplama belki dış çıtaları araç rengine boyama falan falan, ancak sizin de bildiğiniz gibi "makyaj da bi yere kadar" :D Aracımda fazla masraf yapmadan performans ve keyif artışı sağlayabileceğim neler var? İlk olarak aklıma açık hava filtresi geldi, bizim araçlara hangi marka model vs uygundur? Araç çok çok bağırmasın aman ha babamdan azarı yerim arada o da kullanıyor aracı
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
muratgulen07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Baban fazla yüksek devirli kullanmaz ozaman da bağımıyo fazla zaten :) yada silencerlı bi egzos tak baban bindiğinde takarsın ucuna baya sesi kesiyomuş...Marka model dersen filtreye herkes KN marka diyor..ama kullandınmı dersen Hayır.
|
|||
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Açık filtre öneririm. Ben Monza marka filtre kullanıyorum, gayet memnunum. Gaza basmassan hiç bir fark yok fakat yüksek devirlerde ve dip gazda çok tatlı bir ses veriyor.
Ucuza mal etmek istersen, ben flexible filtre hortumu aldım 20TL'ye, filtreyi de 25TL'ye almıştım. Orijinal filtre kutusunu söküp, açık filtreyi oraya uzattım, şuan soğuk ve temiz hava alır konumda..
|
|||
![]() |
|||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
||
açık filtreniz şu an normal filtre kutusunun bulunduğu yerde mi hocam sıkıntı olmuyor orada değil mi? |
|||
![]() |
|||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||
ben komple kit aldım simota diye twin charger motora biraz yüklenince gelen sesi duymalısın yakıtı hiç ölçmedim
|
|||
![]() |
|||
||
ne kadara aldın kardeş? |
|||
![]() |
|||
||
130-150 tl civarında 206'lar için özel üretilmiş açık hava filtre kitleri bulunuyor. 206 air intake diye ararsanız ulaşırsınız sanıyorum. Bende de 106 için olanı vardı.
|
|||
![]() |
|||
||
Zaten filtre kitleri de dediğim gibi monte ediliyor. Mesela Simota'nın şu kiti aynen benim monte ettiğim şekilde. Bu kit 200TL'ye satılıyor. Çalışma prensibi birebir aynı olan benim sistemin maliyeti 40TL. O kadar para vermeye gerek yok. ![]() Bir de direk hava girişine monte edilen kitler var ama ben önermiyorum, filtreleri çok küçük oluyor. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
şimdi anladığım kadarıyla flexible hortum sayesinde hava girişini aşşağıya yönlendirip filtreyi oraya takıyorsunuz değil mi hocam? Benim de maddi anlamda sıkıntım yok değil sizin yaptığınız gibi ucuza mal edersem çok iyi olur ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Aynen doğrudur. 1.fotoda gördüğün Simota kit ile birebir aynı şekilde.
Parçaların linklerini direk veriyorum. Dediğim şekilde monte edeceksen, bu filtre çok uygun. Başka filtre alırsan da altı kapalı olan modellerden alman daha iyi olur.
|
|||
![]() |
|||
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
||
190 tl komple kit twincharger diye geçiyor
|
|||
![]() |
|||
||
bence böyle akordion borularla takılmayın maddi durumları bilmiyorum ama cold air intake kit en mantıklısı fiyat çok farklı ama kalite herzaman 10 numara...
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |