![]() |
|
206 cc hararet sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
cbk90 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2011 Saat 23:57 |
||
Merhaba arkadaslar benim 2005 model otomotik 206 cc aracım var hararet ile ilgili bir sorunum arac hareket halınde hararet gostergesı 60 ila 70 derece arasında yanı 90 a bile cıkmıyo ama ışıkta veya trafıkte biraz durdugunde 110 dereceye kadar cıkıyo sonra 90 a dusuyo ve hareket edene kadar bu ınıp cıkmalar devam edıyo aracı ustama goturdum ve makınaya bagladık makınaya baglandıgında hic bir sorun vermedı yanı fan acıo müşür calısıo termostatda bi sorun yok ve ustam anlıyamadı neden bole yaptıgını bu konuda bilgisi olan varsa neden oldugu konusunda bana yardımcı olursanız sevınırım simdiden teşekkürler.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen AlbaYDemircaN - 10 Kasım 2011 Saat 09:32 |
|||
![]() |
|||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Öncelikle geçmiş olsun;
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen; Bu Linke Tıklayın:http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
|||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
dostum senin aracının sıkıntısı devirdaimden. yolda arabaya gaz verdiğin için devirdaim hızlı dönüyor ve yetişiyor.lakin ışıkta durunca devir daimin hızı yetişmiyor ve dolayısıyla su devrini yapamadığı için hararetin yükseliyor.büyük ihtimalle devir daim bıçaklarında kırık vardır buda düşük devirlerde suyu devretmeye yetişemiyordur. fakat şöyle bişeyde olma ihtimali var.eğer ki arabanın antifirizini koyarken hava yaptırdılar ve havayı tam atamadıysa oda yapmış olabilir.
|
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
||
bi önce kendını tanıtırsan sevınırız ayrıca senın sorununun bı cozumu yok peugeotlarda genel olarak bole devirdaim felan cozmez bu ısı benım degıstırmedıgım parca kalmadı orjınal pejo servısıne bıle goturdum bunlar bole dıyolar 110 ve 90 arasında oynuyo canını sıkma 110 gecmedıgı surece sıkıntı yok
|
|||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Sorunu biraz daha dikkatli okursak yanlış bilgilendirme yapmamış olur bence. Arkadaşımızın aracı 206cc ve 1.6 litre 110 hp lik NFU motor kullanıyor.Dolayısı ile bu motorun devirdaimin de suyu silküle eden dönen kısmında bıçak değil kanallı bir yapıya sahip.
Devirdaim pompası bir şekilde dağılırsa kaçınılmaz son su kaybı ve beraberinde hararet yapmasına sebebp olur.Fakat arkadaşımızın sıkıntısı seyir halinde hararetin yükselmemesi. Bu arada aracı kontrol eden ustayı tebrik ediyorum!!! bilgisayarla termostatın arızalı olup olmadığını anlamaya çalışmış
![]() Bunların neticesinde değerli arkadaşımızın sorunu ne müşür,ne devirdaim,nede sistemdeki hava.Tek sıkıntısı ve Peugeot nun bence kronik sorunu termostatın açık devre kalması.Kendim değiştiririm derse parça maliyeti 30 TL gibidir (4-5 ay evvel aynı sıkıntıdan bende değiştirmek zorunda kaldım) bir ustaya yaptıracak olursa + 20 TL de işçilikle 50 TL gibi bir masrafı vardır.
Sevgilerle.
|
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
||
teşekkür ederim ben bu motoru bıçaklı devir daim diye biliyodum. yahu bu sorunun bir çözümü yokmu cidden ? sırf bu sorun yüzündn ankarada araştırma yapmayı düşünüyorum.ben 307 dizel kullansamda sizin sorun benim daha çok canımı sıktı emin olun.
|
|||
![]() |
|||
||
Benim aracımda da oluyor. Kırmızıda dururken vs. 110a yaklaşıyor, seyir halinde normal değerlere düşüyor. Kroniktir..
|
|||
![]() |
|||
Eleanor_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
||
bence aracın hararet sorunu yok tek sorum yüzde 90 termostatta çünkü aracın biraz yürüdükten sonra 90 derecenin altına düşmesi mümkün değil eger trafikte ve dur kalklarda hararet çıkıyorsa da buda peugeotların hepsinde var bendede 206 var ve 90 ile 110 arasında sürekli gidip geliyor. fakat 90 derecin altına düşmesinin tek nedeni termostat. belki bi sıkıntı çıkarmaz ama sonuçta araba soguk çalısır değiştirmekte fayda var ayrıca tekrar su ekleneceği için havanında alınması mutlaka gereklidir
|
|||
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!
|
|||
![]() |
|||
Eleanor_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
||
ayrıca ben 206 lardaki gibi hararet ibresi surekli değişen bi araba görmedin
![]() |
|||
Bizi Çekemeyen Anten Taksın !!!!
|
|||
![]() |
|||
cbk90 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
||
Arkadaslar hepinize cok teşekkür ediyorum verdıgınız bilgilerden dolayı korkmama gerek yok anlasılan :D
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |