![]() |
|
307 Sustalı Anahtar |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 16:49 |
Arkadaşlar sürekli sorularla bombalama yapıyormuşum gibi olmasın ama bu araba arızası geldi mi üst üste geliyor.
Elimdeki anahtarlık kırıldı. Sustalı orijinal anahtarlık yani. İçindeki çip vs. sağlam. Bastın mı çalışıyor ancak anahtarı tutan kısmı kırıldığı için kullanamıyorum. Şahin Peu. da aradım ama onlarda sustalı anahtarlık yokmuş. Ben bir anahtarlık buldum. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Bu aşağıdaki anahtarlığı alsam kendim diğer anahtarlıktaki çipi içine yerleştirebilir miyim? Benim yapabileceğim kadar kolay mıdır? Lakin el becerimiz az çok vardır =) Araba, anahtar kırıldıktan sonra ilk çalıştırmada bugün bir arıza vermiş. Giderken kapı kilitleri açılıp kapanmış ve STOP ışığı ve ünlem ışığı yanmış. Hanım da riske atmayıp otoparka geri çekmiş arabayı. Sorunun anahtarlıktan olduğunu düşündüm ve kumandayı açtırıp pili söktürdüm ama aynı olay devam etmiş. 30 sn gibi bir süre sonra kapılar açılıp kapanıyor, bilgisayarda STOP yazıyor. Bunu yaşayan var mı?
Düzenleyen tuncaksoy - 01 Kasım 2011 Saat 10:36 |
|
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı anahtarlık burada 19,90 arkadaşlar. Bu ürün orjinal midir? hepsiburada da ona benzer ibareler var.
Düzenleyen tuncaksoy - 31 Ekim 2011 Saat 16:59 |
|
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorunla ilgili bişey diyemeyeceğim ancak aracınızın kaskosu varsa orjinal anahtar dışında bir anahtar ile çalınma (Allah korusun) gibi durumlarda kasko firması tamamen işin içinden sıyrılabiliyormuş, bu konuda sözleşmede madde olabilir,bir ara anahtar olayını araştırırken bu durumla karşılaştım,sağlam bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
yanan araıza lambalarına bi cevap veremeyeceğim ama anahtarının aynısını sustalı vaziyette 40 tl istanbulda yaptırmıştım.yedek anahtarınlada calıştırınca aynı problemler devam ediyor mu?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
csalli: Hatırlatman için çok teşekkür ederim. Bu konuda sigorta şirketim ile bir görüşürüm.
etohem: evet aynı sorunlar devam etmiş. Akşam eve gidince bizzat denemeler yapacağım. Sizin tecrübelerinizi şimdiden öğrenmek istediğim için yazayım dedim. |
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
dediğim gibi arıza konusunda pek bişey diyemem cihaza bağlatmanız en doğru yol olacaktır ben sadece kaskonuzu bozmadan anahtarınızı 40 tl ye mal edebilirsiniz diyebiliyorum linkte göstermiş olduğunuz kabı zaten adamlar veriyor onlar cipi de yerleştiriyorlar anahtarıda çekiyolarlar buda 40 tl mal oluyor.
belki kaskoyu bozar orjinal anahtarlık yaptırırsınız yetkili serviste buda biraz daha pahalı diye biliyorum... |
|
![]() |
|
kapetan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
benim aracımın kumandası da kırılmıştı.el becerisi gerektiren bir iş değil.anahtar kutusunun alt kısmını sivri uçlu bir bıçakla açtıktan sonra kutunun içinde mekanizmanın oturacağı yerlerde geçmeler var.o geçmelere otuttuğun an iş bitti sayılır.yani yanlış takman söz konusu değil.fiyatada gelince bence uygun ben 35 tl vermiştim.
|
|
2006 model peugeot 407 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
orjinal anahtarın fiyatını bilmiyorum ama sustalı anahtar takımı chip ve anahtar hariç 30-40 lira gibi bir rakama değiştiriyolar.seviste yedek anahtarı komple chip ve anahtar dahil çıkarıyolar 200-250 tl gibi bir rakama mal oluyo dediler.dışarıda chip dahil yedek bir anahtar yaptırmak sustalı 175-200 tl civarıymış o yüzden kendin uğraşıp bozma sıkıntısına karşılık internetten bi araştır yaptır.
|
|
![]() |
|
ben kendim değiştirdim yaklaşık 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum 40 tl ye almıştım ucunu anahtarcıya açtırdım mevcut anahtarımdaki immobilizeride sustalının içine yerleştirdim oldu bitti
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Birkaç yerden fiyat aldım. Adamlar mevcut anahtarın kasasını değişimine 50TL, yeni baştan çipli anahtar yapımına 180-220 TL arası fiyat verdiler.
Şimdi kumanda siparişi verdim. Geldiğinde kendim montajını deneyeceğim. NiyO: Anahtarcıya açtırdım derken? Ben şöyle birşey farkettim. Eski anahtarımın sustalıdan çıkan ve anahtar deliğine giren kısmı bir klip ile sustalıya bağlı olan metal parçaya eklenmiş. Dolayısı ile o ufak klipsi çıkarttığımda elimde tam çubuk gibi bir metal kalıyor. Gelen anahtarda da o tip bir klips vardır ve ben o klipsi çıkarır bendeki metal ile onu değiştirirsem olur biter gibi düşündüm. Anlatabildim mi bilmiyorum. Bunu anahtarcıya açtırma olayını duymamıştım. Bu klipse dikkat edeniniz oldu mu hiç? Anahtar metalinin dibinde. Zaten o metali hafif oynattığınızda nereden çıkacağı anlaşılıyor. Ama şayet çıkmaması gerekiyorsa anahtarı bozmayayım? Resimde de aslında görünüyor o ufak delik. Anahtar metalinin dibine bakarsanız görürsünüz. ![]() Düzenleyen tuncaksoy - 01 Kasım 2011 Saat 10:36 |
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
bu arada arıza durumu da netleşti. Hanım önce kumandadan arabayı açıp sonra kumandasız 2. yedek anahtarla aracı çalıştırdığı için ikaz ışıkları yandı sanıyorum. Ben dün sadece yedek anahtarla bir tur attım hiç sorun olmadı. Sanırım anahtarların ikisini de kullanınca hırsızlık moduna geçti bilgisayar.
|
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
bence iyi bir oto anahtarcıya taktırsan daha iyi olur , muhahhakki el becerin varsa kendinde yapabilirsin ama yok diyorsan benim gibi kurcalama
![]() |
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Abi kartı ben hallederim gibi geliyor da asıl soru bu anahtar ucu. Aşağıdaki resimde klipsi görüyorsunuz. Sizce o klipsten anahtar ucunu çıkarıp diğerine mi takmam gerek yoksa anahtarcıya yeni anahtara yol mu açtırmam mı gerek?
![]() Düzenleyen tuncaksoy - 01 Kasım 2011 Saat 12:20 |
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Arkadaşım eğer kumandayı halaa almadıysın birde şunu incele,
hem kumandanı yenilersin, hemde aracına alarm kazandırmış olursun, yoksa tabiki ![]() http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-victor-oto-alarmi-62827723/detay/ Düzenleyen gozem - 01 Kasım 2011 Saat 12:49 |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
o anahtar ucuna herhangi bir devre kablo vs. bağlı değil diye biliyorum iyice bakmak lzım buradan kolaylıkla değişir gibi gözüküyor. Ama dikkat et sakın immobilizere zarar verme onu tekrar yaptırmak çok maliyetli.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
Serdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
|
|
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio, 2011 model Hyundai IX35, Tel: 00436764804080 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Yorumlar için teşekkürler
Serdar arkadaşım: Ben bir kere normal anahtar yaptırırken adamların bu kanalları el ile açtıklarını gördüm ve şaşırdım. Şimdi bu anahtarı öyle bir adama verip "aaa olmadı tüh" demelerini yüreğim kaldırmayabilir =)
Bu işlem bir bilgisayarda veya daha sağlıklı bir ortamda mı yaptırdın yoksa seninki de el emeği göz nuru mu =) |
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Teşekkürler ama şimdi alarm işinde böyle ucuza kaçarsak ondan sonra her saat arabayı susturmakla uğraşabilir diye düşünüyorum. Yanlış da olabilir ama ön izlenim bu =)
|
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
Serdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
|
|
|
![]() |
|
Ya bu arada bir uyari daha o alacagin anahtarin yayina dikkat et icini sökerken kac tur attirmislar yaya diye eger az tur attirarak takarsan anahtar lacka duruyor eger fazla sararak takarsanda bu sefer kendiliginden aciliyor ve cok sert oluyor. ha sunu yapabilirsen anahtari acarken dikkat et yayi basanmasin bu sekilde orjinal haliyle geri toplarsin.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |