Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Sustalı Anahtar

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19556
Tarih: 28 Haziran 2025 Saat 14:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Sustalı Anahtar
Mesajı Yazan: tuncaksoy
Konu: 307 Sustalı Anahtar
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:49
Arkadaşlar sürekli sorularla bombalama yapıyormuşum gibi olmasın ama  bu araba arızası geldi mi üst üste geliyor.

Elimdeki anahtarlık kırıldı. Sustalı orijinal anahtarlık yani. İçindeki çip vs. sağlam. Bastın mı çalışıyor ancak anahtarı tutan kısmı kırıldığı için kullanamıyorum. Şahin Peu. da aradım ama onlarda sustalı anahtarlık yokmuş.

Ben bir anahtarlık buldum. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Bu aşağıdaki anahtarlığı alsam kendim diğer anahtarlıktaki çipi içine yerleştirebilir miyim? Benim yapabileceğim kadar kolay mıdır? Lakin el becerimiz az çok vardır =)

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm2216013&categoryId=20024962#Gorseller" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm2216013&categoryId=20024962#Gorseller

Araba, anahtar kırıldıktan sonra ilk çalıştırmada bugün bir arıza vermiş. Giderken kapı kilitleri açılıp kapanmış ve STOP ışığı ve ünlem ışığı yanmış. Hanım da riske atmayıp otoparka geri çekmiş arabayı. Sorunun anahtarlıktan olduğunu düşündüm ve kumandayı açtırıp pili söktürdüm ama aynı olay devam etmiş. 30 sn gibi bir süre sonra kapılar açılıp kapanıyor, bilgisayarda STOP yazıyor.

Bunu yaşayan var mı?

-------------
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:59
aynı anahtarlık burada 19,90 arkadaşlar. Bu ürün orjinal midir? hepsiburada da ona benzer ibareler var.
http://www.modacar.com.tr/urun/multilock-peugeot-orijinal-kumanda-kabi-2216013.aspx" rel="nofollow - http://www.modacar.com.tr/urun/multilock-peugeot-orijinal-kumanda-kabi-2216013.aspx

-------------
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 17:00
Sorunla ilgili bişey diyemeyeceğim ancak aracınızın kaskosu varsa orjinal anahtar dışında bir anahtar ile çalınma (Allah korusun) gibi durumlarda kasko firması tamamen işin içinden sıyrılabiliyormuş, bu konuda sözleşmede madde olabilir,bir ara anahtar olayını araştırırken bu durumla karşılaştım,sağlam bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 17:01
yanan araıza lambalarına bi cevap veremeyeceğim ama anahtarının aynısını sustalı vaziyette 40 tl istanbulda yaptırmıştım.yedek anahtarınlada calıştırınca aynı problemler devam ediyor mu?

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 17:04
csalli: Hatırlatman için çok teşekkür ederim. Bu konuda sigorta şirketim ile bir görüşürüm.

etohem: evet aynı sorunlar devam etmiş. Akşam eve gidince bizzat denemeler yapacağım. Sizin tecrübelerinizi şimdiden öğrenmek istediğim için yazayım dedim.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 17:18
dediğim gibi arıza konusunda pek bişey diyemem cihaza bağlatmanız en doğru yol olacaktır ben sadece kaskonuzu bozmadan anahtarınızı 40 tl ye mal edebilirsiniz diyebiliyorum linkte göstermiş olduğunuz kabı zaten adamlar veriyor onlar cipi de yerleştiriyorlar anahtarıda çekiyolarlar buda 40 tl mal oluyor.
belki kaskoyu bozar orjinal anahtarlık yaptırırsınız yetkili serviste buda biraz daha pahalı diye biliyorum...

Mesajı Yazan: kapetan
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 17:43
benim aracımın kumandası da kırılmıştı.el becerisi gerektiren bir iş değil.anahtar kutusunun alt kısmını sivri uçlu bir bıçakla açtıktan sonra kutunun içinde mekanizmanın oturacağı yerlerde geçmeler var.o geçmelere otuttuğun an iş bitti sayılır.yani yanlış takman söz konusu değil.fiyatada gelince bence uygun ben 35 tl vermiştim.

-------------
2006 model peugeot 407 1.6 comfort

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 17:47
orjinal anahtarın fiyatını bilmiyorum ama sustalı anahtar takımı chip ve anahtar hariç 30-40 lira gibi bir rakama değiştiriyolar.seviste yedek anahtarı komple chip ve anahtar dahil çıkarıyolar 200-250 tl gibi bir rakama mal oluyo dediler.dışarıda chip dahil yedek bir anahtar yaptırmak sustalı 175-200 tl civarıymış o yüzden kendin uğraşıp bozma sıkıntısına karşılık internetten bi araştır yaptır.

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:41
ben kendim değiştirdim yaklaşık 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum 40 tl ye almıştım ucunu anahtarcıya açtırdım mevcut anahtarımdaki immobilizeride sustalının içine yerleştirdim oldu bitti

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 10:26
Birkaç yerden fiyat aldım. Adamlar mevcut anahtarın kasasını değişimine 50TL, yeni baştan çipli anahtar yapımına 180-220 TL arası fiyat verdiler.

Şimdi kumanda siparişi verdim. Geldiğinde kendim montajını deneyeceğim.

NiyO: Anahtarcıya açtırdım derken? Ben şöyle birşey farkettim. Eski anahtarımın sustalıdan çıkan ve anahtar deliğine giren kısmı bir klip ile sustalıya bağlı olan metal parçaya eklenmiş. Dolayısı ile o ufak klipsi çıkarttığımda elimde tam çubuk gibi bir metal kalıyor. Gelen anahtarda da o tip bir klips vardır ve ben o klipsi çıkarır bendeki metal ile onu değiştirirsem olur biter gibi düşündüm.

Anlatabildim mi bilmiyorum. Bunu anahtarcıya açtırma olayını duymamıştım. Bu klipse dikkat edeniniz oldu mu hiç? Anahtar metalinin dibinde. Zaten o metali hafif oynattığınızda nereden çıkacağı anlaşılıyor. Ama şayet çıkmaması gerekiyorsa anahtarı bozmayayım?

Resimde de aslında görünüyor o ufak delik. Anahtar metalinin dibine bakarsanız görürsünüz.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 10:28
bu arada arıza durumu da netleşti. Hanım önce kumandadan arabayı açıp sonra kumandasız 2. yedek anahtarla aracı çalıştırdığı için ikaz ışıkları yandı sanıyorum. Ben dün sadece yedek anahtarla bir tur attım hiç sorun olmadı. Sanırım anahtarların ikisini de kullanınca hırsızlık moduna geçti bilgisayar.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:14
bence iyi bir oto anahtarcıya taktırsan daha iyi olur , muhahhakki el becerin varsa kendinde yapabilirsin ama yok diyorsan benim gibi kurcalamaGülme

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:19
Abi kartı ben hallederim gibi geliyor da asıl soru bu anahtar ucu. Aşağıdaki resimde klipsi görüyorsunuz. Sizce o klipsten anahtar ucunu çıkarıp diğerine mi takmam gerek yoksa anahtarcıya yeni anahtara yol mu açtırmam mı gerek?

anahtar

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:48
Arkadaşım eğer kumandayı halaa almadıysın birde şunu incele,
hem kumandanı yenilersin, hemde aracına alarm kazandırmış olursun, yoksa tabiki

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-victor-oto-alarmi-62827723/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-victor-oto-alarmi-62827723/detay/

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 13:00
o anahtar ucuna herhangi bir devre kablo vs. bağlı değil diye biliyorum iyice bakmak lzım buradan kolaylıkla değişir gibi gözüküyor. Ama dikkat et sakın immobilizere zarar verme onu tekrar yaptırmak çok maliyetli.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: Serdar
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:05
Orjinalini yazan: tuncaksoy tuncaksoy Yazdı:

Abi kartı ben hallederim gibi geliyor da asıl soru bu anahtar ucu. Aşağıdaki resimde klipsi görüyorsunuz. Sizce o klipsten anahtar ucunu çıkarıp diğerine mi takmam gerek yoksa anahtarcıya yeni anahtara yol mu açtırmam mı gerek?

anahtar
Arkadasim bende senin dedigin gibi yapmak istedigimde orjinal anahtar yenialdigim kumandadaki anaharin yuvasina büyük geldi, ya orjinal anahtari ege veya taslama yntemiyle inceltecektim ki dayanikliligi azalacakti yada anahtarcida yeni gelen ucu yaptiracaktim ki ben öyle yaptirdim orjinal anahtarin icini ve chipi yei kumandaya aktardim yeni gelen ucuda anahtarcida yaptirdim eski anahtari kirik kabiyla beraber yedek anahtarin yanina biraktim :)
Bence kendi yapabileceginiz bir olay gercekten basit bir sey, simdiden kolay gelsin.

-------------
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio,
2011 model Hyundai IX35,
Tel: 00436764804080

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:32
Yorumlar için teşekkürler

Serdar arkadaşım: Ben bir kere normal anahtar yaptırırken adamların bu kanalları el ile açtıklarını gördüm ve şaşırdım. Şimdi bu anahtarı öyle bir adama verip "aaa olmadı tüh" demelerini yüreğim kaldırmayabilir =)
Bu işlem bir bilgisayarda veya daha sağlıklı bir ortamda mı yaptırdın yoksa seninki de el emeği göz nuru mu =)

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:33
Orjinalini yazan: gozem gozem Yazdı:

Arkadaşım eğer kumandayı halaa almadıysın birde şunu incele,
hem kumandanı yenilersin, hemde aracına alarm kazandırmış olursun, yoksa tabiki

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-victor-oto-alarmi-62827723/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-victor-oto-alarmi-62827723/detay/

Teşekkürler ama şimdi alarm işinde böyle ucuza kaçarsak ondan sonra her saat arabayı susturmakla uğraşabilir diye düşünüyorum. Yanlış da olabilir ama ön izlenim bu =)

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 16:16

Yorumlar için teşekkürler

Serdar arkadaşım: Ben bir kere normal anahtar yaptırırken adamların bu kanalları el ile açtıklarını gördüm ve şaşırdım. Şimdi bu anahtarı öyle bir adama verip "aaa olmadı tüh" demelerini yüreğim kaldırmayabilir =)
Bu işlem bir bilgisayarda veya daha sağlıklı bir ortamda mı yaptırdın yoksa seninki de el emeği göz nuru mu =)
Ben normal bir anahtarciya gittim normal bildigin anahtar makinesi benim orjinal anahtari bir atarafa takti yeni anahtari diger tarafa ve dzugmeye basti :) islem bittikten sonra biraz zimparaya tuttu verdi elime denermisiniz dedi denedim direk oldu zaten ama yaptigi makine bilgisayarli falan degildi baya eski duran kucuk taslama makinesine benzer bir sey :)

-------------
2011 model Hyundai IX35,

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 16:19
Ya bu arada bir uyari daha o alacagin anahtarin yayina dikkat et icini sökerken kac tur attirmislar yaya diye eger az tur attirarak takarsan anahtar lacka duruyor eger fazla sararak takarsanda bu sefer kendiliginden aciliyor ve cok sert oluyor. ha sunu yapabilirsen anahtari acarken dikkat et yayi basanmasin bu sekilde orjinal haliyle geri toplarsin.

-------------
2011 model Hyundai IX35,

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 16:19
=)  Okdir.. Ben de benzer bir deneme yapacağım o halde.
Hepsiburada  daki bazı siparişleri yollamışlar ama anahtar kumandası henüz tedarikte görünüyor. Bakalım. 4 gözle bekliyorum. 

Bilgiler için çok teşekkürler

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 18:09

=)  Okdir.. Ben de benzer bir deneme yapacağım o halde.
Hepsiburada  daki bazı siparişleri yollamışlar ama anahtar kumandası henüz tedarikte görünüyor. Bakalım. 4 gözle bekliyorum. 

Bilgiler için çok teşekkürler

Orjinal anahtarın metali sustalıya uyarsa çok iyi olur sonuçla bende ilgileniyorum olur inş 

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:30
bugun bende sipariş verdim hb'dan , ilk önce anahtarcıya sordum sen al biz kolaylıkla yapıyoruz bizde mevcut değil dedi, bakalım gelsin sonucu paylaşcaam arkadaşlar sizinle

Mesajı Yazan: simirnoffredbull
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:34
sahibinden.comda 307 sustalı anahtar yaz orada cıkan bi ilan var ztn orjinaliyle aynı resim var profilindede. ondan sipariş verebilirsin. ben de oradan aldım içine çipi taktım eskisinden daha güze oldu bide anahtarlık hediye ediyor:) anahtarın sustaya baglı olduğu yerde bi deilk var ordan pim i çıkar anahtarı yeni sustaya bağla pim i sabitle sonra güle güle kullan

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:38
ilanın linkini koysanız ya buraya

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:41
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-sustali-kumanda-kabi-1/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-sustali-kumanda-kabi-1/detay/

güvenilir bizzat ben aldımGülme

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:47
hb dada indirim vardı ben 19,90 a aldım, bi kaç gün baktım ama bunu görmemiştim sahibinden.com da . bakalım hayırlısı ne olacak. bunun arkadasında amblem var dimi hocam?

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 07:18
Arkadaş bu ürün 35 TL yaw. Ben 25 e aldım.Ama dün kargoya verildi yazdı siparişte. Bakalım bugün elime geçer ben de hallderim sanıyorum. Sistem sanırım düşündüğüm gibi... Simirnofredbull  öyle söylemiş en azından. Ben de o pimde bir olay olduğunu biliyordum. 

Peki o pimi tek taraftan abanarak ittirsek çıkartsak sorun olmaz değil mi?

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 10:36
zaten öyle yapıyorsunGülme ince uçlu bir tornavida yardımıyla çıkarabilrisin (bu ucu küçük ince işlede kullanılanlar yardımcı olur sana) güle güle kullan

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 12:01
Serdar arkadaşımız gelen anahtarın üzerini anahtarcıya açtırmış sorunsuz çalışmış. Sen bunu demesen valla bende öyle yapacaktım. Klipsi gördüm ama yanlış mı olur bilememiştim. Çok sağol.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 15:38
http://www.hepsiburada.com/Liste/multilock-peugeot-orijinal-kumanda-kabi-2206013/productDetails.aspx?productId=otm2216013&categoryId=20024962&SKU=OTM2216013#Gorseller

MultiLock PEUGEOT Orijinal Kumanda Kabı 2206013

Aldığım kumanda biraz önce geldi. İş yerimdeki ustalara ucunu sorunsuz taktırdım. Yalnız gelen kumandanın orjinal kalite ile alakası yok. Dandik ve sert bir plastik kullanılmış.

Ayrıca üzerindeki butonlarda ortadakinde araba "bagaj" resmi olacağına far işareti var.

Evde kartı içine takıp deneyeceğim. Çalışmazsa zaten geri gönderirim ama çalışırsa da durumdan haberiniz olsun diye yazdım. Çalışma durumunu da ekleyeceğim.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 17:20
2006 larda nasıl bilmiyorum ama 2003 model benim arabam iki tane tuş var kumandada açma ve kapama sadece

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 18:15
Abiler anahtara çamur attım ama bu benimkinden değilmiş ki :(
Benimki de 2 butonlu çıktı. Ben net bir araba resmi hatırlıyordum kumanda da ama yokmuş.. aptala döndüm. Aşağıdaki ilandaki birebir doğru olan :/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-sustali-kumanda-kabi-1/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-sustali-kumanda-kabi-1/detay/

Bulana teşekkürler

Gitti gidiyorda da 31 TL ye buldum. Ama kargo size ait.
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/peugeot-anahtar-sustali-kumanda-kabi-2-buton-46260591" rel="nofollow - http://urun.gittigidiyor.com/garaj/peugeot-anahtar-sustali-kumanda-kabi-2-buton-46260591

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 08:00
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/peugeot-anahtar-sustali-kumanda-kabi-2-buton-46260591" rel="nofollow - http://urun.gittigidiyor.com/garaj/peugeot-anahtar-sustali-kumanda-kabi-2-buton-46260591
bu ürünü aldım. Bayramdan dolayı kargo biraz geç geldi ama olsun. Ürün kalitesi orijinali gibi değil ama göze batan olumsuz bir şey de söyleyemem.

Anahtarın ucundaki pimi çıkarıp gelen kasadaki uç ile değiştirdim. Kartı içine ilk taktığımda çalışmadı. Pil temas yerleri karşılıklı gelmemişti. Onu da düzelttikten sonra sorun çözüldü.

Bilginize

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:30
bende aldım ama gelmedi daha gelmedi ben bu tuş olayına hiç dikkat etmedim benimki 2 tuşlu ben 3 tuşlu olanını almışım uymazmı acaba yoksa :)

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:57
3 tuşluya uyum olmaz.. benim yazdığm ilan son derece güvenilir arkadaşlar.

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:28
neyse o zaman onu gideyim bende diğer yedek anahtara takayım bari o görüntü olarak sustalı olsun:) bu işi de tutturamadık ya işe bak :)

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:06
anahtar geldi dediğiniz gibi uymadı yedek anahtardaki anahtar ucunuda çıkaramadım öyle elimde kaldı :) sustalı anahtar nede heveslenmiştim oysa:)

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 08:34
Konu ile ilgili öğrendiğim bazı şeyleri paylaşmak isterim.

Kilit mekanizmalı anahtarınızda yapacağınız bazı değişiklikler neticesinde çalışmama gibi bir durumla karşılaştığınızda ne yapabilirsiniz?

Öncelikle anahtarın devresinin çalışır olduğuna emin olun. Bu işlemi Istanbul'da ki Capitol Alışveriş merkezinin en alt katındaki Key Store mağazasında yapabilirsiniz. Bu test bir çok yerde de vardır ancak ben bu mağazanın samimi ve dürüst yaklaşımını gerçekten çok beğeniyorum.

Anahtarınızın devresinde sorun olmadığını ve sinyal gönderdiğini düşünelim. Bu durumda halen araç yanındayken anahtarın kumanda sistemi çalışmıyorsa şunları yapın:

Kumanda-araç kalibrasyon:

1. Kontak anahtarı çevirin. (Araç çalışmasın) Kontak açıkken anahtarlık kumandasındaki herhangi bir tuşa 10 saniye boyunca basılı tutun ve kontağı kapatın. Kumandayı test edin. Çalışma ihtimali yüksektir.
2. Yine çalışmazsa, aracı o anahtarla çalıştırın. 1-2 dakika boyunca çalışır kalsın. Sonra kontağı kapatın ve anahtarı deneyin. Çalışmazsa sonraki işlem olarak 1. aşamayı uygulayın. 

Bende 1. işlemde çalıştı. 

Devreli anahtarlar bu tip iletişimsizlik gibi durumlarda kendi kendilerini resetlerlermiş. Bunun için böyle bir işlem gerekebiliyor. 

Haaa şu da var, şayet bu yazdıklarım olmazsa bahsettiğim anahtarcıya bizzat gidilmesi gerekiyor. Kendisi bana "çalışmazsa getirin ben burada sizin yapamayacağınız bir test yapıp size kesin durumu söylerim" dedi.

Devreyi test etmek için sağ olsun benden ücret falan almadı. Zaten bana verdiği bilgileri bu nedenle paylaşıyorum. Şayet ekmek kazandığı bir şey olsaydı yazmaya çekinirdim çünkü ticaret zihnini beğendiğim bir mağaza.

-------------
İstanbul / Göztepe

Mesajı Yazan: kitay
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 11:52
selam arkadaşlar ben kendi aracıma sustalı anahtar yaptırdım 2004 model 206 50 tl problemsızz sorunsuz çalışıyor 15 dakika kadar kısa bır surede

-------------
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net