![]() |
|
aracım 2000-2500 devir arası hafif sallanıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
redline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 09:39 |
|
Günaydın arkadaşlar
Aracımın sorunu şu 2.viteste 2000 den 2500 devire doğru hızlanırken tarif etmem gerekirse ön motor kısımdan taban tarafına doğru sağa sola çalkalama gibi bi sallantı hissediyorum 3000 devire doğru yaklaşınca düzeliyor 3.viteste yada 1. vitese pek hissedilmiyor fakat 2.viteste sürücü olarak ben bariz hissediyorum sorun ne olabilir daha önce böyle bişey başına gelen var mı? Düzenleyen redline - 25 Ekim 2011 Saat 09:40 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Motor kulaklarindan oldugunu dusunuyorum. Ya da herhangi sallanan bir parca var. Ornegin radyator.
Bunu eger sadece motor sicakken yapiyorsa katalitik konvertorden de suphelenebilirsiniz. |
||
![]() |
||
redline ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
|
Motor kulaklarından olabilir gibi evet sıcak yada soğuk farketmiyor ilk kalkıştada 300 km yapıp geldikten sonrada aynı sallantı var yokuş çıkarken düz yolda hep aynı şeyi hissediyorum ben gazdan aniden ayağımı çekince araba silkeliyor biraz bu motor kulağı şüphesini arttırır mı? |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Ben olsam ilk olarak motor kulaklarina baktirirdim. Eger degilse yerinden oynamis, gevsemis veya cikmis bir parca da olabilir. Ornegin 206'larda radyator yerinden cikiyor ve yine 2000-2500 rpm araliginda rezonansa girdiginden dolayi aracta sallanti yapiyor. Sizin aracinizda da benzer bir sorun olabilir. |
||
![]() |
||
|
İlk olarak motor kulaklarına baktırıcam daha önce küçük bir radyatör sorunu yaşamıştım buda delinmesine sebep olmuştu daha sonrada radyatöre göz attırcam teşekkür ederim koliva |
||
![]() |
||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
motor kulaklarına baktır öncelikle daha sonra akis ve enjektörler bance
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
lpg varsa enjektorlerden biri arızalıdır . benim başıma geldi boştan yere sibop ayarı filan yaptırdık garantiden enjektor değişimi yaptırdım takılanda orda bozuk çıktı bidaha taktırdım :D
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
alt motor kulağı yahut akisler eğridir.aynı sorun bende de var.
|
||
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
||
![]() |
||
|
Lpg var fakat lpg den öncede aynı şey devam ediyordu diğer arkadaşların söylediği gibi motor kulağından muhtemelen, peki assat76 akis eğriliği tamir düzeltilebilir bi arıza mı yoksa değişmesi gereken bi parça mı vardır?
Düzenleyen redline - 25 Ekim 2011 Saat 16:18 |
||
![]() |
||
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
Aksları alıp tornaya verecekler basit bi işlem tabi sökülecek. Düzenleyen assat76 - 26 Ekim 2011 Saat 08:15 |
||
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
||
![]() |
||
|
anladım dayım oto tamircisi ona bi göstereyim inşallah dediğiniz gibi basit bir işlemdir
|
||
![]() |
||
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
|
Belki rolanti ayarındanda olabilir.
|
||
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
||
![]() |
||
basrix ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
|
akstan motor kulağı küt küt vurur
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
motor ve şanzuman kulaklarını kontrol ettir büyük bir ihtimalle bir veya birkaçında yıpranma veya kopma olabilir.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
aks veya aks bilyaları 70-110 kilometre arası sallar gaza basınca yapar ve ayağını gazdan çekince araç .hiç bişey yokmuş gibi süzülerek ilerler.birde aks bilyası veya iç aks başlarında sıkıntı olursa tam sol veya tam sağ yaparak yürüdüğünde kütür kütür ses yapar buna göre bakabilirsin.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |