Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aracım 2000-2500 devir arası hafif sallanıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19384
Tarih: 02 Ağustos 2025 Saat 08:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: aracım 2000-2500 devir arası hafif sallanıyor
Mesajı Yazan: redline
Konu: aracım 2000-2500 devir arası hafif sallanıyor
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 09:39
Günaydın arkadaşlar

Aracımın sorunu şu 2.viteste 2000 den 2500 devire doğru hızlanırken tarif etmem gerekirse ön motor kısımdan taban tarafına doğru  sağa sola çalkalama gibi bi sallantı hissediyorum 3000 devire doğru yaklaşınca düzeliyor 3.viteste yada 1. vitese pek hissedilmiyor fakat 2.viteste sürücü olarak ben bariz hissediyorum sorun ne olabilir daha önce böyle bişey başına gelen var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 10:21
Motor kulaklarindan oldugunu dusunuyorum. Ya da herhangi sallanan bir parca var. Ornegin radyator.
Bunu eger sadece motor sicakken yapiyorsa katalitik konvertorden de suphelenebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 10:37
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Motor kulaklarindan oldugunu dusunuyorum. Ya da herhangi sallanan bir parca var. Ornegin radyator.
Bunu eger sadece motor sicakken yapiyorsa katalitik konvertorden de suphelenebilirsiniz.

Motor kulaklarından olabilir gibi evet sıcak yada soğuk farketmiyor ilk kalkıştada 300 km yapıp geldikten sonrada aynı sallantı var yokuş çıkarken düz yolda hep aynı şeyi hissediyorum ben gazdan aniden ayağımı çekince araba silkeliyor biraz bu motor kulağı şüphesini arttırır mı?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 10:46
Orjinalini yazan: redline redline Yazdı:

Motor kulaklarından olabilir gibi evet sıcak yada soğuk farketmiyor ilk kalkıştada 300 km yapıp geldikten sonrada aynı sallantı var yokuş çıkarken düz yolda hep aynı şeyi hissediyorum ben gazdan aniden ayağımı çekince araba silkeliyor biraz bu motor kulağı şüphesini arttırır mı?

Ben olsam ilk olarak motor kulaklarina baktirirdim. Eger degilse yerinden oynamis, gevsemis veya cikmis bir parca da olabilir. Ornegin 206'larda radyator yerinden cikiyor ve yine 2000-2500 rpm araliginda rezonansa girdiginden dolayi aracta sallanti yapiyor. Sizin aracinizda da benzer bir sorun olabilir.

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 11:30
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Ben olsam ilk olarak motor kulaklarina baktirirdim. Eger degilse yerinden oynamis, gevsemis veya cikmis bir parca da olabilir. Ornegin 206'larda radyator yerinden cikiyor ve yine 2000-2500 rpm araliginda rezonansa girdiginden dolayi aracta sallanti yapiyor. Sizin aracinizda da benzer bir sorun olabilir.

İlk olarak motor kulaklarına baktırıcam daha önce küçük bir radyatör sorunu yaşamıştım buda delinmesine sebep olmuştu daha sonrada radyatöre göz attırcam teşekkür ederim koliva

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 12:05
motor kulaklarına baktır öncelikle daha sonra akis ve enjektörler bance

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 13:33
lpg varsa enjektorlerden biri arızalıdır . benim başıma geldi boştan yere sibop ayarı filan yaptırdık garantiden enjektor değişimi yaptırdım takılanda orda bozuk çıktı bidaha taktırdım :D

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: assat76
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 14:05
alt motor kulağı yahut akisler eğridir.aynı sorun bende de var.

-------------
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 14:35
Lpg var fakat lpg den öncede aynı şey devam ediyordu diğer arkadaşların söylediği gibi motor kulağından muhtemelen, peki assat76 akis eğriliği tamir düzeltilebilir bi arıza mı yoksa değişmesi gereken bi parça mı vardır?

Mesajı Yazan: assat76
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 08:13

Lpg var fakat lpg den öncede aynı şey devam ediyordu diğer arkadaşların söylediği gibi motor kulağından muhtemelen, peki assat76 akis eğriliği tamir düzeltilebilir bi arıza mı yoksa değişmesi gereken bi parça mı vardır?

Aksları alıp tornaya verecekler basit bi işlem tabi sökülecek.

-------------
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG

Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 08:53
anladım dayım oto tamircisi ona bi göstereyim inşallah dediğiniz gibi basit bir işlemdir

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 19:46
Belki rolanti ayarındanda olabilir.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 15:48
akstan motor kulağı küt küt vurur 

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 15:54
motor ve şanzuman kulaklarını kontrol ettir büyük bir ihtimalle bir veya birkaçında yıpranma veya kopma olabilir.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 15:57
aks veya aks bilyaları 70-110 kilometre arası sallar gaza basınca yapar ve ayağını gazdan çekince araç .hiç bişey yokmuş gibi süzülerek ilerler.birde aks bilyası veya iç aks başlarında sıkıntı olursa tam sol veya tam sağ yaparak yürüdüğünde kütür kütür ses yapar buna göre bakabilirsin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net