![]() |
|
307 fren sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2011 Saat 02:29 |
Merhabalar arkadaşlar, 307 2.0 HDI sahibiyim, Şu sıralar frene sert basınca, ufak bir çukura girince yada hız tümseklerinden geçince,1 saniye boyunca sanki iki paslı teneke birbirine sürtermiş gibi bir ses çıkıyor. Bazen rampa inerken fren pedalı, ayağım üzerindeyken normal seviyesinden yukarı çıkıyor, ses kesilince normal seviyesine iniyor. Frenlemede herhangi bir problemi yok, yalnız sert frenlerde ses daha uzun sürüyor. Bilgi ekranında herhangi bir problem çıkmıyor, yada ikaz ışıklarından birisi yanmıyor. Bununla ilgilimi bilmiyorum ama,ayda yılda bir kere yolda giderken 3 kere bipliyor, ama yine bir uyarı yazısı yada ışığı yok. Neyin nesidir bu bileniniz vamı acaba? Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
disklerinde yada balatalarında sorun olabılır yada bıttıgı ıcın bu sesı yapabılır baktır bence onemlı bı durum
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
fren disk ve balatalarini kontrol ettirin, eger sairun yok gibi görünüyorsa ;
Defalarca izzah ettigim gibi ; Balatalarin degisimi esnasinda bakir ve /veya seramik pasta kullanilmadigindan balatalar ses yapar. Yetkili servise giderseniz mutlaka bakir ve/veya seramik pastasi kullanmalarini söyleyin, mahalle arasi veya yillarin eskitemedigi tecrübeli vs. ustaya sorarsaniz "o ne eski köye yeni icat" diyecektir, o ustadan aracinizi da cüzdaninizi da uzak tutun derim. Baska markalarin da var ve pahali birsey de degil, Bilmediklerini yok sayan veya kötüleyenlerden her daim uzak olun basiniz agrimasin. ![]() kullanimi; ( ola ki siz aldiniz ve kullanmayi bilmeyen-görmemis uzman-tecrübeli(!) bir ustaya giderseniz, balatalarin arka yüzeylerine ve balata tirnaklarina sürülecek "KESINLIKLE BALATA VE DISK YÜZEYLERINE SÜRÜLMEYECEK" Düzenleyen Long Beach - 14 Ekim 2011 Saat 04:15 |
|
![]() |
|
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bnımde denemem lazım benimde kimi zaman frenlerimden ses geliyor sanki iki metal birbirine sürtüyor
|
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Balata degisimde pasta kullanilmamissa %90 balatalar ses yapar ve bu yüzden yeni-daha vakti gelmemis balatalari uzman-tecrübeli ustalar(!) degistirir, ayni hikaye devam eder gider.
Pahali bisey de degil üstelik. |
|
![]() |
|
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Nerden temin edebiliz abicim.
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
otoyagi-parcasi satan heryerde olmasi lazim, liqui moli yag ve ürünleri
veya wurth marka satan yerlere ve bayilere sorabilirsiniz, sanirim
servislerde de vardir (Peugeot-Toyota-VW vs. )
Pasta-gres seklinde oldugu gibi sprey olarak ta var |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Yarın servisime bi sorayım. Daha önce gösterdim arıza yı ama etrafını traşlayalım gibi bi cvp aldım elletmedim.
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
parca katalogundan baktim kesin olmamakla beraber ( senin arac bilgilerin yoktu cünki) ön diskler yenisi 26mm et kalinliginda, min. kullanma siniri da 24mm , ölcümünü yaptir eger 2mm veya daha fazla asinmissa degismesi gerekir, sakin torna vs, yaptirma fren icin 24mm inceligin altina girerse tehlikeli sonuclari olabilir.
Fren (acil durumda) belki insanin hayatinda bir kez lazim olur ama, o lazim oldugunda da islemini görmüyorsa o zaman kötü. Neticesine katlanmak da var, katlanamamakta. Insanin cani söz konusu olan. Ben gecen sene ön-arka fren balatalarimi degistigim halde ve sadece 4.000km yaptigim halde "ani fren her zaman lazim olur, bu isin sakasi yok " diyerek gecen hafta, komple diskleri ve balatalarimi degistirdim. Nasil olsa kendim yapiyorum ve iscilige de para ödemiyorum ( burada almanyada iscilik parcanin bazen 3-4 kati oluyor ve cok pahali saati 50 euro dan basliyor desem fikir verir sanirim) Iyiki degistirmisim, otobanda önüme ani cikan bir arac yüzünden ani fren yapmak zorunda kaldim ve ucuz kurtuldum. Bazilari 120-130km/h hizda frene bastiginda araba zink diye durur zannediyor ki, benim süratim 120 idi. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Fren çok önemli ben gecen sene bu olay yüzünden kurtaramadım da 4 takla attım magene ile.
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
eger pasta ve/vaya spreyi bulamzsan bana haber et
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Yarın dıcem de :D Ayıp olcak sabah oldu bugun oglen gder bakarım abi :D
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
:D spreyi bauhaus praktiker vs gibi malzeme satan yerlerdede bulabilirsiniz yada en iyi yer bi sanayi :D
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Hepinize çok teşekkür ederim, fakat dediğim ses balatalardan gelen bir ses değil, zaten balatalar ve diskleri yaklaşık 500 km önce değiştirtmiştim, ama o dediğiniz pastadan sürüldümü onu bilmiyorum. Muhtemelen sürülmemiştir. Benden gelen ses sanki otomatiğe bağlanmış gibi, her seferinde aynı ses, aynı yükseklikte ve aynı uzunlukta çıkıyor. sanki birşey çalışmak istiyor ama engelleniyor gibi.
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |