Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yağmur Ve Far sensörüm yok.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yağmur Ve Far sensörüm yok.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dayyyyy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Şubat - 1981

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dayyyyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yağmur Ve Far sensörüm yok.
    Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 22:05
Arkadaşlar benim aracım bir kaza sonucu Far ve Yağmur sensörünü kaybeti yani bildiğiniz gibi bu sensörler dikiz aynasında mevcuttur. Ben arabayı aldığımda bu sensörler yoktu. Bu sensör hem Far hemde Yağmur sensörü görevini görüyormuş. BAna yardımcı olurmusnuz bu sensörü serviste yaptırmaya kalksam gücüm yetmez. sizce ne yapmam lazım çıkmasını falan bulabilirmiyim ? yada başka türlü nasıl yaptırırım. Şimdiden teşekkürler..

Dip Not: Aracım 206 1.6 Rolland Garros
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 22:13
çok zor bir iş. O parçanın çıkmasını zor bulursun.
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 22:42
İlk önce kendi bilgilerini güncellersen imzan, aracının modelini, doğum tarihini, nerede ikamet ettiğini gibi bu bilgilerin güncel olsunki arkadaşlarımız sana daha kolay şekilde yardımcı olabilsinler.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 00:56
Orjinalini yazan: Dayyyyy Dayyyyy Yazdı:

Arkadaşlar benim aracım bir kaza sonucu Far ve Yağmur sensörünü kaybeti yani bildiğiniz gibi bu sensörler dikiz aynasında mevcuttur. Ben arabayı aldığımda bu sensörler yoktu. Bu sensör hem Far hemde Yağmur sensörü görevini görüyormuş. BAna yardımcı olurmusnuz bu sensörü serviste yaptırmaya kalksam gücüm yetmez. sizce ne yapmam lazım çıkmasını falan bulabilirmiyim ? yada başka türlü nasıl yaptırırım. Şimdiden teşekkürler..

Dip Not: Aracım 206 1.6 Rolland Garros

Sensörleri kaybetmenin sebebi bilinçsizce yapılan ön cam montajı.
Sensörleri aktif etmek istersen öncelikle işinin ehli bir oto camcısına git bence.
Yukarı Dön
sifremi unuttum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sifremi unuttum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 04:22
tek derdiniz bu olsun :)) Benim arabamda ne ABS ne hidrolik direksiyon var :)) hicte aramiyorum ne kadar elektronik o kadar ariza;) Roland Garros iyi makinadir.
Yukarı Dön
ekinoks44 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ekinoks44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 08:46
Benimde far sensörü ile ilgili bir sorum olacak. Far sensörünü aktif hale getirdiğimde arabayı her çalıştırdığımda farlar yanıyor, gece yada gündüz farketmiyor. Normali bu mu? Yoksa sadece hava kararınca yanması gerekmiyor mu?
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift
Yukarı Dön
werty Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı werty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 09:14
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Benimde far sensörü ile ilgili bir sorum olacak. Far sensörünü aktif hale getirdiğimde arabayı her çalıştırdığımda farlar yanıyor, gece yada gündüz farketmiyor. Normali bu mu? Yoksa sadece hava kararınca yanması gerekmiyor mu?
 far senörü hava kararınca otomatık olarak farları yakar.far sensörun arızalı olabılır.yağmur sensorude sılecek kolunu bır tık yukarı alarak aktıf etmeyle devreye gırer.
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 09:20
sensörün önü pislenmiş olabilir ya da aracın beyninden ışık ayarı sonuna kadar açılmışsa gündüzde yanıyordur. ben görmedim ama ayar varmış hava karanlığına göre ayarlanıyor bu şekilde yanıyor.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
ekinoks44 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ekinoks44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 09:30

O zaman benim sensörlerde sorun var çünkü forumda arkadaşların belirttiği gibi aktif hale getirdim. Sonrasında her çalıştırdığımda gece ve gündüz farketmeksizin yandığını gördüm. Buda can sıkıcı olmaya başladı. Sensörler ön camda öyle değil mi? Bi temizleyelim bakalım. Teşekkür ederim cevaplar için. 

Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 10:24

O zaman benim sensörlerde sorun var çünkü forumda arkadaşların belirttiği gibi aktif hale getirdim. Sonrasında her çalıştırdığımda gece ve gündüz farketmeksizin yandığını gördüm. Buda can sıkıcı olmaya başladı. Sensörler ön camda öyle değil mi? Bi temizleyelim bakalım. Teşekkür ederim cevaplar için. 

dikkatli temizle, içindei jel bu konuda çok önemli.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 10:26

Araç dikiz aynasının ön cama olan bağlantı yerinde içeriden görünmeyecek şekilde kapalı kutu içerisinde yer alır ve araca dışarıdan baktığınızda aşağıdaki resimdeki işaretli yerde görünür.

Yani ön cama yapışıktır.
Sensörleriniz düzgün çalışmıyorsa aracınızın ön camının daha öncelerde değiştirilip değiştirilmediğini araştırın. Çünkü ön cam değişimi sırasında hatalı montaj sebebiyle sensörler özelliklerini yitirebiliyor.
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:04
orjinallerini takmak için servis çok para ister ve ayrıca ön cam da değişmeli derler büyük ihtimal,bunun dışında bu iki sensör piyasada satılmakta.özellikle far sensörünü çok kolay bulabilirsiniz.bosch car servislerle görüşün birde onların bu iki özelliği bir arada bulunduran bir ürünleri mevcut.

ayrıca söylediği gibi ön cam değişmişse ve orijinal takılmamışsa sensörler sorun çıkartabiliyor.

Düzenleyen mimitt - 04 Ekim 2011 Saat 11:06
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r
Yukarı Dön
hcbank Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Eylül - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hcbank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:10
mimitt 406 da yağmur sensörü var, far sensörü varmı benim arabada
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:31
2003 2004 lerde far sensörü var abi ama istersen taktırabilirsin.
2001 peugeot 406 sv bva
Yukarı Dön
hcbank Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Eylül - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hcbank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 11:46
saol kardeşim
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 13:40
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

orjinallerini takmak için servis çok para ister ve ayrıca ön cam da değişmeli derler büyük ihtimal,bunun dışında bu iki sensör piyasada satılmakta.özellikle far sensörünü çok kolay bulabilirsiniz.bosch car servislerle görüşün birde onların bu iki özelliği bir arada bulunduran bir ürünleri mevcut.

ayrıca söylediği gibi ön cam değişmişse ve orijinal takılmamışsa sensörler sorun çıkartabiliyor.

mimit, forumumuzdan NiyO kardeşimizin 206 aracında ki cam orjinal değilmiş yinede yağmur sensörünü kullanabiliyor. Önemli olan cam değil içindeki jelmiş  

Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 15:07
aynı sorunu biz corollada yaşadık,cam çatlamıştı değiştirildi ama tekrar cam değişene kadar farlar sürekli yanık ve silecekler hiç çalışmıyordu sensörler devredeyken,ne zaman serviste orjinal cam takıldı o zaman sorun çözüldü,bu arada jel değiştiyse onuda  bilemiyorum,o arada bize ayrı bir bilgi vermediler.

Düzenleyen mimitt - 04 Ekim 2011 Saat 15:08
2001 peugeot 406 sv bva
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 16:37
mimit kardeşim senin için forumda ufak bir araştırma yaptım.

semsword kardeşimizden alıntıdır.

Orjinalini yazan: semsword semsword Yazdı:

Selamlar. Benim (2000 model 206 1,6XT ) arabanın da sensörü yıllardır ışık yanıp sönüyodu ama çalışmıyordu. Hatta 2005 yılı şubat ayında aldık o tarihten beri. Bu sefer inat ettim çalıştırcam diye. Söktüm baktım ki iki sensörün birinde sensör jeli yok. Diğer jel (veya ped neyse) tam oturmamış bile yerine.

İnternetten biraz araştırınca yağmur sensörünün her iki gözle birlikte çalıştığını öğrendim. ayrıca bu sensörlerin ışığın kırılmasına göre çalıştığını da. Yani bu sensör jelleri (veya pedleri) sensörle cam arasını en küçük bir hava kabarcığı, parmak izi, toz, kir olmaksızın tam doldurmazsa hiç ya da iyi çalışmıyor. Bu işi yapan camcılar gerektiği kadar titiz davranmıyorlar, çünkü araştırmalarım sonucu camcıların bilinçsiz ped veya jel kullandıkları yada takarken titiz davranmadıklarından araç sahiplerine "senin arabanın sensörü bozuk" vaya "bu sensör zaten orjinal cama uyar" "orjinal takılmayınca çalışmaz" vs. diyerek vatandaşı başlarından savdıklarını anladım. 

Kendim yapıcam diye internette sensör jeli veya pedi araştırdım ve SensorTack ürününü buldum. Ama ne yazık ki adamlar Almanya'dalarmış. İstanbul'da ürün gönderdikleri firma da Kartal Oto Sanayi'de (aksesuarcı) SAYAN OTOMOTİV SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. (yani bana baya uzak)... Ama internet sitelerinden (PMA TOOLS) üç farklı sensör çeşidi ve buna göre çözümü olduğunu öğrendim. Aynı zamanda benim arabanın sensörüne sadece sensör pedinin uygun olduğunu da. Çünkü;
-SensorTack1: Cam kadar şeffaf ama su kadar sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel (yani benim sensörün kenarından akar gider)
-SensorTack2: Mat bir şeffaflığı var. Bu da sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel. (Peugeot 307'ninki bundan olmalı)
-SensorTack3: Cam kadar şeffaf, kalın, esnek bir bant şeklinde. Bunun benzeri bişey kesin camcılarda vardır diye gördüğüm her oto camcıya falan sordum. Sonunda, Davutpaşa'dan Ülker fabrikasına çıkan yokuşun yukarısında solda (yada cevizlibağ.daki Ford'un yanından girince dümdüz gidildiğinde ışıkların orda) yer alan oto camcıda benzer bir ürün buldum.

Aracın üzerindeki ped.e göre tam kestim, her iki gözün üstüne de yapıştırdım ve yağmur sensörü artık harika çalışıyor.

Yalnız çok dikkat edilmesi gereken noktalar var:

1- Sensör Pedi (jeli veya bandı) keserken ve kestikten sonra kesinlikle el değmemeli. Değdiği an parmak izi oluşuyor ve ped bozuluyor. Bunun için bandı kaldırıp açılan yapışkan diğer yüzeyine de temiz bir yapışmaz kağıt vb. birşey koyup kesilmeli ve sadece kağıttan tutulmalı (camcılar avuçlayarak kesiyor).
2-Sensör pedini keserken çok iyi kesen bir makas kullanmalı.
3-sensörün ve camın yüzü çok temiz olmalı. pamuk/kağıt kalıntısı vs olmamalı.
4-Yuvasına göre tam kesilmeli ve yapıştırırken uzatmamalı
5-Hiçbir şekilde ped.e el sürülmemeli
6-Sensör yerine monte edilirken yeri iyi hizalandırılarak tek bir seferde konmalı, bir daha kaldırılmamalı.

Not: "Benim arabanın camı da yerli cam".

Ben olayı çözdüm. Paylaşayım dedim. İnşallah yazdıklarımın faydası olur.

Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 11:11
çok faydalı şeyler paylaşılmış tebrikler..bi cahil sorusu sorayım,yağmur sensörüm var beraberinde far sensörüm de varmıdır?sinyal ve aydınlatmaların olduğu kolda auto modu hatırlamıyorum ama üst tarafından düğmeye basılıyordu.yağmur ve far sensörü birlikte sunulan donanımlarmı?far sensörü olup olmadığını nasıl anlarım?
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
Saleeh Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Ağustos - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Saleeh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 11:18
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

çok faydalı şeyler paylaşılmış tebrikler..bi cahil sorusu sorayım,yağmur sensörüm var beraberinde far sensörüm de varmıdır?sinyal ve aydınlatmaların olduğu kolda auto modu hatırlamıyorum ama üst tarafından düğmeye basılıyordu.yağmur ve far sensörü birlikte sunulan donanımlarmı?far sensörü olup olmadığını nasıl anlarım?

Feline sahibi olan arkadaşlar daha faydalı bilgi verecektir ama far sensörü sinyal kolunun ucundaki düğmeden ayarlanıyor sanırım. kolun ucundaki düğmeye basılabiliyorsa vardır muhtemelen.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 357 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107447 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1530 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3136 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9519 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8777 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 964 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55485 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2267 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2585 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2179 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16025 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English