![]() |
|
Yağmur Ve Far sensörüm yok. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dayyyyy ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Şubat - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 Saat 22:05 |
Arkadaşlar benim aracım bir kaza sonucu Far ve Yağmur sensörünü kaybeti yani bildiğiniz gibi bu sensörler dikiz aynasında mevcuttur. Ben arabayı aldığımda bu sensörler yoktu. Bu sensör hem Far hemde Yağmur sensörü görevini görüyormuş. BAna yardımcı olurmusnuz bu sensörü serviste yaptırmaya kalksam gücüm yetmez. sizce ne yapmam lazım çıkmasını falan bulabilirmiyim ? yada başka türlü nasıl yaptırırım. Şimdiden teşekkürler..
Dip Not: Aracım 206 1.6 Rolland Garros
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok zor bir iş. O parçanın çıkmasını zor bulursun.
|
|
![]() |
|
hakann83 ![]() 1. Vites ![]() 01 - Ağustos - 1983 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2011 Konum: Mars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 724 |
İlk önce kendi bilgilerini güncellersen imzan, aracının modelini, doğum tarihini, nerede ikamet ettiğini gibi bu bilgilerin güncel olsunki arkadaşlarımız sana daha kolay şekilde yardımcı olabilsinler.
|
|
![]() |
|
Sensörleri kaybetmenin sebebi bilinçsizce yapılan ön cam montajı. Sensörleri aktif etmek istersen öncelikle işinin ehli bir oto camcısına git bence. |
|
![]() |
|
sifremi unuttum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sifremi unuttum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
tek derdiniz bu olsun :)) Benim arabamda ne ABS ne hidrolik direksiyon var :)) hicte aramiyorum ne kadar elektronik o kadar ariza;) Roland Garros iyi makinadir.
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Benimde far sensörü ile ilgili bir sorum olacak. Far sensörünü aktif hale getirdiğimde arabayı her çalıştırdığımda farlar yanıyor, gece yada gündüz farketmiyor. Normali bu mu? Yoksa sadece hava kararınca yanması gerekmiyor mu?
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
far senörü hava kararınca otomatık olarak farları yakar.far sensörun arızalı olabılır.yağmur sensorude sılecek kolunu bır tık yukarı alarak aktıf etmeyle devreye gırer.
|
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
sensörün önü pislenmiş olabilir ya da aracın beyninden ışık ayarı sonuna kadar açılmışsa gündüzde yanıyordur. ben görmedim ama ayar varmış hava karanlığına göre ayarlanıyor bu şekilde yanıyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
O zaman benim sensörlerde sorun var çünkü forumda arkadaşların belirttiği gibi aktif hale getirdim. Sonrasında her çalıştırdığımda gece ve gündüz farketmeksizin yandığını gördüm. Buda can sıkıcı olmaya başladı. Sensörler ön camda öyle değil mi? Bi temizleyelim bakalım. Teşekkür ederim cevaplar için. |
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
dikkatli temizle, içindei jel bu konuda çok önemli.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Araç dikiz aynasının ön cama olan bağlantı yerinde içeriden görünmeyecek şekilde kapalı kutu içerisinde yer alır ve araca dışarıdan baktığınızda aşağıdaki resimdeki işaretli yerde görünür. ![]() Yani ön cama yapışıktır. Sensörleriniz düzgün çalışmıyorsa aracınızın ön camının daha öncelerde değiştirilip değiştirilmediğini araştırın. Çünkü ön cam değişimi sırasında hatalı montaj sebebiyle sensörler özelliklerini yitirebiliyor. |
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
orjinallerini takmak için servis çok para ister ve ayrıca ön cam da değişmeli derler büyük ihtimal,bunun dışında bu iki sensör piyasada satılmakta.özellikle far sensörünü çok kolay bulabilirsiniz.bosch car servislerle görüşün birde onların bu iki özelliği bir arada bulunduran bir ürünleri mevcut.
ayrıca söylediği gibi ön cam değişmişse ve orijinal takılmamışsa sensörler sorun çıkartabiliyor. Düzenleyen mimitt - 04 Ekim 2011 Saat 11:06 |
|
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r |
|
![]() |
|
hcbank ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: ankara\söğütözü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
mimitt 406 da yağmur sensörü var, far sensörü varmı benim arabada
|
|
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
|
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
2003 2004 lerde far sensörü var abi ama istersen taktırabilirsin.
|
|
2001 peugeot 406 sv bva
|
![]() |
|
hcbank ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: ankara\söğütözü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
saol kardeşim
|
|
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
|
|
![]() |
|
mimit, forumumuzdan NiyO kardeşimizin 206 aracında ki cam orjinal değilmiş yinede yağmur sensörünü kullanabiliyor. Önemli olan cam değil içindeki jelmiş
|
|
|
![]() |
|
aynı sorunu biz corollada yaşadık,cam çatlamıştı değiştirildi ama tekrar cam değişene kadar farlar sürekli yanık ve silecekler hiç çalışmıyordu sensörler devredeyken,ne zaman serviste orjinal cam takıldı o zaman sorun çözüldü,bu arada jel değiştiyse onuda bilemiyorum,o arada bize ayrı bir bilgi vermediler.
Düzenleyen mimitt - 04 Ekim 2011 Saat 15:08 |
|
2001 peugeot 406 sv bva
|
![]() |
|
mimit kardeşim senin için forumda ufak bir araştırma yaptım.
semsword kardeşimizden alıntıdır.
|
|
|
![]() |
|
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
çok faydalı şeyler paylaşılmış tebrikler..bi cahil sorusu sorayım,yağmur sensörüm var beraberinde far sensörüm de varmıdır?sinyal ve aydınlatmaların olduğu kolda auto modu hatırlamıyorum ama üst tarafından düğmeye basılıyordu.yağmur ve far sensörü birlikte sunulan donanımlarmı?far sensörü olup olmadığını nasıl anlarım?
|
|
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|
![]() |
|
Saleeh ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1987 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 427 |
Feline sahibi olan arkadaşlar daha faydalı bilgi verecektir ama far sensörü sinyal kolunun ucundaki düğmeden ayarlanıyor sanırım. kolun ucundaki düğmeye basılabiliyorsa vardır muhtemelen.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |