Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yağmur Ve Far sensörüm yok.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18703
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 15:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yağmur Ve Far sensörüm yok.
Mesajı Yazan: Dayyyyy
Konu: Yağmur Ve Far sensörüm yok.
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 22:05
Arkadaşlar benim aracım bir kaza sonucu Far ve Yağmur sensörünü kaybeti yani bildiğiniz gibi bu sensörler dikiz aynasında mevcuttur. Ben arabayı aldığımda bu sensörler yoktu. Bu sensör hem Far hemde Yağmur sensörü görevini görüyormuş. BAna yardımcı olurmusnuz bu sensörü serviste yaptırmaya kalksam gücüm yetmez. sizce ne yapmam lazım çıkmasını falan bulabilirmiyim ? yada başka türlü nasıl yaptırırım. Şimdiden teşekkürler..

Dip Not: Aracım 206 1.6 Rolland Garros

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 22:13
çok zor bir iş. O parçanın çıkmasını zor bulursun.

Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 22:42
İlk önce kendi bilgilerini güncellersen imzan, aracının modelini, doğum tarihini, nerede ikamet ettiğini gibi bu bilgilerin güncel olsunki arkadaşlarımız sana daha kolay şekilde yardımcı olabilsinler.

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 00:56
Orjinalini yazan: Dayyyyy Dayyyyy Yazdı:

Arkadaşlar benim aracım bir kaza sonucu Far ve Yağmur sensörünü kaybeti yani bildiğiniz gibi bu sensörler dikiz aynasında mevcuttur. Ben arabayı aldığımda bu sensörler yoktu. Bu sensör hem Far hemde Yağmur sensörü görevini görüyormuş. BAna yardımcı olurmusnuz bu sensörü serviste yaptırmaya kalksam gücüm yetmez. sizce ne yapmam lazım çıkmasını falan bulabilirmiyim ? yada başka türlü nasıl yaptırırım. Şimdiden teşekkürler..

Dip Not: Aracım 206 1.6 Rolland Garros

Sensörleri kaybetmenin sebebi bilinçsizce yapılan ön cam montajı.
Sensörleri aktif etmek istersen öncelikle işinin ehli bir oto camcısına git bence.

Mesajı Yazan: sifremi unuttum
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 04:22
tek derdiniz bu olsun :)) Benim arabamda ne ABS ne hidrolik direksiyon var :)) hicte aramiyorum ne kadar elektronik o kadar ariza;) Roland Garros iyi makinadir.

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 08:46
Benimde far sensörü ile ilgili bir sorum olacak. Far sensörünü aktif hale getirdiğimde arabayı her çalıştırdığımda farlar yanıyor, gece yada gündüz farketmiyor. Normali bu mu? Yoksa sadece hava kararınca yanması gerekmiyor mu?

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 09:14
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Benimde far sensörü ile ilgili bir sorum olacak. Far sensörünü aktif hale getirdiğimde arabayı her çalıştırdığımda farlar yanıyor, gece yada gündüz farketmiyor. Normali bu mu? Yoksa sadece hava kararınca yanması gerekmiyor mu?
 far senörü hava kararınca otomatık olarak farları yakar.far sensörun arızalı olabılır.yağmur sensorude sılecek kolunu bır tık yukarı alarak aktıf etmeyle devreye gırer.

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 09:20
sensörün önü pislenmiş olabilir ya da aracın beyninden ışık ayarı sonuna kadar açılmışsa gündüzde yanıyordur. ben görmedim ama ayar varmış hava karanlığına göre ayarlanıyor bu şekilde yanıyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 09:30

O zaman benim sensörlerde sorun var çünkü forumda arkadaşların belirttiği gibi aktif hale getirdim. Sonrasında her çalıştırdığımda gece ve gündüz farketmeksizin yandığını gördüm. Buda can sıkıcı olmaya başladı. Sensörler ön camda öyle değil mi? Bi temizleyelim bakalım. Teşekkür ederim cevaplar için. 

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 10:24

O zaman benim sensörlerde sorun var çünkü forumda arkadaşların belirttiği gibi aktif hale getirdim. Sonrasında her çalıştırdığımda gece ve gündüz farketmeksizin yandığını gördüm. Buda can sıkıcı olmaya başladı. Sensörler ön camda öyle değil mi? Bi temizleyelim bakalım. Teşekkür ederim cevaplar için. 

dikkatli temizle, içindei jel bu konuda çok önemli.

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 10:26

Araç dikiz aynasının ön cama olan bağlantı yerinde içeriden görünmeyecek şekilde kapalı kutu içerisinde yer alır ve araca dışarıdan baktığınızda aşağıdaki resimdeki işaretli yerde görünür.

Yani ön cama yapışıktır.
Sensörleriniz düzgün çalışmıyorsa aracınızın ön camının daha öncelerde değiştirilip değiştirilmediğini araştırın. Çünkü ön cam değişimi sırasında hatalı montaj sebebiyle sensörler özelliklerini yitirebiliyor.

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 11:04
orjinallerini takmak için servis çok para ister ve ayrıca ön cam da değişmeli derler büyük ihtimal,bunun dışında bu iki sensör piyasada satılmakta.özellikle far sensörünü çok kolay bulabilirsiniz.bosch car servislerle görüşün birde onların bu iki özelliği bir arada bulunduran bir ürünleri mevcut.

ayrıca söylediği gibi ön cam değişmişse ve orijinal takılmamışsa sensörler sorun çıkartabiliyor.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r

Mesajı Yazan: hcbank
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 11:10
mimitt 406 da yağmur sensörü var, far sensörü varmı benim arabada

-------------
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 11:31
2003 2004 lerde far sensörü var abi ama istersen taktırabilirsin.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva

Mesajı Yazan: hcbank
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 11:46
saol kardeşim

-------------
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 13:40
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

orjinallerini takmak için servis çok para ister ve ayrıca ön cam da değişmeli derler büyük ihtimal,bunun dışında bu iki sensör piyasada satılmakta.özellikle far sensörünü çok kolay bulabilirsiniz.bosch car servislerle görüşün birde onların bu iki özelliği bir arada bulunduran bir ürünleri mevcut.

ayrıca söylediği gibi ön cam değişmişse ve orijinal takılmamışsa sensörler sorun çıkartabiliyor.

mimit, forumumuzdan NiyO kardeşimizin 206 aracında ki cam orjinal değilmiş yinede yağmur sensörünü kullanabiliyor. Önemli olan cam değil içindeki jelmiş  

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 15:07
aynı sorunu biz corollada yaşadık,cam çatlamıştı değiştirildi ama tekrar cam değişene kadar farlar sürekli yanık ve silecekler hiç çalışmıyordu sensörler devredeyken,ne zaman serviste orjinal cam takıldı o zaman sorun çözüldü,bu arada jel değiştiyse onuda  bilemiyorum,o arada bize ayrı bir bilgi vermediler.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 16:37
mimit kardeşim senin için forumda ufak bir araştırma yaptım.

semsword kardeşimizden alıntıdır.

Orjinalini yazan: semsword semsword Yazdı:

Selamlar. Benim (2000 model 206 1,6XT ) arabanın da sensörü yıllardır ışık yanıp sönüyodu ama çalışmıyordu. Hatta 2005 yılı şubat ayında aldık o tarihten beri. Bu sefer inat ettim çalıştırcam diye. Söktüm baktım ki iki sensörün birinde sensör jeli yok. Diğer jel (veya ped neyse) tam oturmamış bile yerine.

İnternetten biraz araştırınca yağmur sensörünün her iki gözle birlikte çalıştığını öğrendim. ayrıca bu sensörlerin ışığın kırılmasına göre çalıştığını da. Yani bu sensör jelleri (veya pedleri) sensörle cam arasını en küçük bir hava kabarcığı, parmak izi, toz, kir olmaksızın tam doldurmazsa hiç ya da iyi çalışmıyor. Bu işi yapan camcılar gerektiği kadar titiz davranmıyorlar, çünkü araştırmalarım sonucu camcıların bilinçsiz ped veya jel kullandıkları yada takarken titiz davranmadıklarından araç sahiplerine "senin arabanın sensörü bozuk" vaya "bu sensör zaten orjinal cama uyar" "orjinal takılmayınca çalışmaz" vs. diyerek vatandaşı başlarından savdıklarını anladım. 

Kendim yapıcam diye internette sensör jeli veya pedi araştırdım ve SensorTack ürününü buldum. Ama ne yazık ki adamlar Almanya'dalarmış. İstanbul'da ürün gönderdikleri firma da Kartal Oto Sanayi'de (aksesuarcı) SAYAN OTOMOTİV SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. (yani bana baya uzak)... Ama internet sitelerinden (PMA TOOLS) üç farklı sensör çeşidi ve buna göre çözümü olduğunu öğrendim. Aynı zamanda benim arabanın sensörüne sadece sensör pedinin uygun olduğunu da. Çünkü;
-SensorTack1: Cam kadar şeffaf ama su kadar sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel (yani benim sensörün kenarından akar gider)
-SensorTack2: Mat bir şeffaflığı var. Bu da sıvı (15-20dk.'da donuyor) bir jel. (Peugeot 307'ninki bundan olmalı)
-SensorTack3: Cam kadar şeffaf, kalın, esnek bir bant şeklinde. Bunun benzeri bişey kesin camcılarda vardır diye gördüğüm her oto camcıya falan sordum. Sonunda, Davutpaşa'dan Ülker fabrikasına çıkan yokuşun yukarısında solda (yada cevizlibağ.daki Ford'un yanından girince dümdüz gidildiğinde ışıkların orda) yer alan oto camcıda benzer bir ürün buldum.

Aracın üzerindeki ped.e göre tam kestim, her iki gözün üstüne de yapıştırdım ve yağmur sensörü artık harika çalışıyor.

Yalnız çok dikkat edilmesi gereken noktalar var:

1- Sensör Pedi (jeli veya bandı) keserken ve kestikten sonra kesinlikle el değmemeli. Değdiği an parmak izi oluşuyor ve ped bozuluyor. Bunun için bandı kaldırıp açılan yapışkan diğer yüzeyine de temiz bir yapışmaz kağıt vb. birşey koyup kesilmeli ve sadece kağıttan tutulmalı (camcılar avuçlayarak kesiyor).
2-Sensör pedini keserken çok iyi kesen bir makas kullanmalı.
3-sensörün ve camın yüzü çok temiz olmalı. pamuk/kağıt kalıntısı vs olmamalı.
4-Yuvasına göre tam kesilmeli ve yapıştırırken uzatmamalı
5-Hiçbir şekilde ped.e el sürülmemeli
6-Sensör yerine monte edilirken yeri iyi hizalandırılarak tek bir seferde konmalı, bir daha kaldırılmamalı.

Not: "Benim arabanın camı da yerli cam".

Ben olayı çözdüm. Paylaşayım dedim. İnşallah yazdıklarımın faydası olur.

-------------

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 11:11
çok faydalı şeyler paylaşılmış tebrikler..bi cahil sorusu sorayım,yağmur sensörüm var beraberinde far sensörüm de varmıdır?sinyal ve aydınlatmaların olduğu kolda auto modu hatırlamıyorum ama üst tarafından düğmeye basılıyordu.yağmur ve far sensörü birlikte sunulan donanımlarmı?far sensörü olup olmadığını nasıl anlarım?

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: Saleeh
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 11:18
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

çok faydalı şeyler paylaşılmış tebrikler..bi cahil sorusu sorayım,yağmur sensörüm var beraberinde far sensörüm de varmıdır?sinyal ve aydınlatmaların olduğu kolda auto modu hatırlamıyorum ama üst tarafından düğmeye basılıyordu.yağmur ve far sensörü birlikte sunulan donanımlarmı?far sensörü olup olmadığını nasıl anlarım?

Feline sahibi olan arkadaşlar daha faydalı bilgi verecektir ama far sensörü sinyal kolunun ucundaki düğmeden ayarlanıyor sanırım. kolun ucundaki düğmeye basılabiliyorsa vardır muhtemelen.

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 11:36
parka inmeyi sabırsızlıkla bekliyorum da gündüz vakti nası deneyeceğim onuda bilmiyorum.
inşallah vardır

-------------
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: Saleeh
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 11:44
XT ise olması lazım zaten. öğrendikten sonra buraya yazarsan diğer kullanıcılarda bilgilenir:)

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 12:04
benim far sensörümde güneş tam dik gelmedikçe erken yanıyor eğer ayarı varsa biri nerede olduğunu yazabilirmi?

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 11:34
araştırmalara devam..
aracım 206 XT 1.4 hdi imiş.aynen dediğiniz gibi kontak 1. konumdayken auto tuşuna basılı tutunca 'biiiiip' die bi uyarı sesi vermesi ardından farlarım kendi yanıp sönmeye başladı :D kontağı açtığımda parklar yanıyor ardından çalışınca farlar yanıyor,tünel girişlerinde de kendi yanıp sönüyor..herseferinde farları açıp kapatmak sinir ediyodu (önceki cliomda kapılar açılınca sönüyodu bu uyarı sesi veriyodu)

şöyleki XT aracımda
4 airbag
abs
klima
elektrikli aynalar
otomatik Ön camlar
sis farları
yağmur sensörü
far sensörü
tek satır bilgi ekranı :(  (teyp saat ve dış ısı bilgileri)
kasetçalar teyp
arka bagaj filesi

bunlar mevcut..var olupta bilmediğim başka birşey varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

-------------
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 16:04
bence araçta en önemlisi park sensörü,diğerleri olmasada olur.

-------------
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90
A(+)

Mesajı Yazan: Nefretnet
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 02:16
bende 206 roland garros sahibiyim yağmur sensörü dediğiniz yerde ve damla dştümü çalışıyor silecek kolunu bir kademe yukarı çıkardığımızda ama far sensörü yok galiba yada ben bilmiyorum far sensörü nerden devreye alınıyor acaba ? bilen varsa nerde olduğunu sylerse çok sevinirim 

Mesajı Yazan: hasansinayan
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 08:09
Anlamadigim nokta mazur gorun arkadaslar bu yagmur ve far sensorleri dedigimiz sensor ayni yerde ve ayni isi yapan tek bir sensormudir yoksa ayni yerde yanyana 2 adet sensormudur. Bende far sensorunde sikinti yok tikir tikir calisiyor ama yagmur sensoru auto da olursa yagmur yokkende kafasina gore calisiyor. Simdi nereye bakmam gerekiyor ozaman .

-------------
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+)

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 08:24
araçta far ver yağmur sensörünün olduğunu nasıl anlarız.....

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 09:14
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

mimit, forumumuzdan NiyO kardeşimizin 206 aracında ki cam orjinal değilmiş yinede yağmur sensörünü kullanabiliyor. Önemli olan cam değil içindeki jelmiş  

ayne  katılıyorum kaskon varsa ön camı değiştir ozaman hallaolur benimde çalışmıyordu ama yeni takacakları camda jel var onunla hallolur.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 09:17
Orjinalini yazan: afaruk307 afaruk307 Yazdı:

araçta far ver yağmur sensörünün olduğunu nasıl anlarız.....

orta dikiz aynana bak o sadece camamı bağlı yoksa kutuyamı monteli. ön camın ortasına üst kısımdan bak zaten sensörü görürsün

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 10:51
far sensörü nerde peki yağmur orda  zaten silecek kolunu kaldırdıktan sonra o ön camdaki  yerde ışık yanıyor su dök üstünde bir ışık daha yanıyor ve silecekler devreye giriyor ama ben far sensörünü devreye sokamadım yada yok ..  

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 11:13
far sensörünü açmak için kontağı yarım çevirip far düğmesinin üzerindeki auto yazan düğmeye 5 saniye elini basılı tutman gerekiyor.kontağı tam açmıycaksın ama yarım tur çevirmen gerekiyor sadece akü lambası yanıcak öyle açılır.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 11:21
far düğmesinin üstündeki derken far düğmesi koldan 206  kolun üstünde düğme var onu mu diyorsunuz acaba  denicem bugün onu

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:42
Orjinalini yazan: Nefretnet Nefretnet Yazdı:

far sensörü nerde peki yağmur orda  zaten silecek kolunu kaldırdıktan sonra o ön camdaki  yerde ışık yanıyor su dök üstünde bir ışık daha yanıyor ve silecekler devreye giriyor ama ben far sensörünü devreye sokamadım yada yok ..  

her ikiside aynı anda devreye girmekte ayrı ayrı devreye sokulmuyor

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net