![]() |
|
motor ışıgı...(acıl yardım) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
simsiyah1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Aralık - 1975 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2011 Konum: Ataşehir/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simsiyah1
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 19:11 |
|
Benden önce bir çok arkadaşın yaşadığı gibi benım aracımda da motor ışıgı yakma problemı var ve yaklaşık son ıkı yıldır bununla savasıyorum... Ilk olarak gecen yıl ortaya cıkan bu sorunda motor arıza ışıgı yanmaya başlamış ve arac tekleme başlamıştı (arac 206 benzınlı ve otomatık) bunun uzerine servise gittiğimde ortalama 700-900 cıvarında bir masraf cıkacağını enjektörlerde sıkıntı olduğu söylenmişti bunun uzerine özel serviste enjektörleri değiştirdim ve yaklaşık bir yıldır bu sorunu yaşamaıyordum kı son 4-5 aydır dönem donem tekrar aynı arıza nuksetmeye başladı bunun üzerine tekrar kartalda bulunan ve daha önceleri pejo servisinde çalışmış olup kendısıne servis çan arkadaşa uğradım; oncelıkle makıneye bağladı ve arıza ışıgını sondurdu test surusune çıktık yaklaşık 1 saat kadar yol yaptık ve aracta hiç bir sorun kalmadı ama ustanın dukkanından ayrılır ayrılmaz yenıden ışık yandı ve motor teklemesı başladı kı bu donmelerde aracın hızı 90 km yı gecmemekte çok zorlarsanız 100'ü görebiliyorsunuz ve aracı bir haylı sarsıyor... Geri döndüğümde tekrar makıneye bağlandı ve ateşlemede arıza olduğu göründü bunun uzerine parça değişti ve bir gün sonra tekrar aynı arızayı verdı geri servise gittim ve eskı parca araca geri takıldı ışık gitti bir sıkıntı kalmadı... Şimdi yaklaşık 2 ay geçti ustunden ve yıne arıza ışığı yanıyor araçta bu donemde de benzınden kaynaklanabilir diyerekte benzını hiçbir zaman ışık yanar seviyeye getirmedim bu konuda fikir verebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.... Onumuzdekı hafta sonu uzun yola çıkacağımdan bu sorunu çözümlemek istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler...
|
||
![]() |
||
simsiyah1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Aralık - 1975 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2011 Konum: Ataşehir/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simsiyah1
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklıyorum...
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
simsiyah1 ilk önce sorununa çözüm bulmak için kendini bize iyice tanıtmalısın. profil bilgilerin eksik doldurmalısın. imza kısmına da aracının özelliklerini yazmalısın ki daha iyi yardımcı olalım. aracının modelini, yakıt türünü, motor hacmini, donanımını vs bunları belirtki ona göre yardımcı olalım değilmi?
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
emreyilik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2011 Konum: Ünye/ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreyilik
|
Dostum aynı porblem bende de var ama biraz daha farklı bende antipollution ve catalytic convertor arızası da var..Gerçi şu an sadece antipollution arızası veriyor ve motor arıza lambası sürekli yanıyor. ve araba gazdayken özellikle çok titriyor ve gaz yemiyor benzine alınca da ara ara yapıyor..Herhani bir ustaya gittim gaz kelebeği temizlenecek dedim o da ne dedi..Temizleniyormuymuş diye bana sorunca vazgeçtim..son çare enjektörleri değiştiricem işallah gideririm bu arızay..Ben daha çözüm bulamadım bu konuyu merakla takip ediyorum..Cumartesi iyi bir ustaya götüreceğim..Samsunda bildiğiniz ii bir usta varsa söylerseniz çok makbule geçer.
|
||
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//
|
||
![]() |
||
emreyilik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2011 Konum: Ünye/ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreyilik
|
bi de dostum enjektörleri kaça değiştin?
|
||
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
bobine bak birde arkadaşım aracı patlatma en fazla 200 tl verirsin
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simsiyah1
|
öncelikle teşekkürler.... eksik bilgilere baktım ve eklemelerimi yaptım...
arac 2004 model 206 Xlıne otomatik benzinli ve lpg kullanmıyorum.. başka nelere ıhtıyac olduğunu bılmedığımden bunları yazıyorum ama gereken başka bilgi varsa daha once yardımcı olduğunuz gibi tekrar yardımcı olacağınızı umuyorum ...
|
||
2004 206 X line 1,4 otomatik
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simsiyah1
|
enjektörler biraz tuzlu diye bılıyorum bana ılk arıza çıarttığında 700-800 ivarında bir fiyat ıştemıştı servis ve dışarıda 450 tl ye değiştirttim diye hatırlıyorum. bende lpg de yok ama dediğin gibi titreme çok fazla ve hızlanmıyor araç maksimum 90 km de yokuş aşagıda ıse 100 km hıza zor ulaşıyor...
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simsiyah1
|
yazmayı unuttum bu motor sarsmasından da araç 90 km hızı geçmiyor sadece yokuş aşagı olursa 100 km hıza zorlanarak ulaşıyor...
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı simsiyah1
|
ilgine teşekkür ederim mutlaka baktırıcam...
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |