Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

motor ışıgı...(acıl yardım)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18586
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 18:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: motor ışıgı...(acıl yardım)
Mesajı Yazan: simsiyah1
Konu: motor ışıgı...(acıl yardım)
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2011 Saat 19:11

Benden önce bir çok arkadaşın yaşadığı gibi benım aracımda da motor ışıgı yakma problemı var ve yaklaşık son ıkı yıldır bununla savasıyorum... Ilk olarak gecen yıl ortaya cıkan bu sorunda motor arıza ışıgı yanmaya başlamış ve arac tekleme başlamıştı  (arac 206 benzınlı ve otomatık) bunun uzerine servise gittiğimde ortalama 700-900 cıvarında bir masraf cıkacağını enjektörlerde sıkıntı olduğu söylenmişti bunun uzerine özel serviste enjektörleri değiştirdim ve yaklaşık bir yıldır bu sorunu yaşamaıyordum kı son 4-5 aydır dönem donem tekrar aynı arıza nuksetmeye başladı bunun üzerine tekrar kartalda bulunan ve daha önceleri pejo servisinde çalışmış olup kendısıne servis çan arkadaşa uğradım; oncelıkle makıneye bağladı ve arıza ışıgını sondurdu test surusune çıktık yaklaşık 1 saat kadar yol yaptık ve aracta hiç bir sorun kalmadı ama ustanın dukkanından ayrılır ayrılmaz yenıden ışık yandı ve motor teklemesı başladı kı bu donmelerde aracın hızı 90 km yı gecmemekte çok zorlarsanız 100'ü görebiliyorsunuz ve aracı bir haylı sarsıyor... Geri döndüğümde tekrar makıneye bağlandı ve ateşlemede arıza olduğu göründü bunun uzerine parça değişti ve bir gün sonra tekrar aynı arızayı verdı geri servise gittim ve eskı parca araca geri takıldı ışık gitti bir sıkıntı kalmadı... Şimdi yaklaşık 2 ay geçti ustunden ve yıne arıza ışığı yanıyor araçta bu donemde de benzınden kaynaklanabilir diyerekte benzını hiçbir zaman ışık yanar seviyeye getirmedim bu konuda fikir verebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum....

Onumuzdekı hafta sonu uzun yola çıkacağımdan bu sorunu çözümlemek istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 17:10
bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklıyorum...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 17:29
simsiyah1 ilk önce sorununa çözüm bulmak için kendini bize iyice tanıtmalısın. profil bilgilerin eksik doldurmalısın. imza kısmına da aracının özelliklerini yazmalısın ki daha iyi yardımcı olalım. aracının modelini, yakıt türünü, motor hacmini, donanımını vs bunları belirtki ona göre yardımcı olalım değilmi?

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 11:17
Dostum aynı porblem bende de var ama biraz daha farklı bende antipollution ve catalytic convertor arızası da var..Gerçi şu an sadece antipollution arızası veriyor ve motor arıza lambası sürekli yanıyor. ve araba gazdayken özellikle çok titriyor ve gaz yemiyor benzine alınca da ara ara yapıyor..Herhani bir ustaya gittim gaz kelebeği temizlenecek dedim o da ne dedi..Temizleniyormuymuş diye bana sorunca vazgeçtim..son çare enjektörleri değiştiricem işallah gideririm bu arızay..Ben daha çözüm bulamadım bu konuyu merakla takip ediyorum..Cumartesi iyi bir ustaya götüreceğim..Samsunda bildiğiniz ii bir usta varsa söylerseniz çok makbule geçer.

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 11:26
bi de dostum enjektörleri kaça değiştin?

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 11:42
bobine bak birde arkadaşım aracı patlatma en fazla 200 tl verirsin

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 14:11
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

simsiyah1 ilk önce sorununa çözüm bulmak için kendini bize iyice tanıtmalısın. profil bilgilerin eksik doldurmalısın. imza kısmına da aracının özelliklerini yazmalısın ki daha iyi yardımcı olalım. aracının modelini, yakıt türünü, motor hacmini, donanımını vs bunları belirtki ona göre yardımcı olalım değilmi?

öncelikle teşekkürler.... eksik bilgilere baktım ve eklemelerimi yaptım...

arac  2004 model 206 Xlıne otomatik benzinli ve lpg kullanmıyorum..  başka nelere ıhtıyac olduğunu bılmedığımden bunları yazıyorum ama gereken başka bilgi varsa daha once yardımcı olduğunuz gibi tekrar yardımcı olacağınızı umuyorum ...

-------------
2004 206 X line 1,4 otomatik

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 14:13
Orjinalini yazan: emreyilik emreyilik Yazdı:

Dostum aynı porblem bende de var ama biraz daha farklı bende antipollution ve catalytic convertor arızası da var..Gerçi şu an sadece antipollution arızası veriyor ve motor arıza lambası sürekli yanıyor. ve araba gazdayken özellikle çok titriyor ve gaz yemiyor benzine alınca da ara ara yapıyor..Herhani bir ustaya gittim gaz kelebeği temizlenecek dedim o da ne dedi..Temizleniyormuymuş diye bana sorunca vazgeçtim..son çare enjektörleri değiştiricem işallah gideririm bu arızay..Ben daha çözüm bulamadım bu konuyu merakla takip ediyorum..Cumartesi iyi bir ustaya götüreceğim..Samsunda bildiğiniz ii bir usta varsa söylerseniz çok makbule geçer.

enjektörler biraz tuzlu diye bılıyorum bana ılk arıza çıarttığında 700-800 ivarında bir fiyat ıştemıştı servis ve dışarıda 450 tl ye değiştirttim diye hatırlıyorum. bende lpg de yok ama dediğin gibi titreme çok fazla ve hızlanmıyor araç maksimum 90 km de yokuş aşagıda ıse 100 km hıza zor ulaşıyor...

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 14:13
Orjinalini yazan: simsiyah1 simsiyah1 Yazdı:

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

öncelikle teşekkürler.... eksik bilgilere baktım ve eklemelerimi yaptım...

arac  2004 model 206 Xlıne otomatik benzinli ve lpg kullanmıyorum..  başka nelere ıhtıyac olduğunu bılmedığımden bunları yazıyorum ama gereken başka bilgi varsa daha once yardımcı olduğunuz gibi tekrar yardımcı olacağınızı umuyorum ...

yazmayı unuttum bu motor sarsmasından da araç 90 km hızı geçmiyor sadece yokuş aşagı olursa 100 km hıza zorlanarak ulaşıyor...

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 14:14
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

bobine bak birde arkadaşım aracı patlatma en fazla 200 tl verirsin

ilgine teşekkür ederim mutlaka baktırıcam...

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net