![]() |
|
206 Fazla Yağın Zararı Var Mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2011 Saat 14:54 |
|
Merhaba arkadaşlar. 10 gün kadar önce yağ değiştirmiştim. Servisteki eleman yağı biraz fazla koydu, dedim 4lt almaz bu az koy. Ben ayarlıyorum abi filtre payı da var falan filan dedi. Şimdi konsoldaki göstergede max. uyarısı veriyor, çubuktan baktığımda da üst limitin çok az üzerinde görünüyor?
Bunun araca bir zararı var mıdır? Bizim araçlar tam kaç lt yağ alır? Bir de bu fazla yağı lifte kaldırmadan boşaltabilir miyim?
Düzenleyen Berkay - 27 Eylül 2011 Saat 14:54 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
O kadardan bir zarar gelmez ama istiyorsan biraz bosaltabilirsin. Eger aracini alcaltmamissan karter tapasini acman icin lifte gerek yok. Ancak tapa icin ozel bir anahtara ihtiyacin olacak. Gerci 206'larda normal alyan anahtar oluyor diye birsey duydum ama ne derece dogru bilmiyorum. Normalde serviste 3.3 litre yag koyulur ve cubuktan kontrol edilir. Eksik gelirse tamamlanir. Düzenleyen koliva - 27 Eylül 2011 Saat 15:16 |
||
![]() |
||
|
Elimde kalan yağ 0,5. Yani 3,5lt konulmuş..
|
||
![]() |
||
|
İlk aracım honda civic ti. senin dediğin gibi yarım litre gibi fazla bir yağ koydu. Üst kapak contasını değiştirmek durumunda kaldım. Sızdırma yaptı.
o zamanın parasıyla(sene 2006) üst kapak contasına 15 tl,ustaya 20 tl vermiştim. Hatta ustanın işçiliği contadan fazla tuttu diye sinirlenmiştim.
Düzenleyen maverick - 27 Eylül 2011 Saat 19:49 |
||
![]() |
||
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
|
Kardesım Sımdı Sorarım Sana Senın Kutsal Icecegın Su'dur . Aracımızın ıse Yağ'dır . ARaca Fazla Yağ Koyman Demek Senın Gunde 3 Lıtre Icerken 5 Lıtre Su ıcmen Anlamına gelır ve sen Kosmaya Baslarsan agzından burnundan su gelır mıden hop hop eder Istıfra Edersın .. Arabanın yagı ıstıfra etmesı demek contayı degıstırmen anlamına gelır buda basına 50 tl gıbı rakam eder .. Ne sen fazla su ıc Nede aracına fazla yag koydur .. |
||
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
||
![]() |
||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
|
Benzetme gerçekten güzeldi.... :)
|
||
![]() |
||
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
|
|
||
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |