Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Fazla Yağın Zararı Var Mı?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18515
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 14:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Fazla Yağın Zararı Var Mı?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 206 Fazla Yağın Zararı Var Mı?
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 14:54
Merhaba arkadaşlar. 10 gün kadar önce yağ değiştirmiştim. Servisteki eleman yağı biraz fazla koydu, dedim 4lt almaz bu az koy. Ben ayarlıyorum abi filtre payı da var falan filan dedi. Şimdi konsoldaki göstergede max. uyarısı veriyor, çubuktan baktığımda da üst limitin çok az üzerinde görünüyor?
Bunun araca bir zararı var mıdır? Bizim araçlar tam kaç lt yağ alır? Bir de bu fazla yağı lifte kaldırmadan boşaltabilir miyim? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 15:11
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

Merhaba arkadaşlar. 10 gün kadar önce yağ değiştirmiştim. Servisteki eleman yağı biraz fazla koydu, dedim 4lt almaz bu az koy. Ben ayarlıyorum abi filtre payı da var falan filan dedi. Şimdi konsoldaki göstergede max. uyarısı veriyor, çubuktan baktığımda da üst limitin çok az üzerinde görünüyor?
Bunun araca bir zararı var mıdır? Bizim araçlar tam kaç lt yağ alır? Bir de bu fazla yağı lifte kaldırmadan boşaltabilir miyim? 

O kadardan bir zarar gelmez ama istiyorsan biraz bosaltabilirsin. Eger aracini alcaltmamissan karter tapasini acman icin lifte gerek yok. Ancak tapa icin ozel bir anahtara ihtiyacin olacak. Gerci 206'larda normal alyan anahtar oluyor diye birsey duydum ama ne derece dogru bilmiyorum. Normalde serviste 3.3 litre yag koyulur ve cubuktan kontrol edilir. Eksik gelirse tamamlanir.

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 19:43
Elimde kalan yağ 0,5. Yani 3,5lt konulmuş..

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 19:47
İlk aracım honda civic ti. senin dediğin gibi yarım litre gibi fazla bir yağ koydu. Üst kapak contasını değiştirmek durumunda kaldım. Sızdırma yaptı.
o zamanın parasıyla(sene 2006) üst kapak contasına 15 tl,ustaya 20 tl vermiştim. Hatta ustanın işçiliği  contadan fazla tuttu diye sinirlenmiştim.

Mesajı Yazan: brutal
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 12:05

Kardesım Sımdı Sorarım Sana Senın Kutsal Icecegın Su'dur . Aracımızın ıse Yağ'dır . ARaca Fazla Yağ Koyman Demek Senın Gunde 3 Lıtre Icerken 5 Lıtre Su ıcmen Anlamına gelır ve sen Kosmaya Baslarsan agzından burnundan su gelır mıden hop hop eder Istıfra Edersın .. Arabanın yagı ıstıfra etmesı demek contayı degıstırmen anlamına gelır buda basına 50 tl gıbı rakam eder .. Ne sen fazla su ıc Nede aracına fazla yag koydur ..

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 13:07
Orjinalini yazan: brutal brutal Yazdı:

Kardesım Sımdı Sorarım Sana Senın Kutsal Icecegın Su'dur . Aracımızın ıse Yağ'dır . ARaca Fazla Yağ Koyman Demek Senın Gunde 3 Lıtre Icerken 5 Lıtre Su ıcmen Anlamına gelır ve sen Kosmaya Baslarsan agzından burnundan su gelır mıden hop hop eder Istıfra Edersın .. Arabanın yagı ıstıfra etmesı demek contayı degıstırmen anlamına gelır buda basına 50 tl gıbı rakam eder .. Ne sen fazla su ıc Nede aracına fazla yag koydur ..

Benzetme gerçekten güzeldi.... :)

Mesajı Yazan: brutal
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 13:24
Orjinalini yazan: okan77 okan77 Yazdı:

Orjinalini yazan: brutal brutal Yazdı:

Benzetme gerçekten güzeldi.... :)
 :) tesekkur ederım .. Teşbihte hata olmaz ..

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net