|
307 Hız Sabitleme Montajı (Resimli) |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 6> |
Yazar | ||||
naksi
2. Vites 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2011 Saat 15:21 |
|||
Bir Adet (şahin pejodan) hız sabitleme kolu alınır..
Hız sabitleme sistemi olmayan pejomuza montaj işine başlanır.. Gördüğünüz gibi hız sabitleme kolu olan yer boş Alet edeva olarakda bir tornavida bir maket bıçağı ve bir hız sabitleme kolu :) Kolun geleceği pozisyon sökülecek iki adet vida uclarına dikkat edip ona göre tornavida kullanın kolun takılacağı yerde ufak bir plastik kapak var o alınacak bu parca alınıp yerine kol yerlestirilecek içeri dogru girince kolun arkasında tırnak var o oturuyor kolun takılı hali alt kapakta kolun gelecegi yer için ufak bir kesim yapıyoruz zaten yumusak kolay kesiliyor ben istediğim kadar duzgun kesemedim siz daha iyisini yapabilirsiniz.. kolun takılı hali yandan görünüm Ve bitmiş hali Daha sonra PP2000 yazılımına sahipseniz aşağıdaki değişiklikleri beyin üzerinde yapıp kolu devreye alıyoruz.
Bu kisim ECU ile ilgili kisim. Sol tarafta sirasi ile hangi menulere girildigi yaziyor. Cruise Control absent idi, present yapildi ve kaydedildi.
pictures by koliva
Bu kisim BSI ile ilgili kisim. Speed regulation absent idi, present yapildi.
pictures by koliva
hadi kolay gelsin... bu arada şahin pejodan kolu kampanyalı aldım diger yerlerde genelde gereksiz uçuk fiyat çekiyorlar.. ve şahin pejodaki ilgili arkadaşlara teşekkur ederim. Düzenleyen mustafakirli - 15 Eylül 2011 Saat 19:09 |
||||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
selam arkadaşım kolu internet yolu ile aldım yerine tam anlamıyla montajını yaptım( bilmeyen biri usta yaptı sanır)fakat ayarlatamadım istanbul avrupa yakasında bunu yapacak bir usta varmı
|
||||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Sızler forumda gezınıyorsunuz ama hıc bulusmaya muhabbete katılmıyorsunuz nedendır acaba ???
Istersen senı masl*ga bızım servıse yondendıreyım ???
|
||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bu hız sabitleyiciyi aktif etmek için aracın donanımı, motor hacmi ve yakıt türüne göre değişiyor.
Eski kasa (2002-2005) 1.6 110 Hp XT model benzinli motorlar için,
aracı bilgisayara bağlıyoruz
1- motor seçenekelrinden Cruise Control (Hız sabitleyici) aktif yapıp kaydedip çıkıyoruz.
2- ana menüde müşteri opsiyonlarından hız sabitleyiciye gelip aktif yapıp "tip b" yi seçiyoruz. Kaydedip çıkıyoruz işlem tamamdır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.4 dizel motorlarda da farklıdır onun nasıl olduğunu bilmiyorum konyada bir ustamız hallediyordu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
307 1,6 Pack Benzinli motorlar için koliva bir çalışma yaptı daha farklı şekilde aktifleştirdi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
307 1.6 90 hp dizel makyajlı kasa içinde "mustafakirli" abimiz kendi yöntemleri ile aktifleştirmeyi başardı.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Arkadaşlar bu hız sabitleme ve hız sınırlama kolları arasındaki fark nedir ? İki işlem aynı koldan olmuyor mu?
Benim aracım 206+ bu işlem için kolun yeri fln var gösterge panelinde yerde mevcut ama hiç bu koldan alıp deneyen görmedim. Serviste kolun fiyatı 170tl(serviceboxda baktım) Kolu daha ucuza bulup açtırmak mümkün müdür? |
||||
sahin-peugeot
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
|
|||
Biz teşekkür ederiz...
|
||||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Metınım her aracın yazılımında CC olmayabılıyor sanıyorum. Boyle durumlarda yazılım yenılemek gerekebılıyor...
|
||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
evet, taksicicocuk' un aracı 2005 model Xt ama yapamamış sanırım yazılımı eski,
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
abi şu kampanyayı alalım artık yoksa ben yayınlayacağım
|
||||
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
|
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
ben yetkili servisi tavsiye ediyorum, özel servislerde de yapanlar var ama nekadar sağlıklı bilinmez,
|
||||
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Bızım Ibrahım abı hepsını yapabılıyor. Daha evvel yetkılı servısın teknık amırıydı...
|
||||
MemoTech
2. Vites 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Güzel ve faydalı bir derleme olmuş teşekkür ederim.
Bende dün akşam saat 17 den sonra Şahin Peugeot tan indirimli kol sipariş ettim ve üzerinden daha 24 saat bile geçmeden Ankara'ya evime kadar geldi saat öğlen 12 den sonra teslim aldım ve çok şaşırmakla beraber çok memnun kaldım. Kendisine ve ekibine teşekkür ederim. Bakalım 206 1.4 Hdi için eğer bir bilgi edinebilir ve çalıştırabilirsem buradan paylaşırım. |
||||
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)
|
||||
istanbullu_3886
2. Vites 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|||
|
||||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Benı ara goruselım
|
||||
MemoTech
2. Vites 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
206 1.4 HDI aracımda şimdilik süs olarak görev yapacak olan kolu aracıma taktım. :))
Takma işlemi çok kolay oldu 5 dakika bile sürmedi. Umarım yakın zamanda farklı görevler üstlenebilir hale gelir. :)) |
||||
|
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|||
momotech senin direksiyonunun alt kapağında hız sabitleyiciyi takacağın yer zayıflatıldığı için izi var olması lazım o yüzden nereden nekadar keseceğin bellidir ama 307 lerde kolun geleceği yer belli olmadığı için o bölgeyi kesmek biraz zaman alıyor, deneme yanılma yöntemi ile.
|
||||
||||
MemoTech
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Aynen öyleydi izi vardı izin birazcık içinden maket bıçağı yardımıyla 5 hamlede çıkarttım parçayı. 307 nin izinin olmaması ilginç. Bu sisteme asıl uyumlu olan araç 307 iken 206 nın kapağına iz bırakmışlar. :))
|
||||
|
||||
Faruk
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
hayırlı olsun,sürüş keyfi muhteşem,gaza basmak zorunda kalmıyor ama rampaya geldiğinde hız 5-10 km falan düştüğünde tam gaz vermesi sonucu yakıtı artırdığını gözlemledim.denemiş arkadaşlarda aynı fikirdedir benimle ama sonuç olarak teknolojiden faydalanmak güzel.
Düzenleyen Faruk - 15 Eylül 2011 Saat 18:07 |
||||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bende bir konu yayınlayacaktım ama geç kaldık bu konu üzerinden devam edelim benim elimdeki resimleride siteye ekliyim
|
||||
Yanıt Yaz | Sayfa 123 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |