Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Hız Sabitleme Montajı (Resimli)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18197
Tarih: 09 Haziran 2025 Saat 10:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Hız Sabitleme Montajı (Resimli)
Mesajı Yazan: naksi
Konu: 307 Hız Sabitleme Montajı (Resimli)
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 15:21
Bir Adet (şahin pejodan) hız sabitleme kolu alınır..

Hız sabitleme sistemi olmayan pejomuza montaj işine başlanır..

Gördüğünüz gibi hız sabitleme kolu olan yer boş

Alet edeva olarakda bir tornavida bir maket bıçağı ve bir hız sabitleme kolu :)

Kolun geleceği pozisyon

sökülecek iki adet vida uclarına dikkat edip ona göre tornavida kullanın

kolun takılacağı yerde ufak bir plastik kapak var o alınacak

bu parca alınıp yerine kol yerlestirilecek içeri dogru girince kolun arkasında tırnak var o oturuyor

kolun takılı hali

alt kapakta kolun gelecegi yer için ufak bir kesim yapıyoruz zaten yumusak kolay kesiliyor

ben istediğim kadar duzgun kesemedim siz daha iyisini yapabilirsiniz..

kolun takılı hali

yandan görünüm

Ve bitmiş hali

Daha sonra PP2000 yazılımına sahipseniz  aşağıdaki değişiklikleri beyin üzerinde yapıp kolu devreye alıyoruz.

Bu kisim ECU ile ilgili kisim. Sol tarafta sirasi ile hangi menulere girildigi yaziyor. Cruise Control absent idi, present yapildi ve kaydedildi.

pictures by koliva

Bu kisim BSI ile ilgili kisim. Speed regulation absent idi, present yapildi.
pictures by koliva

hadi kolay gelsin... bu arada şahin pejodan kolu kampanyalı aldım diger yerlerde genelde gereksiz uçuk fiyat çekiyorlar.. ve şahin pejodaki ilgili arkadaşlara teşekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 15:33
selam arkadaşım kolu internet yolu ile aldım yerine tam anlamıyla montajını yaptım( bilmeyen biri usta yaptı sanır)fakat ayarlatamadım istanbul avrupa yakasında bunu yapacak bir usta varmı

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 15:36
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

selam arkadaşım kolu internet yolu ile aldım yerine tam anlamıyla montajını yaptım( bilmeyen biri usta yaptı sanır)fakat ayarlatamadım istanbul avrupa yakasında bunu yapacak bir usta varmı

Sızler forumda gezınıyorsunuz ama hıc bulusmaya muhabbete katılmıyorsunuz nedendır acaba ???

Istersen senı masl*ga bızım servıse yondendıreyım ???

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 15:47
bu hız sabitleyiciyi aktif etmek için aracın donanımı, motor hacmi ve yakıt türüne göre değişiyor.

Eski kasa (2002-2005) 1.6 110 Hp XT model benzinli motorlar için,

aracı bilgisayara bağlıyoruz
1- motor seçenekelrinden Cruise Control (Hız sabitleyici) aktif yapıp kaydedip çıkıyoruz.
2- ana menüde müşteri opsiyonlarından hız sabitleyiciye gelip aktif yapıp "tip b" yi seçiyoruz. Kaydedip çıkıyoruz işlem tamamdır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.4 dizel motorlarda da farklıdır onun nasıl olduğunu bilmiyorum konyada bir ustamız hallediyordu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

307 1,6 Pack Benzinli motorlar için koliva bir çalışma yaptı daha farklı şekilde aktifleştirdi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

307 1.6 90 hp dizel makyajlı kasa içinde "mustafakirli" abimiz kendi yöntemleri ile aktifleştirmeyi başardı.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 15:48
Arkadaşlar bu hız sabitleme ve hız sınırlama kolları arasındaki fark nedir ? İki işlem aynı koldan olmuyor mu?

Benim aracım 206+ bu işlem için kolun yeri fln var gösterge panelinde yerde mevcut ama hiç bu koldan alıp deneyen görmedim. Serviste kolun fiyatı 170tl(serviceboxda baktım) Kolu daha ucuza bulup açtırmak mümkün müdür?

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:07
Biz teşekkür ederiz...

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:11
Metınım her aracın yazılımında CC olmayabılıyor sanıyorum. Boyle durumlarda yazılım yenılemek gerekebılıyor...

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:19
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Metınım her aracın yazılımında CC olmayabılıyor sanıyorum. Boyle durumlarda yazılım yenılemek gerekebılıyor...

evet, taksicicocuk' un aracı 2005 model Xt ama yapamamış sanırım yazılımı eski,

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:20
Orjinalini yazan: sahin-peugeot sahin-peugeot Yazdı:

Biz teşekkür ederiz...

abi şu kampanyayı alalım artık yoksa ben yayınlayacağım Sinirli

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:21
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Yazılımının guncellenmesı gerekıyor muhtemelen. Bunu yapmayıda herkes bılmıyor Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:24

Yazılımının guncellenmesı gerekıyor muhtemelen. Bunu yapmayıda herkes bılmıyor Göz Kırpma

ben yetkili servisi tavsiye ediyorum, özel servislerde de yapanlar var ama nekadar sağlıklı bilinmez,

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:28

ben yetkili servisi tavsiye ediyorum, özel servislerde de yapanlar var ama nekadar sağlıklı bilinmez,

Bızım Ibrahım abı hepsını yapabılıyor. Daha evvel yetkılı servısın teknık amırıydı...

Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:28
Güzel ve faydalı bir derleme olmuş teşekkür ederim.

Bende dün akşam saat 17 den sonra Şahin Peugeot tan indirimli kol sipariş ettim ve üzerinden daha 24 saat bile geçmeden Ankara'ya evime kadar geldi saat öğlen 12 den sonra teslim aldım ve çok şaşırmakla beraber çok memnun kaldım. Kendisine ve ekibine teşekkür ederim.

Bakalım 206 1.4 Hdi için eğer bir bilgi edinebilir ve çalıştırabilirsem buradan paylaşırım.

-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:37

Sızler forumda gezınıyorsunuz ama hıc bulusmaya muhabbete katılmıyorsunuz nedendır acaba ???

olabilir cecoli kardeşim adres telefon numarası varsa verirmisin

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:43

Benı ara goruselım Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 17:53
206 1.4 HDI aracımda şimdilik süs olarak görev yapacak olan kolu aracıma taktım. :))  

Takma işlemi çok kolay oldu 5 dakika bile sürmedi. Umarım yakın zamanda farklı görevler üstlenebilir hale gelir. :))

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 18:00
momotech senin direksiyonunun alt kapağında hız sabitleyiciyi takacağın yer zayıflatıldığı için izi var olması lazım o yüzden nereden nekadar keseceğin bellidir ama 307 lerde kolun geleceği yer belli olmadığı için o bölgeyi kesmek biraz zaman alıyor, deneme yanılma yöntemi ile.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 18:02
Aynen öyleydi izi vardı izin birazcık içinden maket bıçağı yardımıyla 5 hamlede çıkarttım parçayı. 307 nin izinin olmaması ilginç. Bu sisteme asıl uyumlu olan araç 307 iken 206 nın kapağına iz bırakmışlar. :))

-------------

Mesajı Yazan: Faruk
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 18:07
hayırlı olsun,sürüş keyfi muhteşem,gaza basmak zorunda kalmıyor ama rampaya geldiğinde hız 5-10 km falan düştüğünde tam gaz vermesi sonucu yakıtı artırdığını gözlemledim.denemiş arkadaşlarda aynı fikirdedir benimle ama sonuç olarak teknolojiden faydalanmak güzel.

-------------
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 18:54
bende bir konu yayınlayacaktım ama geç kaldık bu konu üzerinden devam edelim benim elimdeki resimleride siteye ekliyim

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 19:10
bugu kolu aldım ölesine resimleri çekip ekleyeyim bari dedim yoktu cunki forumda  birazda photoshop yardımı ile forum logosunuda ekledimfena olmadı sanırım

bu arada cecoli masl*ga gelicem star otomatikci ile işim var hafif vuruntular var onları gecirecek o arada su hız sabitleyiciyide tanıtalım onerdiğin kim maslakta ?

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 20:43
Sitede satılan kol 6242 Z9 modeli ismide öle geçiyor. Bu kol sadece hız regülatörü yani hız sabitleme işi görüyor. Bunun diğer bir modeli 6242 Z8 var o ise hem regülatör hem de hızsınırlandırıcı görevi görüyor. Z8 serviste 170.98 z9 ise 143 tl . Netteki fiyat çok iyi ben yarın bi çıkma z8 arıyacağım eğer bulamazsam z9 siparişi verecem fiyat çok iyi herkese tavsiye ederim. Çıkma fiyatına sıfır orjinal parça.

Hala 206+ için ses çıkmadı beklemedeyim. Taktırıp servis bakımına öle mi gitsem acabaSırıtma belki bu çalışmıyo diyip açarlar.

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 20:56
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Sitede satılan kol 6242 Z9 modeli ismide öle geçiyor. Bu kol sadece hız regülatörü yani hız sabitleme işi görüyor. Bunun diğer bir modeli 6242 Z8 var o ise hem regülatör hem de hızsınırlandırıcı görevi görüyor. Z8 serviste 170.98 z9 ise 143 tl . Netteki fiyat çok iyi ben yarın bi çıkma z8 arıyacağım eğer bulamazsam z9 siparişi verecem fiyat çok iyi herkese tavsiye ederim. Çıkma fiyatına sıfır orjinal parça.

Hala 206+ için ses çıkmadı beklemedeyim. Taktırıp servis bakımına öle mi gitsem acabaSırıtma belki bu çalışmıyo diyip açarlar.

Bence hiç araştırmana gerek yok. Muhtemelen Yıldız Sanayi Sitesine bakacaksındır ve bulamayacaksındır. Ben COM2000 için orayı gezerken hız sabitleme kolunuda sormuştum hiç birinde yoktu. Gerçi olsa bile yeni parasını isteyeceklerini tahmin edebiliyorum. Z8 e gelince daha önce yazmışlardı gaz pedalının değişmesi gerektiğini (307 ve 308 sonrası diye hatırlıyorum) ve 206 için olmadığını söylemişlerdi plus için nedir durum bilmiyorum fakat muhtemelen 206 ile aynı mantıktadır.

-------------

Mesajı Yazan: altantezcan
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 21:10
Benim aracada takabilirmiyiz acaba ? yani hepsinde uyum sağlıyor mu yoksa belli modellerde mi uyum sağlıyor?
2003 model xt premium

-------------
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003

! Kara Kedi !

Mesajı Yazan: taksicicocuk
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 21:25
cem abi benim aracın cpu (beyin) güncellenecek senin usta nerede hemen yolla beni

-------------
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 23:50
Orjinalini yazan: MemoTech MemoTech Yazdı:

Bence hiç araştırmana gerek yok. Muhtemelen Yıldız Sanayi Sitesine bakacaksındır ve bulamayacaksındır. Ben COM2000 için orayı gezerken hız sabitleme kolunuda sormuştum hiç birinde yoktu. Gerçi olsa bile yeni parasını isteyeceklerini tahmin edebiliyorum. Z8 e gelince daha önce yazmışlardı gaz pedalının değişmesi gerektiğini (307 ve 308 sonrası diye hatırlıyorum) ve 206 için olmadığını söylemişlerdi plus için nedir durum bilmiyorum fakat muhtemelen 206 ile aynı mantıktadır.

Aynen öle ceylan oto ile akraba oldum artık. Fiyatta yardımcı oluyorlar envy ekranını 150tl ye aldım.
206 için yaptıran çok da. Benim maddiyat bu aralar iyi değil. O yüzden oraya yöneldim. Şahin otodaki fiyat çok iyi yarın kafama eserse alır geçerim. Aktivasyonu nasıl yaparız o tabi muallak.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 07:07
Orjinalini yazan: altantezcan altantezcan Yazdı:

Benim aracada takabilirmiyiz acaba ? yani hepsinde uyum sağlıyor mu yoksa belli modellerde mi uyum sağlıyor?
2003 model xt premium

Kuvvetle muhtemel olur. Ugrastirabilir ama olur.

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 10:30
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

hız sınırlayıcılı z8 dediğini aldığında eğer aracında sınırlama özelliği yoksa kolun o fonksiyonu çalışmayacaktır.

ayrıca takıp servise gidersen aracın şasi numarasından sistemde bakıldığında gözükmeyebilir yada bir şekilde aktif yaparlarsa fransa tarafından yasaklandığı için ceza alabilirler,

aslında işin ayrıntısına girilecek olursa hız sabitleme işi sadece kol ile bitmiyor aracın bazı parçalarına tadilat yapılması ve revize edilmesi gerekiyor sağlıklı çalışması için.

tabi bu zamana kadar sadece kol taktırıp da aracında arıza oluşan duymadım oda ayrı bi konu.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 10:31
Orjinalini yazan: taksicicocuk taksicicocuk Yazdı:

cem abi benim aracın cpu (beyin) güncellenecek senin usta nerede hemen yolla beni

cem abinin ustası maslakta,

okadar yol gidip yakıt yakacağına git küçükyalıdaki yıldırıma paşa paşa yaptır belki daha ucuza bile gelir (:

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 17:40
Ben bugün Ankara da Simge Peugeot a gittim denediler fakat yapılamadı. ECU ya bakarak bu versiyona olmaz dediler. En üstte Bosh yazısının altında yazan yazıların sonu 089 olanına ve bir kaç tanesine daha olur dediler. ECU da çıkan menülerde hız kontrolsüz absli, abs siz gibi bir takım menüler vardı fakat hiç biri hız kontrollü demiyordu. BSI de ise müşteri seçenekleri gibi bir menünün altında hız sabitleme sistemi seçeneği vardı. 

Bakalım bir kaç yer daha gezerim gibi fırsat buldukça. 

Son istasyon nasılsa Konya :))

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 17:47

Ben bugün Ankara da Simge Peugeot a gittim denediler fakat yapılamadı. ECU ya bakarak bu versiyona olmaz dediler. En üstte Bosh yazısının altında yazan yazıların sonu 089 olanına ve bir kaç tanesine daha olur dediler. ECU da çıkan menülerde hız kontrolsüz absli, abs siz gibi bir takım menüler vardı fakat hiç biri hız kontrollü demiyordu. BSI de ise müşteri seçenekleri gibi bir menünün altında hız sabitleme sistemi seçeneği vardı. 

Bakalım bir kaç yer daha gezerim gibi fırsat buldukça. 

Son istasyon nasılsa Konya :))

Sizin aracinizin ECU versionu nedir? Kaput altindaki sigorta bolumunde ECU'yu bulup kablosunda veya uzerindeki etikette yazar. Eger bunu ogrenebilirseniz bu bize olup olmayacagi hakkinda buyuk ipucu verir. Eger Bosch ME 7.4.4 veya Bosch ME 7.4.5 ise buyuk ihtimalle olur.

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 17:50
Bizim ECU lar belirttiğiniz gibi ME 7.4.5 gibi isimlendirilmiyor. Daha farklı birşeyler yazıyordu. Bir ara resmini çekmiştim bir yerlerde lazım olur diye bulamadım fakat bulunca eklerim resmini.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 17:53

Bizim ECU lar belirttiğiniz gibi ME 7.4.5 gibi isimlendirilmiyor. Daha farklı birşeyler yazıyordu. Bir ara resmini çekmiştim bir yerlerde lazım olur diye bulamadım fakat bulunca eklerim resmini.

Eger Bosch olduguna eminseniz, 206'larda kullanilan bir tek Bosch MP 7.2 versiyonu kaliyor geriye. Bu mu peki? Tum liste su linkte:

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=119&title=peugeot-motor-kodlar-tm-modeller" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=119&title=peugeot-motor-kodlar-tm-modeller

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 18:08
Buldum diğer bilgisayara atmışım resimi.

-------------

Mesajı Yazan: lkr_yldz
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 18:40

Benı ara goruselım Göz Kırpma
cecoli şu ustan için bende seninle görüşmek istiyorum yol bilgisayarını aktif ettirmek için yapabiliriz sanırım

-------------
2006 206 Feline 1.4 бензин
Cadence Digital Music Changer
195/50/15 Lassa İmpetus Revo

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 19:07
bende aracıma taktırmak isitiyorum cc kolunu murat abiden alırızda yazılımı ve devreye almayı nasıl yapıcaz acaba yardımcı olursanız sevinirim aracım 2006 model dizel makyajlı kasa  

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 20:35
benim arabada devir saatinin altında cc yazan ekran yok pek orjinal olmaz heralde Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 21:29
mustafakirli abimiz 1.6 dizel 90 hp araça takmaı başarmıştı oda bi anlatsa dizel kullanan aradaş fadalanır

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 16:07
Bugun kolu tanıttırdım yalnız nerde cc yazısı cıkacak anlamadım aracım otomatik ne vites konumunu gosteren ekranda ne km yi gosteren ekranda nede ön teyp ekranınca cc yazısı gormedim birde bu kol nasıl kulanılır anlatacak varmı

ben çalısmıyor zannettim ilk zamanda sonra 50 km ustundeyken kolu on yaptım ve altta 4 ya bastım calıstı ama normalde nasıl calısır bilen varmı ve o + - ne işe yarıyor ?

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 16:23
Orjinalini yazan: naksi naksi Yazdı:

Bugun kolu tanıttırdım yalnız nerde cc yazısı cıkacak anlamadım aracım otomatik ne vites konumunu gosteren ekranda ne km yi gosteren ekranda nede ön teyp ekranınca cc yazısı gormedim birde bu kol nasıl kulanılır anlatacak varmı

ben çalısmıyor zannettim ilk zamanda sonra 50 km ustundeyken kolu on yaptım ve altta 4 ya bastım calıstı ama normalde nasıl calısır bilen varmı ve o + - ne işe yarıyor ?

Cc yazisi zaten cikmayacak buyuk ihtimalle. Sabitlemeyi hiz ibresinden takip edeceksiniz. Hiziniz cok ise - tusuna basarak azaltacaksiniz, az iste + tusuna basarak artiracaksiniz. Biraz deneme yanilma yolu ile kolayca anlarsiniz.

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 17:16
mustafa kardeşimizden yardım bekliyoruz

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: HRMNKY
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 17:17
Eski kasa 307'lerde cc simgesi maalesef çıkmaz.Aracın şebekesi buna destek vermez çünkü.

Hız sabitleyici taktıran arkadaşlara hayırlı olsun.Bende zamanında yaptırmıştım çok büyük bir özellik tavsiye ederim tüm forum dostlarına.

-------------
Peugeot 206 X-Line 1.4 HDI

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 18:53
hız sabitleme çalısıyor  cc yazısı cıkmıyor zaten cıkmıyormus ogrendik

aracla 70 km hızla giderken hız sabitkleyici yi on dugmesini acıyorum sonra set + ya bikere basınca devreye giriyor  ve oyle devam :) 
sizdede boylemi ?   ayrıca set + yapınca kac km artıyor 10 km mi 1 km mi ?

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 19:01
Koliva, bakabildin mi ECU resmine. Uyumlu yada uyumsuzdur gibi bir bilgi edinebilecekmiyiz?

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 20:21

Koliva, bakabildin mi ECU resmine. Uyumlu yada uyumsuzdur gibi bir bilgi edinebilecekmiyiz?

Baktim. ECU modeliniz EDC16c34. Bu modele pek rastlanmiyor. Arastirdim biraz ama hic taktiran yok. Buradan uzaktan birseyler soylemek zor. Arac onumde olsaydi hemen PP2000 ile bakardik, karistirirdik. Ne desem bos yani. 

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 20:30
Ilgin için teşekkür ederim Koliva. HRMNKY yani Murat'ın arabasında da aynı koda benzer edc16c3 ve Bosh yazısının altındaki kodun son 3 hanesi değişik yani sonu 089 muş ve kullanıyor kendisi.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:12
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

benim arabada devir saatinin altında cc yazan ekran yok pek orjinal olmaz heralde Göz Kırpma

oradaki ekran manuellerde yağ basıncını otomatiklerde vitesi göstermee yarıyor. cc aktif olduğunda km saati gider yerine sabitlediğin hız gelir yani araç kaç km de gözükmez ama eski kasa 307 lerde yazı ekrana gelmiyor malesef km eskisi gibi kalıyor fakat eni kasalarda sıkıntı yok çünkü onların elektrik sistemi daha farklı

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:14
Orjinalini yazan: naksi naksi Yazdı:

hız sabitleme çalısıyor  cc yazısı cıkmıyor zaten cıkmıyormus ogrendik

aracla 70 km hızla giderken hız sabitkleyici yi on dugmesini acıyorum sonra set + ya bikere basınca devreye giriyor  ve oyle devam :) 
sizdede boylemi ?   ayrıca set + yapınca kac km artıyor 10 km mi 1 km mi ?

her basışta 2km artar. uzun basarsan 5 er 10 ar artar bırakana kadar.

-------------

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 09:44
elinize sağlık çok faydalı bir çalışma olmuş taktıracak arkadaşlar için.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: taksicicocuk
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 10:19
kolu taktırrdım bilgisayara bağladım ancak programda  hız sabitleyici çıkmıyor sanırım yazılım eskiymiş ancak nasıl yazılım güncellenir bilmiyorum yardımcı arkadaşlara teşekkür ederim 

-------------
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 10:21

kolu taktırrdım bilgisayara bağladım ancak programda  hız sabitleyici çıkmıyor sanırım yazılım eskiymiş ancak nasıl yazılım güncellenir bilmiyorum yardımcı arkadaşlara teşekkür ederim 

2004'lerde problem olmamasi gerekir. ECU'nun versiyonu nedir?

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 10:53
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

2004'lerde problem olmamasi gerekir. ECU'nun versiyonu nedir?

evet, bende sorun olmadı, en kötü yazılım güncellemesi yap ama zaten güncellemesende olması lazım. versiyon eski diyelim. peki madem eski versiyonda olmuyor ozaman neden kolu takmak için yer bırakmışlar.?

kolun takılması için soketi yapan beyinide ona göre ayarlar öyle değilmi. yani sonradan güncelleyince seçeneklerin gelmesi bence mantıksız araç ilk üretildiği günden beri vardır o. Kartalda bi usta vardı ona bi gidersin olmadı. benim kolla çok uğraştı apamadı ama benim sıkıntı fren müşüründenmiş.

-------------

Mesajı Yazan: TarkanBaşsoy
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2011 Saat 17:51
Merhaba arkadaşlar kardeşimin 2005 xtsinde aktivasyon vapamadık bugün pp2000 programıyla. Versiyon b yi seçiyoruz araç bunu kaydetmiyor otomatik A ya atıyor. Hız sabitleyici devreye girmiyor. Ankara ABC peugeottan yarın için randevü aldık bakalım onlar becerebilecekler mi?

-------------
2006 PEUGEOT 307 XT PREMIUM ŞEYTAN KIRMIZI
BRC LPG
0555 564 45 25

Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2011 Saat 18:02
müşteri opsiyonlarından tip b yi seçince atıyorsa başka bir planet2000 ile denediniz mi.

mesela ben ilk yaptığımda cihaz eski olduğu için tip be oluyordu ama motor beyninden aktif yapmak için girdiğimizde program atıyordu olmuyordu. normal dizüstü bilgisayara kurulmuş planet2000 ile yaptık oldu. sıkıntı cihazdan kaynaklanıyordu.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2011 Saat 18:08
Orjinalini yazan: TarkanBaşsoy TarkanBaşsoy Yazdı:

Merhaba arkadaşlar kardeşimin 2005 xtsinde aktivasyon vapamadık bugün pp2000 programıyla. Versiyon b yi seçiyoruz araç bunu kaydetmiyor otomatik A ya atıyor. Hız sabitleyici devreye girmiyor. Ankara ABC peugeottan yarın için randevü aldık bakalım onlar becerebilecekler mi?

ABC'de umarım yapılabilir eğer sonuç alamazsanız KONYA'dan gelecek olan usta için sizide bekleriz.

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2011 Saat 23:24

Tarkan hocam, ben bugün Göral RAPİDE'de yaptırdım, on dk sürmedi (arkadaşın yoğun kafa karıştırmak ve nasıl yaptığını çaktırmamak için türlü yerlere girip olmadık şeylere bakmaya çalışmasına rağmen) kısa sürede halloluyor, bilmiyorum oradaki Abdullah Usta ile görüştün mü ama adam işi biliyor:)

Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2011 Saat 09:05
Orjinalini yazan: mustafa_uslu mustafa_uslu Yazdı:

Tarkan hocam, ben bugün Göral RAPİDE'de yaptırdım, on dk sürmedi (arkadaşın yoğun kafa karıştırmak ve nasıl yaptığını çaktırmamak için türlü yerlere girip olmadık şeylere bakmaya çalışmasına rağmen) kısa sürede halloluyor, bilmiyorum oradaki Abdullah Usta ile görüştün mü ama adam işi biliyor:)

hadi hayırlı olsun. 1.4 hdi de aktif etmesine sevindim. bu durumda ramazan ustaya (konya) kadar gitmeye gerek kalmıyor sanırım

-------------

Mesajı Yazan: TarkanBaşsoy
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 00:35
Mustafa kardeşim teşekkür ederim bizde kardeşimin aracını ABCde hallettirdik. 1 günden fazla sürdü montajıGülme. Devriyaj konnektörü değişti. Fren hattından sadece arka fren lambalarının yanması için 2 kablo çıkıyordu 3. kablo çekilip tesisatı kuruldu biraz tuzlu oldu ama halledildi. Kendi aracıma takmak ve aktive etmek 10 dk sürdü. Bugün baskı balata değişimine gittiğimde arada kaynattım onu da üstamaGülme

-------------
2006 PEUGEOT 307 XT PREMIUM ŞEYTAN KIRMIZI
BRC LPG
0555 564 45 25

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 08:55

Mustafa kardeşim teşekkür ederim bizde kardeşimin aracını ABCde hallettirdik. 1 günden fazla sürdü montajıGülme. Devriyaj konnektörü değişti. Fren hattından sadece arka fren lambalarının yanması için 2 kablo çıkıyordu 3. kablo çekilip tesisatı kuruldu biraz tuzlu oldu ama halledildi. Kendi aracıma takmak ve aktive etmek 10 dk sürdü. Bugün baskı balata değişimine gittiğimde arada kaynattım onu da üstamaGülme

tarkan halletmene sevindim. kardeşinin başına gelen olayı koliva abimizde yaşadı. oda fren müşüründen kabloyu köprü yapmıştı ve aracın beynine çekmişti.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 09:54
Hayırlı olsun Tarkan kardeşim ya:) Allah'tan benimki o kadar masraf çıkarmadı, zaten geçen ay olan oldu bir de buna para döksem sinir olurdum ki canım Pejom hiç üzmedi hemen oldu:)

Evet Metin hocam ya oradan buradan geliyorum diye fahiş fiyat çeken bir zaattan hayır gelmezdi zaten:)

Mesajı Yazan: çetin
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 10:30
günaydın üstadlar.Bizim araçlara uyarmı  ?

-------------
206 feline (2006)     1.4 otomatik+Atiker Safe Fast

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 12:14
ECU nerde yahu?akünün yanındaki sigorta tablasının içinde değilmi benmi yanlış biliyorum?

1.4 hdi XT 206 2004 model ne ecu var bunda cc oluyormu olmuyormu?

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 12:27
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

ECU nerde yahu?akünün yanındaki sigorta tablasının içinde değilmi benmi yanlış biliyorum?

1.4 hdi XT 206 2004 model ne ecu var bunda cc oluyormu olmuyormu?

Evet orada. Uzerinde ya da kablosunda bir etiket goreceksiniz. Orada yazar ne model ne versiyon oldugu.

Gerekli kosullar:

1. Elektrikli gaz pedali,
2. Fren pedalinin altinda sensorler. Sensorler icin iki farkli durum mevcut ama iki durum da ayni kapiya cikiyor,
a. Sensorler 2 tane olabilir. Bu durumda biri kirmizi biri beyaz kafalidir ve her sensore 2 kablo girer.
b. 1 tane sensor olabilir. Bu durumda ise sensore 4 kablo girer.

3. Debriyaj pedalinin altinda sensor.

Eger bu 3 maddeyi de araciniz sagliyorsa gerisi yazilima bakar. Bunuda tamamen deneme yanilma yontemi ile anlayabilirsiniz baska yolu yok. Eger bu 3 madde tamamsa %70 sans ile olur diyebilirim.

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2011 Saat 13:08
koşulları kontrol edip paylaşıcam.teşekkürler

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: ciha_n
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 06:23
arkadaşlar bu konudaki bütün mesajları okudum ancak sormak istediğim birşey var 307 1.6 hdi look model araç var bende bunada olurmu bu sabitleyici yarın bakacam araca burada yazanlara göre ama olurmu olmazmı anlayamadım bunu.

ve bir de özellikle merak ettiğim bir şey hem forumda hemde google da aradım ama tam anlamı ile bulamadım ford için buldum gibi ama bişey anlamadım ben arabayı direk kendi bilgisayarıma bağlayıp serviste yapılan işlemleri kendim yapmak istiyorum bunu nasıl yaparım kabloyu nasıl temin eder nereye takar ve hangi programı tam olarak kurmam gerekir bunlarla ilgili bir anlatım forumda falan varmı acaba???

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 23:32
Tam olarak okumamışsın sanırım;)yukarıdaki soruların cevapları forumda verildi ancak ben bildiğim kadarıyla tekrar edeyim.araçta gaz teli yoksa olma ihtimali yüksek.o bahsettiğin kablonun ucuna takılan zamazingonun çok pahalı olup sırf hız sabitleme kolu takımı için almaya değmeyeceği yönünde yorumlar da yapıldı

-------------
peugeot 307, 2004, technoplus,5 kapı, 1.6, manuel, benzin-lpg(atiker)

Mesajı Yazan: heffera
Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 10:15
307 xs 2005 hdi 110 bg : bizde olmaz değilmi bu hız sabitleme işi...

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 10:47
merhaba, hız sabıtleyıcıyı buyuk ıhtımal bende yapıcam fakat sınırlayıcıda yapamazmıyız..gaz pedalın uzerındekı kablolara baktım 5uclu sokete 4kablo cekılmıs 1uc bos duruyor..bunun hakkında bılgınız var mı acaba iyi gunler

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 11:05
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

merhaba, hız sabıtleyıcıyı buyuk ıhtımal bende yapıcam fakat sınırlayıcıda yapamazmıyız..gaz pedalın uzerındekı kablolara baktım 5uclu sokete 4kablo cekılmıs 1uc bos duruyor..bunun hakkında bılgınız var mı acaba iyi gunler

Hiz sinirlayici icin gaz pedalinin altinda bir musur olmasi gerekiyor. Bu musur hiz sinirlayici oldugu durumlarda dip gaz yapildiginda hiz sinirlayicinin devre disi kalmasini saglar. Guvenlik icin ve hiz sinirlayici icin bu sarttir. Bu konuda bildiklerim bunlar. Ancak bu ise girmeden once sinirlayiciyi ne kadar kullanacaginizi dusunun. Tabi kendi isteginizdir ama bence hicmi hic gerekli olmayan bir ozellik. Eger aracinizda kalici hiz sinirlama istiyorsaniz bunu PP2000 ile ilgili ayarlara girerek yapabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 11:05
Orjinalini yazan: heffera heffera Yazdı:

307 xs 2005 hdi 110 bg : bizde olmaz değilmi bu hız sabitleme işi...

Denemekten ne cikar Smile

Mesajı Yazan: heffera
Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 13:47
bu hız sabitleme olursa ben de düşünürüm uzun yolda iyi olur.. sık sık yola gidiyorum ayaklarım ağrıyor. :) tecrübeli ustalar ne diyor ( 2005 xs 110 bg 1.6 hdi )

Mesajı Yazan: muratozhal
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 16:53
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-HIZ-SABITLEME-KOLU-ORJINAL,PR-2337.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-HIZ-SABITLEME-KOLU-ORJINAL,PR-2337.html

buyur kardesim 206+ için uyumlu olur mu bilmiyorum ama bir çok model için uyumlu istersen bi arastır

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 17:22
Orjinalini yazan: muratozhal muratozhal Yazdı:

http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-HIZ-SABITLEME-KOLU-ORJINAL,PR-2337.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-HIZ-SABITLEME-KOLU-ORJINAL,PR-2337.html

buyur kardesim 206+ için uyumlu olur mu bilmiyorum ama bir çok model için uyumlu istersen bi arastır

206+ a da olur sıkıntı yok.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2013 Saat 01:56

Merhaba

2009 model 308 1.6 HDİ (90HP) Comfort aracıma hız sabitleme takmayı düşünüyorum. Ben bir ilçede yaşadığım için buranın sanayisinde pek bilen yok. Sizin de yardımlarınızla kendim halletmeye çalışacağım.

Öncelikle aracımın hız sabitlemeyi destelekleyip desteklemediğini öğrenmem gerekiyor.

Bunu öğrenmek içinde ecu nun koduna bakmam gerekiyormuş.  

Ecu aracın neresindedir?

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2013 Saat 02:06
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

Merhaba

2009 model 308 1.6 HDİ (90HP) Comfort aracıma hız sabitleme takmayı düşünüyorum. Ben bir ilçede yaşadığım için buranın sanayisinde pek bilen yok. Sizin de yardımlarınızla kendim halletmeye çalışacağım.

Öncelikle aracımın hız sabitlemeyi destelekleyip desteklemediğini öğrenmem gerekiyor.

Bunu öğrenmek içinde ecu nun koduna bakmam gerekiyormuş.  

Ecu aracın neresindedir?

şasenin son 8 hanesi pm lütfen

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2013 Saat 02:15

gönderdim...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2013 Saat 18:17

Merhaba Ali bugün ecu modeline baktım dediğin gibi EDC16C34 .

Yarın sanayide bilgisayara bağlatıp Cruze Control ü aktif etme menüsünü de bulabilirsem kolu sipariş verip taktıracağım.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2013 Saat 18:25

Merhaba Ali bugün ecu modeline baktım dediğin gibi EDC16C34 .

Yarın sanayide bilgisayara bağlatıp Cruze Control ü aktif etme menüsünü de bulabilirsem kolu sipariş verip taktıracağım.

ZAten bir tek onlara oluyor. Aktif etme menusu çıkar ama yazılım verisyonu öenmli 308lerde mümkünse diagboxla baksınlar.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 03:15

Ali sahibinden de verdiğin ilan fiyatı yüzünden adam 110 liralık kola 150 lira istemiş. :)

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 04:52

Ali sahibinden de verdiğin ilan fiyatı yüzünden adam 110 liralık kola 150 lira istemiş. :)

LOL Hız sabitleme kolu piyasasını canlandırdım baya.

Burda daha yapmadan önce çıkmacılar 150 istiyordu. Ben ce normal.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 05:13
İlan da 10 numara olmuş ama Ali :)

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 16:51

Hız sabitleme kolunun gireceği yere baktım soketin girebileceği bir yer göremedim. Resmini çektim bir bakar mısınız. Ben mi göremedim yoksa yok mu?

http://imageshack.us/photo/my-images/11/j0hs.jpg/" rel="nofollow - http://imageshack.us/photo/my-images/11/j0hs.jpg/

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 16:57
Hocam mobildeyim resmi çok iyi göremedim ama kolun gireceği yerde boş bi kapak gibi bişey var içeri doğru giren önce onu çekip çıkarmanız lazım.

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 18:06
ANCHORFREE_VERSION="623161526"var _AF2$ = {'SN':'HSSHIELD00TR','IP':'50.16.77.80','CH':'HSSCNL000466','CT':'oxm,z309','HST':'&in=1386691451_69540483|d,308430789|w,4541665010|m,30865018943|t&out=1386691451_4131639|d,14672554|w,75846712|m,1648818365|t&NUM_VID=4&NUM_VID_TS=1386688152&FW_UA=MSIE/8.0&bChrome=28&SFLAG=1&bFirefox=24&toAdltIntr=1&accessAdltIntr=1','AFH':'hss230','RN':Math.floor(Math.random()*999),'TOP':(parent.location!=document.location||top.location!=document.location)?0:1,'AFVER':'3.20','fbw':false,'FBWCNT':0,'FBWCNTNAME':'FBWCNT_FIREFOX','NOFBWNAME':'NO_FBW_FIREFOX','B':'f','VER': 'nonus'};if(_AF2$.TOP==1){document.write("");}

Hız sabitleme kolunun gireceği yere baktım soketin girebileceği bir yer göremedim. Resmini çektim bir bakar mısınız. Ben mi göremedim yoksa yok mu?

http://imageshack.us/photo/my-images/11/j0hs.jpg/" rel="nofollow - http://imageshack.us/photo/my-images/11/j0hs.jpg

Hocam,

Alt kapağı sökmemişsiniz direksiyonun alt kapağını sökmeniz alzım kolun girecek kısmı biraz arkada kalıyor.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 20:31
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PN=1&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PN=1&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control

Buradaki resimleri görünce anladım. Soketin orada bir kapak daha var mış.
Bir de frenlerin soketine bakmaya çalıştım 4 kablo olması gerekiyormuş ama göremedim kaputun altından bakabilme imkanımız var mı?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 22:55

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PN=1&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15885&PN=1&title=206-hz-sabitleyici-kol-taklmas-cruise-control

Buradaki resimleri görünce anladım. Soketin orada bir kapak daha var mış.
Bir de frenlerin soketine bakmaya çalıştım 4 kablo olması gerekiyormuş ama göremedim kaputun altından bakabilme imkanımız var mı?

2004 sonrası tüm araçlarda fren 4 kablolu hocam boşuna bakmanıza gerek yok.

Sizin tek eksiğiniz kolu takıp aktive etmek.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 23:00
Ufak bir hatırlatma Ali, Turan Abinin 307 SW 2005 Modeldi ve müşür iki kabloluydu, iki kablo daha çekerek çalıştırdı.

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 23:07
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Ufak bir hatırlatma Ali, Turan Abinin 307 SW 2005 Modeldi ve müşür iki kabloluydu, iki kablo daha çekerek çalıştırdı.

2004 çıkışlı olabilir abi :D

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: scorpion_enis
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 02:18
arkadaşlar bendede 2005 model 307cc var acaba bende cc kolunu taksam ekranda gösterirmi göstermezmi bilginiz varmı bununla ilgili?

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 02:34
Ben kolu alıp takacağım ama şu anda aracımda hava debimetresi arızalı bu durum hız sabitleme takma çalışmalarımda bana bir sorun çıkarır mı?

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 02:35
Orjinalini yazan: scorpion_enis scorpion_enis Yazdı:

arkadaşlar bendede 2005 model 307cc var acaba bende cc kolunu taksam ekranda gösterirmi göstermezmi bilginiz varmı bununla ilgili?

şase alıyım özelden

Ben kolu alıp takacağım ama şu anda aracımda hava debimetresi arızalı bu durum hız sabitleme takma çalışmalarımda bana bir sorun çıkarır mı?

Hatayı ecu kaydediyordur muhakkak. ECU-BSi-Com200x veya göstergede hata odluğu zaman aktifleşmez.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 02:44

Anlaşılan hava debimetresinin de değişme zamanı gelmiş :(

Temizlemek için değişme zamanını beklemiştim, bi temizlemeyi deniyim belki düzelir.

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 18:46

Bugün sanayideki tanıdığım ustaya gittim. Kendisinin aktif edemeyeceğini söyledi ve beni Mersin sanayisinde bir ustaya yönlendirdi. Mersindeki ustayı aradım aktif ederim ama kolu takmam dedi.Bende kolu ben takarım dedim. Kolu takmaktan neden kaçıyor onu anlamadım? Ve aktif etmek içinde 50 lira istedi, çok değil mi?

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 19:21
Aktif ettirmek için 150 TL veren biliyorum, 50 TL normal fiyat, aslında ederi en fazla 20 TL ama 50 TL'ye bile ucuz diyoruz bazı aç gözlüler yüzünden.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2013 Saat 01:23

-------------

Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2014 Saat 12:41
benimde hız sabıtleyıcım oldu çok şükür 2003 307 ye taktım pc den actık çok güzel calışıyor sagolsun şahin peugeot cc ye indirim yapmiş hemen aldım kargoda son surat maşallah hemen geldi yaptıracak olanlar indirim bitmeden alsınlar çok güzel bişey uzun yolda yakıtada etkisi olacagını düşünüyorum

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesajı Yazan: sosyete_60
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2014 Saat 13:18
muro tokatta nerde taktırdın peki kardeş bende aldım ama halen taktıramadım

Mesajı Yazan: paraglider
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2014 Saat 14:04
Ben montaj işlemini kendim yaptım. Çok basit bir işlem. Tanıtma işleminde ise biraz şanslıydım galiba taktığımda çalıştı. Muhtemelen birileri benden önce aktif ettirmiş:)  Aktifleştirme işlemi için ya servise gideceksiniz ya da sanayi de bir kaç yerde PP2000 programı var onları bulacaksınız.

Mesajı Yazan: sosyete_60
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2014 Saat 18:47
tokattaki servis yaparmı acaba

Mesajı Yazan: ErdlBlt
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2014 Saat 18:57
Arkadaşlar Merhaba,

Adım Erdal 39 yaşındayım ve 1 ay önce 2005 Model Peugeot 307 XT satın aldım ve artık bir pug sahibi olarak foruma üye oldum. Herkese selamlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net