![]() |
|
hararetin contayla ilgisi varmı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 03:21 |
merhabalar bugün öğle saatlerinde aracım hararet yaptı hiç bir zorlama yok uzun bir yolda gitmedim derece 90 geçmiş ve 2 kademede fan çalışıyordu kaputu açtığımda radyatör kapağının yanındaki fazla su tahliye borusundan su atıyordu kontak açık vaziyette radyatörün fanla soğumasını bekledim 5-6 dakka sonra radyatör soğudu ama fan daha çalışıyordu ve motor da bayağı sıcaktı radyatör kapağını dikkatli bir şekilde açtım ve tam kaldırmadan alttan basınçla 2 litreye yakın antifiriz aktı sonra radyatöre su doldurdum bu arada fan hala çalışıyor forumdan öğrendiğim birşeyi uygulamak istedim radyatör kapağı açık vaziyette motoru çalıştırdım 3-5 saniye sonra doldurduğum suyu atmaya başladı
ilk aklıma gelen conta yandı diye düşündüm kontağı kapatıp o şekilde soğumasını bekledim 2 saat sonra motor tamamen soğumuş şekilde radyatöre eksilen suyu doldurdum ve yine kapak açık şekilde motoru çalıştırdım ama sıcakken yaptığı gibi suyu dışarı atmadı hatta elimle bir kaç defa gaz verdim hiç birşey olmuyor işin garibi gaz verdiğimde radyatör kapağına kadar dolu olan su 1 cm kadar içine kaçıyor normalde içine bayağı çekmesi gerekiyor ve 6-7 dakika çalışan motor da radyatöre elimi değdiğimde sıcak değil ama motordan çıkan ve kalorifere giden borular ve lpg regulatörü resmen yanıyor bu olaydan sonra aklıma devirdaim pompası geldi acaba yanlışmı düşünüyorum sizce conta mı devirdaim mi yada neden böyle olur bu şekilde kısa mesafe gitsem motora zarar verir mi (hemen ustaya gösterip yaptırmak istiyorum ama çok yoğun bir iş tempom var en azından 2-3 gün sonra giderim herhalde) |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
devir daimden olabilir bende contadan termostattan şüphelenmiştim ama devirdaimden çıktı.şuanda araç hararet sorunu düseldi.saygılarımla.
|
|
![]() |
|
OkaN ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: İST, Sancaktepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 587 |
araçta hava var :))
![]() |
|
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür… EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN |
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
keske hava olsa |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
OkaN ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: İST, Sancaktepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 587 |
neymiş sorun :S
|
|
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür… EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN |
|
![]() |
|
bjkstore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadasım aynı sorunla bende ugrastım daha gecen hafta sonu kurtuldum radyotör termostat bakılmadık yer kalmadı.. en sonunda antalya çakmaklı servise götürdüm.. devirdaim pompası dediler hakikatende öyle cıktı..
|
|
![]() |
|
evet devirdaim pompası çıktı
devirdaimi değiştirmişken triger ve termostadıda değiştirelim dedi usta siparişi verdim salı yada çarşamba takılacak |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |