Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hararetin contayla ilgisi varmı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

hararetin contayla ilgisi varmı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hararetin contayla ilgisi varmı?
    Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 03:21
merhabalar  bugün öğle saatlerinde aracım hararet yaptı  hiç bir zorlama yok  uzun bir yolda gitmedim derece 90 geçmiş ve 2 kademede fan çalışıyordu kaputu açtığımda radyatör kapağının yanındaki fazla su tahliye borusundan  su atıyordu kontak açık vaziyette radyatörün fanla soğumasını bekledim 5-6 dakka sonra radyatör  soğudu ama fan daha çalışıyordu ve motor da bayağı sıcaktı  radyatör kapağını dikkatli bir şekilde   açtım ve tam kaldırmadan  alttan basınçla 2 litreye yakın antifiriz aktı  sonra radyatöre su doldurdum  bu arada fan hala çalışıyor   forumdan  öğrendiğim birşeyi uygulamak istedim  radyatör kapağı açık vaziyette motoru çalıştırdım 3-5 saniye sonra doldurduğum suyu atmaya başladı 

ilk aklıma gelen conta yandı diye düşündüm  

kontağı kapatıp o şekilde soğumasını bekledim  2 saat sonra motor tamamen soğumuş şekilde radyatöre eksilen suyu doldurdum  ve yine kapak açık şekilde motoru çalıştırdım     ama   sıcakken yaptığı gibi suyu dışarı atmadı  hatta elimle bir kaç defa gaz verdim  hiç birşey olmuyor  işin   garibi  gaz verdiğimde  radyatör kapağına kadar dolu olan su  1 cm kadar içine kaçıyor  normalde  içine bayağı çekmesi gerekiyor

ve 6-7 dakika çalışan motor da  radyatöre elimi değdiğimde sıcak değil  ama motordan  çıkan  ve kalorifere giden borular ve  lpg regulatörü resmen yanıyor

bu olaydan sonra  aklıma devirdaim pompası geldi    acaba yanlışmı düşünüyorum  sizce 
conta mı     devirdaim mi  yada neden böyle olur   bu şekilde  kısa mesafe gitsem motora zarar verir mi  (hemen ustaya gösterip yaptırmak istiyorum ama çok yoğun bir iş tempom var  en azından 2-3 gün sonra giderim herhalde)

PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
semih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı semih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 10:03
devir daimden olabilir bende contadan termostattan şüphelenmiştim ama devirdaimden çıktı.şuanda araç hararet sorunu düseldi.saygılarımla.
Yukarı Dön
OkaN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Nisan - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OkaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 15:29
araçta hava var :)) Clownhavasını almalısın bence :))
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
Yukarı Dön
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 18:13

keske hava olsa
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
OkaN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Nisan - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OkaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 18:39
neymiş sorun :S
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
Yukarı Dön
bjkstore Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bjkstore Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 Saat 18:54
arkadasım aynı sorunla bende ugrastım daha gecen hafta sonu kurtuldum radyotör termostat bakılmadık yer kalmadı.. en sonunda antalya çakmaklı servise götürdüm.. devirdaim pompası dediler hakikatende öyle cıktı..
Yukarı Dön
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 Saat 23:49
evet devirdaim pompası çıktı
devirdaimi değiştirmişken   triger ve termostadıda değiştirelim dedi usta 
siparişi verdim  salı yada çarşamba takılacak
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 352 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107447 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1529 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3134 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9510 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8771 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 947 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 959 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1597 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55482 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1286 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2261 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 273 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2581 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2171 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16021 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English