![]() |
|
307 oto.vites halatı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 13:04 |
arkadaşlar 2002 model 307xt aracımda soyle bır sorun var arac p den d ye geçirdiğimde triptoniğin oraya geçip takılıyo ve ekranda n yazıyo bu olay bende hıc olmadı ama tamırcım yada yıkamacı kullandıgı zaman oluyo kaputu acıyorum sanzumanın ustunde bır parça var boyle mavı kapaklı gıbı onu ılerı ıttıgımız zaman tık deyıp oturuyo ve duzelıyo anı harekerler bu parça fazla ileri gittiği için vites takılı kalıyo vites halatı dedikleri şey bumu nerden alır nasıl tamir ettirebilirim bir fikri olan varmı? |
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Metin sanirim Ismail Bey multi-function switch(kontaktor) den bahsediyor dogru mu?
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet evet sanırım kontaktörden filanda olur demişlerdi nedir bu?
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
yok abi sanmıyorum burada vites takılıyor. kontaktörün görevi sadece vites konumunu ekrana ve beyine vs iletir.
merak ettiğim nokta vites triptoniğe gelsede ekranda N yazıyor olsada araç yürüyor mu?
biraz daha ayrıntılı açıklayacak olursak vites kolunun ucunda tel vardır direk şanzımana gider ve bu selenoidlerin üzerinde bir civata var oradaki menteşe gibi parçayı ileri geri ittirerek vites geçişlerini yapar. Hatta bu pimin civatası yağ doldurma tapasına benzediği için yanlışlıkla sökülebiliyor. Hatta senin yağ değişimi prosedüründe dikkat edersen şanzımanın üzerinde iki civata olduğunu öndekini kesinlikle kullanmamak gerektiğini yazıyordu.
soruna gelicek olursak ilk önce iyice anlamamız gerekli bu bilgiler yeterli değil şuan için.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Su baslikta guzel bilgiler verdik. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17576&KW=multi+function&PID=282220&title=al4-anzman-hakknda-bilmemiz-gerekenler#282220 bu basligi tamamen bastan sona okumanizi tavsiye ederim. Düzenleyen koliva - 07 Eylül 2011 Saat 13:27 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
sorunu detaylı anlatıyım ben bu aracı yaklaşık 1,5 yıldır bende hiç böyle bişey olmuyo nezaman araca başkası binse bu sıkıntı cıkıyor artık vıtesı nasıl değiştiriyorlar anlamıyorum ama? p r n d ye takıyolar vitesi triptoniğin o tarafa doğru geçip orada takılı kalıyo araç çalışır durumda ekranda n yazıyo kol kesinlikle hareket etmiyo sonra biz kaputu açıyoruz hemen hava filtresinin o siyah kapalı kutunun arka altında sanırım şanzımanın üstünde üstü mavi kapak gibi bişey var sanırımda vitese bağlı elimi araya sokup onu ileri doğru ittirdiğimde yani motordan aracın içinde doğru tık diye bir ses geliyo ve vites düzeliyo anladığım kadarı ile sert hareketlerde oluyo bu yani aniden p den dye çekildiğinde filan o üstü mavi kapak gibi olup ileri geri hareket eden şey görevini yapmıyo her neyse anlamadım ama sıkıntı bu şekilde bu zamana kadar 5-6kez anca yapmıştır ama bu itme işini tamircim iyi yapıyor geçen ben denedim elle yapamdım tornavida ile yaptım :) yani yolda belde bendede yapar sıkıntı yasamayım basıt bısey ne kadar bununla ilgili bilgi almak istedim
|
|
|
|
![]() |
|
Eger kolaydaysa sunun bir fotografini cekip koyabilir misiniz buraya? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
araç evde yarın çekip koymaya çalışırım yani bayağı bakınca görünen belirgin bir parça zaten
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Su baslikta guzel bilgiler verdik. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17576&KW=multi+function&PID=282220&title=al4-anzman-hakknda-bilmemiz-gerekenler#282220 bu basligi tamamen bastan sona okumanizi tavsiye ederim. ya bu resimlerden bişey çıkaramadım ben resmi çekip getireyim size |
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
işte buldum,
bende bu sağdaki civata sökülerek yağ değişimi yapılmıştı. civata söküldüğünde beraberinde içindeki pimde yerinden çıkmıştı ve işaretlediğim kelebek yerinden çıktığı için vites kolu hareket ediyor ama araç vitese geçmiyordu. daha sonra yağı boşaltıp öndeki siyah kapağı açıp o parçayı ve üzerindeki teli yerine takıp toplamıştık yani o kelebek vites kolu ile hareket ediyor ve vites geçişlerini yapıyor diye biliyorum.
bu çıktığında vitesi D ye alıyorum ekranda D yazıyor ama araç gitmiyor yani şanzıman halen kendini P de sanıyordu.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
metin bey benim dediğim mekanizmada o işaretlediğiniz civatanın hemen ilerisinde hafif solda o hortumların altında
|
|
|
|
![]() |
|
bunun ile bağlantılı olabilir. ressim ile görsek daha iyi olacak.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ok |
|
|
|
![]() |
|
Su olabilir mi bahsettiginiz?
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
yok koliva değil yukarıda metin beyin işeretlediği civatanın arkasında hafif solunda kalıyo zaten böyle metal bişey değil boyutuda o civatalar kadar sanki bir kızağın üstünde hareket ediyo gibi üstünde mavi kapak gibi bişey var yarın resmini çekip koymaya çalışcam buraya yani motorun üstünden bakınca araca yağ koyduğumuz siyah blokla sigorta kutusunun arasında hava filtre kutusunun arkasındaki ara boşlukta
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
ya başka ne varki orda halat değil kontaktör değil ama biraz önce pejo yedek parçadan kontaktöre baktım sanki onun ucu biraz benziyo gibi ama sizin anlatığınıza göre kontaktörde böyle bir sıkıntı yok yani takılı kalıyo ve n yazıyo vites oynamıyo yerinden anlamadımki neyse ben resmi getirince çözülür sanırım |
|
|
|
![]() |
|
Parcayi bi bulsak sikinti hakkinda yorum yapacagizda parcanin adini bulamiyoruz. |
|
![]() |
|
kontaktör kolivanın işaretlediği siyah parçadır, arka tarafa soket ile bağlıdır.
görevi,
aracı stop ettiğinde P ye almamışsan araçtan inerken uyarmak,
vites D de yada R deyse marşa bastığında aracın çalışmasını engellemek
Vites konumlarını "P,R,N,D ve 1, 2, 3, 4 bunları gösterge ekranına iletmek
geri vitese taktığında geri vites lambasını yakmak tır.
senin sorunun kondüktör ile alakalı olmadığını düşünüyorum çünkü bu sorunlar yok sende.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |