|
407 hız sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||
hakankarakas
1. Vites 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 16:21 |
|
merhabalar. benim aracım 407 1.6 hdi. aracımda anlam veremediğim bir hız sorunu var. araç 170 den sonra düz yolda gitmiyor. ancak yokuş aşşağı olursa 190 yada 200 ü görüyor. ama düz yolda otobanda 170 den yukarı çıkmıyor normalmi bu?
|
||
orhanax
2. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Normal bence. Benim araç da düz yolda 170-180 arasından fazla gitmiyor.
|
||
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
||
hakankarakas
1. Vites 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
fabrika verileri bile 190 gösteriyo. anormal deilmi düz yolda 170 den fazla yapamaması. resmen kitleniyo araba gitmiyo. chip yaptırmak istiyorum bu sebeple aracıma
|
||
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
||
xMEGANx
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benim 1.6 HDI 307 de aynı. 170-180 arası. ama bikere düz yolda adapazarı yolunda 200 yapmıştım
|
||
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
yani sorun yapmamalıyım dimi ? bende sorun var diye kendi kendime işkillenmiştim. gerçi kasası ağır ama sonuçta 1.6 motor bi araba 190 yapması lazım diye düşünmüştüm. 170 ten sonra gitmeyince üzüldüm kendi kendime. ozaman dert etmiyorum sizdede aynı şey varsa :)
|
||
|
||
xMEGANx
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
şimdi şöyle ama benim adapazarı yolunda 200 yapmıştım yani 170 de kitlenip kalmıyor bence siz bi baskıbalataya baktırın öyle karar verin kaçırıyor olabilir benim aracımda 1,5 tona yakın kiloları aynı hemen hemen 307 lerle sanırsam ben tekrar baskı balataya baktırıcam bu ay
|
||
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
basskı balata 2 ay önce değişti. yanlışınız var
|
||
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aracin beyninde maximum hiz siniri olarak kayitli bir deger vardir. Bu deger fabrika cikisi kactir bilmiyorum ancak bu degeri Peugeot Planet 2000 sistemi ile 255 yapabilirsiniz. 255, hiz sinirlamayi deaktif yapmaya yarayan rakamdir.
|
||
xMEGANx
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu konuda daha fazla bilgi verebilirmisiniz ? nerede yapılır nasıl yapılır yararı zararı varmıdır ? kendimiz yapabilirmiyiz ? chip gibi bişeymidir bu anlamadım ?
|
||
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
|
||
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peugeot Planet 2000 sistemi, yetkili servislerde bulunan ve bir bilgisayarla aracinizdan veri okuyup veri yazmaya yarayan sistemdir. Bu sistem ile aractaki varsa hata kodlari okunabilir, silinebilir. Ayni zamanda pek cok parametrelerde degisiklik yapilabilir. Aslinda bu sistemi boyle iki satirda anlatmak cok mumkun degil. Zaman olursa detayli bir anlatim yaparim. Bu degeri Peugeot Planet 2000 haricinde hicbir yerden goremezsiniz. Aracin beynine yazilmis bir degerdir o. Ama degistirebilirsiniz. Hicbir zarari yoktur. Bu noktada yanlis anlasilmak istemem, belki baska bir sorun var. Sadece ilk aklima geleni yazdim. Belki sizin aracinizda bu degeri okuttugunuzda zaten 255 goreceksiniz. Amacim yalnizca boyle birseyden haberinizin olmasini istedigimdir. |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Belli sınırlar varsa diyelimki araç 190da kitlenmiş yokuş aşağı viteste 190nı geçmez dimi araba kendini kasar?
|
||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hiz limitleyici mantigiyla calistigini dusunuyorum. |
||
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
merhaba arkadaşım. motorunda bi problem olmasa da geçmişi pek temiz değil gibi. ya da gereken itina gösterilmemiş gibi...
benim aracım düz yolda 195 km/h hıza net ulaşıyor. ilk aldığımda da aynıydı, çip (power box) taktırmadan önce de... üstelik 245-40-18 jantlarımla bu hıza ulaşıyorum... motorun baya bi yorgun anlaşılan...
|
||
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
maximus merhaba. senin aracındaki powerbox tan memnunmusun? benim aracım 144 bin kmde şuan. ayrıca senin jantların büyük deilmi hız jantı deilmi?
|
||
|
||
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hız jantı ...?
o ne yaa ? ilk defa duyuyorum...!!!
ben power boxtan fazlasıyla memnunum sana da tavsiye ederim, ancak;
şu profil bilgilerini güncellersen iyi olacak...
|
||
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
hız jantı derken performansı daha iyi deilmi yani onu demek istedim |
||
|
||
MaximuS
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkadaşım, performans jantı, hız jantı diye bişey yoktur. jant ebatı büyüdükçe yere basan kısım ve çap da büyüyecek, dolayısıyla sürtünme kuvveti artacaktır. bu da aracı yoracak, daha ağır kalmasına yol açacak ve az da olsa daha fazla yakmasına sebep olacaktır... ben, vazgeçemediğim 18 lik jantımı taktıktan sonra, bu sıkıntıdan kurtulmak için power box kullanıyorum çünkü hiç azımsanmayacak bi güç katkısı söz konusu... ( +30 HP )
haa illa hızla ilgili bişey vardı diyorsan, performans lastiği vardır. diş ve desenleri ile ilgilidir...
|
||
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
|
önerdiğin hangi marka peki racechip mi yoksa power box mı? powerbox ın 130 hp yaptıgı yazıyo sıtesınde. racechip 137 hp falan yapıyomuş sitesinde. hangisi daha iyi? birde bu chipten sonra aracınızda motor konusunda sıkıntı yaşadınızmı. yok işte siyah duman. biri yokuşta yüklüyken gaza köklersen stop eder falan dedi kullanann biri dedi. sizin deneyimleriniz nedir?
|
||
|
||
MaximuS
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aslında ben de bu sorunun cevabını arıyorum da, dizel olup power box yaptıran yok bu sitede... o yüzden benim de bu konuda bazı bilgi eksikliğim var.
şimdi ben sana soruyorum. bu yüklenince stop etme ve siyah dumanın sebebi nedir, neden kaynaklanıyor? bu sorun nasıl çözülür? bi bilgin varsa sen de paylaşırmısın?
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |