![]() |
|
206 Benzin Kokusu ve Aşırı Yakıt Tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
özkan206xs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özkan206xs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2011 Saat 10:51 |
mrblar arkadaşlar arabayı aldığımdan beri benzin konusundan muzdaripim.206 xs 1,6 8 valf aracım 100 km ye düz yolda 15 litre benzin yakıyo ve aracın içine aşırı benzin kokusu veriyo ve performası çok düşük kontak açık kalınca araba boğuluyo sizce enjektörlermi tıkalı yada neden olabilir performans hava filtresi var tekleme gaz yememe gibi bi durumu yok ve her seferinde tek marşla çalışıyo yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyiki bu site var.bu site sayesinde bi arızamı bulmuştum ve çok yararlı bi site olduğunu düşünüyorum.
Düzenleyen Berkay - 27 Ağustos 2011 Saat 14:21 |
|
mantığı salla hissettiğini yaşa ..
|
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecmiş olsun benzin kokusu,aracınızın benzın deposu paslanmıştır veya benzini aldıgınız benzinlikle alakalı bence.araba nasıl boguluyor anlayamadım burayı gaz verıncemı yoksa vermedenmı.
|
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
özkan206xs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özkan206xs
marşa basınca çalışıyo gaz verince benzin bitiyo gibi gaz yemiyo sonra sönüyo.benzin kokusu motor kısmından geliyo kaputu açıp kokluyorum benzin kokuyo.hangi petroldan alırsam alim aynı koku ve dediğim gibi aşırı benzin yakıyo benzin uçuyo galiba |
|
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim dizel arabadada aynı sorun vardı. cok yakıyodu ve koku geliyordu.
meğerse depo üst kapağının contası kaçırıyormuş.bu kapakta arka sağkoltuğun altında olduğu için koku içeri geliyordu. conta değişti,sorun giderildi. |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Benzin pompasına bir bakın derim.Hotumlarda bir sıkıntıda olabilir
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Koku oldugunda arka koltugun oraya bakin. Koku orada yogunlasiyorsa benzin pompasinin oradan kaciriyordur. Arka sag koltuk tarafinda zeminde islaklik var mi kontrol edin. Aracinizin rolantisi nasil? Not: Ben yazana kadar arkadaslar yazmislar bile ![]() Düzenleyen koliva - 27 Ağustos 2011 Saat 11:10 |
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
marşa basınca benzin bitiyor ise deponda delinme ve kacak olabılır benzın bıtıncede arac gaza gecmez veya ısınma gec olur,aşırı benzin ise hava filtresini en son ne zaman degıstırdınız ondan kaynaklanabılır,motor dakı benzın kokusunu cozemedım.bunlar kesın sonuc degıldır kendı basınıza ıslem yapmayın bır ustaya veya servıse goturun aracınızı.
|
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özkan206xs
benzin pompasını filtresini yeni değiştirdim ve şamandra oringini ve kapağını yeni değiştirdim aynı.arka koltuğun ordan gelmiyor benzin kokusu.motor tarafından geliyor ve araban sadece benzinli ve mantar hava filtresi var depo delik diiil benzin yok olmuyo sadece kontak açık kalınca boğuluyo çalışınca tekleme yapıyo.bi çok ustaya götürdüm anlamadı ve bulunduğum yerde servis yok en yakın servis 70 km.benzin kokusundan artık mağımlı gibi oluyorum arabadan inince
![]() |
|
|
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
motor bölümündeki hortumlarınızı ontrol ettirdiniz mi benzinin geçtiği hortumlardan birinde bi delik veya hortum yerinden çıkmış olabilir.aracın boğulmasıda sibop ayarından olabilir.saygılarımla. |
|
![]() |
|
hortumları kontrol edin ;)
|
|
![]() |
|
İncik boruları var motor kısmında bencede ordandır bizim arabaların hastalığı varmış dizellerin hava filtresinin kutusunun köşesi zamanla mazot borusunu yaralıyo hava almasını sağlıyo ordan belkide benzinlidede benzer bir hata vardır
|
|
![]() |
|
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
arkadaşlar benmde 206 /2001 model aracım var araç tüple giderken aynı anda benzin ibresi düşüyor. bilen varmı
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
[QUOTE=koray]arkadaşlar benmde 206 /2001 model aracım var araç tüple giderken aynı anda benzin ibresi düşüyor. bilen varmı [/QUOTE
fransız araçlarının klasik özelliği lpg de gitseniz bile yol bilgisayarı benzinde gider gibi hesap yapıyor ve ibre düşüyor .yarım deponun üstünde benzininiz olduğunda stop edip çalıştırınca eski yerine geliyor bununla ilgili forumda bir kaç çalışma var ayrıca lpg montajı yapanlarda yanlış hatırlamıyorsam psa modül neden bir aparat takarak ibre düşmesini engelliyor.mümkünse depoyu yarım depo tutmak yeterli .belli bir süre sonra alışıyorsunuz.
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
hocam kesinlikle benzin pompasi . bendede aynı sorun oldu aşırı yakıt tüketimi benzin pompasındaki kaçaktan , içeriye koku verme olayıda arka tekli koltuğun hemen altında benzin pompası oradan sızıyor . benzin pompasında kaçak varsa 300-400 tl verip değiştirmenize gerek yok iran yapıştırıcısı diye bişey var sanayide hangi ustaya sorsanız bilir onunla borular hariç kaçak olan yeri yapıştırırsanız hiçbişeyi kalmaz iran yapıştırıcısı plastik gibi oluyor kuruyunca fiyatı 5-10 tl bişey
|
|
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
|
![]() |
|
allppeerr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı allppeerr
teklemenin sebebide benzin pompası basıçlı birşekilde yakıt gönderiyo 1.4 pejolarda 3 bar diye hatırlıyorum eğer kaçak varsa bu basınçta yakıt gitmediğinden olur
|
|
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003
|
|
![]() |
|
Trelof ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Arkadaşlar merhaba ,
Benim aracımda sabah veya gün içi olsun motor soğukken çalıştırdığımda benzin kokusu geliyor içeri acayip derecede. 3 gün önce araca gaz taktırdım . Orda bujileri değiştirdiler renault bujileri taktılar benim eski bujilerde çatlak olduğunu söylediler bundan yapar mı ? Motor ısındıktan sonra benzin kokusu hiç gelmiyor. Sadece ilk çalışmada yapıyor neden yapar ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Merhabalar hocam öncelikle arka koltuğu kaldırıp benzin pompasının olduğu yere bakın kaçak var mı yok mu diye. ikinci neden renault bujisi takıldı anlamadım orijinal bujiler pahalı değil bulamadıkları içinde olduğunu sanmıyorum.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Trelof ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Gaz ayarı yaptıklarında bujilerde sarsıntı vardı ellerinde de renault bujisi varmış takalım aynı şey dediler . Sarsıntıyı kesti ama benzin kokuyor her çalıştırdıkça sonra bir daha koku gelmiyor arka koltuk olayına da akşam bakacağım bir bakalım hocam.
|
|
![]() |
|
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
soğuk havalarda ilk çalışmada biraz benzin kokusu gelmesi normal sayılabilir, soğuk havada yanmamış benizin kokusu gelebiliyor, sürekli gelmiyorsa yada araç park halinde ilk bindiğinizde koku geliyorsa eğer kaçak olabilir.
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
![]() |
|
Hocam ne arabayı park ettikten sonra ne de giderken hiç yok ama sadece ilk bindiğim de çalıştırdığımda geliyor koku sadece sabahları yada akşam iş çıkışı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |