Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Benzin Kokusu ve Aşırı Yakıt Tüketimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17666
Tarih: 24 Haziran 2025 Saat 15:01
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Benzin Kokusu ve Aşırı Yakıt Tüketimi
Mesajı Yazan: özkan206xs
Konu: 206 Benzin Kokusu ve Aşırı Yakıt Tüketimi
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 10:51
mrblar arkadaşlar  arabayı aldığımdan beri benzin konusundan muzdaripim.206 xs 1,6 8 valf aracım 100 km ye düz yolda 15 litre benzin yakıyo ve aracın içine aşırı benzin kokusu veriyo ve performası çok düşük kontak açık kalınca araba boğuluyo sizce enjektörlermi tıkalı yada neden olabilir performans hava filtresi var tekleme gaz yememe gibi bi durumu yok ve her seferinde tek marşla çalışıyo yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyiki bu site var.bu site sayesinde bi arızamı bulmuştum ve çok yararlı bi site olduğunu düşünüyorum.

-------------
mantığı salla hissettiğini yaşa ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 10:57
Gecmiş olsun benzin kokusu,aracınızın benzın deposu paslanmıştır veya benzini aldıgınız benzinlikle alakalı bence.araba nasıl boguluyor anlayamadım burayı gaz verıncemı yoksa vermedenmı.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 11:03

marşa basınca çalışıyo gaz verince benzin bitiyo gibi gaz yemiyo sonra sönüyo.benzin kokusu motor kısmından geliyo kaputu açıp kokluyorum benzin kokuyo.hangi petroldan alırsam alim aynı koku ve dediğim gibi aşırı benzin yakıyo benzin uçuyo galiba

-------------

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 11:05
benim dizel arabadada aynı sorun vardı. cok yakıyodu ve koku geliyordu.
meğerse depo üst kapağının contası kaçırıyormuş.bu kapakta arka sağkoltuğun altında olduğu için koku içeri geliyordu. conta değişti,sorun giderildi.

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 11:07
Benzin pompasına bir bakın derim.Hotumlarda bir sıkıntıda olabilir

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 11:09

Koku oldugunda arka koltugun oraya bakin. Koku orada yogunlasiyorsa benzin pompasinin oradan kaciriyordur. Arka sag koltuk tarafinda zeminde islaklik var mi kontrol edin.

Aracinizin rolantisi nasil?

Not: Ben yazana kadar arkadaslar yazmislar bile Sick

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 11:10
marşa basınca benzin bitiyor ise deponda delinme ve kacak olabılır benzın bıtıncede arac gaza gecmez veya ısınma gec olur,aşırı benzin ise hava filtresini en son ne zaman degıstırdınız ondan kaynaklanabılır,motor dakı benzın kokusunu cozemedım.bunlar kesın sonuc degıldır kendı basınıza ıslem yapmayın bır ustaya veya servıse goturun aracınızı.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 11:19
benzin pompasını filtresini yeni değiştirdim ve şamandra oringini ve kapağını yeni değiştirdim aynı.arka koltuğun ordan gelmiyor benzin kokusu.motor tarafından geliyor  ve araban sadece benzinli ve mantar hava filtresi var depo delik diiil benzin yok olmuyo sadece kontak açık kalınca boğuluyo çalışınca tekleme yapıyo.bi çok ustaya götürdüm anlamadı ve bulunduğum yerde servis yok en yakın servis 70 km.benzin kokusundan artık mağımlı gibi oluyorum arabadan inince  Gülme

-------------

Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 12:40

motor bölümündeki hortumlarınızı ontrol ettirdiniz mi benzinin geçtiği hortumlardan birinde bi delik veya hortum yerinden çıkmış olabilir.aracın boğulmasıda sibop ayarından olabilir.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 14:19
hortumları kontrol edin ;)

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 15:13
İncik boruları var motor kısmında bencede ordandır bizim arabaların hastalığı varmış dizellerin hava filtresinin kutusunun köşesi zamanla mazot borusunu yaralıyo hava almasını sağlıyo ordan belkide benzinlidede benzer bir hata vardır

Mesajı Yazan: koray
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 14:47
arkadaşlar benmde 206 /2001 model aracım var araç tüple giderken aynı anda benzin ibresi düşüyor. bilen varmı 

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 14:56
[QUOTE=koray]arkadaşlar benmde 206 /2001 model aracım var araç tüple giderken aynı anda benzin ibresi düşüyor. bilen varmı [/QUOTE

fransız  araçlarının klasik özelliği   lpg de gitseniz bile  yol bilgisayarı benzinde gider gibi hesap yapıyor ve ibre düşüyor .yarım deponun üstünde benzininiz olduğunda stop edip çalıştırınca eski yerine geliyor
bununla ilgili forumda bir kaç çalışma var  ayrıca lpg montajı yapanlarda yanlış hatırlamıyorsam psa modül neden bir aparat takarak ibre düşmesini engelliyor.mümkünse depoyu  yarım depo  tutmak yeterli .belli bir süre sonra alışıyorsunuz.

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: allppeerr
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 15:09
hocam kesinlikle benzin pompasi . bendede aynı sorun oldu aşırı yakıt tüketimi benzin pompasındaki kaçaktan , içeriye koku verme olayıda arka tekli koltuğun hemen altında benzin pompası oradan sızıyor . benzin pompasında kaçak varsa 300-400 tl verip değiştirmenize gerek yok iran yapıştırıcısı diye bişey var sanayide hangi ustaya sorsanız bilir onunla borular hariç kaçak olan yeri yapıştırırsanız hiçbişeyi kalmaz iran yapıştırıcısı plastik gibi oluyor kuruyunca fiyatı 5-10 tl bişey

-------------
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003

Mesajı Yazan: allppeerr
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 15:11
teklemenin sebebide benzin pompası basıçlı birşekilde yakıt gönderiyo 1.4 pejolarda 3 bar diye hatırlıyorum eğer kaçak varsa bu basınçta yakıt gitmediğinden olur

-------------
arabadan anlamak yazı yazmaya benzemez... KoNtRoLsÜz GüÇ GüÇ DeĞiLdİr ...aLpEr... 28 AS 206 1.4 x line 2003

Mesajı Yazan: Trelof
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2018 Saat 15:00
Arkadaşlar merhaba , 
Benim aracımda sabah veya gün içi olsun motor soğukken çalıştırdığımda benzin kokusu geliyor içeri acayip derecede. 3 gün önce araca gaz taktırdım . Orda bujileri değiştirdiler renault bujileri taktılar benim eski bujilerde çatlak olduğunu söylediler bundan yapar mı ? Motor ısındıktan sonra benzin kokusu hiç gelmiyor. Sadece ilk çalışmada yapıyor neden yapar ? 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2018 Saat 16:26
Orjinalini yazan: Trelof Trelof Yazdı:

Arkadaşlar merhaba , 
Benim aracımda sabah veya gün içi olsun motor soğukken çalıştırdığımda benzin kokusu geliyor içeri acayip derecede. 3 gün önce araca gaz taktırdım . Orda bujileri değiştirdiler renault bujileri taktılar benim eski bujilerde çatlak olduğunu söylediler bundan yapar mı ? Motor ısındıktan sonra benzin kokusu hiç gelmiyor. Sadece ilk çalışmada yapıyor neden yapar ? 

Merhabalar hocam öncelikle arka koltuğu kaldırıp benzin pompasının olduğu yere bakın kaçak var mı yok mu diye. ikinci neden renault bujisi takıldı anlamadım orijinal bujiler pahalı değil bulamadıkları içinde olduğunu sanmıyorum. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2018 Saat 16:29
Gaz ayarı yaptıklarında bujilerde sarsıntı vardı ellerinde de renault bujisi varmış takalım aynı şey dediler . Sarsıntıyı kesti ama benzin kokuyor her çalıştırdıkça sonra bir daha koku gelmiyor arka koltuk olayına da akşam bakacağım bir bakalım hocam. 

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2018 Saat 22:11
soğuk havalarda ilk çalışmada biraz benzin kokusu gelmesi normal sayılabilir, soğuk havada yanmamış benizin kokusu gelebiliyor, sürekli gelmiyorsa yada araç park halinde ilk bindiğinizde koku geliyorsa eğer kaçak olabilir. 

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2018 Saat 22:13
Hocam ne arabayı park ettikten sonra ne de giderken hiç yok ama sadece ilk bindiğim de çalıştırdığımda geliyor koku sadece sabahları yada akşam iş çıkışı

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2018 Saat 14:45
egzozdan çiğ benzin kokusu gelmesi tamamda motordan gelmesi durumu sıkıntılı muhtemelen kaçak var bir yerde dikkat edin aracınızı yakmayın uçucu olduğundan kaçak küçükse zorda bulunur.

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2018 Saat 14:49
Hocam herhangi bir motorcuya mı götürmeliyim peki bulabilmek için nereye götürsem bakarlar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net