![]() |
|
106 Quiksilver Motor Sesi Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 11:09 |
|
Arkadaşlar Merhaba Geçenlerde Bir Arkadaşla Oturuyorken ( Kendisi Motor Ustası ) . Benim Araca Şöyle Bir Göz Attı . Aracı Çalıştırdı Gazladı Durdugu Yerde Filan Sonra Dedi Ki Bu Araç Dizel Gibi Gır gır gır Dıye Calışıyor Sibop Ayarı Yapılması Gerek Hem Yakıttanda Tasarruf Edersın DEdı ..
Gerçekten Böyle Birsey Var mı Gır gır Etmesının Sebebi Sibopların ayarsız Olusundan mı ??
Yakıtta Gerçekten Düşme Olur mu ??
Araçta Performans Artması Yada Azalması Olur mu ?? Düzenleyen brutal - 24 Ağustos 2011 Saat 11:10 |
||
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dostum bu sibop ayarları hakkında benımde pek bir bilgim yok,bende bilgisi olanlar varsa merakla beklıyorum.
|
||
![]() |
||
|
8 supaplı motorlarda duzenlı olarak supap ayarı yapılır... Ustanın soylemıs oldugu dogru olabılır. Supap ayarı zamanla bozulur. Cekıs duser ve yakıt artar. Cunku motor verımı zamanla dusmus olur. Supap ayarı yapılırsa daha guzel calısır... |
||
![]() |
||
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
|
Çekişten Düşme vs Benzin Artması Gibi Sorunlarım Olmadı Ama Gerçekten de Dizel Gibi Çalışıyorum :D Motorun Bildiğim Kadarıyla soguk Olması Gerekıyormus Pekı Ne Kadar Surer Bu Islem ..
|
||
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
||
![]() |
||
|
|
||
106 Xr 1.4 5K
||
![]() |
||
|
Bu konular hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var,bende de mesela aracın tepkisinde problem olduğunu düşünüyorum,buna baktırmam lazım,gerçi Mustafa aracı incelediğinde büyük bir sıkıntı olmadığını söylemişti fakat baktırmakta yararlı olur.Tek varlığım o şuanda
![]() |
||
![]() |
||
|
Supap ayarı bozuldukca motor gucten duser yakıt artar. Cunku gereklı supap acıklıkları saglanamadıkca azar azar bır kayıp olur. Belkı supap ayarı yapılınca cok azda olsa bır fark belkı dıyorum bak hıssedebılırsın...
Cunku supap zamanları bozuldukca motorun verım kaybetmemesı mumkun degıl... Makıne bu. Bır yerın ayarı bozuldu mu verım kaybı yasanır kı supap motorun canı demektır...
Evet motor sogukken yapılır. Motorun soguması bıraz zaman alır. Yoksa supap ayarı en kaba yarım saatlık ıs...
|
||
![]() |
||
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
|
mrblar krank milinden olabilir bide segmanlarınıza baktırın diyebilirim.saygılarımla.
|
||
![]() |
||
|
Cecoli Bilgiler İçin Teşekkür eDErim En Kısa Zamanda Baktıracağım ..
|
||
106 Xr 1.4 5K
||
![]() |
||
sifremi unuttum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sifremi unuttum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
subaplardan sikir-sikir ses geliyorsa ( 1 veya daha fazla subaplardan) ayari motor sogukken yapilir.
ölçüleri; emme 0,20 egzos 0,40 , ayardan sonra subap üst kapagi contasini mutlaka degistirin. |
||
![]() |
||
|
Sıbop ayarı yapıldı sesı bırazda olsa kestık bujılerı degıstırdım ve bu ses oldukca dustu ust kapak taslaması ve conta degıstıgınde tamamen keser sanıyorum .. |
||
106 Xr 1.4 5K
||
![]() |
||
911 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2011 Konum: İst - Güngören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
|
Aracında Lpg Varmı Varsa Lpg Calısırken Ses Yapıyor.... bide Gır Gır Se FarkLı Şak Şak Sesde FarkLı Sende Hangisi Oluyor. SaygıLar..
|
||
![]() |
||
|
Oncelıkle forum kuralları geregı yenı konu acarak kendınızı tanıtmanız gerekmektedır...
![]() |
||
![]() |
||
|
merhaba öncelikle aracın 8 valf olduğu için sibop ayarı manuel yapılıyor arkadaşının dediği doğrudur sübap ayarından sonra motor sesi azalır ve yakıtta da ciddi bir düşüş olur yaptırmanı tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
üst kapak taslamanin ve conta degismesinin sesle alakasi yok. LPG ile calisirken biraz ses yapar.
Motor yagini + filtre degistirdikten sonra "Liqui Moly 3721 Cera Tec" ilave edin ses kalmaz |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |