Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 Quiksilver Motor Sesi Problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17545
Tarih: 03 Kasım 2025 Saat 03:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 Quiksilver Motor Sesi Problemi
Mesajı Yazan: brutal
Konu: 106 Quiksilver Motor Sesi Problemi
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 11:09
Arkadaşlar Merhaba Geçenlerde Bir Arkadaşla Oturuyorken ( Kendisi Motor Ustası ) . Benim Araca Şöyle Bir Göz Attı . Aracı Çalıştırdı Gazladı Durdugu Yerde Filan Sonra Dedi Ki Bu Araç Dizel Gibi Gır gır gır Dıye Calışıyor Sibop Ayarı Yapılması Gerek Hem Yakıttanda Tasarruf Edersın DEdı ..

Gerçekten Böyle Birsey Var mı Gır gır Etmesının Sebebi Sibopların ayarsız Olusundan mı ??

Yakıtta Gerçekten Düşme Olur mu ??

Araçta Performans Artması Yada Azalması Olur mu ??

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 12:17
Dostum bu sibop ayarları hakkında benımde pek bir bilgim yok,bende bilgisi olanlar varsa merakla beklıyorum.

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 12:18

8 supaplı motorlarda duzenlı olarak supap ayarı yapılır... Ustanın soylemıs oldugu dogru olabılır. Supap ayarı zamanla bozulur. Cekıs duser ve yakıt artar. Cunku motor verımı zamanla dusmus olur. Supap ayarı yapılırsa daha guzel calısır...

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 12:22
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

8 supaplı motorlarda duzenlı olarak supap ayarı yapılır... Ustanın soylemıs oldugu dogru olabılır. Supap ayarı zamanla bozulur. Cekıs duser ve yakıt artar. Cunku motor verımı zamanla dusmus olur. Supap ayarı yapılırsa daha guzel calısır...

Çekişten Düşme vs Benzin Artması Gibi Sorunlarım Olmadı Ama Gerçekten de Dizel Gibi Çalışıyorum :D Motorun Bildiğim Kadarıyla soguk Olması Gerekıyormus Pekı Ne Kadar Surer Bu Islem ..

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 12:23
Orjinalini yazan: HeRo1727 HeRo1727 Yazdı:

Dostum bu sibop ayarları hakkında benımde pek bir bilgim yok,bende bilgisi olanlar varsa merakla beklıyorum.
taşkın sen de problem yoktu dostum ben o gun baktım .. :) maşallah ..

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 12:28
Bu konular hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var,bende de mesela aracın tepkisinde problem olduğunu düşünüyorum,buna baktırmam lazım,gerçi Mustafa aracı incelediğinde büyük bir sıkıntı olmadığını söylemişti fakat baktırmakta yararlı olur.Tek varlığım o şuanda Heart

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 12:45
Orjinalini yazan: brutal brutal Yazdı:

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Çekişten Düşme vs Benzin Artması Gibi Sorunlarım Olmadı Ama Gerçekten de Dizel Gibi Çalışıyorum :D Motorun Bildiğim Kadarıyla soguk Olması Gerekıyormus Pekı Ne Kadar Surer Bu Islem ..

Supap ayarı bozuldukca motor gucten duser yakıt artar. Cunku gereklı supap acıklıkları saglanamadıkca azar azar bır kayıp olur. Belkı supap ayarı yapılınca cok azda olsa bır fark belkı dıyorum bak hıssedebılırsın...

Cunku supap zamanları bozuldukca motorun verım kaybetmemesı mumkun degıl... Makıne bu. Bır yerın ayarı bozuldu mu verım kaybı yasanır kı supap motorun canı demektır...

Evet motor sogukken yapılır. Motorun soguması bıraz zaman alır. Yoksa supap ayarı en kaba yarım saatlık ıs...

Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 13:10
mrblar krank milinden olabilir bide segmanlarınıza baktırın diyebilirim.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 13:24
Cecoli Bilgiler İçin Teşekkür eDErim En Kısa Zamanda Baktıracağım ..

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Mesajı Yazan: sifremi unuttum
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 03:54
subaplardan sikir-sikir ses geliyorsa ( 1 veya daha fazla subaplardan) ayari motor sogukken yapilir.
ölçüleri; emme 0,20 egzos 0,40 , ayardan sonra subap üst kapagi contasini mutlaka degistirin.

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 09:03

Sıbop ayarı yapıldı sesı bırazda olsa kestık bujılerı degıstırdım ve bu ses oldukca dustu ust kapak taslaması ve conta degıstıgınde tamamen keser sanıyorum ..

-------------
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse

Mesajı Yazan: 911
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 09:18
Aracında Lpg Varmı Varsa Lpg Calısırken Ses Yapıyor.... bide Gır Gır Se FarkLı Şak Şak Sesde FarkLı Sende Hangisi Oluyor. SaygıLar..

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 10:54
Orjinalini yazan: 911 911 Yazdı:

Aracında Lpg Varmı Varsa Lpg Calısırken Ses Yapıyor.... bide Gır Gır Se FarkLı Şak Şak Sesde FarkLı Sende Hangisi Oluyor. SaygıLar..

Oncelıkle forum kuralları geregı yenı konu acarak kendınızı tanıtmanız gerekmektedır... Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 11:28
merhaba öncelikle aracın 8 valf olduğu için sibop ayarı manuel yapılıyor arkadaşının dediği doğrudur sübap ayarından sonra motor sesi azalır ve yakıtta da ciddi bir düşüş olur yaptırmanı tavsiye ederim.

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 19:25
üst kapak taslamanin ve conta degismesinin sesle alakasi yok. LPG ile calisirken biraz ses yapar.

http://www.amazon.de/Liqui-Moly-3721-Cera-Tec/dp/B001CZODH8/ref=cm_cr_pr_product_top" rel="nofollow - Motor yagini + filtre degistirdikten sonra "Liqui Moly 3721 Cera Tec" ilave edin ses kalmaz

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net