![]() |
|
abs lambası acil |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 23:40 |
|||
arkadaslar bıraz once arabamla gezmeye gıttım.gelirken abs ısıgı yandı balatalarım yenı hıdrolık var.neden olabilir yardım...
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Abs kablolarında soketlerınde bır problem olabılır. Denedın mı o durumda abs calısıyormuydu? Tahmınım calısmaz halde olması lazım. Frene basarsan arac kayar...
|
||||
![]() |
||||
|||
aynen soketlerde olabılır
|
||||
![]() |
||||
|||
abi frenlerım calısıyor :)) motordakı abs beynın soketını asbır sey oynattım cıkarıp takmadım tekrar calıstırıdm gene yanıyor :(((
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
frenlerin çalışır zaten, önemli olan absnin çalışıp çalışmadığı
tozlu mıcırlı yani lastiğin kolay kayacağı bir zeminde çok hız yapmadan yavaş bir şekilde giderken sert fren yap. abs çalışıyorsa frene bastığında lastikler kızaklamaz eğer kızaklarsa abs çalışmıyor demektir.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
|||
kutup basını sok tak belkı duzelır belkı anlık yakmıs olabılır lambayı |
||||
![]() |
||||
|||
tamam sımdı cıkıyorum asfalt uzerınde 40 km hızla fren yapsam yeter mı zaten abs oldugunu pedala vurmasından anlarım :)))
|
||||
![]() |
||||
|||
ıstersenız kutup basını bı deneyın derım belkı cıkmanıza gerek kalmıcak
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
asvaltta kaymayabilir doğal olarak abs açmaz pedalada vurmaz. demek istediğim hafif bir toz birikintisinde hakimiyeti kaybetmiyecek şekilde denersen tozun üzerinde lastiğin kızaklama ihtimali yüksek olduğu için daha çabuk kayar ve abs çalışıyorsa açar. asvaltta biraz daha zor tozlu mıcırlı yola göre.
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
|||
metınım faketmıyor anı basıldında kut kut vuruyo bızımkıler
|
||||
![]() |
||||
|||
lastiklerin eskidir küt küt vurmaz. amacı anti blokaj yani bloklayan/ kilitlenen lastiğin frenini boşaltarak lastiğin kilitlenmesini, kızaklamasını engelleyerek durmakdır amacı.
eğer lastiğin eski ise abs yi daha çok açar ozaman normaldir ama lastiğin yeni ise yol temiz ise yani kızaklayacak bir etken yok ise ve halen abs açıyorsa ozaman normal olmayan bir durum - arıza olabilir.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
simdi denedim olmadı calısmıyor abs hala lastıklerım eskı asfaltada kumdada denedım gırmıyor devreye ve hala yanıyor ısık abs beyın soketını soktum taktım olmadı:((( kutup basını sokemedım anahtar yoktu yanımda :(((
|
||||
![]() |
||||
|||
Metınım en kral lastıkle frenı dıbe basarsan her turlu zemınde abs calısır. Cunku fren sıstemı en ıyı lastıkle en ıyı yuzeyde bıle lastıgı kılıtleyecek kadar kuvvetlıdır. lastık kılıtlendıgı anda da abs calısır... Ne lastık olursa olsun farketmez. Sadece abs nın devreye gırmesının zamanı degısır. Dırekt olarak durma ıslevının mesafesı degısır... Kotu lastık daha cabuk kayacagından daha cabuk abs devreye gırer. Iyı lastık daha ıyı tutunur daha gec abs calısır mevzu bundan ıbaret...Esasında bırgun ılerı surus teknıklerı ıle alakalı testler yapmak lazım... Aklımda cok guzel bır fıkır var
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Dedıgım gıbı ıste frene bastın mı lastıkler kızaklar. Cunku suanda abs devre dısı
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
peki neden boyle bir sey olmus olabilir ki normal suruyordum kaymadım anı fren yapmadım sadece normal gittim geldım :)))
|
||||
![]() |
||||
|||
Bak guzel kardesım. Abs nasıl calısır anlatayım...
Abs sıstemının 4 tekerlektede sensoru bulunur. Bu sensor devamlı olarak tekerlegın donus hızını okur. Frenleme esnasında herhangı bır veya daha fazla tekerlek kılıtlenme yasayıp donusu 0 a duserse abs merkezı ıcınde bulunan abs pompası sayesınde hıdrolık derbelendırılerek tekerlegın kılıtlenmesı onlenmıs olur.
Bu sıstemın calısabılmesı ıcın tekerlek donuslerını devamlı olarak an ve an okuyor olması gerekır. Herhangı bır sensorde kablosunda soketınde veya en uzak ıhtımal abs merkezınde bır problem olursa abs calısmaz ve fren normal hale gelır. Yanı abs olmayan aracın durumuna doner. Frene cok bastın mı kılıtlenır vee cıyaaaaaaak dıye kayarsın...
Anlastık mı?????????
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
tamam o zaman yarın servıs yolu gorundu desene abi:))) benım 206xs de ksın aksamları kayıyordum karda keyfe o zman yanıyordu mesela gıdıp servıste sıldırıyorum gecıyordu:)))ins bu da oyle olur sılınınce gecer :)))
|
||||
![]() |
||||
|||
Arac bılg a baglanacak orası dogruda daha once yasamıs oldugun durumdakı gıbı frene basınca abs ısıgı yanmazkı yaa
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
abicim zaten yavaş hızda dip fren yaparsa zaten kitleyene kadar durur, yüksek hızda da tehlikeli olur. en güzeli yavaş hızda tozlu bi zeminde (:
|
||||
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |