Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 307 Gazı 1-2 sn Almıyor, Sonra Birden Öne
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Peugeot 307 Gazı 1-2 sn Almıyor, Sonra Birden Öne

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep taylan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Peugeot 307 Gazı 1-2 sn Almıyor, Sonra Birden Öne
    Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 07:08
Arkadaşlar, 2005 model bir 307'm var. Özellikle kırmızı ışıkta vs. durduğumda, ya da köşeden dönmek için yavaşladığımda tekrar kalkış yaparken 1-2 sn. gazı almıyor, sonra birden küt diye arabayı ileri atarak yola devam ediyor. Ben durumun LPG den olduğunu düşündüm, LPG'ciye götürdüm. Biraz ilgisiz davrandı. Olayın LPG den değil, şanzımandan kaynaklandığını söyledi. Bana geçiştirdi gibi geldi. 

Bu durum nadir oluyor, ama zaman zaman oluyor. Özellikle araç çok dolu olduğu zaman(yolcu, bagaj vs. ile..) bu problem ortaya çıkıyor. Araç boşken de oluyor, ama çok nadir. Dikkatimi çeken araç ne kadar çok doluysa bu problemin o kadar sık yaşandığı. Yani aracın ağırlığı ile bir ilişkisi olan bir durum olduğunu düşünüyorum. Benzer bir problemi yaşayan, ya da sorunun çözümüne dair fikri olan var mı? 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 07:15
Aramıza hoşgeldiniz Zeynep Hanım,

Öncelikle aşağıda vermiş olduğum bilgilere göre kendinizi tanıtmanızı rica edeceğim. Bu sayede sizi ve aracınızı daha iyi tanıma şansımız olacaktır.

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 07:17
Sorununuza gelecek olursak. Bu sorunu araç Benzinde giderken yapıyormu bunu denedinizmi hiç.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 09:47
Normal sanırım o durum benimki dizel bendede yapıyo birden yüklenince birden atlıyo sonra arkadaşın meganındada var hatta sanırım toparlıyo önce kendini elektronk gaz sistemiyle alakalı olabilir
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 14:03
Siteyi internette dolanırken buldum. İstanbul'da yaşıyorum, galatasaray'lıyım. aracım 2005 model XR.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 14:06
Aramıza hoşgeldiniz Zeynep Hanım, üyelerimiz tanıyalım bölümünden Öncelikle aşağıda vermiş olduğum bilgilere göre kendinizi tanıtmanızı rica edeceğim. Bu sayede sizi ve aracınızı daha iyi tanıma şansımız olacaktır.

Düzenleyen AlbaYDemircaN - 12 Ağustos 2011 Saat 13:02
Yukarı Dön
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 16:05
otomatık vites galiba aracınız şanzumanda olabılır problemınız
Yukarı Dön
onlyyou42 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlyyou42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 Saat 16:43
Zeynep hanım,Bu sıkıntının ne benzinle nede lpg ile uzaktan yakından alakası yok.şanzıman kutusuile alakalı aynı sıkıntı bende de var.yaklaşık 10 usta gezdim.1yetkili 2 özel servis.toplam 13 :)kısa vadeli çözümler için valf(selenoid) ve yağ değişimi veya garantili şanzımanın komple revizyonu ilk söylediğim.900-1000 ikinci söylediğim 2000-2500 tl Benim şahsi kanaatim,komple revizyon iki gün sonra başka bir arıza verdiğinde yine o şanzıman elden geçecek  maddi olarak ikinci ke sıkılacaksınız .
Birkere yapılsın 100 bin km başınız ağrımasın .Tabiki deneyimli arkadaşların fikirleri daha da önemli .
Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
Yukarı Dön
exssen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı exssen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 09:24
Aynı sorun benim aracımda LPG de oluyor, benzinde yok. Sanırım LPG ile alakalı. Eğer tiptroniğin manuel kısmında kalkış yaparken aynı sorunu yapıyorsa LPG dendir.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 11:23
Orjinalini yazan: exssen exssen Yazdı:

Aynı sorun benim aracımda LPG de oluyor, benzinde yok. Sanırım LPG ile alakalı. Eğer tiptroniğin manuel kısmında kalkış yaparken aynı sorunu yapıyorsa LPG dendir.

ben de önce lpg den şüphelenmiştim, çünkü lpg taktıktan sonra oldu bu durum. fakat sorun benzine geçtikten sonra, hatta lpg yi geçici olarak söktükten sonra da oldu..
Yukarı Dön
ismail özdemir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Mart - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismail özdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 16:39

bendede var  aynı sıkıntı bendede lgp den sonra oldu ama bencede şanzımanla ilgili bir sorun ama sıkıntı yaratacak cinsten değil bu aracın bi yeri ile oynandığı zaman kesin başka yerinde bir arıza çıktığı için götürmedim hiç bir yere arac 1,5yıldır bende 130000 de şanzımanda başka sıkıntı olursa diye yağı değiştirmeye bile gitmiyorum  Kahkaha

307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 16:43
bujileri değiştireli kaç km oldu. 
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 20:53
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

bujileri değiştireli kaç km oldu. 
benim bujileri yenileyeli 2-3.000 km oldu.
Yukarı Dön
tazmaniac Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 21:04
arada lpgyi söktürdüğünüzden bahsetmişsiniz anlaşılan bayağı uğraşılmış zaten araçla.yalnız vites kutusu manuel mi otomatik mi onu yazar mısınız önce?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 Saat 23:31
bana kalırsada sansımandan gozukuyor ama bunu en rahat ısını cok ıyı yapan bı ustaya gosermenızı tavsıye ederım 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 Saat 08:15
Orjinalini yazan: tazmaniac tazmaniac Yazdı:

arada lpgyi söktürdüğünüzden bahsetmişsiniz anlaşılan bayağı uğraşılmış zaten araçla.yalnız vites kutusu manuel mi otomatik mi onu yazar mısınız önce?

sadece motorun üzerindeki bağlantısı çıkarıldı o kadar. pek uğraşılmadı yani. araç otomatik vites.
Yukarı Dön
ismail özdemir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Mart - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ismail özdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 Saat 09:14
sıkıntı şanzıman ben diyorum bu araçlara lpg e yaramıyor
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zeynep taylan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 Saat 02:31
Orjinalini yazan: ismail özdemir ismail özdemir Yazdı:

sıkıntı şanzıman ben diyorum bu araçlara lpg e yaramıyor

lpg direkt olarak şanzımana nasıl bir zarar verebilir?
Yukarı Dön
34sea45 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 34sea45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 Saat 02:37
lpg bölümünü bilemicem ama otomatik arabalarda gaza geç tepki çok sık olan bişey yani sürdügüm civic focus cmax de böyleydi 
Yukarı Dön
tazmaniac Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 Saat 17:50
Orjinalini yazan: 34sea45 34sea45 Yazdı:

lpg bölümünü bilemicem ama otomatik arabalarda gaza geç tepki çok sık olan bişey yani sürdügüm civic focus cmax de böyleydi 

arkadaş tespiti yapmış zaten..benim de arkadaşlarımın sürdüğüm tüm otomatik arabalar böyle idi yani otomaitk vitesçileri de alındırmak istemem ama nasıl desemGülme otomatik viteste fabrikasyon dişli oranlarıyla oynamadıktan sonra kalkışta da ara hızlanmalarda da debriyajdan ayarlayamadığınız için araca istediğiniz gibi hükmedemezsiniz bu benim fikrim.yalnız lpg montajından sonra benzin performansında da baris bir düşüş varsa en mantıklısı aynı araçtan yakınınızda varsa sürerek kıyaslama yapmak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 87 0 Onlinewolf
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 1034 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 540 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 358 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 979 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 6343 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 10 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 2176 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1191 0 GRKN35
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 7516 4 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 1210 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 1389 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 3779 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 5989 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 506 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 1550 0 Ayan
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 5050 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40705 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 902 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 20408 8 brs3393brs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Onlinewolf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English