Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 106 Quicksilver Buji Seçimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

106 Quicksilver Buji Seçimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 106 Quicksilver Buji Seçimi
    Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:50
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Ayarlarız bırseyler ya sorun olmaz :))

O ıs bılmeyen elemana gıdıp verdıgım kodu getırtmesını ıstersenız bunu becerebılır belkı bır ıhtımal  Sırıtma
pek sanmıyorum hiç bişi bilmese bile 206 ile 106 nın motorları aynı benim bildiğim mehmet ile benim motor aynı 206 için lpg bujisi dese bile var demesi gerekir diye düşünüyorum benç...

Evet ufak tefek farklılıklar olabılırsede genelı aynı Gülme
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:28

O ıs bılmeyen elemana gıdıp verdıgım kodu getırtmesını ıstersenız bunu becerebılır belkı bır ıhtımal  Sırıtma
pek sanmıyorum hiç bişi bilmese bile 206 ile 106 nın motorları aynı benim bildiğim mehmet ile benim motor aynı 206 için lpg bujisi dese bile var demesi gerekir diye düşünüyorum benç...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:26

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:22

mehmetin mesai bitti çıktı şimdi konuyu tam bilmiyorum fakat eskişehirdeki bosch servisin numarasını verdim kendisine aramış adam 15dk sonra size dönerim demiş. dediği gibi 15 dk sonra geri dönmüş artık mehmet tam olarak nasıl bir buji tarif etti istedi bilmiyorum ama adamın dediği bosch 206 için böyle bir buji üretmedi demiş :))

Mehmet bana benım daha once konu acıpta sızlere tanıttıgım lpg bujısınden bahsettı. Cunku bende ona "aracında lpg varmı" dıye sormustum. Var deyınce devam ettık konuya...

O bosch bayısı bos bos otursun bayısı oldugu fırmanın ne urettıgınden haberı olmasın. Ne bıcım ıstır yaa Embarrassed

Var kardesım var. Yok dıyenlerı bana gonder ogreteyım onlara lpg bujısını Sırıtma
o zaman yapacak tek bişi var o bayinin önünden bile geçmeyeceğiz. şanssız bir iştir ki eleman eskişehirdeki tek bosch bayisi :((
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:21

mehmetin mesai bitti çıktı şimdi konuyu tam bilmiyorum fakat eskişehirdeki bosch servisin numarasını verdim kendisine aramış adam 15dk sonra size dönerim demiş. dediği gibi 15 dk sonra geri dönmüş artık mehmet tam olarak nasıl bir buji tarif etti istedi bilmiyorum ama adamın dediği bosch 206 için böyle bir buji üretmedi demiş :))

Mehmet bana benım daha once konu acıpta sızlere tanıttıgım lpg bujısınden bahsettı. Cunku bende ona "aracında lpg varmı" dıye sormustum. Var deyınce devam ettık konuya...

O bosch bayısı bos bos otursun bayısı oldugu fırmanın ne urettıgınden haberı olmasın. Ne bıcım ıstır yaa Embarrassed

Var kardesım var. Yok dıyenlerı bana gonder ogreteyım onlara lpg bujısını Sırıtma

Ayrıca ben bu bujıyı forumumuzla tanıstırdıktan sonra kac kısı aynı bujılerden aldılar kullanıyorlar...

Düzenleyen CeCoLi - 28 Temmuz 2011 Saat 16:22
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:20

Tamam ben sımdı baktım. Lpg ıcın olan model benım motorun kı ıle aynı ıste. Bugun Mehmet e de telefonda soylemıstım benımkıyle aynı olması lazım dıye dogru hatırlamısım.

Kodu = FR6 KI 332 S
Numarası  = 0 242 240 653

Suanda benım aracımda da aynısı takılı...  1000 km dır kullanıyorum
benm yanımdayken konuşmuştunuz benim tahmin 2 seçenek var mehmet buji tarifinde bir yanlış anlatım yapmış olabilir 2 nci olarak bosch servisteki eleman elindeki mallardan anlamıyor :)))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:17

Tamam ben sımdı baktım. Lpg ıcın olan model benım motorun kı ıle aynı ıste. Bugun Mehmet e de telefonda soylemıstım benımkıyle aynı olması lazım dıye dogru hatırlamısım.

Kodu = FR6 KI 332 S
Numarası  = 0 242 240 653

Suanda benım aracımda da aynısı takılı...  1000 km dır kullanıyorum
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:13
Yukarı Dön
sahin-peugeot Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sahin-peugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:10

parça numarası 5960 ile başlayan

Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:08

Orjinalini yazan: sahin-peugeot sahin-peugeot Yazdı:

Bursa buluşmasına üzülerek gelemiyeceğim

sağlık olsun bu bahsi geçen orjinal seri numaraları vs kutusunda vardı bujilerin. ayrıca bujileri değiştiren ustam da bunlar orjinal buji demişti. ayrıca mehmet1965 206 sına buji almak için bocsh servisi aradı ve servisin dediğinizi paylaşıyorum. Dediklerine göre BOSCH 206 için iridyum buji üretmemiş :))))))))))

Bır dakıka... Mehmet telefonda bana Platınıum - İridyum Lpg bujısınden bahsetmıstı... Sade ırıdyum bujı benzın ıcındır.

Mehmet ın arabanın motoru neydı ?
1,4 benzin+lpg 2000 model prenses diye biliyorum.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:06

sağlık olsun bu bahsi geçen orjinal seri numaraları vs kutusunda vardı bujilerin. ayrıca bujileri değiştiren ustam da bunlar orjinal buji demişti. ayrıca mehmet1965 206 sına buji almak için bocsh servisi aradı ve servisin dediğinizi paylaşıyorum. Dediklerine göre BOSCH 206 için iridyum buji üretmemiş :))))))))))

Bır dakıka... Mehmet telefonda bana Platınıum - İridyum Lpg bujısınden bahsetmıstı... Sade ırıdyum bujı benzın ıcındır.

Mehmet ın arabanın motoru neydı ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 16:04

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sahin-peugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 15:54

İstanbul/Ümraniye
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sahin-peugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 15:52
Göz Kırpma

Murat abıcım cok dogru ve yerınde bır davranıs...

İstanbul/Ümraniye
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 15:15
Bujilerin kutuları ve üzerinden çıkan bujileri araca koydum bursa buluşmasına getireceğim bakarsınız ;)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 14:43
Murat abıcım cok dogru ve yerınde bır davranıs...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sahin-peugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 14:22
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Bu 106 ların orjinal bujileri Bosch marka mıdır? Eskişehir'de malzemeciler elinde hangi marka varsa onu orjinalmiş gibi göstermeyi çok seviyor? Benim şu an üzerinde Bosch marka buji var orjinal diye satmışlardı. Acaba orjinal markası nedir?

Murat abi her zaman der ki; orjinalinin icinden Bosch marka buji bile ciksa, bu Bosch marka buji aldigin zaman orjinal olacagi anlamina gelmez. Yani orjinal = Bosch ama Bosch ≠ Orjinal. O yuzden orjinal parca denildiginde icinden hangi marka ciktigina bakmaksizin kutusunun uzerinde peugeot amblemi ve parca kodu olan urun demektir.

Alkış
Aynen öyle dostum çok güzel bir açıklama :) ,Bosch kutusundaki Bosch ile Peugeot kutusu içindeki Bosch arasındaki kalite farkı tartışılmaz,Bosch un Peugeot için ürettiği bujinin kalitesi daha farklıdır,sadece Bosch için yada buji için değil bütün ürünler için aynısı geçerlidir,
Bosch kutusunda olanı orjinal diye satıyorlar ama Ben müşterinin tercihine bırakıyorum bu yan sanayi bu orjinal diyorum ikiside bosch olmasına rağmen bosch kutusunda olanı orjinal diye satmam fiyarlarıda farklı zaten
saygılar

Düzenleyen koliva - 28 Temmuz 2011 Saat 15:52

İstanbul/Ümraniye
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 10:35
Dün 50 tl ye orjinal 106 quicksilver aldım üzerinde bosch super yazıyor. çekiş çok düzeldi 1 buji de porselen çatlaması varmış.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 Saat 13:58

Cevaplar için teşekkürler.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 Saat 13:54
Bencede bosch takıp devam edeceksın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7462 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 496 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 626 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 381 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5188 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 699 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 272 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2313 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5674 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4913 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2093 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2237 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37448 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English