Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 Quicksilver Buji Seçimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16661
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 12:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 Quicksilver Buji Seçimi
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 106 Quicksilver Buji Seçimi
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:28
Arkadaşlar merhaba 2000 model benzinli 106 Quicksilver aracımın bujilerini tekrardan değiştirmem gerekmektedir. Aracı aldığımda çift tırnak buji vardı ve bakım esnasında orjinali tek tırnak olduğu için tek tırnak bujilerle değiştirmiştim ve yakıtı az da olsa düşürmüştü. Şimdi teknik sebeplerden tekrar buji değiştirmem gerekmektedir. Aracımda LPG yoktur hangi marka buji önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:33

Orjinal olani en iyi sonucu verecektir.

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:44
Evet orjinalden şaşma

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:46
Bu 106 ların orjinal bujileri Bosch marka mıdır? Eskişehir'de malzemeciler elinde hangi marka varsa onu orjinalmiş gibi göstermeyi çok seviyor? Benim şu an üzerinde Bosch marka buji var orjinal diye satmışlardı. Acaba orjinal markası nedir?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:51
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

Bu 106 ların orjinal bujileri Bosch marka mıdır? Eskişehir'de malzemeciler elinde hangi marka varsa onu orjinalmiş gibi göstermeyi çok seviyor? Benim şu an üzerinde Bosch marka buji var orjinal diye satmışlardı. Acaba orjinal markası nedir?

Murat abi her zaman der ki; orjinalinin icinden Bosch marka buji bile ciksa, bu Bosch marka buji aldigin zaman orjinal olacagi anlamina gelmez. Yani orjinal = Bosch ama Bosch ≠ Orjinal. O yuzden orjinal parca denildiginde icinden hangi marka ciktigina bakmaksizin kutusunun uzerinde peugeot amblemi ve parca kodu olan urun demektir.

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:54
Bencede bosch takıp devam edeceksın...

Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 13:58

Cevaplar için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 10:35
Dün 50 tl ye orjinal 106 quicksilver aldım üzerinde bosch super yazıyor. çekiş çok düzeldi 1 buji de porselen çatlaması varmış.

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 14:22
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Murat abi her zaman der ki; orjinalinin icinden Bosch marka buji bile ciksa, bu Bosch marka buji aldigin zaman orjinal olacagi anlamina gelmez. Yani orjinal = Bosch ama Bosch ≠ Orjinal. O yuzden orjinal parca denildiginde icinden hangi marka ciktigina bakmaksizin kutusunun uzerinde peugeot amblemi ve parca kodu olan urun demektir.

Alkış
Aynen öyle dostum çok güzel bir açıklama :) ,Bosch kutusundaki Bosch ile Peugeot kutusu içindeki Bosch arasındaki kalite farkı tartışılmaz,Bosch un Peugeot için ürettiği bujinin kalitesi daha farklıdır,sadece Bosch için yada buji için değil bütün ürünler için aynısı geçerlidir,
Bosch kutusunda olanı orjinal diye satıyorlar ama Ben müşterinin tercihine bırakıyorum bu yan sanayi bu orjinal diyorum ikiside bosch olmasına rağmen bosch kutusunda olanı orjinal diye satmam fiyarlarıda farklı zaten
saygılar

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 14:43
Murat abıcım cok dogru ve yerınde bır davranıs...

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 15:15
Bujilerin kutuları ve üzerinden çıkan bujileri araca koydum bursa buluşmasına getireceğim bakarsınız ;)

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 15:52
Göz Kırpma
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Murat abıcım cok dogru ve yerınde bır davranıs...

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 15:54

Bursa buluşmasına üzülerek gelemiyeceğim

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:04
Orjinalini yazan: sahin-peugeot sahin-peugeot Yazdı:

sağlık olsun bu bahsi geçen orjinal seri numaraları vs kutusunda vardı bujilerin. ayrıca bujileri değiştiren ustam da bunlar orjinal buji demişti. ayrıca mehmet1965 206 sına buji almak için bocsh servisi aradı ve servisin dediğinizi paylaşıyorum. Dediklerine göre BOSCH 206 için iridyum buji üretmemiş :))))))))))

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:06

sağlık olsun bu bahsi geçen orjinal seri numaraları vs kutusunda vardı bujilerin. ayrıca bujileri değiştiren ustam da bunlar orjinal buji demişti. ayrıca mehmet1965 206 sına buji almak için bocsh servisi aradı ve servisin dediğinizi paylaşıyorum. Dediklerine göre BOSCH 206 için iridyum buji üretmemiş :))))))))))

Bır dakıka... Mehmet telefonda bana Platınıum - İridyum Lpg bujısınden bahsetmıstı... Sade ırıdyum bujı benzın ıcındır.

Mehmet ın arabanın motoru neydı ?

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:08

Bır dakıka... Mehmet telefonda bana Platınıum - İridyum Lpg bujısınden bahsetmıstı... Sade ırıdyum bujı benzın ıcındır.

Mehmet ın arabanın motoru neydı ?
1,4 benzin+lpg 2000 model prenses diye biliyorum.

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:10

parça numarası 5960 ile başlayan

-------------

İstanbul/Ümraniye

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:13
mehmetin mesai bitti çıktı şimdi konuyu tam bilmiyorum fakat eskişehirdeki bosch servisin numarasını verdim kendisine aramış adam 15dk sonra size dönerim demiş. dediği gibi 15 dk sonra geri dönmüş artık mehmet tam olarak nasıl bir buji tarif etti istedi bilmiyorum ama adamın dediği bosch 206 için böyle bir buji üretmedi demiş :))

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:17

Tamam ben sımdı baktım. Lpg ıcın olan model benım motorun kı ıle aynı ıste. Bugun Mehmet e de telefonda soylemıstım benımkıyle aynı olması lazım dıye dogru hatırlamısım.

Kodu = FR6 KI 332 S
Numarası  = 0 242 240 653

Suanda benım aracımda da aynısı takılı...  1000 km dır kullanıyorum

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:20

Tamam ben sımdı baktım. Lpg ıcın olan model benım motorun kı ıle aynı ıste. Bugun Mehmet e de telefonda soylemıstım benımkıyle aynı olması lazım dıye dogru hatırlamısım.

Kodu = FR6 KI 332 S
Numarası  = 0 242 240 653

Suanda benım aracımda da aynısı takılı...  1000 km dır kullanıyorum
benm yanımdayken konuşmuştunuz benim tahmin 2 seçenek var mehmet buji tarifinde bir yanlış anlatım yapmış olabilir 2 nci olarak bosch servisteki eleman elindeki mallardan anlamıyor :)))

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:21

mehmetin mesai bitti çıktı şimdi konuyu tam bilmiyorum fakat eskişehirdeki bosch servisin numarasını verdim kendisine aramış adam 15dk sonra size dönerim demiş. dediği gibi 15 dk sonra geri dönmüş artık mehmet tam olarak nasıl bir buji tarif etti istedi bilmiyorum ama adamın dediği bosch 206 için böyle bir buji üretmedi demiş :))

Mehmet bana benım daha once konu acıpta sızlere tanıttıgım lpg bujısınden bahsettı. Cunku bende ona "aracında lpg varmı" dıye sormustum. Var deyınce devam ettık konuya...

O bosch bayısı bos bos otursun bayısı oldugu fırmanın ne urettıgınden haberı olmasın. Ne bıcım ıstır yaa Embarrassed

Var kardesım var. Yok dıyenlerı bana gonder ogreteyım onlara lpg bujısını Sırıtma

Ayrıca ben bu bujıyı forumumuzla tanıstırdıktan sonra kac kısı aynı bujılerden aldılar kullanıyorlar...

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:22

Mehmet bana benım daha once konu acıpta sızlere tanıttıgım lpg bujısınden bahsettı. Cunku bende ona "aracında lpg varmı" dıye sormustum. Var deyınce devam ettık konuya...

O bosch bayısı bos bos otursun bayısı oldugu fırmanın ne urettıgınden haberı olmasın. Ne bıcım ıstır yaa Embarrassed

Var kardesım var. Yok dıyenlerı bana gonder ogreteyım onlara lpg bujısını Sırıtma
o zaman yapacak tek bişi var o bayinin önünden bile geçmeyeceğiz. şanssız bir iştir ki eleman eskişehirdeki tek bosch bayisi :((

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:26
Ayarlarız bırseyler ya sorun olmaz :))

O ıs bılmeyen elemana gıdıp verdıgım kodu getırtmesını ıstersenız bunu becerebılır belkı bır ıhtımal  Sırıtma

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:28

O ıs bılmeyen elemana gıdıp verdıgım kodu getırtmesını ıstersenız bunu becerebılır belkı bır ıhtımal  Sırıtma
pek sanmıyorum hiç bişi bilmese bile 206 ile 106 nın motorları aynı benim bildiğim mehmet ile benim motor aynı 206 için lpg bujisi dese bile var demesi gerekir diye düşünüyorum benç...

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:50

pek sanmıyorum hiç bişi bilmese bile 206 ile 106 nın motorları aynı benim bildiğim mehmet ile benim motor aynı 206 için lpg bujisi dese bile var demesi gerekir diye düşünüyorum benç...

Evet ufak tefek farklılıklar olabılırsede genelı aynı Gülme

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net