|
307 1.6 16v Hangi motor yağı ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 21:34 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Arkadaşlar bir önceki bakımda peder araca bp 10-40w model yağ koydurmuş siz hangi yağı tavsiye edersiniz performanslı kullanacağım sıkıştırarak castrol filan nasıldır tavsiye edermisiniz ? başka önerileriniz varsa modeliyle birlikte yazarmısınız 10-40w şeklinde yani
Saygılar |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DRIVER34
2. Vites 28 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2011 Konum: İST, 4.Levent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 324 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben 1 hafta önce özel serviste total koydurdum daha doğrusu koydular bir sıkıntı görmedim önceki de totalmiş zaten
Düzenleyen DRIVER34 - 22 Temmuz 2011 Saat 21:43 |
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
banada serviste 5-30w koymuşlardı. ince olduğu için yağ kaçırabilir dediler ama sıkıntı yok.
yağ konusunda detaylı bilgiyi cem abi "cecoli" bilir,
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Castrol EDGE 5-40 tam sentetik veya Mobil 1 0-40 tam sentetik koy bence. Başka yağ düşünme.
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar olay performans önerilebilecek en iyi yağı düşünüyorum castrole ve mobil 1 e iyi diyorlar . servisin araca önerdikleri yağ hangisi |
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
servis total öneriyordu ama sanırım anlaşmaları bitmiş şimdi mobil öneriyorlar ve kullanıyorlar.
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi mobilin sitesinden aldım 307 1.6 için önerilenler |
peugeotefe
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Totalden şaşmıycaksın castrol magnetec güzel önceden ama artık eski kalitesinde değil
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hacı mobil en iyisi diyorlar |
peugeotefe
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
son zamanlarda onuda öneriyolar ama total den şaşmıycaksın fabrikasyon çünkü ve bugune kadarda total kullandım hiç bi sorun yaşamadım.yaşayanınıda görmedim
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben aracıma servis tavsiyesiyle mobil 2000 10/40w koydum tıkır tıkır maşallah..
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kendi sahsi fikrim ve bilgilerim dahilinde;
Artik teknoloji o kadar ilerledi ki farkli firmalar aralarinda farklilik yaratabilmek icin ufak noktalarda urunlerini gelistirmeye basladilar. Yag konusunda ise yagin ozunun haricinde yaga katilan bir suru katki maddesi var ve bu maddeler firmadan firmaya degisiyor. Her firma kendi AR-GE'sinin sonuclari paralelinde urunune sekil veriyor. Ancak bu farklilik biz gibiler icin pek fazla anlasilabilir degil. Orneklemem gerekirse total'in ayni viskozitedeki yagi 100 uzerinden 86,700 puan aliyorsa Mobil'in ayni yagi yine 100 uzerinden 86,701 puan aliyor(numaralar uydurma). Yani arada fark var ama cok ufak ve bizim icin aslinda cokta onemli degil. O yuzden buyuk firmalardan olmak kaydiyla, yaglar arasinda cok aman aman bir fark oldugunu dusunmuyorum. Castrol, Mobil, Total ve birkac tane daha uretici disinda yag almadikca memnun kalacagini dusunuyorum. Ben sahsen aracimda Mobil 1 kullaniyorum ve guzel ancak bu size bir oneri degildir. Burada onemli olan nokta, aracinizin mevcut kilometresi ve hali hazirda yag eksiltip eksiltmedigidir. Eger kilometre cok yuksek degilse ve yag eksiltme yoksa numaralarda bir hatta iki derece oynayabilirsiniz. |
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
2006 model 307 SW / 1.6 benzinli / 70.000 km'de bir araç için nokta atışı motor yağı modeli tavsiyeniz var mı?
|
cembugra
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2020 Konum: DÜZCE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Motul Synergy 6100 5W40 tavsiye ederim
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
|
tam sentetik 5/30 veya 10/40 ne koyarsan koy 10.000 veya 20.000 de değiştiriyorsun zaten 5/30 da aracın daha iyi çalışır yağ ince olduğu için ama pahalı biraz
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |