Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 1.6 16v Hangi motor yağı ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16571
Tarih: 28 Kasım 2024 Saat 05:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 1.6 16v Hangi motor yağı ?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 307 1.6 16v Hangi motor yağı ?
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 21:34
Arkadaşlar bir önceki bakımda peder araca bp 10-40w model yağ koydurmuş siz hangi yağı tavsiye edersiniz performanslı kullanacağım sıkıştırarak castrol filan nasıldır tavsiye edermisiniz ? başka önerileriniz varsa modeliyle birlikte yazarmısınız 10-40w şeklinde yani
Saygılar Gülme

Cevaplar:
Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 21:37
ben 1 hafta önce özel serviste total koydurdum daha doğrusu koydular bir sıkıntı görmedim önceki de totalmiş zaten 

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:06
banada serviste 5-30w koymuşlardı. ince olduğu için yağ kaçırabilir dediler ama sıkıntı yok.

yağ konusunda detaylı bilgiyi cem abi "cecoli" bilir,

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:08
Castrol EDGE 5-40 tam sentetik veya Mobil 1 0-40 tam sentetik koy bence. Başka yağ düşünme.

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:53
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

Castrol EDGE 5-40 tam sentetik veya Mobil 1 0-40 tam sentetik koy bence. Başka yağ düşünme.

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

banada serviste 5-30w koymuşlardı. ince olduğu için yağ kaçırabilir dediler ama sıkıntı yok.

yağ konusunda detaylı bilgiyi cem abi "cecoli" bilir,

arkadaşlar olay performans önerilebilecek en iyi yağı düşünüyorum castrole ve mobil 1 e iyi diyorlar . servisin araca önerdikleri yağ hangisi

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:58
servis total öneriyordu ama sanırım anlaşmaları bitmiş şimdi mobil öneriyorlar ve kullanıyorlar.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:06
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

servis total öneriyordu ama sanırım anlaşmaları bitmiş şimdi mobil öneriyorlar ve kullanıyorlar.

Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)
Motor (P) http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?site=118&modelyear=&vehicle=6745#" rel="nofollow - Mobil Super 3000 X1 5W-40 (a, c) 3.3
Mekanik şanzıman Mobilube XHP 75W-80 2.0
Otomatik transfer   (b) 4.0
Diferansiyel Vites Kutusundan
Soğutucu Mobil Antifreeze Advanced 6.2
Fren yağı MOBIL BRAKE FLUID DOT4
Elektro-hidrolik direksiyon  
Tekerlek Rulmanları Mobilgrease XHP 222

abi mobilin sitesinden aldım 307 1.6 için önerilenler

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:30
Totalden şaşmıycaksın castrol magnetec güzel önceden ama artık eski kalitesinde değil

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:33
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Totalden şaşmıycaksın castrol magnetec güzel önceden ama artık eski kalitesinde değil

hacı mobil en iyisi diyorlar

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:46
son zamanlarda onuda öneriyolar ama total den şaşmıycaksın fabrikasyon çünkü ve bugune kadarda total kullandım hiç bi sorun yaşamadım.yaşayanınıda görmedim

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 01:52
ben aracıma servis tavsiyesiyle mobil 2000 10/40w koydum tıkır tıkır maşallah..

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 06:46
Kendi sahsi fikrim ve bilgilerim dahilinde;

Artik teknoloji o kadar ilerledi ki farkli firmalar aralarinda farklilik yaratabilmek icin ufak noktalarda urunlerini gelistirmeye basladilar. Yag konusunda ise yagin ozunun haricinde yaga katilan bir suru katki maddesi var ve bu maddeler firmadan firmaya degisiyor. Her firma kendi AR-GE'sinin sonuclari paralelinde urunune sekil veriyor. Ancak bu farklilik biz gibiler icin pek fazla anlasilabilir degil. Orneklemem gerekirse total'in ayni viskozitedeki yagi 100 uzerinden 86,700 puan aliyorsa Mobil'in ayni yagi yine 100 uzerinden 86,701 puan aliyor(numaralar uydurma). Yani arada fark var ama cok ufak ve bizim icin aslinda cokta onemli degil. O yuzden buyuk firmalardan olmak kaydiyla, yaglar arasinda cok aman aman bir fark oldugunu dusunmuyorum. Castrol, Mobil, Total ve birkac tane daha uretici disinda yag almadikca memnun kalacagini dusunuyorum. Ben sahsen aracimda Mobil 1 kullaniyorum ve guzel ancak bu size bir oneri degildir.
Burada onemli olan nokta, aracinizin mevcut kilometresi ve hali hazirda yag eksiltip eksiltmedigidir. Eger kilometre cok yuksek degilse ve yag eksiltme yoksa numaralarda bir hatta iki derece oynayabilirsiniz.

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2015 Saat 01:53
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Kendi sahsi fikrim ve bilgilerim dahilinde;

Artik teknoloji o kadar ilerledi ki farkli firmalar aralarinda farklilik yaratabilmek icin ufak noktalarda urunlerini gelistirmeye basladilar. Yag konusunda ise yagin ozunun haricinde yaga katilan bir suru katki maddesi var ve bu maddeler firmadan firmaya degisiyor. Her firma kendi AR-GE'sinin sonuclari paralelinde urunune sekil veriyor. Ancak bu farklilik biz gibiler icin pek fazla anlasilabilir degil. Orneklemem gerekirse total'in ayni viskozitedeki yagi 100 uzerinden 86,700 puan aliyorsa Mobil'in ayni yagi yine 100 uzerinden 86,701 puan aliyor(numaralar uydurma). Yani arada fark var ama cok ufak ve bizim icin aslinda cokta onemli degil. O yuzden buyuk firmalardan olmak kaydiyla, yaglar arasinda cok aman aman bir fark oldugunu dusunmuyorum. Castrol, Mobil, Total ve birkac tane daha uretici disinda yag almadikca memnun kalacagini dusunuyorum. Ben sahsen aracimda Mobil 1 kullaniyorum ve guzel ancak bu size bir oneri degildir.
Burada onemli olan nokta, aracinizin mevcut kilometresi ve hali hazirda yag eksiltip eksiltmedigidir. Eger kilometre cok yuksek degilse ve yag eksiltme yoksa numaralarda bir hatta iki derece oynayabilirsiniz.

2006 model 307 SW / 1.6 benzinli / 70.000 km'de bir araç için nokta atışı motor yağı modeli tavsiyeniz var mı?

Mesajı Yazan: cembugra
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2020 Saat 13:52
Motul Synergy 6100 5W40 tavsiye ederim 

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2020 Saat 12:51
tam sentetik 5/30 veya 10/40 ne koyarsan koy 10.000 veya 20.000 de değiştiriyorsun zaten  5/30 da aracın daha iyi çalışır yağ ince olduğu için ama pahalı biraz 

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net