![]() |
|
14 hdi kullanıcılarına bir Rica |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 09:56 |
Arkadaşlar geçen ustanın biri kafamı karıştırdı.Aracınızın harareti 90 civarındayken radyotöre üstten gelen kalın borunun basıncını kontrol etmenizi istiyorum elinizle sıkırak.Şişme yapıyo bu araba dedi ama sıcaklık arttıkça basınç oluşması normal gibi geliyor bana
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bugün bir kontrol edeyim kullandıktan sonra fakat dediğin doğru, yani kapalı bir sistemde akışkanın sıcaklığını artırırsan basıncı da artar.
|
|
![]() |
|
şimdiden teşekkür ettim kardeşim
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
aynı sorun bendede mevcut aracım lpg li hareret 90 olunca radyatör üst girişindeki hortum sertleşiyor.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
sorun değil bence ama bu durum usta kafamı karıştırdı sadece hatta su tankının kapağını felan açtı fokurdadı biraz sonra su koydu zararı var diye biliyorum sıcakken o kapağı açmanın ama birşey olmaz dedi son iki gündürde çok az su eksiltiyo gibi geliyo araba tam emin değilim inş contaya felan zararı olmamıştır bu durumun
|
|
![]() |
|
ya sıcakken kapağı açmanın zararı basınçlı olduğu için kapağın yüzüne çarpması, sıcak su fışkırması, haşlanma vs gibi şeylerdi sanırım. ayrıca çok sıcak hazneye soğuk su malzemelerde termal gerilmelere yol açabiliyor diye biliyorum.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
motor sıcakken su kaynarken o kapagı acarsan elıne yuzune kezzap dokmus gıbı bısey olursun ayrıca motora ısınmıs suyun ustune soguk su koyarsan catlatma yapabılır . hararet yapmıs arabadada motora veya radyatore soguk su dokulmez motoru catlatır elıne alırsın komple :) bence o borunun sısmesı dogal
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
ayrıca arabada hararet sorunu yoksa bı sorun olusturmaz ayrıca sıstemınde hava olan arabanın zaten hararetı tavan yapar
|
|
|
|
![]() |
|
patlama olayını biliyorum ehliyeti ilk aldığımda başıma geldi bilinçli şekilde açmıştım ama yinede kolumu yaktım biraz iz felan kalmadı çok şükür :) suyu tam boşalmamıştı o zamanda zaten üzerine su ekledi çatlama felan olacağını sanmıyorum hararet sorunuda yok arabada 90'ı bir diş geçiyo rampada durkalkta sadece sonrada geri düşüyo 97de devirdaim açıyomuş sanırım bunlar şimdiye dek hiç o kadar yükselmedi hararet
|
|
![]() |
|
hararet tavan yapmıyosa sıstemde hava yoktur devirdaim açmaz ama yanlıs bılgı vermıs heralde termostat acar zaten sıstemde hava varsa termostat fan acmaz tavan yapar hararet
|
|
|
|
![]() |
|
fan demek istedi sanırım fanıda 97demi açması lazım?
|
|
![]() |
|
benimki dizel değil ama 97 deaçıyo benimkide bizde peugeot boxerda var o hep 90 da duruyo sen daha önce devirdaim termostat müşür değiştirdin mi
|
|
|
|
![]() |
|
değiştirmedim ama komple motor yapıldı arabaya geçen yazın sonunda.termostat müşür dediğin sıcaklığı ölçen aletmi oluyo?
|
|
![]() |
|
evet termostat suyun ısısnı ölçüp fan açar usta güvenilir birimi
|
|
|
|
![]() |
|
güvenilir denebilir ama yinede ben bi değiştiriyim onu çok tuzlu bir parça değildir heralde
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
hocam değiştir aklında kalmasın 20-30 lira bişey sanırım
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
orjınal alırsan termostat 50 ıla 70 arası bıseydı heralde antfırız alcaksın devirdaimi değiştirmen için triger setinide değiştirmen gerekir sadece termostat ve müşür değiştir dene
|
|
|
|
![]() |
|
Değirtircem ilk fırsatta ama 20 30 liraya çıkabileceğimi sanmıyorum illa bişey buluyo ustalar gittinmi
|
|
![]() |
|
sen ustalara bakma onlar işçilik parası aldıgı ıcın cıkartır hep sorun 20 30 lıra dan fazlaya cıkarsın 100 150 bulur bu ıslem
|
|
|
|
![]() |
|
sorarım o zaman bi değiştiyse gerek yok değiştirmeye ama antifiriz az arabada onu biliyorum suyu boşaltıp komple antifiriz koymam lazım nerden boşaltırım onu en basit
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |