![]() |
|
Nedeni bulunamayan arıza (çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | ||
dewilstopme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 Saat 22:30 |
|
Merahabalar arkadaşlar geceniz iyi olsun
206 hdi 2005 model 141 binde bi aracım yaklaşık bir senedir bende son 1 aya kadar çok memnundum hatta aşıkdım aracıma :D ama bir aydır başıma gelmeyen kalmadı marş dinamosu ön aks keçeleri amortisörle turbo yağlama borusu fren merkezleri balatalar akü radyatör fanı sigortası hepsi değişti. neyse konuya dönelim dün gece şehirler arası yoldayken birden bire motordan tıkırtılar gelmeye başladı ilk başta hafifti sonra birşey pervaneye değiyormuş gibi arttı mecburen gece usta bulamadım ve yoluma devam ettim ilerledikçe arabanın çekişi düştü kara duman atmaya başladı ankaraya geldiğimde sabahtan beri 3 usta gezdim araba resmen gitmiyor son gaz hafif bir yokuşta 4. vitesten 2. vitese kadar düşüyorum korkunç bir siyah duman çıkıyor ve ustaların dükkanda yere kurum atıyordu resmen ve motora yüklendiğimde tıkırtı yapıp hafiften tekliyor ve arabayı sarsıyor. araç bilgisayara bağlandı sorun yok turbo kontrol edildi turbo hortumu üzerinde hdi yazan kutulu hortum değişti turboya bakıltı sorun yok enjektörlere bakıldı sorun yok bir kaç hortuma daha bakıldı (hava filitresinin arkasında uzun krom bir boru) sorun yok gün yetişmedi yarın motorun üstünü açıp sübaplara bakacağız egzantrik milini kontrol edeceğiz dediler. aranızda böyle bir sorun yaşayan oldumu ? yada herhangi bir fikri olan ? yarın başka ustalarada göstericem güvenemedim böyle çekimser konuşmasına herkeze şimdiden teşekkürler Düzenleyen dewilstopme - 22 Temmuz 2011 Saat 23:00 |
||
2005 Peugeot 206 1.4 hdi beyaz
|
||
![]() |
||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ustalarım daha iyi bilir ama siyah duman diyorsan motoru bir açmak lasım gibi geldi bana turbonun işi olmasa gerek ama açtımı da masraf biliyorsun kapakçıya gidecek falan filan hiç bir şey yapmasalar bile masraf ...
|
||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
dur hemen açtırma. bir kaç yere daha göster, en 5 usta dan yorum al. forumumuzdaki tecrübeli arkadaşlar bu akşam bir araya geldiler bu sebeple yoklar gelince sana yardımcı olacaklar. Dizel aracım olmadığı için yanlış yönlendirmek de istemiyorum ankaradaki arkadaşların bildiği güvendiği ustalar vardır onlar sana yardımcı olacaklardır.
kesin olmalakla birlikte çekişte düşmenin ve siyah duman atmanın yakıtla ve enjektörle alakası olabilceğini düşünüyorum. kötü yakıt aldığında araç çekişten düşüyor enjektörler tıkanıyor vs.
öyle hemen kapak falan açtırma arızanı yazabildiğin kadar detaylı yaz ki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilsinler.
birde imza kısmında aracın modelini ve donanımını yazarsan daha iyi olur.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
neden motora yöneldilerki pompa ayarlarına mazot pompasına bakıldımı
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
dewilstopme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yok daha asıl 2 ustam var onlar arıza nedeniyle şehir dışına çıkmışlar yarın onlarada göstericem sürekli opetten alırım yakıtı enjektör diye bende çok tahmin ettim ama değilmiş turboda değilmiş birde depomu fulleyip çıktım yola 300 350 km birşey yoktu düzgün geldi bir anda yaptı ne olduysa artık yolda giderken. aşırı derecede fazla yakmaya başladı yani tahminim şu anda araç 300 350 arası yakıyor
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
bence pompadan olabılır bu senın sorun ama motor olma ıhtımalıde var tabıkı yok degıl pompaya baktır motora gırmeden
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
|
pompayıda konuştuk eğer kara duman atmasaydı ve ses olayı olmasaydı pompadır dediler ama pompa arızası kara duman attırmazmış daha doğrusu araba mazotu yakmadan atıyor yani olduğu yerde 1-2 kere tam gaz yapınca yer kurum oluyor
|
||
![]() |
||
|
ozaman motor olma ıhtımalı yuksek motor ıcınden kurum gelıyosa
|
||
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
valla genelde bu tarz sıkıntılar enjektörden oluyor acaba biri çalışmıyormu? yada enjektör yakıtı veriyor ama yanma olmadığı için yakıtı olduğu gibi egsozdan dışarımı atıyor acaba. Eğer böyle olursa 4 pistondan 3 ü çalışır 4 üncü çalışmadığı için yakıtı direk dışarı atar. akabinde hem çiğ atar hemde 3 piston çalıştığı için performans düşer diye düşünüyorum. usta ile görüşün sizden haber bekliyorum.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
|
evet herkez enjektör diyor ama popma enjektör turbo ustalarıda sıkıntı yok diyor enjektörlerde sabahdan gidicem akşama neticeyi belirtirim
|
||
![]() |
||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
|
enjektör olmas daha bugün usta anlattı biri çalışmaz ise araba tekler hem de sağlam dedi dumandan belli olmuyormuş ama ustanın kalitesinden şüpheliyim :) hala yapamadı :)
|
||
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
|
araba tekliyor performansda kötü dumanda atıyor çok da yakıyor herşey enjektörün arızalı olduğunu gösteriyor ama adam yok sağlam diyo illa :D
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
|
profilden gördüğüm kadarıyla ankaralısın. şaşmazda pompacı orhan var bütün ankara tanıyor adamı :D ona gittim |
||
![]() |
||
|
ya kardeş ankaralıyım ama şu an konyadayım geçici ne başıma geliyosa ankarada olmayınca geliyo burada sanayi süper geniş ama usta yok konyalılar alınmasın ama esnafı esnaf değil ustalık boyutunu geçtim ..
|
||
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
kardesım konyada sanayi ankara kadar var ama tanımadık oldumu acayip kitliyorlar ayrıca tanıdık olsanda güven olmaz benim yol bilgisayarım sönmüştü orda bir elektrikciye gittim 200 tl ver yapalım ama garantisi yok sıfırını 750 tlye getirttirim dedi,ankarada 10 tlye yaptırdım
|
||
![]() |
||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
|
motorun hareret durumu nasıldı? ilk arızayı verdiğinde. siboplarla alakalı sıkıntı olabilir.
|
||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
||
![]() |
||
|
ustalar bişey yok dedi diye yok mu olur? adam belki farkedemedi.
benim motordağı yağ kaçağına 4 tane ustada eksantrik keçeleri değişcek dedi. 1 tanesi keçelerin dibindeki alyan başlıklı civatayı sıktı tamam dedi. o günden beri yağ yok. diğer ustaları dinleseydim şimdi boşuna keçeler değişmişti bilmem anlatabildim mi.
|
||
||
![]() |
||
|
kardeş madem konyadasın orada HRMNKY ve kaan__ kardeşlerimiz var. iyide ustaları vardır onlarla bir görüşsene sana yardımcı olurlar.
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
|
Hararet 80 civarında olması lazım geceydi hızım 100-110 civarındaydı |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dewilstopme
|
Bugün bir kaç yere daha göstericem özellikle enjektörden anlayan ustalara |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |