Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nedeni bulunamayan arıza (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16545
Tarih: 15 Ağustos 2025 Saat 05:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Nedeni bulunamayan arıza (çözüldü)
Mesajı Yazan: dewilstopme
Konu: Nedeni bulunamayan arıza (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 22:30
Merahabalar arkadaşlar geceniz iyi olsun

206 hdi 2005 model 141 binde bi aracım yaklaşık bir senedir bende son 1 aya kadar çok memnundum hatta aşıkdım aracıma :D ama bir aydır başıma gelmeyen kalmadı marş dinamosu ön aks keçeleri amortisörle turbo yağlama borusu fren merkezleri balatalar akü radyatör fanı sigortası hepsi değişti.

neyse konuya dönelim dün gece şehirler arası yoldayken birden bire motordan tıkırtılar gelmeye başladı ilk başta hafifti sonra birşey pervaneye değiyormuş gibi arttı mecburen gece usta bulamadım ve yoluma devam ettim ilerledikçe arabanın çekişi düştü kara duman atmaya başladı ankaraya geldiğimde sabahtan beri 3 usta gezdim araba resmen gitmiyor son gaz hafif bir yokuşta 4. vitesten 2. vitese kadar düşüyorum korkunç bir siyah duman çıkıyor ve ustaların dükkanda yere kurum atıyordu resmen  ve motora yüklendiğimde tıkırtı yapıp hafiften tekliyor ve arabayı sarsıyor.

araç bilgisayara bağlandı sorun yok turbo kontrol edildi turbo hortumu üzerinde hdi yazan kutulu hortum değişti turboya bakıltı sorun yok enjektörlere bakıldı sorun yok bir kaç hortuma daha bakıldı (hava filitresinin arkasında uzun krom bir boru) sorun yok gün yetişmedi yarın motorun üstünü açıp sübaplara bakacağız egzantrik milini kontrol edeceğiz dediler.

aranızda böyle bir sorun yaşayan oldumu ?

yada herhangi bir fikri olan ?

yarın başka ustalarada göstericem güvenemedim böyle çekimser konuşmasına

herkeze şimdiden teşekkürler

-------------
2005 Peugeot 206 1.4 hdi beyaz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 22:58
ustalarım daha iyi bilir ama siyah duman diyorsan motoru bir açmak lasım gibi geldi bana turbonun işi olmasa gerek ama açtımı da masraf biliyorsun kapakçıya gidecek falan filan hiç bir şey yapmasalar bile masraf ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 23:48

dur hemen açtırma.

bir kaç yere daha göster, en 5 usta dan yorum al. forumumuzdaki tecrübeli arkadaşlar bu akşam bir araya geldiler bu sebeple yoklar gelince sana yardımcı olacaklar. Dizel aracım olmadığı için yanlış yönlendirmek de istemiyorum ankaradaki arkadaşların bildiği güvendiği ustalar vardır onlar sana yardımcı olacaklardır.

kesin olmalakla birlikte çekişte düşmenin ve siyah duman atmanın yakıtla ve enjektörle alakası olabilceğini düşünüyorum. kötü yakıt aldığında araç çekişten düşüyor enjektörler tıkanıyor vs.

öyle hemen kapak falan açtırma arızanı yazabildiğin kadar detaylı yaz ki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilsinler.

birde imza kısmında aracın modelini ve donanımını yazarsan daha iyi olur.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 23:51
neden motora yöneldilerki pompa ayarlarına mazot pompasına bakıldımı

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 23:53
yok daha asıl 2 ustam var onlar arıza nedeniyle şehir dışına çıkmışlar yarın onlarada göstericem sürekli opetten alırım yakıtı enjektör diye bende çok tahmin ettim ama değilmiş turboda değilmiş birde depomu fulleyip çıktım yola 300 350 km birşey yoktu düzgün geldi bir anda yaptı ne olduysa artık yolda giderken. aşırı derecede fazla yakmaya başladı yani tahminim şu anda araç 300 350 arası yakıyor

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2011 Saat 23:55
bence pompadan olabılır bu senın sorun  ama motor olma ıhtımalıde var tabıkı  yok degıl  pompaya baktır motora gırmeden 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 00:03
pompayıda konuştuk eğer kara duman atmasaydı ve ses olayı olmasaydı pompadır dediler ama pompa arızası kara duman attırmazmış daha doğrusu araba mazotu yakmadan atıyor yani olduğu yerde 1-2 kere tam gaz yapınca yer kurum oluyor

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 00:11
ozaman motor olma ıhtımalı yuksek  motor ıcınden kurum gelıyosa

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 00:14

valla genelde bu tarz sıkıntılar enjektörden oluyor acaba biri çalışmıyormu? yada enjektör yakıtı veriyor ama yanma olmadığı için yakıtı olduğu gibi egsozdan dışarımı atıyor acaba. Eğer böyle olursa 4 pistondan 3 ü çalışır 4 üncü çalışmadığı için yakıtı direk dışarı atar. akabinde hem çiğ atar hemde 3 piston çalıştığı için performans düşer diye düşünüyorum.

usta ile görüşün sizden haber bekliyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:00
evet herkez enjektör diyor ama popma enjektör turbo ustalarıda sıkıntı yok diyor enjektörlerde sabahdan gidicem akşama neticeyi belirtirim

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:01
enjektör olmas daha bugün usta anlattı biri çalışmaz ise araba tekler hem de sağlam dedi dumandan belli olmuyormuş ama ustanın kalitesinden şüpheliyim :) hala yapamadı :)

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:05
araba tekliyor performansda kötü dumanda atıyor çok da yakıyor herşey enjektörün arızalı olduğunu gösteriyor ama adam yok sağlam diyo illa :D

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:07
Orjinalini yazan: vbmaster vbmaster Yazdı:

enjektör olmas daha bugün usta anlattı biri çalışmaz ise araba tekler hem de sağlam dedi dumandan belli olmuyormuş ama ustanın kalitesinden şüpheliyim :) hala yapamadı :)

profilden gördüğüm kadarıyla ankaralısın.

şaşmazda pompacı orhan var bütün ankara tanıyor adamı :D ona gittim

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:15
ya kardeş ankaralıyım ama şu an konyadayım geçici ne başıma geliyosa ankarada olmayınca geliyo burada sanayi süper geniş ama usta yok konyalılar alınmasın ama esnafı esnaf değil ustalık boyutunu geçtim ..

-------------

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 01:40

ya kardeş ankaralıyım ama şu an konyadayım geçici ne başıma geliyosa ankarada olmayınca geliyo burada sanayi süper geniş ama usta yok konyalılar alınmasın ama esnafı esnaf değil ustalık boyutunu geçtim ..

kardesım konyada sanayi ankara kadar var ama tanımadık oldumu acayip kitliyorlar ayrıca tanıdık olsanda güven olmaz benim yol bilgisayarım sönmüştü orda bir elektrikciye gittim 200 tl ver yapalım ama garantisi yok sıfırını 750 tlye getirttirim dedi,ankarada 10 tlye yaptırdım

Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 08:38
motorun hareret durumu nasıldı? ilk arızayı verdiğinde. siboplarla alakalı sıkıntı olabilir.

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:07
Orjinalini yazan: dewilstopme dewilstopme Yazdı:

evet herkez enjektör diyor ama popma enjektör turbo ustalarıda sıkıntı yok diyor enjektörlerde sabahdan gidicem akşama neticeyi belirtirim

ustalar bişey yok dedi diye yok mu olur? adam belki farkedemedi.

benim motordağı yağ kaçağına 4 tane ustada eksantrik keçeleri değişcek dedi. 1 tanesi keçelerin dibindeki alyan başlıklı civatayı sıktı tamam dedi. o günden beri yağ yok. diğer ustaları dinleseydim şimdi boşuna keçeler değişmişti bilmem anlatabildim mi.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:09

kardeş madem konyadasın orada HRMNKY ve kaan__ kardeşlerimiz var. iyide ustaları vardır onlarla bir görüşsene sana yardımcı olurlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:28
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

motorun hareret durumu nasıldı? ilk arızayı verdiğinde. siboplarla alakalı sıkıntı olabilir.

Hararet 80 civarında olması lazım geceydi hızım 100-110 civarındaydı

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:37
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: dewilstopme dewilstopme Yazdı:

ustalar bişey yok dedi diye yok mu olur? adam belki farkedemedi.

benim motordağı yağ kaçağına 4 tane ustada eksantrik keçeleri değişcek dedi. 1 tanesi keçelerin dibindeki alyan başlıklı civatayı sıktı tamam dedi. o günden beri yağ yok. diğer ustaları dinleseydim şimdi boşuna keçeler değişmişti bilmem anlatabildim mi.

Bugün bir kaç yere daha göstericem özellikle enjektörden anlayan ustalara

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:41
Benzeri benimde başıma geldi geçen sene ama umarım aynı şey değildir.Normal giderken birden pervaneye bişey sokmuşsun gibi ses gelmeye başlamıştı sonrasında motor yedi araba trigerden gelmiş benimkisi ama umarım seninki bu şekilde sonuçlanmaz baya masraf açıyo

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 09:55
pervaneye bir şey değiyormuş gibi bir ses geldiyse eğer sendede enjektörle alakalı değildir. mekanik bir sesse ya pompadan yada siboptan. inşallah fazla birşey cıkmaz. Bu arada arabayı hala kullanıyor musun?

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:09
Orjinalini yazan: hcthct hcthct Yazdı:

Benzeri benimde başıma geldi geçen sene ama umarım aynı şey değildir.Normal giderken birden pervaneye bişey sokmuşsun gibi ses gelmeye başlamıştı sonrasında motor yedi araba trigerden gelmiş benimkisi ama umarım seninki bu şekilde sonuçlanmaz baya masraf açıyo

ses 1. viteste yok genelde çok yüklendiğimde geliyor mesela 5.vitesde 90 ile giderken devir 2 binin altında kalıdığında gaza yüklenmezsem eger ses yok ya hani hdi larda normaldede 2-3 bin arası yüklenince bi hırıltı geliyor o hırıltıya beraber tıkırtı sesi geliyor inşallah değildir zaten dün 3-4 hortum değişti masraf açtı ama çözülmedi

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:10

pervaneye bir şey değiyormuş gibi bir ses geldiyse eğer sendede enjektörle alakalı değildir. mekanik bir sesse ya pompadan yada siboptan. inşallah fazla birşey cıkmaz. Bu arada arabayı hala kullanıyor musun?

gece yoldayken yaptı mecburen ankraya gelmek zorundaydım fazla zorlamadan gaza yüklenmeden geldim 350 km. dün sanayi pompacı turbocu enjektörcü parçacı derken 100 de öyle yaptım birazdanda sanayiye gideceğim 30 da öyle yapacak

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:12
ankaranın nersınde oturuyosun kardesım sen 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:13
eryaman

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:14
gittin mi bugun sanayıye 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:18
yok birazdan çıkıcam evden

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:19
istanbul yolunun ordaki abc pejo var bende oraya gitcem istersen gel 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:20
asıl bi ustam var ivedik 88 otoda o gelmiş sabah şehir dışındaydı ona göstericem oda çözemezse zaten servis yolu göründü kaç gibi orda olursun

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:21
yarım saate gecerım orda tanıdık var servise sokmadan baktırırz bı musaıtse usta  yardımcı olur 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:27

inşallah olur valla böyle yardımlaşmalar görünce duygulanıyorum (:

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:30
metin sana mesaj attım gelmedımı :D 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 11:51
tekrar geçmiş olsun. böyle yardımlaşma bu forumun bu ailenin en güzel davranışı. çok güzel. abc ye bir gidin bakalım inşallah sorun çözülür. sonucu bekliyoruz burada ona göre. 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 12:02
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

metin sana mesaj attım gelmedımı :D 

ohoo aldım aldım cevap bile yazdım.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 12:03

tekrar geçmiş olsun. böyle yardımlaşma bu forumun bu ailenin en güzel davranışı. çok güzel. abc ye bir gidin bakalım inşallah sorun çözülür. sonucu bekliyoruz burada ona göre. 

aynen kendi aracımız mış gibi sonucu bekliyoruz.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 16:46
var mı bir gelişme?

-------------

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 18:43
arac arıza verdikten sonra epey km yapmış arkadaş.  kolay kolay servisten çıkabilecek gibi görünmüyor ne yazıkki.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 20:00
şimdi girdim eve hemen koştum bilgisayara :) çok şükür çok ucuz atlattık inanılmaz ve imkansız olabilecek birşey olmuş. Turbodan gelen hortumla üzerinde hdi yazan kutunun içindeki hortumun birleşme yerindeki pilastik dişli kopmuş dün değiştirmiştik çözlümemişti kopan parça ısıdan eriyip turbonun basıncıyla manifoldun biricin gözüne girip oradaki ısıyla borunun şeklini alıp tıkamış ve araç 3 silindir çalışıyormuş pürmüzle yaka yaka matkapla parçalayarak çıkardılar sorun halloldu

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:03
3 silindir çalışıoodur ondan çekiş düşer demiştim ama ben enjektöre bağlamıştım hehe çok sevindim düzelmesine. güle güle kullan. Dizel kullanmak zor.
hadi geçmiş olsun,

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:36
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

3 silindir çalışıoodur ondan çekiş düşer demiştim ama ben enjektöre bağlamıştım hehe çok sevindim düzelmesine. güle güle kullan. Dizel kullanmak zor.
hadi geçmiş olsun,

çok teşekkür ederim gerçekten dizelle uğraşmak zor

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 22:56

rica ederim kendi aracım gibi sevindim. eminim diğer arkadaşlarımız da sevinmiştir.

ayrıca madem sorunun çözüldü, senden ricam konu bağlığını güncelleyerek cümlenin sonuna parantez içinde "(Çözüldü)" gibi bir şeyler yazarsan senin gibi bir sıkıntısı olduğunda cevap arayan arkadaşların dikkatini çekerek yardımcı olabilirsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:06
gerçekten çok sıkıntılı birşey aracın arızasının nerden kaynaklandığını bulamayıp orasını burasını kurcalamalarını izlemek sanki ameliyat masasında hastanın kalbini açıp burda sorun yokmuş demeleri gibi birşey onlar uğraştıkca benim canım yandı sanki :D ama hak verdim ustayada hayatımda ilk defa böyle birşey görüyorum dedi

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:10
ilk defa görmesine rağmen onarması çok güzel bişey demekki arızanın neden kaynaklandığını anlamış ve o konu üzerinde yoğunlaşmış. Herkeze böyle usta lazım.

başlık konusunda beni kırmadığın için teşekkür ederim.

Biraz komiklik olsun diye sen arabayı ameliyat ediyormuş gibi diyince aklıma bir resim geldi paylaşmak istedim.

arızasız kazasız belasız keyifli sürüşler Göz Kırpma

-------------

Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:14
hadi gözün aydınn

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:14
birde ben bulsam benim sıkıntıyı çok sevinicem ama  :)

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:23
resim süper ya :D rica ederim başlık konusunda ne demek kırmamam doğru olan bu zaten benim dalgınlığıma geldi eklememek 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:28
Orjinalini yazan: hakann83 hakann83 Yazdı:

birde ben bulsam benim sıkıntıyı çok sevinicem ama  :)

bu gün ben gerçekten anladım artık "böyle bir şey olmaz" kelimesi tamamen yalan :)

4 motor ustası 3 pompacı ve enjektörcü 2 turbocu baktı arabaya artık en son benim usta gel açalım şu motor kapağını bi bakalım dedi . gördük sorunu çok cüzi bir miktarla hallettik işi

ve birşeye daha emin oldum tanımadığın ustaya araba emanet edilmez adam dediki başka biri olsa yada adam üç kağıtçının teki olsa bunu çıkarır sana der enjektörler değişti yada pompa değişti yada turboyla ilgiliydi 500 tl 1500 tl fiyat çeker.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:34
evet o konuda haklısın tanımadık olunca afedersin ama iteleyi veriyolar. olmaz diye bisi yok bundan önce 1999 1.6 16v 105hp lik bi palio vardı bende araba çok güzel ve düzündü ama yakıtı çoktu lpg taktırayım dedim nerden taktırdım arabanın dünyası döndü tersine bi anda arıza lambası yandı sıralı taktırdım yanmaması lazım bilgisayara bağlattım krank sensöra dediler değiştim kilometre sensörü dediler değiştim 800-900 harcadım arabaya yine adam edemedim düzeni saştı öyle sattım gitti

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:37
ya bu arada hakan seninde 1.4 hdi ymiş ne yakıyosun km de şehir içi klima açık 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:46
şehir içi kesin değil tam doldurup ölçmedim 19-20 krş yakıyo gibi uzunyolda klima açık denedim 50tl 320 km gidiyo oda 15-16 krş denk geliyo şansıma tükiriyim ben lpg takdırmıştım öbür arabama takdırdıktan sonra haftada bir zam gelirdi dizele geçtim şimdide dizele geliyo habire geçen geldi zam dizele bu gece yine geliyo :D kullandığım yakıtı kuruyorum valla 

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:51
uzun yolda sürat ve ağırlık nasıldı arabada ? şehir içi benimde 20-21 krş yakıyor da geçen denedim 17-18 krş yaktı ama bagaj dolu tavana kadar araçta 4 kişi ve 130-140 süratle ortalama

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:53
aracı alalı 10 ay 3 gün oldu aldığım gün fulledim tam dolum boşken 135 e fullendi 2 gün önce fulledim aynı şekilde 198 tl aldı

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2011 Saat 23:58
tekirdağ tarafına gittim yolda radar çok sürat yapmadım 80-150 arasında yola göre ayarladım hızımı yol düz ileri görülüyo yapıştırıyorum gaza ileri görünmüyosa gazi kesiyodum  yüküm yoktu araçta 1,4 75 hp ama klima açıkmı kapalımı belli değil yokuşlarda falan tık demiyo korkma bas gaza gitsin hesaplamamda şöyle oda net değil ama benzin lambam yanıyodu 50tl mazot aldım gittim geldi ışık yandı 320km deydi kesin değil yakıtım ama iş yerinde bi abimde vardı aynısı bana şehir için bir depoyla 1000 km yaparsın demişti ustama göstermeye gittim arabayı almadan bana dediki performans istiyosan alma bunu az yakmasını istiyasanda bundan iyisini bulamassın demişti oda kullanmış bi ara ist. doldurdum tatile gittim 4 kişi bagaj dolu klima açık mazot aldığımda 1280 km deydi araba dedi uzun yolda.

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 00:11
bir depoyla en fazla 1050 km yaptım şehirler arası 130 geçmeden 110 aşağısına düşmeden . demekki 90 100 le gitsem 1200 filan görür o zaman arabamda bi sıkıntı yok heralde :D 

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 00:17
yok yok iyi yakıtın 

Mesajı Yazan: fbagci
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 05:06
herhalde görüp görülebilecek ender bir. arıza iyi kafa yaptırmış ama çözmüşsün sonunda. çok geçmiş olsun

-------------
2004 206 x-line 1.4 Benzin+LPG

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 08:35
hadi büyük geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 08:36
aslında böyle arızaları yaptırırken birde fotograf çekip ekleseniz çok güzel olur.
yok mu bir fotograf?

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2011 Saat 10:26
hiç aklıma gelmedi fotoğraf çekmek :) o anki sevinç ve mutlulukla :D 

-------------

Mesajı Yazan: ukendirli
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2011 Saat 06:03
benzer bir problem bendede oldu , turbo hortumunun delinmesiyle cekisten dusme ve siyah duman cok sik olusuyor, bence turbo hortumuna bi baktirin ...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net