![]() |
|
Her problem için 2'şer kez gidilen servis.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Golden ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2011 Konum: İST, Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 Saat 10:16 |
|
Selam forum halkı..
2004 model 307 HDI 1.4 sahibiyim. Arabamı geçen yıl şubat ayında aldım, yaklaşık 1,5 senedir problemsiz kullanıyordum. Taa ki arabada titremeler başlayana kadar.. Buradan ve farklı yerlerden okuduğum yorum ve 1-2 servis noktasından aldığım bilgiler doğrultusunda baskı balata ve volantın değişmesi gerektiğini öğrendim. Tanıdık tavsiyesi üzerine kartal'da bir peugeot özel servisine götürdüm. İşlemler yapıldı, şanzuman indi, parçalar değişti, arabayı aldım bir tur attık servis çalışanıyla, dönüşlerde çukura denk gelince ön takımdan bir ses geldiğini farkettik. "Sol rot başı değişecek" dedi, çıkma bir rot başı ile değiştirdi para almadı. Neyse eve döndüm 1-2 gün kullandım ses gelmeye devam etti. Bu sefer de "taktığımız çıkmaydı yenisini almamız lazım" dedi, yenisini taktı eve döndüm. Fakat az da olsa yine ses gelmeye devam etti. Dün sabah kalktım baktım arabanın sol alt tarafından yağ damlamış baya bir. Aradım servisi, "sol aks keçesinden ufak bir sızıntı vardı getir bakalım" dedi. Hem arabadaki ses gelmeye devam ediyordu onu da söyledim. Aks keçesini değiştirdi, ses gelen yere tekrar bakmış rotil değiştirmiş, sonra adını hatırlamıyorum eğilen iki çubuk mu ne varmış onları düzeltmiş ama ses hakikaten gitmişti(2 kez rot başı değişmesi ve rot ayarları sonrası tabi:)). Neyse eve döndüm bu sabah kalktım ne göreyim.. Araba yağ damlatmaya devam ediyor. Aradım hemen "sol aks keçesinden yağ sızıyordu onu değiştirim allah allah başka ne olabilir akşam getir bakalım" dedi... Bu problemler için İçerenköy'den Kartal'a 5 kez gittim. Ve rot, aks keçesi, işçilik vs 180 tl verdim. Şimdi yine bakacak edecek yine bir tamirat, yine 80-100 TL ödeyeceğim. Her yapılan işlem için ikinci kez gidilince çözüldü malesef ama artık gitmeyi düşünmüyorum. Yani ne tutarsa tutsun ama artık her tamiratta başka bir problemle karşılaşmayayım diye Bağlarbaşı Açı Oto'ya az önce arabayı bıraktım. Bakalım ne masraf çıkaracaklar.. Biraz uzun oldu ama rahatlayayım dedim. Bu nedir arkadaş.. Bir sorun çözüldü derken hem o sorun çözülmüyor hem başka sorun çıkıyor. Hayır belki gerçekten de üstüste denk gelmiştir problemler ama her seferinde İçerenköy'den kalkıp Kartal'a gitmek sıktı artık. Size de şunu sorayım. Alt korumanın sol tekerleğe yakın tarafından yağ(veya yakıt çok anlamıyorum) damlatıyor ve alt koruma baya bir yağlanmış. Aks keçesini değiştirdi ama devam ediyor. Sizce nedendir problem? Teşekkür ederim hepinize..
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Maalesef bilinçsiz bir ustanın kurbanı olmuşsunuz. Geçmiş olsun diyelim. Yetkili serviste karşınıza yüksek meblağlı bir fatura çıkaracaklar ama sorununuz çözülecektir.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
yanlış tespit yada eksik işçilik yüzünden olduğunu düşünüyorum. keşke açıya aracı bırakmadan önce bu konuyu paylaşsaydınız.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Golden ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2011 Konum: İST, Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Haklısınız. Ama sabah tekrar aynı problemi görünce tabir-i caizse kan beynime sıçradı :( Sorunu çözecekse yetkili çözsün, artık masrafı taksitlendirip ödeyerim diye bıraktım işte. Akşam üzeri arayıp sorunu ve ne kadar tutacağını söyleyecekler. Eğer kabul etmezsem de 60 TL arıza tespit bedeli ödeyecekmişim. Problemin ne oluğu konusunda fikriniz var mı?
|
||
Peugeot 307 1.4 HDI XR
İstanbul / İçerenköy-Ataşehir |
||
![]() |
||
|
Gecmıs olsun. Gıt gel gıt gel cozulmeyen ve artan problemler ıster ıstemez sızın sabrınızı tuketmıs olabılır. Soyledıgınız gıbı bu arızalar denk gelmıste olabılır. Ama kesınlıkle cozulemeyen problemler var ortada. Sanıyorum bu usta bır yerı tamır ederken baska bır yerlere bakmıyor veya gormuyor, gorsede sıze yenıden gelesınız dıye soylemıyor...
Bence bır daha kendısıne ugramayın...
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
senın arac otomatık mı
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
bu nasıl bir yetkili servistir bende yetkili servise götürüyorum aracımı ancak arıza tespiti ücreti hiç duymadım arızayı öğrenip yaptırmadığım zamanlarda oldu.
yağ damlayan yer büyük ihtimalle yine aks keçesidir kalitesiz malzeme ve işçilikten kaynaklanabilir. geçmiş olsun. baya bi olumsuzluklar zincirine takılmışsın.
|
||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
benim sanzıman sol aks keceden kacırma yapıyodu deıstırdım senınkıde ordandır buyuk ıhtımal qqyyxx arkadasımızın dedıgı gıbı otomatık sanzımansa onlemını hemen al derım
|
||
|
||
![]() |
||
|
@berk2309
aracım otomatik değil düz vites. @qqyyxx daha önce de Açı'ya başka birşey sormaya gittiğimde aynı ücretten bahsetmişlerdi. uygulama bu şekildedir diye düşündüm ben de.. servis aks keçesini değiştirdi fakat yine yapıyor umarım başka bir sorun çıkmaz karşıma. çünkü sıkıldım hakikaten.
|
||
Peugeot 307 1.4 HDI XR
||
![]() |
||
|
Berk kardesım dızellerde otomatık yok zaten. 308 lerde cıktı... Levent abıcım senın sansın bence kotu bır yere dusmen. Servıs duzgunse derlı toplu gerekenı yapıp aracını sana teslım edecektır. Ama tahmınımce ıyı bır rakam cıkacak. Kontrole bıle 60 tl yazıyorsa ıscılıgıne ne yazacak kım bılır... |
||
![]() |
||
|
cecoli bılemıyorum varmı yokmu sordum o yuzden :D ama buyuk ıhtımal sol keceden yag atıyodur 307lerde bıraz sorunlu bu konuda bıde karterın ordakı o-rıngler sorunlu oluyo onlarıda yenı degıstırdım ben
|
||
|
||
![]() |
||
|
ustanı dostunu iyi seçmelisin. geçmiş olsun umarım problem bian önce çözülür
saygılar
|
||
![]() |
||
|
Dostum servis konusunda çok tecrübeli değilim, tanıdık bir yere gideyim dedim böyle oldu malesef.. Çok absürt bir rakam çıkarırlarsa ona göre karar veririm bakalım..
|
||
Peugeot 307 1.4 HDI XR
||
![]() |
||
|
Esasında araclarda cok sorun yok. Servıslerımız ustalarımız bılıncsız ve yerıne gore bazen hata bızde oluyor. Gereklı aksamlar gereklı zamanda degıstırılırse duzenlı kontrolu yapılırsa problem cıkma ıhtımalı duser...
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
sponsorumuz şahin peugeot ile iletişime geçseydiniz keşke. çok uygun fiyata orjinal parça satıyor. peugeot servisten ayrılma hatta eğitim vermiş usta arkadaşları da mevcuttu geçmiş olsun. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
şahin peugeot sadece parça mı satıyor yoksa parça+işçilik mi? en azından bundan sonrası için güvenilir biryere gideyim.
|
||
Peugeot 307 1.4 HDI XR
||
![]() |
||
|
valla cecolı ben sunu gordum peugeot'nun kendı servısındekı usta bıle pejo arabasından anlamıyo nasıl egıtım verıyolar anlamıyorum adama ben tarıf edıyorum olabılır dıyo
|
||
|
||
![]() |
||
|
Kendısı parcacıdır. Ama duzgun cevresı oldugundan sana yardımcı olur. Avrupa da olsaydın senı Masl*ga gonderecektım ama sana uzak kalır...
Murat abımız Umranıye dedır...
|
||
![]() |
||
|
Ağlasam mı gulsem mı bılemedım yanı... Soyle bır hal aldım
![]() ![]() ![]() ![]() Dıyecek soz yok yanı...
|
||
![]() |
||
|
Teşekkür ederim.
![]() |
||
Peugeot 307 1.4 HDI XR
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |